Campings in Nederland

Nederlanders zijn echte kampeerders. Niet gek dat je alleen al in Nederland meer dan 2.500 campings aantreft. In Nederland vind je camping in alle soorten en maten: van een eenvoudig terreintje zonder faciliteiten tot superdeluxe 5-sterren campings met een waterparadijs, indoor speeltuinen, restaurants en tal van andere attracties. Kampeer je in Nederland, dan zijn de reisafstanden klein, de landschappen erg afwisselend er is keuze genoeg. Maar welke camping past nu echt bij jou, of je gezin? Bij Campingzoeker helpen we je de pareltjes te vinden waar jij een heerlijke vakantie gaat doorbrengen. Op onze zoekpagina selecteer je waar jouw ideale camping aan moet voldoen en wij zetten ze netjes op een rijtje. Wel zo gemakkelijk!

Bekijk alle Nederlandse campings

Kamperen in
Nederland

Mooie steden, uitgestrekte stranden en prachtige natuurgebieden. Ga je kamperen in Nederland dan valt nog veel te ontdekken. En het fijne is dat de reistijd relatief kort is. Hierdoor kun je dus extra lang van je kampeervakantie genieten. Vaak zijn het de Nederlanders zelf die zich verbazen over de schitterende natuur, de rijke cultuur en het grote aantal leuke campings die ze in Nederland aantreffen. Bovendien valt er erg veel te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van Stelling Kornwerderzand, Giethoorn, de Friese Meren, de Deltawerken in Zeeland, de skyscrapers van Rotterdam of het heuvellandschap van Zuid-Limburg ontdekt? Om maar eens wat te noemen…

Nederland biedt een ongelooflijk grote diversiteit. Ook voor ervaren kampeerders. Of je nu van de vlakke Nederlandse weilanden met windmolens houdt of liever tussen de groene heuvels zit. En of je nu op zoek bent naar rust en ruimte of juist houdt van veel activiteit en schwung. Je vindt op Campingzoeker altijd een regio én een camping die jou en je gezin op het lijf geschreven is. Beloofd!

Ga op zoek naar één van de talrijke campings aan zee

Geniet van het heuvellandschap in het prachtige Limburg

Geniet van het heuvellandschap in het prachtige Limburg

Weet je al welke camping het dit kampeerseizoen wordt? Ga je genieten van het oer-Hollandse landschap? Of zoek je juist de grote steden op om je als toerist onder te dompelen in de grote rijkdom aan cultuur die Nederland te bieden heeft? En ja, aan het water is het natuurlijk goed toeven. Of ben je bang dat het weer toch roet in het eten gaat gooien? Reserveer dan gewoon een plekje in een verwarmde safaritent met alles erop en eraan of boek een chalet of stacaravan.

Hieronder presenteren we je onze top 10 aan campings in Nederland. Dit zijn de campings die op Campingzoeker de afgelopen maanden het meest zijn bekeken. Uiteraard kun je zelf ook filteren op wat voor jou belangrijk is. Een eenvoudige camping met veel rust? Een yogacamping, viscamping of kindercamping? Met Campingzoeker vind je snel, gemakkelijk en gericht jouw ideale camping in Nederland. Alvast veel kampeerplezier!

ga op zoek naar een camping in Nederland

Top 10 campings in Nederland

1
4 (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
2
2
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
3
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.40,00
Accomodatie
v.a.61,00
4
0
> 250 plaatsen
Glamping
Landelijk
5
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
6
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.49,85
Accomodatie
v.a.57,96
7
5
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.27,00
8
1
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.55,00
Accomodatie
v.a.73,00
9
4
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.40,00
10
6
75 - 250 plaatsen
Charme camping
Landelijk

Campings op de Waddeneilanden


Het eilandgevoel beleven op een van de vijf eilanden.

 

In het noorden van Nederland liggen tussen de Waddenzee en de Noordzee de Waddeneilanden. De Waddeneilanden bestaan uit de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Op de boten richting Texel, Terschelling en Ameland is het mogelijk je eigen auto en kampeermiddel mee te nemen. Maar ook op Schiermonnikoog en Vlieland vind je fijne campings waar je je tent op kunt slaan of iets kunt huren. Het landschap lijkt elke dag weer anders op de Wadden. Welk Waddeneiland kies jij voor je volgende kampeervakantie? Een camping is gemakkelijk gevonden op Campingzoeker.

  Vind een camping op de Waddeneilanden

Texel: het grootste waddeneiland 

Dit eiland bereik je door de boot te nemen vanaf Den Helder, in slechts 20 minuten sta je in de haven van Texel. Texel behoort tot de provincie Noord-Holland en is ook het grootste Waddeneiland. Er zijn gezellige dorpjes om te bezoeken zoals De Waal, De Koog of Oosterend. Ook kent het eiland diverse musea zoals het Luchtvaart & Oorlogsmuseum, het Juttersmuseum en Ecomare. Het strand lijkt eindeloos vooral het stuk op de punt bij de vuurtoren. Texel is ook een schapeneiland, als je fiets of wandelt op het eiland ga je ze zeker tegenkomen. 

Cranberry's plukken op Terschelling 

Terschelling ligt het verst uit de kust. De veerboot brengt je er vanaf de haven van Harlingen in zo'n 2 uur tijd naar toe. Als je de vuurtoren de Brandaris ziet weet je dat je bijna aanmeert in het dorp West. In het duingebied van Terschelling groeien cranberry's. Er is een heuse cranberry farm om te bezoeken en plukken mag voor eigen gebruik. Een jaarlijks terugkerend festival op Terschelling is Oerol. Dit festival trekt duizenden liefhebbers naar Terschelling. Ze kunnen terecht op een van de 12 campings die op Terschelling gelegen zijn. 

Ameland is een écht fietseiland

In slechts 45 minuten vaar je vanaf het Friese Holwerd naar de haven van Nes op Ameland. Ameland is een echt fietseiland met meer dan 100 kilometer aan fietspaden. Bezoek de vuurtoren, het bunkermuseum of de Amelander bierbrouwerij. Proef ook zeker het Amelander Nobeltje. Het Oerd is een natuurgebied waar ontzettend veel verschillende vogelsoorten voorkomen. Er zijn diverse fijne kampeerterreinen op Ameland, van een natuurcamping tot een duincamping waar je direct het strand op kunt. Meer weten over Ameland? Lees: Ontspannen op Ameland.

Het kleinste eiland Schiermonnikoog

Het kleinste eiland van de vijf Waddeneilanden. Op het eiland ligt slechts een plaats met de naam Schiermonnikoog. Het eiland verken je te voet, op de fiets of neem een bus. Voor de rest is het autovrij. Het is een groot natuurreservaat vol duinen, kwelders, vogels en af en toe een zeehond. Er zijn een aantal kleinschalige kampeeraccommodaties. Deze zijn gemakkelijk en snel te vinden op Campingzoeker. 

Wat is er allemaal te doen op de wadden?

Er is ontzettend veel te doen op de wadden, vooral in de buitenlucht. Lekker actief zijn begint natuurlijk met fietsen en wandelen maar er zijn ook tal van watersporten te leren en te beoefenen. Wat dacht je van een cursus, kitesurfen, windsurfen of strandzeilen. Ieder eiland heeft zo zijn eigen spots. Durf je de lucht in dan kan je gaan parachutespringen op Texel of Ameland. Paardrijden kan ook op ieder eiland. Met de kinderen is het leuk om een wrakkenmuseum of juttersmuseum te bezoeken. Op elk eiland vind je er wel eentje.

Zeehonden spotten is ook een geliefd uitje voor het hele gezin. Neem vanaf de eilanden een rondvaartboot of garnalenkotter die je langs de drooggevallen platen in de Waddenzee vaart waar zeehonden op liggen te zonnen. Op Texel ligt educatiecentrum Ecomare waar je meer leert over de Waddenzee en oog in oog kunt staan met de zeehonden. 

