De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 800 campings in de Benelux.
Zoeken Favorieten

Campings in Luxemburg

Luxemburg is een piepklein staatje met een hertog aan het hoofd. Een hertog is lager in rang dan een koning, maar heeft toch zeggenschap over zijn eigen gebied. En dat is precies wat Luxemburg zo’n gezellige kampeerbestemming midden in West-Europa maakt. Hier vind je alles waar ons continent zo beroemd om is. Historische burchten, schitterende natuur en veel gezellige oude vestingstadjes. Cultuur, rust, wandelen, sporten, vissen, lekker eten en genieten van de prachtige natuur. Luxemburg biedt veel kampeervertier voor gezinnen die even helemaal weg willen, maar toch niet lang in de auto willen zitten.

bekijk alle campings in Luxemburg

Kamperen in
Luxemburg

Waar een klein landje groot in kan zijn! Kamperen kun je in Luxemburg op tientallen campings, verspreid over verschillende regio’s. Populair is de Moezelvallei, de streek op de grens met Duitsland. Maar veel mensen kamperen ook graag in het noordelijke Wiltz, het oostelijke Echternach of juist het zuidelijke kanton waarin de hoofdstad Luxemburg ligt.

Hou je van shoppen? Dan moet je beslist een bezoek brengen aan de stad Luxemburg. In de winkelstraten tref je zowel luxe modemerken als kleine boetieks. Beroemd zijn ook de talrijke vlooienmarkten in de stad. De kathedraal van Luxemburg pak je natuurlijk ook even mee.

Als je van kastelen en geschiedenis houdt, dan is een kampeervakantie in Luxemburg je op het lijf geschreven. In Bourscheid, Vianden, Echternach, Clervaux en Larochette komen de middeleeuwen tot leven. De Vallei van de Zeven Kastelen is een must als je een liefhebber bent. In de Eischvallei vind je inderdaad maar liefst 7 majestueuze kastelen. Wandelen of fietsen kun je hier trouwens goed langs prachtige routes.

Schitterende natuur en gezellige oude vestingstadjes

Schitterende natuur en gezellige oude vestingstadjes

Ontdek de ongerepte natuur van Luxemburgs Klein Zwitserland

Ontdek de ongerepte natuur van Luxemburgs Klein Zwitserland

Luxemburg kunnen we wel typeren als de ideale vakantiebestemming voor als je niet in eigen land wilt kamperen, maar toch dicht bij huis wilt blijven. Je bent er in een paar uurtjes, je treft er mooie en ruime campings, de mensen zijn er vriendelijk, natuur en cultuur zijn er ruimschoots voor handen en je komt hier helemaal tot rust. Wist je dat er in Luxemburg drie officiële talen worden gesproken? Luxemburgs, Frans en Duits!

Op deze pagina kun je zoeken op de regio van je voorkeur. Maar om het je gemakkelijk te maken, hebben we ook een top 10 van campings in Luxemburg voor je samengesteld. Doordat je via Campingzoeker makkelijk kunt filteren op het soort camping, de ligging en de accommodaties, kun je hier makkelijke, snel en heel gericht jouw ideale vakantie in Luxemburg uitzoeken. We wensen je alvast veel vakantievoorpret! 

ontdek alle mooie campings in Luxemburg

Top 10 campings in Luxemburg

Echternach, de hoofdstad van Mullerthal

Mullerthal is de laatste jaren een erg populair gebied geworden onder de kampeerders. Dit komt vanwege de overweldigende natuur. Het gebiedt wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. Hierdoor staat het gebied ook ingeschreven bij het Immateriële Erfgoed van UNESCO. 

In Mullerthal vind je indrukwekkende rotspartijen, dichte bossen en idyllische watervallen. Voor de échte ervaren wandelaars is er ook de zogenaamde 'Mullerthal Trail'. Deze 112 kilometer lange route neemt je mee door het bergachtige landschap van de streek langs enkele unieke plekken!

Dit uitzonderlijke gebied is fantastisch voor de kampeerder die op zoek is naar rust en wil genieten van de natuur. De campings in dit gebied zijn dan ook stuk voor stuk mooi gelegen en hebben veel te bieden voor zowel families als rustzoekers.

Bekijk alle campings in Echternach >

Diekirch, kamperen aan de Sûre

Misschien ken je de stad Diekirch van het gelijknamige Luxemburgse biermerk. De stad Diekirch is gelegen aan de oevers van de rivier de Sûre (ook wel Sauer genoemd). Dit gebied trekt ieder jaar veel bezoekers. Dit komt vanwege de mooie oude stad en de schitterende omgeving. In de binnenstad van Diekirch vind je veel leuke winkels, knusse straatjes en gezellige terrassen waar je kunt genieten van een koud glas Diekirch bier. 

Ben jij een natuurliefhebber, dan heb je in de omgeving van Diekirch genoeg te kiezen. Langs de rivier vind je verschillende mooie campings voor (jonge) gezinnen en rustzoekers. Op deze campings is meestal al veel te doen voor jong en oud. Houd je van vissen, kanovaren, wandelen, fietsen en outdoor sports? Dan is Diekirch zeker het overwegen waard. Overal door deze regio vind je riviertjes, bergen, dichte bossen en mooie paden.

Bekijk alle campings in Diekirch >

Luxemburg stad: een bloeiende cultuurstad

Luxemburg-stad is de hoofdstad van het gelijknamige Groothertogdom. Cultuurliefhebbers kunnen in deze stad hun hart ophalen. Door heel Luxemburg vind je schitterende vestigingen, historische gebouwen, kronkelende riviertjes, oude bruggen en prachtige architectuur. In sommige gebieden lijkt het net of je in de middeleeuwen bent beland, terwijl andere delen weer juist erg modern zijn. Het is niet voor niets dat de vestigingen in Luxemburg zijn opgenomen in het Unesco Werelderfgoed

De oude stad Luxemburg is een hele levendige stad. Je vind in Luxemburg veel verschillende culturen (meer dan 170) en er is veel te doen. In de stad zijn veel musea, theaters, schouwburgen en mooie parken en tuinen. Een derde deel van Luxemburg stad is bedekt met groen. Het wordt niet voor niets 'het groene hart van Europa' genoemd.

Deze groene zones lenen zich uitstekend voor een ontspannen wandeling of fietstocht. In de stad zelf kun je bijkomen op één van de talrijke terrasjes. En houd je van shoppen of een leuke stadswandeling? In het centrum vind je voor een ieder wat wils. Ben jij geïnteresseerd in de historie van de stad? In Luxemburg stad rijd een toeristenbus die je meeneemt in een heuse tijdreis. Van het ontstaan van de stad tot nu. Een échte aanrader. 

Bekijk alle campings in Luxemburg >