Met een camper ben je ontzettend flexibel. Je bent immers vrij om te gaan en staan waar je wilt. Het is niet voor niets dat deze manier van kamperen zo geliefd is. Ben jij op zoek naar een geschikte camping voor je campervakantie, dan zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Om je zoektocht te vergemakkelijken helpen hebben wij - speciaal voor jou - een top 20 samengesteld met daarin de (volgens ons) mooiste camper campings van Nederland. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Alle campings die wij hebben geselecteerd voor deze top 20 hebben alle faciliteiten in huis voor een onbezorgde campervakantie. Denk bijvoorbeeld aan een stortplaats voor het chemisch toilet, het lozen van vuilwater en inname van vers water. Ook de ondergrond van de kampeerplaats is iets om op te letten wanneer je op pad gaat met een camper. 

Heb je zelf (nog) geen camper dan is het verstandig er eerst een te huren. Zo kom je er achter je of het kamperen met een camper wel écht jouw ding is. Bij bedrijven als Goboony ontdek je het aanbod bij jouw in de buurt en huur je direct van particulier of lokale ondernemers. Laten we maar beginnen met de top 20 mooiste camper campings in Nederland. We hopen dat je er veel aan hebt.

bekijk alle camper campings

Kamperen aan de Friese meren

1. Aquacamping de Rakken

Aquacamping de Rakken in het Friese Woudsend is al jarenlang een populaire 'stop' voor campers. En dat begrijpen wij wel! De ligging aan het water is prachtig, de camping heeft een eigen jachthaven en binnen een paar minuten sta je in het gezellige dorpscentrum.

Als je Friesland zegt dan zeg je water. Dus de camper kan lekker een dag blijven staan terwijl jij op de camping een kajak of zeilbootje huurt. Bij terugkomst nog energie over? Waag je dan aan een potje jeu de boules of tennis op de tennisbaan. Ook het recreatieteam heeft veel leuks om jou en/of je kinderen te vermaken.

De mogelijkheden voor uitstapjes met of zonder de camper zijn eindeloos. De receptie helpt je graag met het uitzetten van een mooie route, de gratis wifi op de camping kan daar ook bij helpen. Ga bijvoorbeeld een dagje met de kinderen naar Sybrandy's speelpark of het kameleondorp in Terherne.

ontdek Aquacamping de Rakken

Gelegen in de bossen van IJhorst

2. Familiecamping de Vossenburcht

Zet koers naar het mooie Reestdal in Overijssel. Een gebied met bossen, vennen en oude boerderijen. En dan ontspannen op camping de Vossenburcht. Een camping met alle gemakken voor een geslaagde campervakantie.

Van alle campings in de lijst van mooiste campercampings in Nederland mag je verwachten dat er bijvoorbeeld een camperverzorgingsstation aanwezig is. En bij het verblijven op een camperplaats hoort natuurlijk ook dat je van alle faciliteiten op de camping gebruik mag maken. Dat zit hier in IJhorst wel goed. Met uitgebreide speelvoorzieningen voor kinderen, een verwarmd buitenbad, luxe sanitair en een recreatieprogramma.

Een mooie rit is die naar het Venetië van het Noorden: Giethoorn. Uiteraard kun je hier een fluisterbootje huren of meevaren met een georganiseerde vaart. Vergeet ook vooral niet om het omliggende natuurgebied de Wieden te verkennen. Een goed startpunt is hierbij het bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster.

ontdek Camping de Vossenburcht

Met je camper middenin de duinen en vlakbij zee

3. Roompot Egmond aan zee 

Camping Kustpark Egmond aan Zee is een ideale stop met je camper voor een paar dagen of langer. Noord-Holland heeft veel moois te bieden zoals mooie routes langs molens, bloembollenvelden en duinen. Op de camping zelf is het ook prima toeven.