Top 10 campings Waddeneilanden

1
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
2
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
3
10
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
4
9
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
5
5
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.14,10
Accomodatie
v.a.45,14
6
10
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
7
10
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.50,00
Accomodatie
v.a.56,33
8
11
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.24,00
Accomodatie
v.a.83,00
9
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.29,55
Accomodatie
v.a.83,75
10
3 (1)
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.16,00
Accomodatie
v.a.70,00

Campings in Friesland


Provincie met het vele water en zijn eigen identiteit. 

 

Water. Overal water. Van grote meren tot kleine slootjes tot de Waddenzee. Dat is kenmerkend voor de provincie Friesland. Net zoals de tweede officiële taal in Nederland: het Fries. Vier van de vijf Waddeneilanden behoren ook tot de provincie Friesland. Veel kampeerders kiezen logischerwijs voor een camping direct aan het water. Het liefst met eigen jachthaven. Ook voor een vakantie in het groen kun je in Friesland prima terecht. In de streek het Gaasterland vind je zelf kliffen, pittige heuvels en oeroude bossen. Er zijn vier nationale parken in Friesland. Ontdek de culturele hoofdstad van Europa (2018); Leeuwarden of een van 'de Elfsteden'. 

Vind een camping in Friesland

De Elfsteden van Friesland

Het is al een tijd geleden dat de elfstedentocht kon worden gereden, maar de route is ook gedeeltelijk per fiets of auto te volgen. Nederland op zijn mooist met uitgestrekte meren. Een vaart met Hollandse bruggetjes en het bekende keerpunt in Dokkum met monument. Er zijn diverse musea, bijvoorbeeld in Hindeloopen, Sneek, Slooten of Leeuwarden (deels) gewijd aan dit oer-Hollandse evenement. 

Culturele hoofdstad Leeuwarden 

Start- en finishplaats van de tocht der tochten en hoofdstad van de provincie Friesland. Bezoek een van de musea zoals het Fries museum, het gevangenismuseum of het Beerenburg museum. Na een rondleiding door de brouwerij mag er ook geproefd worden. Beerenburg smaakt ook lekker bij de vele andere Friese streekproducten zoals de Friese nagelkaas en Friese droge worst. Bijzonder is een bezoek aan Aquazoo Friesland dat zicht richt op in het water levende dieren. 

Activiteiten in Friesland 

In Friesland kun je je kampeervakantie op een sportieve manier invullen. Alle denkbare watersporten zijn te beoefen of te leren. In vele gevallen al direct vanaf je camping. Ook vanaf de waterkant is het genieten. Zeker tijdens de Sneekweek in Sneek of een wedstrijd skutsjesilen op een van de Friese meren.

Het Fierljeppen is ook een echte Friese sport. Neem een flinke aanloop richting de sloot en probeer met behulp van de poolstok (fierljep) droog de overkant te bereiken. In de zomer kun je indoor gaan schaatsen in Heerenveen of Leeuwarden. 

Top 10 campings Friesland

1
1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.22,00
Accomodatie
v.a.43,00
2
11
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.16,50
Accomodatie
v.a.100,00
3
RCN Vakantiepark Roggeberg 1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,00
Accomodatie
v.a.68,00
4
10
< 75 plaatsen
Glamping
Landelijk
Staanplaats
v.a.20,00
Accomodatie
v.a.70,00
5
13
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.14,00
Accomodatie
v.a.50,00
6
6
75 - 250 plaatsen
Rustige camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.24,00
7
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.19,50
8
24
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
Staanplaats
v.a.20,00
9
3
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.12,00
Accomodatie
v.a.67,50
10
9
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.17,50
Accomodatie
v.a.265,00

Campings in Groningen


Het noordelijkste puntje van Nederland.

 

Groningen is een provincie vol rust, ruimte en natuur. Een ideale locatie voor de kampeerder die graag de natuur in trekt maar ook voor de kampeerder die graag zijn camper neerzet in de nabijheid van een grote stad. Want de stad Groningen bruist! Natuur vind je bijvoorbeeld in het gebied rondom Nationaal Park Lauwersmeer, maar ook bij de Waddenzee of in de uitgestrekte polders. Het Groningse dorp Winsum is onlangs verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Loop een stuk van het Pieterpad welke start in de plaats Pieterburen. In Pieterburen is ook een zeehondenopvang en zijn er diverse wadlooptochten mogelijk. Nieuweschans is al sinds jaar en dag een bekend kuuroord. Relax in water uit eigen bronnen.

Vind een camping in Groningen

Kindvriendelijke provincie

Met de kinderen zijn er in Groningen veel activiteiten te ondernemen. Ontdek de meest bijzondere insecten in DoeZoo Insektenwereld. Meer een lego fan? Dan wacht er een bijzonder museum op je aan de Legolaan in Grootegast. Een dagje lekker spelen kan in familiepretpark Nienoord. En bij zeehondencrèche Pieterburen sta je oog in oog met opgevangen zeehonden.

Zoek op campingszoeker.nl naar een familiecamping in Groningen. Vooral in het hoogseizoen is er vaak een actief recreatieprogramma, hoef je helemaal de camping niet af! 

Nationaal Park Lauwersmeer

Een natuurgebied vol bijzondere planten, vogels en grotere diersoorten. Het nationale park mag zich Dark Sky park noemen omdat het hier s nachts heel donker is. Er is geen kunstmatig licht. Er zijn (nachtelijke) excursies door dit gebied, je kunt er bijzonder veel sterren spotten. Het Lauwersmeer is ook goed per kano, bootje of al suppend te verkennen. Zoek op Lauwersmeer op Campingzoeker en je vindt meteen de meest bijzondere campings rond het Lauwersmeer. Van een natuurcamping tot een terrein met bijzondere glamping accommodaties

Groningen 

Groningen is onmiskenbaar een echte studentenstad. Dit kenmerkt zich in de binnenstad tot de vele kleine kroegjes, fijne terrassen (vooral rond de Grote Markt) en restaurantjes waar je voor een leuk prijsje kunt eten, ook wel studentenhap genoemd. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Groninger museum. Het pand dat zich recht tegenover het centraal station bevindt is al een bijzondere blikvanger. Nog zo'n markant gebouw of liever gezegd toren is de Martinitoren. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook het Scheepvaartmuseum en het universiteitsmuseum. Camping het Stadspark is een absolute aanrader als je in het centrum van Groningen wilt verblijven. 

Activiteiten in Groningen

​Vanaf de plaats Pieterburen is het mogelijk te gaan wadlopen over de Waddenzee. Er zijn tochten die geschikt zijn met kinderen maar ook pittige tochten naar Schiermonnikoog of Ameland. Vanuit Pieterburen start ook het langeafstandswandelpad het Pieterpad. Deze loopt van Pieterburen naar de Pietersberg bij Maastricht. Bijzonder om een stuk van het Pieterpad door de provincie Groningen te lopen.

Niet alleen in Friesland barst het van het water maar ook in de provincie Groningen. Verken het Zuiderlaardermeer, Paterswoldsemeer of het Lauwersmeer vanaf het water en ga suppen, wakeboarden, kanoën of zeilen. Je kunt je ook per spoor laten vervoeren voor een bijzonder kijkje in de provincie. Stap op museumspoorlijn STAR in Veendam. 

Top 10 campings groningen

1
Reitdiep 2
< 75 plaatsen
Charme camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.14,00
Accomodatie
v.a.31,00
2
9
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.31,00
3
13
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
4
7
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
5
1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.29,50
6
11
< 75 plaatsen
Duurzame camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.13,00
Accomodatie
v.a.60,00
7
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.52,50
8
2
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
9
5
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,50
10
5
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.14,00

Campings in Drenthe


Provincie van de hunebedden.

