De Slangenborg

Nederland/Groningen/Sellingen

Unieke kampeerplaatsen met veel privacy

De Slangenborg is een natuurkampeerterrein met slechts een aantal kampeerplaatsen. Rust, groen en stilte is hier gegarandeerd! Vanaf het terrein kun je direct starten met verschillende fiets- en wandelroutes.

De Romeinen zetten in 50 na christus hun kamp al op in het gebied rondom de Slangenborg. Het terrein ligt wat hoger dan de omgeving en dit werd gezien als een veilige beschutte plek. Vandaag de dag zijn er slechts een aantal kampeerplaatsen voor tent, caravan, vouwwagen of camperbusje. Er is ook een klein veldje voor trekkers met tent. Het zijn vooral rustzoekers en natuurliefhebbers die het terrein van de Slangenborg bezoeken. Alleen kinderen van 14 jaar en ouder zijn welkom om de rust en stilte te kunnen garanderen. Dit houdt onder andere in dat er slechts 2 personen per kampeerplaats zijn toegestaan. Het natuurkampeerterrein is geopend van 1 juni tot 31 augustus. De camping beschikt verder over een centrale parkeerplaats, modern sanitair gebouw en gratis wifi.

De camping ligt vlakbij de plaats Sellingen, een charmant dorpje dat ontstaan is in de middeleeuwen. In het dorp vind je een paar winkeltjes waaronder een supermarkt en een paar eetgelegenheden. Ook zit er een fietsverhuur in het dorp. Een groter winkelaanbod vind je in het dorp Ter Apel op zo'n 8 kilometer van de camping. Ter Apel heeft een mooi klooster om te bezoeken. Al wandelend, fietsend of met de auto steek je ongemerkt zo de grens over. De camping ligt tegen de grens van onze oosterburen aan. Ook op de grens ligt het vestingstadje Bourtange. Vanaf de camping is het 10 kilometer fietsen of wandelen ernaartoe. Voor een dagje shoppen of natuurlijk een bezoek aan Wildlands Zoo ga je naar Emmen. Dit is zo'n 20 kilometer rijden.


Type camping
  • Rustige camping
  • Adult only

Ligging terrein
  • Landelijk
  • In het bos

Openingsperiode
van 1 juni t/m 1 september
Grootte van de camping
< 75 plaatsen
Adres
borgerschapenweg 4
Prijs per nacht Deze prijs is gebaseerd op een kampeerplek in het laagseizoen zonder toeristenbelasting.
Staanplaatsen v.a. € 14,00
Waar vind je De Slangenborg?

Faciliteiten op De Slangenborg


Algemeen
  • Wifi
  • Huisdier vriendelijk
Voorzieningen
  • Stroomaansluiting
Accommodaties
  • Kampeerplaatsen
  • Camperplaatsen
Disclaimer: Wij besteden veel zorg en aandacht aan het up-to-date houden van deze informatie. Echter, zowel faciliteiten als eventuele kosten veranderen regelmatig. Aan dit overzicht kunnen daarom geen rechten worden ontleend.