Zo is er een buitenbad met peuterbad, een minimarkt, wasserette, snackbar en restaurant. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen en een Koos konijn kidsclub. Uitgebreide campingfaciliteiten voor een fijne strandvakantie.

Pak de fiets of huur er eentje op de camping. Op de fiets ben je namelijk zo in de gezellige badplaats Egmond aan zee. De markante vuurtoren zie je al van ver. Er zijn volop winkeltjes, boeiende culturele evenementen en fijne strandtenten om te genieten van de eindeloze Noordzeekust. Ook Amsterdam en een dagje Alkmaar zijn prima te doen vanaf Egmond aan zee.

ontdek Roompot Egmond aan zee

Natuurcamping met luxe voorzieningen voor de camper

4. Natuurcamping de Lemeler Esch 

Aan de voet van de Lemelerberg in het mooie Overijssel ligt natuurcamping de Lemeler Esch. De ideale uitvalsbasis om het Vechtdal te gaan verkennen. Een dag ontspannen op de camping? Volg een yogales, trek een baantje in het buitenbad of luister naar een verhaal bij het verhalenvuur.

Rust en ruimte middenin de natuur kenmerkt deze camping. Met je camper kun je kiezen uit een basis, comfort of camperplaats met privé sanitair. De camperplekken zijn centraal gelegen dichtbij de voorzieningen zoals de winkel, zwembad en het fijne bos café. Voor kinderen zijn er volop speelmogelijkheden en wordt er ook van alles georganiseerd op en rondom de camping.

Ontdek de Lemelerberg of de verderop gelegen Holterberg. Volg de Bergenroute, bezoek de vijf anjerpunten of rijd door naar Hanzestad Zwolle. Je kunt met een sloep of fluisterbootje ook de riviertjes de Regge en de Vecht ontdekken.

ontdek Natuurcamping de Lemeler Esch

Camping met aparte campercamping en grote jachthaven

5. Camping Erkemederstrand

Op naar Flevoland voor een korte of langere stop op deze camping aan het Nuldernauw. Zoals je van een campercamping mag verwachten zijn de voorzieningen voor campers prima op orde. Gaat je trouwe viervoeter ook mee in de camper? Op deze camping is ook speciale aandacht voor honden en hondenbezitters.

Deze camping heeft een aparte campercamping die binnendijks gelegen is en op loopafstand van het strand. En die is maar liefst 3 kilometer lang! Camping Erkermederstrand is een grote camping met tal van faciliteiten en voorzieningen voor jong en oud.

Met de gratis wifi ontdek je gemakkelijk welke mooie tochten je in de omgeving kunt maken. Een ronde om het Veluwemeer bijvoorbeeld. In het gezellige Zeewolde mag je overal nog gratis parkeren. De mooie natuurgebieden het Horsterwold en en het Hulkesteinse bos ontdek je het beste te voet of op de fiets.

ontdek Camping Erkemederstrand

Met nieuw geopend camperpark

6. Camping 't Veerse Meer

Tegenover het campingterrein is een gloednieuw camperpark gerealiseerd. Met alle faciliteiten speciaal voor campers tot 12 meter. Uiteraard mag je gebruik maken van alle faciliteiten op de camping. Verse broodjes in de ochtend, een ijsje of een lekkere maaltijd van een van de foodtrucks die meerdere keren per week langskomen.

Het ideale van dit camperpark is dat je ook buiten openingstijden van de receptie kunt aankomen of vertrekken. De camperplaatsen hebben veel privacy door de aanleg van heggen tussen de verschillende plaatsen. Wanneer de ondergrond droog is mag je trouwens ook op de camping staan als dat je voorkeur heeft.