 

Drenthe wordt gezien als 'de oer provincie van Nederland'. Drenthe is de dunbevolkte provincie van Nederland. Hierdoor vind je in heel de provincie veel natuurschoon. Veenland, grote bossen, uitgestrekte heidegebieden en indrukwekkende zandverstuivingen. Je komt hier als natuurliefhebber ogen en oren tekort. Omdat het gebiedt vrij plat is kun je hier uitstekend fietsen of lange wandelingen maken. Tel hierbij de idyllische dorpjes zoals Borger, Exloo en Orvelte en natuurlijk de Hunebedden. Dit alles maakte Drenthe een populaire provincie om te gaan kamperen! Om die reden vind je hier ook heel veel schitterende campings.

Vind een camping in Drenthe

Nationale Parken in Drenthe

In Drenthe vind je drie Nationale Parken, namelijk het Nationaal Park Drentsche Aa, Het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De Aa is een 28 km lang riviertje dat kronkelt door het Drentse landschap. Een wandeling langs dit beekje brengt je langs leuke, en vooral oude dorpjes, idyllische meertjes en zelfs hunebedden. Park Drents-Friese Wold is het op één na grootste woud van Nederland waar je veel campings vindt met leuke outdoor activiteiten. Het Dwingelderveld is een prachtig heidegebied. Zodra dit begint te bloeien kleurt alles paars en ruikt het er heerlijk. Tijdens een wandeling door dit gebied loop je zelfs de kans een schaapskooi tegen te komen, hoe bijzonder! 

Hunebedden

Natuurlijk staat Drenthe ook bekend om haar hunebedden. Dit zijn grote stenen bouwwerken waarvan er in totaal 54 te vinden zijn in de provincie. Sommige zijn al bijna 5500 jaar oud en ze deden dienst als graf. De stenen die werden gebruikt zijn zo groot dat gedacht werd dat ze door reuzen (Huynen) zijn gebouwd. Hier danken de hunebedden ook haar naam aan. In de plaats Borger vind je verschillende hunebedden bij elkaar alsook het hunebedcentrum. 

Activiteiten in Drenthe

Op avontuur in Drenthe, er is ontzettend veel te doen. De nationale parken, de heide, diverse klim- en klauterbossen zoals het Boomkronenpad in Borger. Er kan gezwommen worden in subtropische binnenbaden (bijvoorbeeld De Bonte Wever of de Huttenheugte) maar ook in zwemplassen in de natuur zoals het Ronostrand, het Blauwe Meer of het Zuidlaardermeer.

De meest exotische dieren spot je in Wildlands Emmen en kabouters spot je in het Sprookjeshof in Zuidlaren. Attractiepark Drouwenerzand ligt in de provincie Drenthe maar ook Plopsa Indoor in Coevorden. Bijzonder indrukwekkend is een bezoek aan herinneringscentrum Westerbork of het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Top 10 campings Drenthe

1
1
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.55,00
Accomodatie
v.a.73,00
2
6
75 - 250 plaatsen
Charme camping
Landelijk
3
Vakantiepark-Westerbergen-4
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.15,00
Accomodatie
v.a.25,00
4
7
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.20,00
Accomodatie
v.a.62,00
5
1 (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.40,00
6
1
75 - 250 plaatsen
Naturisten camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,50
Accomodatie
v.a.38,50
7
Hondsrug 1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
8
5
< 75 plaatsen
Naturisten camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.23,00
9
7
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
10
8
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.20,00

Campings in Overijssel


Provincie van de Hanzesteden, Giethoorn en pretparken.

 

Wanneer je gaat kamperen in Overijssel kies je voor rust en natuurschoon! In de provincie Overijssel vind je veel verschillende kampeerterreinen. Dit is natuurlijk niet zomaar. Overijssel is erg divers en daarom populair onder kampeerders. Bossen, meren, rivieren en eeuwenoude Hanzesteden. Je vindt in Overijssel veel grote familiecampings. Er is dan ook in heel de provincie veel te doen. Voor zowel jong als oud. Zo vind je in Overijssel veel leuke pretparken, dierentuinen en gezellige steden. De provincie Overijssel is op te delen in drie verschillende gebieden. De kop van Overijssel, Salland en Twente.

Vind een camping in Overijssel

De kop van Overijssel

De kop van Overijssel is een erg afwisselend en populair gebied. Dit komt voor een groot gedeelte door Giethoorn, wat ook wel het Venetië van Nederland wordt genoemd. Door heel Giethoorn vind je leuke kanaaltjes, slootjes, meren en niet te vergeten, gezellige terrasjes en winkeltjes. Giethoorn trekt jaarlijks veel toerisme en leent is ook uitstekend voor een dagje uit. Lekker met een bootje met fluistermotor de omgeving verkennen. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier vind je veel uitgestrekte rietlanden, moerassen en vooral veel water. 

Salland

Salland bevindt zich in het westen van Overijssel en is vooral populair onder kampeerders die kiezen voor een actieve kampeervakantie. Vanwege het glooiende landschap en de vele 'bergen' op de Sallandse heuvelrug (bergen tot 75 meter boven NAP) leent dit gebied zich erg goed voor leuke wandel- en fietstochten. Met grote steden als Zwolle en Deventer kun je je activiteiten afwisselen met een leuke stedentrip.

Twente 

Grote, mooie bossen en idyllische kronkelende riviertjes. Dat vind je veel terug in Twente. Ben je op zoek naar rust dan kun je hier heerlijk wandelen fietsen of kajakken. Gewoon in eigen land! Twente is gelegen in het oosten van Overijssel en je vindt hier veel leuk campings. Van grote familiecampings tot kamperen bij de boer. Een dagje naar buurland Duitsland is vanaf een camping in Twente ook goed mogelijk. Bezoek het kasteel in Bad Bentheim of het dierenpark in Nordhorn. 

Activiteiten in Overijssel

Zin in een dagje pretpark? Dan zit je in de provincie Overijssel wel goed. Je hebt de keuze uit avonturenpark Hellendoorn, attractiepark Slagharen en pretpark de Waarbeek in Hengelo. Bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote kun je op zoek naar de meest bijzondere exotische dieren. Bij speelboerderij Dondertman in Holten of bij speelboerderij de Flierefluiter in Raalte zijn de dieren dan juist weer heel aaibaar.

Dieren die niet meer bestaan maar wel echt tot de verbeelding spreken zijn de dinosaurussen. Je vindt ze in Dinoland bij Zwolle. In Overijssel vind je ook alle ruimte om lekker actief bezig te zijn in de natuur. Ook in Overijssel vind je veel water, natuurlijk rondom Giethoorn, maar ook daarbuiten kun je lekker varen op bijvoorbeeld de Vecht of de Regge. Mag het net wat uitdagender dan kun je terecht bij Aero Club Salland voor een rondvlucht of richting de Lutte voor abseilen of een high rope parcours.

Top 10 campings Overijssel

1
4 (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
2
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.40,00
Accomodatie
v.a.61,00
3
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
4
11
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
5
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
6
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
7
1
< 75 plaatsen
Boerderij camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.19,75
Accomodatie
v.a.109,00
8
1
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.20,10
Accomodatie
v.a.57,80
9
6
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.20,00
Accomodatie
v.a.45,00
10
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.24,00
Accomodatie
v.a.75,00

Campings in Gelderland


De groenste provincie van Nederland.

 

Gelderland is de grootste en groenste provincie van Nederland. Het biedt veel diversiteit en dit maakt het ook zo'n geliefde plek om te kamperen. De meeste campings vind je in en om de Veluwe. Hier vind je schitterende uitgestrekte heiden, langgerekte bossen en veel water. Hou je van natuur, fietsen, mountainbiken, paardrijden of wandelen? Kort gezegd, iedere activiteit die je het beste in de frisse buitenlucht kunt doen, dan kun je hier genieten van een heerlijke vakantie. Hou je van 'het landelijke', mooie kastelen en oude dorpjes, dan is de Achterhoek zeker het overwegen waard. In het midden van Gelderland vind je de Betuwe. Dit gebied staat bekend om haar tuinbouw en fruitteelt. Ook vind je hier veel pittoreske dorpjes die het bezoeken meer dan waard zijn!