Op het nabijgelegen Veerse meer zijn alle denkbare watersporten mogelijk. Vaar naar een onbewoond eilandje voor een picknick. Of bezoek mosseldorp Yerseke of de mooie stad Goes. De camping is een ideaal startpunt voor leuke uitstapje in het mooie Zeeland.

ontdek Camping 't Veerse Meer

Camper camping voor de actieve rustzoekers

7. Kampeerterrein De Zeven Linden

Een pareltje van een camping in boswachterij de Vuursche. Ontspannen en genieten met comfortabele voorzieningen. De camping ligt ook nog eens super centraal in Nederland (Utrecht).

Je verharde camperplaats is omringd door bossen, zandverstuivingen en heidevelden om de hoek. De camping wordt in de schoolvakanties graag bezocht door actieve gezinnen en buiten het seizoen door actieve rustzoekers. Met een minishop, terras en snackbar is het hier prima toeven. Vergeet ook de jeu de boules ballen niet in te pakken.

Je kampeert op de Utrechtse Heuvelrug nabij de pittoreske plaatsjes Lage Vuursche en Baarn. Plaatsen met koninklijke allure net als Kasteel de Haar en paleis Soestdijk. Op loopstand van de camping ligt het bosbad 'de Vuursche'.

ontdek Camping De Zeven Linden

Zeer bosrijk met veel voorzieningen voor jong en oud

8. Camping de Hondsrug 

Op deze viersterren camping in Drenthe sta je met je camper echt op de camping. En zeg nu zelf, dat draagt wel bij aan het echte campinggevoel. Voor de kinderen zijn er volop faciliteiten maar ook aan de volwassenen is gedacht. Wat dacht je van een afwasservice terwijl jij geniet van het romaanse stoombad.

Het vakantiegevoel komt vanzelf op deze camping met zijn mooie zwembad en uitgebreide sportfaciliteiten. Bijzonder is ook het maisdoolhof op de camping. De speciale voorzieningen voor camperaars zijn ook dik in orde.

Camping de Hondsrug ligt in een bosrijke omgeving zo'n 2 kilometer van het dorpje Eext. De 'oerprovincie' Drenthe leent zich uitstekend om te ontdekken met de camper. Rijd bijvoorbeeld een stukje van de 'hunebed highway'.

ontdek Camping de Hondsrug

Ontdek maritiem Hellevoetsluis op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten

9. Camping 't Weergors

Op deze camping kun je het gehele jaar door terecht met je camper. Naast de verharde plaatsen kun je hier ook kiezen voor een onverharde grasplek. Er zijn mogelijkheden voor kleine tot zeer grote campers. Je bevind je op loopafstand van vestingstad Hellevoetsluis met zijn gezellige haven.

De camping zelf biedt faciliteiten als een minimarkt met verse broodjes maar ook een fijn restaurant. Wil je boodschappen doen in Hellevoetsluis leen dan even de boodschappenfiets, handig! Een plek om te ontspannen is de mooi aangelegde visvijver op de camping. Komen er kinderen mee? Die vermaken zich prima in de spetterspeeltuin, op het natuurbeleefpad of in de natuurspeeltuin.

Het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten zijn eigenlijk de groene longen van Rotterdam. De stranden en het uitzicht zijn weids en rustig. Naast Hellevoetsluis is het ook leuk om het stadje Brielle te ontdekken. Maar Rotterdam, de Maasvlakte en Futureland zijn ook vlakbij.

ontdek Camping 't Weergors

Camping aan zee met zeer luxe camperplaatsen

10. Ardoer camping Julianahoeve 

Deze campercamping in Nederland is er niet zomaar eentje. Als het eens een weekendje luxer dan luxe mag zijn trek dan richting Zeeland. Deze camping beschikt over Luxe XL camperplaatsen met privé sanitair voorzien van vloerverwarming en een aanrecht met koelkast.

Ook de camping zelf is zeer de moeite waard en beschikt over een zwemparadijs, een tennisbaan en outdoor fitness. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is een trendy restaurant, een beachclub en lekkere verse maaltijden om mee te nemen naar je camperplaats.