Vind een campings in Gelderland

De Veluwe

De natuur is het paradepaardje van de Veluwe. Wanneer je hier gaat kamperen bevind je camping zich meestal in een heuvelachtig, bosrijk gebied. Dit zijn hoofdzakelijk loof- en dennenbossen. Tussen de bossen vind je verschillende heidevelden die - als alles bloeit - fantastisch ruiken en voor een schitterend uitzicht zorgen. Daarnaast vind je hier verschillende natuurgebieden en zelfs uitgestrekte zandverstuivingen. Bezoek je de Hoge Veluwe dan is de kans ook groot om in de bossen verschillende dieren tegen te komen. Helemaal wanneer je op pad gaat met een boswachter. Denk hierbij niet alleen aan eekhoorntjes en vogels maar de kans is aanwezig dat je hier een ree, everzwijn, das, vos of zelfs een edelhert weet te spotten.

De Achterhoek

In het Oosten van Nederland vind je de Achterhoek. De Achterhoek is een boerengebied met veel slingerwegen, kleine beekjes, bossen, en oude boerderijen, kastelen en steden waar de historie goed te voelen is. Denk bijvoorbeeld aan steden als Zutphen, Doesburg en Doetinchem die je zeker niet over mag slaan wanneer je gaat kamperen in de Achterhoek. Veel mensen komen naar de Achterhoek voor het bijzondere landschap, wat volgens veel mensen wordt omschreven als het mooiste gebied van Nederland. In de Achterhoek vind je daarom ook veel leuke campings. Van kampeerterreinen waar je kunt genieten van je rust tussen de wijngaarden tot super complete familiecampings met alles erop en eraan.

De Betuwe

Het gebied de Betuwe bestaat uit de Neder Betuwe, de Over-Betuwe en de Tielerwaard. De Betuwe wisselt zich af met grote rivieren en fruitteelt en tuinbouw. Ook vind je hier veel 'oer-Hollandse' molens, kastelen en boerderijen. Een heerlijk gebied om vanaf de camping een stuk te wandelen of fietsen. Kampeer je in het voorjaar dan kun je genieten van de bloeiende fruitbomen terwijl in de herfst het fruit rijp is om geplukt te worden. De vele pluktuinen zijn leuk om te bezoeken maar je vindt ook veel kraampjes langs de weg.

In het derde weekend van september is het jaarlijkse fruitcorso in Tiel, een aanrader. Minicamping tussen de Dijken verwelkomt jullie graag net zoals het vakantiepark Eiland van Maurik.

Activiteiten in Gelderland

Wat een diverse provincie is Gelderland, er zijn ontelbare activiteiten in de natuur te ondernemen. Het bekendste voorbeeld is misschien wel het ontdekken van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit kan bijvoorbeeld op de bekende witte fietsen. Ze staan bij de diverse ingangen en zijn gratis te gebruiken. De provincie leent zich ook voor een dagje cultuursnuiven.

Je hebt grote steden als Apeldoorn en Arnhem maar ook kleinere stadjes als Elburg of Hattem zijn te leuk om niet te bezoeken. Je ontdekt alle leuke plekjes het gemakkelijkst met een uitgezette stadswandeling. Denk bij Apeldoorn ook aan het bezoeken van Paleis het Loo, de Apenheul of attractiepark Julianatoren. Net buiten de stad Arnhem ligt het Openluchtmuseum en dierentuin Burgers Zoo.

Top 10 campings Gelderland

1
8
75 - 250 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,00
Accomodatie
v.a.45,00
2
11
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.32,00
Accomodatie
v.a.60,00
3
7
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.15,00
Accomodatie
v.a.95,50
4
1 (1)
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.23,50
5
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.22,00
6
9
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.50,00
7
1
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.19,50
Accomodatie
v.a.50,00
8
8
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
9
9 (1) (1) (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.26,00
10
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.20,00

Campings in Flevoland


De jongste provincie van Nederland.

 

100 Jaar geleden vond je op deze plek de Zuiderzee. Flevoland is nog steeds omringd door wateren als de Randmeren en het IJsselmeer. Wat betreft watersport kun je in Flevoland alle kanten uit. Hoewel alles in deze provincie is aangelegd en min of meer uitgedacht is er enorme diversiteit. Zo zijn er moderne steden als Almere en Lelystad, aangelegde wadden, het grootste loofbomenbos van Europa, Nationaal Park Nieuw Land en natuurgebied de Oostvaardersplassen. Neem een kijkje in het traditionele vissersdorp Urk of voormalig eiland Schokland. Voor een kampeervakantie vol actie en diversiteit kun je zeker je tent gaan opzetten op de voormalige bodem van de Zuiderzee.

Vind een camping in Flevoland

Almere 

​Ontdek deze verfrissende jonge stad in de provincie wat bol staat van architectuur. Almere is heel uitgestrekt en in de wijken is veel diversiteit net als in de omliggende natuur. De architectuur ontdek je het best door middel van een kunstroute welke je al wandelend of fietsend kunt doen. Bezoek ook het Dutch digital art museum over digitale kunst. Het is zeker een aanrader om met de trein te komen, vanaf station Centrum loop je zo het uitgebreide winkelaanbod tegemoet. Iedere zondag is het koopzondag in Almere en op woensdag en zaterdag is er markt.

Almere heeft net als veel steden ook een grote markt (alleen geen historische) waar je vast een cafe of restaurant naar je smaak kunt vinden. Almere wordt omringd door water en heeft een uitgestrekte kustlijn, perfect voor een diner bij ondergaande zon of het beoefenen van diverse watersporten. Meer natuur vind je in de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere, een bijzonder natuurgebied onder andere het leefgebied van de koninkpaarden. In het natuurbelevingscentrum nabij de ingang van het natuurpark kom je er meer over te weten. Met kinderen is het leuk om het PIT veiligheidsmuseum te bezoeken. Dit museum gaat over de brandweer, politie en ambulance. 

Lelystad

Lelystad, vernoemd naar ingenieur Cornelis Lely, is een van de weinige centraal gelegen steden in Flevoland. Een groene stad omgeven door water net buiten de Randstad. Wil je dus naar een stad tijdens je kampeervakantie in Flevoland denk dan zeker aan Lelystad. Lelystad is modern, heeft gave architectonische hoogstandjes maar ook gezellige terrasjes en winkels in de binnenstad. Ook kun je er naar film of theater en ook een rondje karten als het wat uitdagender mag. Een dagje shoppen kun je ook in Batavia Fashion Outlet Shoppingcentre. 

De stad is omgeven door natuur zoals de Oostvaardersplassen, Natuurpark Lelystad en iets verderop de Marker Wadden. De kinderen kunnen lekker buitenspelen en vies worden in het Belevenisbos. Maar ook een bezoek aan het Aviodrome vol vliegtuigen en luchtvaart zullen ze interessant vinden. Net zoals Batavialand waar je als een echte piraat op VOC schip de Batavia. 

Activiteiten in Flevoland

Wat mag je echt niet missen tijdens je kampeervakantie in Flevoland? Ben je een watersportliefhebber dan zit je goed in de provincie. Elke denkbare watersporten kunnen bijvoorbeeld op het Veluwemeer beoefend worden. Maar ook beginners kunnen er goed terecht bij de diverse surf-, zeil- en duikscholen. Het Veluwemeer is niet diep net als de andere randmeren en daarom zeer geschikt. Een actief uitje kun je beleven in het klimbos Almere of in het belevenisbos in Lelystad. Misschien kom je voor een evenement als Mud Masters, Lowlands of Zand naar de provincie.

Weet dan dat je op campingzoeker terecht kunt voor een ideale camping om te overnachten. Flevoland kent een gaaf pretpark voor echte waaghalzen; Walibi. Met kinderen is ene dagje naar het PIT veiligheidsmuseum, het kabouterbos of het aviodrome een goed idee. Mogen we je ene leuke tip geven voor een geweldig pannenkoekenrestaurant; Hans en Grietje in Zeewolde. Werelderfgoed Schokland is het eerste Unesco werelderfgoed in Nederland en de Marker Wadden het nieuwste aangelegde natuurgebied. Is het ene dagje minder weer bezoek dan de overdekte orchideeënhoeve in Luttelgeest. 

Top 10 Campings Flevoland

1
7
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
2
2
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.19,00
Accomodatie
v.a.45,00
3
4
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.69,00
Accomodatie
v.a.150,00
4
2
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.22,00
Accomodatie
v.a.60,50
5
5
75 - 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.25,00
Accomodatie
v.a.47,50
6
12
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.10,00
7
7
< 75 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
8
1 (1) (1) (1)
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.20,00
Accomodatie
v.a.44,00
9
2
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
10
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer

Campings in Noord-Holland


Nederland in het klein. 

 

Deze provincie is echt Nederland in het klein. Van grote steden als Haarlem en Amsterdam tot stadjes vol folklore in Edam of Volendam. In Enkhuizen en Hoorn vind je weer veel terug van het VOC verleden in Nederland. De langgerekte Noordzeekust is ook nooit ver weg. Net zoals het water in het oosten van de provincie het IJsselmeer en het Markermeer. En wat te denken van het Waddeneiland Texel! Bezoek de Zaanse schans, de kaasmarkt in Alkmaar of het Marine museum in Den Helder. Hollandser kun je het niet krijgen. De provincie is lekker compact dus vanaf je camping bereik je alle highlights in de provincie op korte afstand. De keuze aan campings is zeer divers; kies je voor een strandcamping, een stadscamping een natuurcamping of gezinscamping. Selecteer de provincie Noord-Holland op Campingzoeker en je komt de beste campings tegen.

Vind een camping in Noord-Holland

Haarlem

Haarlem is de provinciehoofdstad van Noord-Holland en een leuke bestemming voor een stedentripje vanaf de camping. Kampeer je in Zandvoort of meer in de omgeving van Bloemendaal dan is het maar een kort tripje met de trein of fiets naar Haarlem. Haarlem is een stad met een rijke historie vlak aan de Noordzeekust. De Koepelkathedraal is een immens bouwwerk in de stad, groter dan de Dom van Keulen!

In Haarlem vind je meer interessante kerken zoals de Sint Bavokerk aan de Grote Markt. In de Jopenkerk wordt bier gebrouwen, een bijzonder bezoek gegarandeerd. Het oudste museum van Nederland is ook in Haarlem gevestigd; het kunst en wetenschapsmuseum Teylers. Nog een kunstmuseum vol met oude meesterwerken is het Frans Halsmuseum.

Amsterdam

Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Amsterdam dat een dag natuurlijk veel te kort is. Maar hoe fijn is het dat je na een dag vol stadse drukte de rust kunt opzoeken op een camping. Heb je maar kort de tijd ga dan in ieder geval voor deze highlights in de stad. Bezoek de Dam met zijn Koninklijk paleis, de Nieuwe Kerk, de Bijenkorf en Madame Tussauds. Maak een rondvaart (opstappen vlakbij de Dam) om je voeten wat rust te geven, de stad ziet er vanaf het water anders uit. Onderweg wordt er van alles verteld over de stad. Meer over de stad leer je in het Amsterdam Museum. Aan het museumplein vind je drie bekende musea uit de stad bij elkaar; het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het van Goghmuseum. Een stukje rust in de stad vind je bijvoorbeeld in het Begijnhof of in het Vondelpark.

Noordzeekust

Nog zo'n grote trekpleister van deze provincie is de langgerekte kusstrook die loopt vanaf Texel tot aan Zandvoort. Zee, strand, duinen en een rijk bosgebied of juist polderlandschap wat erachter gelegen is maakt dit tot een prima plaats om te kamperen.

Maar liefst 8 stranden aan de Noord-Hollandse kust hebben een blauwe vlag wat betekent dat ze veilig en schoon zijn. Er zijn familiestranden, stranden waar de hond mag loslopen, naaktstranden, stranden waar je mag paarden rijden, stranden met hippe Beach clubs en feest tot in de vroege uurtjes. Zo is er voor ieder wat wils, en is de Noordzeekust het gehele jaar een goede bestemming. Er zijn campings bij Zandvoort, Schoorl en bijvoorbeeld Bloemendaal die het gehele jaar geopend zijn.

Activiteiten in de provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is bij uitstek geschikt om eens toerist in eigen land te zijn. Zoek de folklore op in Edam, Marken of Volendam. Ga in klederdracht op de foto, eet een visje of ga mee met een rondvaartboot over het IJssel- of Markermeer. Bezoek een kaas- of klompenmuseum. Bijzonder is ook een bezoek aan de Zaanse schans met zijn molens, ambachtelijke winkeltjes en musea over diverse Nederlandse gebruiken.

In de zomer kun je de Kaasmarkt uit vroegere tijden bezoeken in Alkmaar, echt een toeristische trekpleister. Met de kinderen is het leuk om Sprookjeswonderland in Enkhuizen te bezoeken of het Zuiderzeemuseum eveneens in Enkhuizen. In Hoorn kun je meereizen tot aan Medemblik met een stoomtrein. Een stukje geschiedenis beleef je in het Muiderslot. 

Top 10 CAMPINGS NOORD-HOLLAND

1
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
2
7
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
3
3
< 75 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.21,00
4
1 (1) (1) (1)
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
5
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
6
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
Staanplaats
v.a.21,00
7
9
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
8
8
< 75 plaatsen
Charme camping
In het bos
Staanplaats
v.a.22,00
9
10
< 75 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.21,00
10
4 (2) (1)
< 75 plaatsen
Boerderij camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,00
Accomodatie
v.a.50,00

Campings in Utrecht


Centraal gelegen met een rijk verleden.

 

Waar een kleine provincie al niet groot in kan zijn. Utrecht is rijk aan bezienswaardigheden. De stad Utrecht met zijn domtoren, het spoorwegmuseum en historische binnenstad mag je zeker niet overslaan. Ook de steden Amersfoort, Soest of Baarn zijn zeker een bezoek waard. Nationaal park De Utrechtse Heuvelrug is het grootste bos- en heidegebied van Nederland. De sporen die de tweede wereldoorlog heeft achtergelaten zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Meer hierover in Herinneringskamp Amersfoort of het Nationaal militair museum in Soest. De provincie is ook rijk aan forten en kastelen. 

Vind een camping in Utrecht

Utrecht

Utrecht, ooit ontstaan als Romeinse nederzetting aan de rivier de Rijn, heeft een rijke geschiedenis. Dit zie je terug in de vele historische bezienswaardigheden, grachtjes, kastelen en kerken die de stad rijk is. Maar ook voor een dagje shoppen of een culturele activiteit ben je in Utrecht aan het juiste adres. Utrecht ligt zeer centraal in Nederland en ook zeer goed met de trein te bereiken.

Bezoek met kinderen vooral het Nijntje museum, het Spoorwegmuseum of beklim de Domtoren. De domtoren is een van de toeristische attracties en eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht. Op loopafstand van de Dom vind je het grootste museum van religieuze kunst in Nederland. Gevestigd in een mooi oud klooster. Door de vele grachtjes is het ook leuk om Utrecht vanaf het water te bekijken, huur een bootje, kano of stap in een rondvaartboot.

Amersfoort

Precies in het midden van Nederland bevind zich de karakteristieke stad Amersfoort. Met oude middeleeuwse straatjes en steegjes en de vele grachtjes. Zeg je Amersfoort dan kom je al gauw uit bij de bekende kunstenaar Piet Mondriaan. In het huis waar hij geboren is vind je nu een museum ( het Mondriaanhuis). Symbool van de stad is de Koppelpoort met al zijn torentjes uit 1400, je ziet 'm wanneer je Amersfoort per trein bereikt. Een geliefd object om te fotograferen!