Ontdek het mooie Zeeland vanaf camping Julianahoeve. Het gezellige dorp Renesse en natuurlijk het uitgestrekte strand. Gezellig is het ook in Zierikzee of Middelburg. Een leuk uitstapje voor het hele gezin is Deltapark Neeltje Jans.

ontdek Camping Julianahoeve

Superplek voor een campervakantie met de kids

11. Camping 't Geuldal te Meerssen

Een echte familiecamping in het mooie Limburg met verschillende type kampeerplaatsen speciaal voor de camper. Voor de kinderen staat er een animatieteam klaar, zijn er diverse speeltuinen, sportvelden, een kinderboerderij en recreatieruimte. 

Doorkruis je Nederland met je camper dan is Zuid-Limburg toch wel een hotspot. En hoe fijn is het om op een camping te staan met faciliteiten voor de camper en genoeg faciliteiten voor een onbezorgde kampeervakantie. Behalve de talrijke kinderfaciliteiten is er ook een fijne brasserie en ijssalon te vinden op de camping. Limburgers zijn immers echte Bourgondiërs.

Een leuke tip om met de camper te rijden is de Mergellandroute. Maar richting Maastricht of Valkenburg is ook een goed idee, er zijn daar voldoende parkeerplaatsen voor je camper. Eenmaal geparkeerd kun je een van de grotten in Valkenburg gaan ontdekken. 

ontdek Camping 't Geuldal

Boscamping op de Veluwe

12. Camping RCN de Jagerstee te Epe 

Nog zo'n topcamping die echt in het lijstje campercampings in Nederland mag verschijnen is de Jagerstee op de mooie Veluwe (Gelderland). Ondanks dat het een boscamping is, zijn de camperplekken op het speciale camperveld vlak met een verharde ondergrond. Uiteraard is er ook een camperservicestation aanwezig.

Nieuw is het verkeersplein voor de kinderen op de camping. Ook het openluchtbad ligt er mooi bij en biedt verkoeling op warme dagen. Voor eten en drinken hoef je ook de camping niet af want de supermarkt heeft een uitgebreid assortiment net zoals de brasserie, snackbar en café. Ook vind je op RCN campings een vakantiekerk. 

Ontdek de Veluwe met de camper, en gezien de centrale ligging van camping de Jagerstee ben je binnen een mum van tijd bij alle bezienswaardigheden. Zo is recent Paleis het Loo weer geopend na een verbouwing van enkele jaren. Vlakbij het Loo liggen de Apenheul en attractiepark de Julianatoren. Op de camping is het ook mogelijk om een fiets te huren om zo de omgeving te verkennen. 

ontdek Camping RCN de Jagerstee

Een ideale stek voor surfers met een camper(busje)

13. Camping de Grevelingen te Nieuwe Tonge 

Op de grens van Zuid-Holland met Zeeland ligt deze grote camping vlakbij het Grevelingenmeer. Dit is een geliefde plek voor watersporters en surfers die ook graag richting de Brouwersdam en de Grevelingendam gaan. Op de camping wordt veel georganiseerd zoals een wijnproeverij, bingoavond of kampvuur. Speciale aandacht is er ook voor de tieners met een speciale chillroom met wifi. Heb je de supersnelle nieuwe kabelbaan al uitgeprobeerd?

Er zijn camperplaatsen met alle comfort en privacy maar ook overnachten op het budgetveld is mogelijk. Reserveren voor het budgetveld is niet nodig en zelfs laat op de avond kun je nog terecht. 

Je bevindt je op korte afstand van de Randstad waardoor een trip richting Rotterdam ook zeker te doen is. Ook ben je bijna in Zeeland waar je heerlijk kunt rondtoeren met de camper. Eenmaal terug op de camping geniet je van de rust op het strandje met een verse snack van de snackbar. 

ontdek Camping de Grevelingen

'Camperen' in het groen

14. Campercamping Blij Venneke te Eersel 

Een echte campercamping, sfeervol en kleinschalig gelegen in Noord-Brabant. De 25 ruime verharde camperplaatsen hebben elk een eigen gazon en tuintje. De camping ligt vlakbij de snelweg en biedt goed uitvalswegen op Brabant maar ook de Belgische Kempen te ontdekken. 