Het centrum van Amersfoort is lekker compact en staat bol van de antieke- en unieke vintage winkeltjes. Overal zie je de Onze Lieve Vrouwentoren bovenuit steken, je kunt de toren ook beklimmen! Bijzonder indrukwekkend is een bezoek aan Nationaal monument kamp Amersfoort net buiten de stad. De kinderen maak je vast blij met een bezoek aan Dierenpark Amersfoort. 

Utrechtse Heuvelrug

De provincie Utrecht is ook een ontzettend groene provincie. Een prachtig voorbeeld hiervan is Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, gelegen tussen de steden Utrecht en Amersfoort. Het gebied kenmerkt zich door zandverstuivingen, heidegebieden, oude bossen en riviertjes. In het gebied bevinden zich dan weer forten, kazematten en kastelen. Het gebied is ook heuvelachtig zoals de naam al doet vermoeden. Beklim de heuvels bij Amerongen of Rhenen. Ook ligt er een fijn recreatiemeer op de Utrechtse Heuvelrug; het Henschotermeer. Goed voor uren waterplezier. 

Activiteiten in Utrecht 

De provincie bevindt zich centraal in Nederland en behoort ook tot de randstad. De provincie is compact en waardoor de rijafstanden voor een uitstapje vanaf je camping kort zijn. Voor een stedentrip zit je goed in Utrecht of Amersfoort. Utrecht is ook een ontzettend groene provincie met veel natuurgebieden als de Vechtstreek, de Kromme Rijnstreek, de Utrechtse Heuvelrug en het Groene Hart. Er zijn vele kastelen en forten te zoeken zoals Kasteel de Haar of Slot Zuylen.

Met de kinderen is een bezoek aan een van de dierenparken in Rhenen of Amersfoort een leuk uitstapje. Er zijn diverse interessante musea te bezoeken zoals het nationaal militair museum, het waterliniemuseum of het nationaal glas museum. Utrecht is een veelzijdige provincie met steden, bos en water waar iedere kampeerder aan zijn trekken komt. 

Top 10 Campings Utrecht

1
10
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
2
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
3
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.24,00
4
9
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.28,00
5
3
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.25,00
6
11
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.20,40
Accomodatie
v.a.51,70
7
1
< 75 plaatsen
Boerderij camping
Staanplaats
v.a.22,50
8
5
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.21,00
9
10
< 75 plaatsen
Boerderij camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.40,00
10
2
75 - 250 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.22,00

Campings in Zuid-Holland


Strand, steden en koninklijke allure.

 

Zuid-Holland heeft iedere type kampeerder wat te bieden. Dit komt omdat de provincie enorm divers is. Wat betreft natuur kun je denken aan de langgerekte Noordzeekust, de rivieren, de Biesbosch maar ook platteland en polders. Er zijn twee nationale parken in de provincie: Nationaal Park de Biesbosch en Nationaal Park de Hollandse duinen. Diversiteit zit 'm ook in de steden van het hypermoderne Rotterdam, chique hofstad Den Haag, studentenstad Leiden tot oude steden als Gouda en Delft. Wat bijzonder dat dit alles in een provincie te vinden is! Wat betreft de Noordzeekust kun je terecht in de hippe badplaats Noordwijk maar ook in de familiebadplaats Ouddorp op de Zuid-Hollandse eilanden. De campings die je in de provincie aantreft zijn net zo divers als de provincie zelf. Voor de perfecte camping die aansluit bij jou wensen ben je op campingzoeker aan het juiste adres.

Vind een camping in Zuid-Holland

Rotterdam

Rotterdam is de tweede stad van Nederland met veel hoogbouw en een van de grootste havens ter wereld. Rotterdam is ook de stad op het gebied van moderne architectuur. Dit komt mede omdat Rotterdam compleet verwoest is geweest tijdens een bombardement in de tweede wereldoorlog. Reis je per trein dan heb je het eerste architectonische hoogstandje al gezien; het centraal station. Om een goed beeld te krijgen van de stad en de grootte van het havengebied ga dan naar de Euromast. Met de Euromast heb je gelijk het hoogste gebouw van de stad te pakken. Je kunt je voorstellen dat het uitzicht bovenin fenomenaal is.

Nog zo'n bekende eyecatcher is natuurlijk de Erasmusbrug. Ben je geïnteresseerd in scheepvaart bezoek dan vooral het maritiem museum en maak een rondvaart door de havens. Honger gekregen? In de markthal vind je voor ieder wat wils. Ga daarna richting de Kubuswoningen, waarvan je er ook eentje kunt bezichtigen. Of kies voor het meest bezochte museum van Rotterdam, museum Boijmans van Beuningen (beeldende kunst). Na aanschaf van de Rotterdam Card bezoek je vele musea, bezienswaardigheden met korting en reis je gratis met het openbaar vervoer. 

Den Haag 

Kampeer je in Kijkduin of Scheveningen pak dan de tram richting Hofstad en provinciehoofdstad Den Haag. De woonplaats van het koninklijk gezin (Paleis Huis Ten Bosch). Paleis Huis Ten Bosch is niet te bezoeken maar Paleis Noordeinde en paleis Lange Voorhout zijn dat wel. Al eeuwenlang vergadert de regering op het Binnenhof en in 'het torentje' in Den Haag. Langs de hof vijver loop je over het Binnenhof richting de Ridderzaal en misschien kom je wel een politicus tegen.

Het Mauritshuis is het bekendste museum in Den Haag met nog bekendere meesterwerken zoals Johannes Vermeer en Jan Steen uit de gouden eeuw. Nog een bekend museum is het Panorama Mesdag. Het Vredespaleis is een indrukwekkend gebouw waar het internationale gerechtshof van de Verenigde Naties in gevestigd is. Om binnen te kunnen kijken moet je je aanmelden voor een rondleiding. Winkelen kun je in de overdekte passage of bijvoorbeeld in Chinatown. Een echt souvenir zijn toch wel de Haagse hopjes in een gekleurd blikje.

Nationaal Park de Biesbosch

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Een beschermd natuurgebied, nationaal park, met zijn bekendste inwoner de bever. De Biesbosch ligt oostelijk in de provincie Zuid-Holland maar ook gedeeltelijk in Brabant. Vanuit de Zuid-Holland kant kun je bij Dordrecht het nationaal park in. Je hebt daar ook een Biesboschcentrum met informatie over het gebied, zijn inwoners en wisselende exposities. Kinderen kunnen zich daar uitleven in het speelbos of volg het wandelpad door het beverbos.

De Biesbosch is echt een recreatiegebied waar je kunt bootje varen, vissen of kanoën. Er zijn diverse eilanden waar je kunt aanleggen. Met een rondvaartboot kun je op zoek naar de bekendste inwoner de bever of spot de meest bijzondere vogels. Ook met de fiets kun je door middel van diverse pondjes het hele gebied verkennen. Sla je tent op in de buurt van Dordrecht, er zijn diverse mogelijkheden. 

Activiteiten in Zuid-Holland

Watersporters kunnen in de provincie hun hart ophalen. Echt elke vorm van watersport is hier mogelijk. Dit komt omdat de provincie enorm waterrijk is. Wat dacht je van de grote rivieren, het Grevelingenmeer, de Noordzeekust en al het water in Nationaal park de Biesbosch. Kampeerders die al vroeg in het voorjaar hun caravan neerzetten in de provincie kunnen genieten van alle bloemenpracht in de Keukenhof.

Gezinnen met kinderen genieten in de zomer van de attractieparken Drievliet, Duinrell, Madurodam of avonturenboerderij Molenwaard. De stad Leiden heeft voor kinderen ook veel te bieden; bewonder het enorme skelet van de tyrannosaurus Rex in Naturalis, ga op reis in je lichaam bij Corpus of wees een echte astronaut in Space Expo. Zuid-Holland is een vlakke provincie wat betekent dat je op de fiets zo een heel eind op weg bent. Fiets bijvoorbeeld langs de molens van Kinderdijk, al jaren een populaire attractie. Hollandser dat dit ga je het niet krijgen. 

Top 10 campings Zuid-Holland

1
4
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.40,00
2
1 (1) (1) (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.49,50
3
8
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
4
4
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
5
2
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
6
1 (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
Staanplaats
v.a.55,00
Accomodatie
v.a.100,00
7
2
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.32,16
Accomodatie
v.a.90,00
8
2
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.50,00
9
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.19,00
Accomodatie
v.a.48,00
10
8
> 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad

Campings in Zeeland


Eindeloos strandplezier op de verschillende eilanden.

 

Al velen jaren de populairste kampeerprovincie van Nederland; Zeeland. Met de zee binnen handbereik, uitgestrekte duinen en de schoonste stranden van Nederland. Ontdek ook vooral de Zeeuwse steden als Middelburg en Vlissingen en waarom de eilanden toch heel verschillend van elkaar zijn. Buiten de drukste in populaire badplaatsen als Domburg of Renesse kun je ook veel onontdekte stukjes vinden waar je niemand tegenkomt zoals natuurgebied 't Zwin op de grens met België. Zeeland kent veel restaurant met Michelin sterren om ook culinair te kunnen genieten. Zeeland is het gehele jaar een populaire bestemming waardoor veel camping het gehele jaar door geopend zijn.

Zoek een camping in Zeeland

Zeeuws-Vlaanderen

Het zuidelijkste eiland van de provincie die grenst aan België. Via de Westerscheldetunnel bereik je dit dunbevolkte en relatief rustige eiland. Zeeuws-Vlaanderen kent een mooie natuurgebieden genaamd 't Zwin en het Verdronken Land. De meeste campings vind je bij de badplaatsen Cadzand en Breskens. Sluis is een geliefd toeristenplaatsje. 

Noord- en Zuid-Beveland

Dit eiland in het midden van Zeeland wordt omringd door de Noordzee, Oosterschelde, Westerschelde en het Veerse Meer. Een ideaal gebied voor de watersporter en nog niet overspoeld door het massatoerisme. Het achterland is vrij vlak en er is op dit eiland veel fruitteelt. Goes is de grootste stad op dit eiland. Rondom de plaats Kamperland vind je veel grote campings met veel faciliteiten. 

Walcheren

Het eiland Walcheren ligt aan het Veerse Meer, de Westerschelde en de Noordzee. Dit eiland is een geliefde vakantiebestemming in zowel zomer als winter. Winterkamperen behoort op dit eiland zeker tot de mogelijkheden. Vlissingen en Middelburg zijn de grootste steden op het eiland vol musea en bezienswaardigheden. In het artistieke plaatsje Domburg is ook het gehele jaar wel wat te beleven. Domburg ligt direct aan zee. Zoutelande is dankzij de hit van Blof nog zo'n bekende badplaats op Walcheren. Door de brede, schone en veilige stranden een geliefde plaats voor gezinnen met kinderen. 

Tholen & Si​nt-Philipsland

Twee eilanden omringd door de Westerschelde. Een prima eiland voor watersportliefhebbers, er zijn veel voorzieningen zoals moderne jachthavens. De Noordzee ligt niet direct om de hoek maar een dagje zon, zee en strand blijft natuurlijk heerlijk. In de plaats Tholen is het in de zomermaanden gezellig druk, in alle plaatsen worden regelmatigbraderieën en markten georganiseerd. Rond de plaatsen Scherpenisse en Stavenisse liggen de meeste campings. Fietsen kun je in deze regio uitstekend, het landschap wordt afgewisseld met molens, kerkjes en dijken. 

Schouwen-Duiveland

Een zeer populair Zeeuws eiland omdat je hier campings direct aan strand en zee vindt. En dan met name rond de badplaats Renesse waar voor jong en oud genoeg te beleven valt. Ontdek Nationaal Park de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. Een ideaal fiets en wandelgebied is boswachterij Westerschouwen waar je zelf in het hoogseizoen rust en stilte ervaart. Zierikzee is de grootste plaats van dit schiereiland en is vooral in het centrum rijk aan monumenten en bezienswaardigheden. 

Activiteiten in Zeeland 

Iedere type kampeerder zal in Zeeland zijn plekje kunnen vinden. Of je nu komt voor zon, zee en strand of een actieve vakantie wilt beleven. De eilanden hebben ieder een uniek karakter, er zijn badplaatsen waar je kunt flaneren maar ook uitgestrekte natuurgebieden om vogels te spotten of haaientanden te zoeken op het strand. Alle denkbare watersporten zijn mogelijk op het Grevelingenmeer. Voor mountainbikers of paardrijders zijn er ook diverse mooie routes door het duingebied.

Een grote attractie is Neeltje Jans bij de Deltawerken. Voor kinderen is het leuk om een ritje te maken met de stoomtram, ga mee met een zeehondensafari of ga naar attractiepark mini mundi. Meer over de watersnoodramp vind je in het museum in Ouwerkerk. Zeeland heeft ook veel te verduren gehad in de oorlog, elk dorpje heeft wel zijn eigen museum de bekendste vind je echter in Westkapelle. 

Top 10 campings Zeeland

1
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
2
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.26,00
Accomodatie
v.a.75,00
3
3
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
4
7
< 75 plaatsen
Adult only
Vlak bij een stad
Staanplaats
v.a.20,00
5
9
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
6
6
< 75 plaatsen
Rustige camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.25,50
Accomodatie
v.a.55,00
7
9
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
8
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
9
4
< 75 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.22,00
10
8
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee

Campings in Noord-Brabant


Bourgondisch genieten.

 

Een provincie vol gezelligheid, oude- en moderne steden, attractieparken en het carnaval. Met een eigen dialect, vlag en lekkernijen zoals de Bossche Bol en het worstenbroodje. De grote steden Breda, Tilburg of Den Bosch ken je misschien wel, maar wat dat je van designstad Eindhoven of de pittoreske dorpjes Liempde, Oirschot of Heusden? Of ga naar de plaats Nuenen en ontdek het verleden van Van Gogh. Noord-Brabant barst ook van de natuurgebieden, van de wateren in Nationaal park de Biesbosch tot aan de zandverstuivingen op de Loonse- en Drunense duinen. Ook Nederlands bekendste pretpark ligt in deze provincie; de Efteling in Kaatsheuvel. Met vlak daarbij het Safaripark de Beekse Bergen.

Vind een camping in Noord-Brabant

's-Hertogenbosch

Deze plaats, ook wel Den Bosch genoemd, ligt centraal in de provincie en heeft genoeg in huis voor een bezoek van een of meerdere dagen. Hier vind je de bourgondische gezelligheid waar de provincie om geroemd wordt. Bewonder de werken van Van Gogh in het Noord-Brabants museum of die van Jheronimus Bosch in het gelijknamige Art Centrum. De beroemde Sint-Jans Kathedraal met het beeld van de Zoete moeder ligt centraal aan de Parade waar je op cultureel gebied je hart kunt ophalen. Een populaire attractie is het maken van een rondvaart door de binnenstad op de Dommel, de gids verteld je onderweg alle ins en outs. Verlaat Den Bosch niet voordat je een echte Bossche Bol van bakker Jan de Groot hebt geproefd! 