Het terrein is goed verzorgd, ligt tegen een bosgebied en in de overdekte serre zit je heerlijk met een goed boek. HIer kun je ook gebruik maken van de gratis wifi. Het Brabantse dorp Eersel, een van de acht zaligheden, ligt op loopafstand van de camping. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen maar vind je ook een keur aan gezellige terrassen en eetcafés. 

Ontdek de Brabantse Kempen of steek de grens over richting België. Ga een echt Belgisch Frietje eten in Postel, ontdek de plaatselijke abdij met bierbrouwerij. Ook daar is het leven goed! 

ontdek Campercamping Blij Venneke

Vakantie vieren op Texel

15. Camping Coogherveld te Texel 

Met de camper richting de Waddeneilanden en dan met name Texel is een geweldige ervaring. Op de boot laat je echt alles achter terwijl je in de camper alles mee hebt voor een fijne campervakantie. 

Camping Coogherveld is een kleinschalige camping met prima voorzieningen voor de camperaar. Campers, tenten en caravans alles staat hier door elkaar op deze camping, wel zo gezellig! Voor een krantje en broodje in de ochtend kun je op de camping terecht. In 2022 is een geheel nieuwe grote speeltuin voor de kinderen aangelegd.

Vanaf je camperplaats kun je de zee al horen ruisen. Het uitgestrekte strand lonkt. Neem een kijkje bij de zeehonden in Ecomare of beklim de Vuurtoren bij de Cocksdorp. Maak ook vooral een stop bij de Texelse bierbrouwerij. 

ontdek Camping Coogherveld

Vakantie aan het Sneekermeer

16. RCN de potten in Offingawier 

Met je camper richting het waterrijke Friesland is een top idee. Pal aan het Sneekermeer vind je de groene en duurzame camping de Potten. Vul je dagen met zwemmen in het meer, suppen, bootje varen of waterfietsen. Aan horeca geen gebrek. Er is een fijne brasserie, snackbar, broodjesservice en een minishop.

Alle camperplaatsen zijn verhard en op voorkeur aan het water te reserveren. Er is een camperservicestation aanwezig. Een wasje doe je gemakkelijk bij een van de sanitair gebouwen. Voor een berichte aan het thuisfront; de wifi is gratis. Ook huisdieren zijn van harte welkom.

RCN de Potten is een echt waterpark maar biedt ook voldoende sport- en speelfaciliteiten als je niet zo van het water bent of het weer onverhoopt wat minder is. 

ontdek RCN de potten

Vermaak voor jong en oud op deze camper camping

17. Camping Westhove in Domburg

Met je camper richting Zeeland is een heel goed idee! Op camping Westhove kampeer je vlakbij Domburg, het strand en de Noordzee. Deze zeer complete camping biedt haar kampeerders veel faciliteiten en een bomvol animatieprogramma.

Ook aan de camperaars is gedacht. Je kunt kiezen voor een half verharde plek dichtbij het centrumplein. Met je eigen stukje groen, heggen en bomen heb je de nodige privacy en schaduw. Ook is er een apart veld voor camperaars bij elkaar, dit veld ligt op een wat rustiger gedeelte op de camping.

Een dagje op de camping vliegt vast voorbij! In de ochtend ruik je de verse broodjes uit de supermarkt al. Daarna door naar het health center, het binnenzwembad of het badhuis met wellness. Een rondje langs de camping brengt je langs de dierenweide, de speeltuinen terug naar de snackbar voor een softijsje. 

ontdek Camping Westhove

Full-service met 60 staanplaatsen

18. Camperparc Stee in Lhee 

Camperparc Stee is een bekende en favoriete plek onder camperaars. Je verblijft op een fijne locatie geheel omringd door natuur, met goede wifi, een wasserette, sauna, schone verwarmde sanitaire voorzieningen en regelmatig een bierproefavond.