Eindhoven 

Eindhoven; designhoofstad van Nederland, thuisbasis van voetbalclub PSV en natuurlijk Philips. Een stad vol streetarts, bijzondere objecten zoals de blob en het evoluon en het eeuwenoude Philips fabriekje in het centrum (tegenwoordig Philipsmuseum). Strijp-S was een wijk van Philips vol fabriekspanden, verboden voor niet-medewerkers. Tegenwoordig hebben de panden een hele andere invulling gekregen. Je vindt hier hippe restaurantjes, bijzondere winkeltjes en het is een prachtig gebied om te fotograferen. Maak in november een lichtwandeling tijdens het festival Glow, heel bijzonder! Moderne kunst vind je in het Van Abbemuseum, ben je meer een autoliefhebber ga dan vooral naar het DAF museum. Eindhoven is zwaar gehavend tijdens de tweede wereldoorlog, bijna alle gebouwen zijn van na deze vreselijke periode. Uitzondering hierop is de Sint-Catharinakerk in het centrum. De kerk is mooi van binnen en van buiten en gratis te bezoeken.

Nationaal park Loonse- en Drunense Duinen 

In het gebied tussen de steden Waalwijk, Tilburg en Den Bosch vind je een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Bijzonder voor Nederland maar ook uniek voor Europa. Dit gebied wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Het gebied lijkt oneindig groot en is door het vrije spel van de wind in elk seizoen weer anders. Je vind er ook diverse waterpartijen, heidevlaktes en bossen, kortom een zeer gevarieerd natuurgebied.

Het gebied is gemakkelijk te verkennen door de vele wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbike routes die er zijn uitgezet. Er zijn ook geasfalteerde routes handig met een kinderwagen of rolstoel. Er zijn diverse rustpunten en uitspanningen in het gebied voor de inwendige mens.

Activiteiten in Noord-Brabant 

Beleef een wereld vol wonderen in de Efteling, ga op safari in de Beekse Bergen of bezoek een van de kleinere dierenparken in Tilburg, Overloon of Mierlo. Zo maar een greep uit de mogelijkheden die de kinderen zeker zal aanspreken. Dan heb je nog tal van historische steden, lieflijke dorpjes en de prachtige natuurgebieden. In Nationaal park de Biesbosch vind je veel mogelijkheden om te recreëren op het water, en misschien spot je de bekendste inwoner; de bever. Je kunt ook je hoofd leegmaken op de eindeloze vlaktes van de 'Brabantse Sahara' bij de Loonse- en Drunense duinen.

Een van de oudste naaldbossen van het land vindt je vlakbij Breda, het mastbos. Een aangrijpend stuk Nederlandse geschiedenis komt tot leven bij nationaal monument kamp Vught. Een voormalig concentratiekamp en nu een bijzonder monument en museum. Zoek letterlijk de grens op in de Baarle-Nassau (Baarle-Hertog voor België). Vind de speciale stoeptegels en spring van het ene land naar het andere. 

Top 10 campings Noord-Brabant

1
0
> 250 plaatsen
Glamping
Landelijk
2
3
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.49,85
Accomodatie
v.a.57,96
3
Camping De Bocht 4
< 75 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.23,00
Accomodatie
v.a.77,15
4
2
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
5
5
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
6
Favora
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.25,00
Accomodatie
v.a.45,00
7
7
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
8
8
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
9
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Vlak bij een stad
10
1
> 250 plaatsen
Rustige camping
Vlak bij een stad
Staanplaats
v.a.42,10
Accomodatie
v.a.85,00

Campings in Limburg


Land van heuvels, kapelletjes en carnaval.

 

In het uiterste zuiden van Nederland ligt de provincie Limburg met als hoofdstad Maastricht. Het zuidelijkste deel van de provincie is zeer heuvelachtig waardoor je je als snel in het buitenland waant. Logisch dus dat het hoogste punt van Nederland zich in Limburg bevind; de Vaalserberg. De provincie is overwegend katholiek, wat je terugziet in mooie kapelletjes, kruizen en kerkjes die je overal tegenkomt. En niet te vergeten het katholieke feest het carnaval. De rivier de Maas kronkelt door de provincie wat tal van watersportmogelijkheden oplevert net als bij de uitgestrekte Maasplassen in het midden van de provincie. Het noorden van de provincie is vlakker en perfect voor een wandel- en fietstocht langs de Maas of door de nationale parken 'de Groote Peel' en 'de Maasduinen'.

Ontdek campings in Limburg

Noord-Limburg

Voor de natuur in noord-Limburg zijn de rivieren de Maas en de Rijn bepalend geweest. Dit zie je het beste terug in nationaal park de Maasduinen. De rivieren hebben het landschap uitgesleten waardoor er terrassen zijn ontstaan. In de laatste ijstijd had de wind vrij spel en heeft hierover zand geblazen. Dit maakt het landschap uniek (rivierduinen). Nationaal park De Groote Peel is een waterrijk gebied met turf, veen en moerassen. Een perfect gebied om de meest bijzondere vogels te spotten. De grootste stad in deze regio is Venlo met zijn Limburgs museum. Niet ver daarvan ligt het stadje Arcen aan de Maas. Thuisbasis van de Hertog Jan bierbrouwerij en de kasteeltuinen. In deze regio vind je in het seizoen asperges, blauwe bessen en rozen. 

Midden-Limburg

De rivier de Maas stroomt door het midden van deze regio heen. Zo woon je of aan de linkeroever of aan de rechteroever van de maas. De provincie is hier op zijn smalst waardoor je je zo in België of Duitsland bevind. Weert en Roermond zijn de grootste plaatsen van de regio. De maasplassen is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Een populair gebied waar alle denkbare watersporten kunnen worden beoefend. Duinen, bossen en beekdalen vind je in nationaal park De Meinweg. Het witte stadje Thorn is van oudsher een abdijstad en vandaag de dag geliefd vanwege zijn uitstraling, monumentale panden, authentieke straatjes met in het midden de abdijkerk. 

Zuid-Limburg

De regio van de provincie Limburg waar je je echt in het buitenland waant. Een landschap vol groene heuvels met af en toe een steile klim, kronkelende riviertjes en vakwerkhuizen. Eenmaal boven op een plateau heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. De hoogste berg van Nederland bevind zich ook in Zuid-Limburg, vlakbij het drielandenpunt op de Vaalserberg (321m). Niet gek dus dat er op de heuvels ook wijn wordt verbouwd, en zelfs van internationale kwaliteit! Het carnaval wordt uitbundiger gevierd in hoofdstad Maastricht. Maar op andere momenten is het ook gezellig druk op het Vrijthof of de Sint Servaasbrug. Ook het toeristische Valkenburg trekt het hele jaar door veel bezoekers van kerst in de grotten tot aan de Amstel Gold Race in het voorjaar. 

Activiteiten in Limburg

De provincie is behoorlijk langgerekt en verschilt enorm van landschap. Zoek de heuvels op in het zuiden of juist het water aan de Maasplassen bij Roermond. Wat de regio's gemeen hebben is hun bourgondische levensstijl. In de provincie wordt volop wijn verbouwd en bier gebrouwen, en je bent vaak van harte welkom om te komen kijken. En wat te denken van de heerlijkste vlaaien, stoofvlees en koude schotel (huzarensalade).

Kuren en welness is ook echt iets wat bij de provincie hoort. Zo vind je in Arcen en in Valkenburg uitgebreide welness centra met geneeskrachtig water uit eigen bron. Een must see is natuurlijk het drielandenpunt in Vaals en een bezoekje aan een van de talrijke grotten hoort ook echt bij een kampeervakantie in Limburg. Skiën kun je het gehele jaar bij Snowworld in Landgraaf. En met kinderen zijn er ook tal van leuke uitstapjes te maken zoals Toverland in Sevenum, een ritje de stoomtrein of bezoek Gaiazoo in Kerkrade. 

Top 10 campings Limburg

1
2
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
2
5
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.27,00
3
9 (1)
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
4
1
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.25,00
Accomodatie
v.a.40,00
5
2
< 75 plaatsen
Adult only
Landelijk
6
5
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.72,67
7
Beringerzand 16
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.34,50
Accomodatie
v.a.52,50
8
8
< 75 plaatsen
Charme camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.18,00
9
1
75 - 250 plaatsen
Charme camping
Landelijk
10
8
> 250 plaatsen
Rustige camping
Aan een rivier