Vanaf het terrein loopt er een wandelpad naar het brinkdop Dwingeloo en je loopt ook zo Nationaal park Dwingelderveld binnen. Tijdens de feestdagen in december is het terrein sfeervol verlicht, is er livemuziek, vuurschalen en worden er oliebollen gebakken. Het kerstdiner wordt desgewenst aan je deur bezorgd!

Bij aankomst kun je op de incheckzuil zien welke plekken er nog vrij zijn, op die manier check je jezelf in. Het terrein heeft vele fruitbomen en mooie beplanting. Een nieuwtje en zeker handig voor de camperaars is de automatische toiletcassettereiniger! 

ontdek Camperparc Stee

Uniek in Nederland: het camper draaiplateau!

19. Camperpark Nuuverste in Borger

Aan de rand van het Drentse dorp Borger ligt camperpark Nuuverstee. Een park die we je niet graag onthouden want deze is al meermaals bekroond tot camper locatie van het jaar. Met ruime half verharde camper plaatsen met genoeg privacy, een eigen stukje groen en allerlei handige voorzieningen voor camperaars.

In totaal zijn er 34 camper plaatsen. Uniek in Nederland zijn plekken met een camper draaiplateau. Deze kun je zelf bedienen om zo je fijnste positie te kiezen. Draai je mee met de zon, wil je uit de wind zitten of kies je voor het uitzicht. Een eitje met dit draaiplateau! De basisvoorzieningen op dit camperpark zijn dik in orde; een camperservicestation, een kantine, een wasserette, toiletgebouw met vloerverwarming, gratis douchen en gratis wifi.

Daarnaast kun je genieten van een aantal wellness faciliteiten zoals een infraroodsauna, sauna en outdoor fitness. Er zijn geen speelvoorzieningen voor kinderen op het terrein. 

ontdek Camperpark Nuuverste

Mooie verzorgde camperplaats met alles erop en eraan

20. Campercamping Heiderust in Baarlo

We kregen nog een leuke insiderstip voor een campercamping in het mooie Noord-Limburg. Een knusse en gezellige plek waar aan alles is gedacht. Super centraal waardoor er veel bezienswaardigheden en horeca op loop- en fietsafstand van camping Heiderust ligt.

Er zijn in totaal 30 grote groene camperharde plekken op een bosrijke locatie. Vanaf je kampeerplaats heb je vrij uitzicht, wat heerlijk! Er is een camperservicestation en self check-in voor camperaars. Verwarmd sanitair, koelkast, vriezer, gratis wifi, je mobiel opladen, een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten. Er is ook een leuke recreaschuur helemaal vintage qua inrichting, een fijne plek om een boekje te lezen of een spelletje te doen.

Wat zo leuk is aan juist deze camping is dat het kastelendorp Baarlo echt om de hoek ligt. Venlo ligt op 5 kilometer van het camperpark en is dus prima met de fiets te bereiken. Ook kun je wandelen en fietsen langs de rivier de Maas. 

ontdek Campercamping Heiderust

 

Met je camper kamperen in Nederland

Met deze top tien hebben wij de (volgens ons) mooiste camperplekken van Nederland netjes voor je op een rijtje gezet. Zit jou perfecte camper camping er nog niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op de zoekpagina van Campingzoeker. Hier kun je precies aangeven wat jij allemaal terug wilt zien op een camping. Selecteer om te beginnen bij type accommodatie op 'camper plaatsen' en de voorpret kan beginnen. En naast Nederland zijn er natuurlijk ook leuke camper campings te vinden in in Belgie en Luxemburg

ontdek alle campings

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos