Filter op categorie
25-07-2024  |  Anjetha van Hensbergen

Een verzekering voor je caravan afsluiten; dit is waarom!

Tegenwoordig kun je je voor alles verzekeren, zo ook rondom je vakantie en kampeeruitrusting. Hoewel veel verzekeringen elkaar overlappen op diverse fronten is het verstandig om je caravan apart te verzekeren. Een ongeluk, schade of diefstal kan iedereen overkomen. Daarnaast kun je ook je inboedel, voortent en zelfs je mover verzekeren. Wij leggen je uit waarom het verstandig is een caravanverzekering af te sluiten en waar je op moet letten wanneer je dit doet.

20-07-2024  |  Ilze ter Heide

In de review: Coleman Sleeping Mat 12.0 Double

Als jong meisje vond ik het fijnste aan de zomervakantie dat ik op mijn eigen luchtbedje in mijn eigen tentje mocht slapen. Ik sliep echt nergens zo lekker als op dat luchtbed. Maar ja, toen bestond de Coleman Sleeping Mat 12.0 Double natuurlijk nog niet. Nu wel. En ik mocht hem testen. Samen met mijn dochter Elin bracht ik een nachtje door op deze luxe, zelfopblaasbare slaapmat. Op een camping in Nederland. De nacht was nat. Maar het slapen heerlijk.

11-07-2024  |  Erwin van Hensbergen

Vrijbuiter Zaandam in het Zonnetje

Spullen kopen voor je volgende kampeervakantie is toch het leukst in een goed georganiseerde kampeerwinkel. Op je gemak rondneuzen tussen alle kampeergadgets, proefliggen op verschillende slaapmatjes, inspiratie opdoen voor de inrichting van je kampeermiddel en producten met elkaar vergelijken. Een heerlijk onderdeel van de voorpret als je het mij vraagt! Vrijbuiter Zaandam is een kampeerwinkel waar je als kampeerliefhebber je hart kunt ophalen! Met meer dan 7000 vierkante meter vloeroppervlak vind je hier alles voor je volgende kampeeravontuur. 

09-07-2024  |  Kirsten Riezebos

20 Prachtige Franse campings aan een rivier

Ben je op zoek naar een mooie Franse camping, gelegen aan een rivier? De talloze riviercampings die Frankrijk rijk is zullen je doen duizelen. Waar begin je? Om het je een stuk gemakkelijker te maken hebben wij een top 20 gemaakt van mooie Franse campings aan een rivier. Stuk voor stuk pareltjes waar je zult genieten van een heerlijke kampeervakantie aan het water. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

04-07-2024  |  Erwin van Hensbergen

In de review: Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Vorig jaar kocht ik een 2 Cook 3 Pro Deluxe. Dit is een tweepits kooktoestel van het merk CADAC | Dometic. Ik was vooral gecharmeerd van de degelijkheid, het fraaie uiterlijk en de vele accessoires die je krijgt wanneer je deze versie van dit kooktoestel koopt. Inmiddels zijn we een jaar verder en ik heb er al veel op gekookt. Wil je weten hoe hij mij is bevallen en of dit ook voor jou een slimme koop is? Je leest er alles over in deze review over de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe.

03-07-2024  |  Gast schrijver

De 5 mooiste kampeerplekken tijdens je wandelvakantie

Ben je klaar voor een avontuur in de prachtige Nederlandse natuur? Kamperen tijdens wandelvakanties is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven, terwijl je actief bezig bent. Hier zijn de mooiste kampeerplekken langs populaire routes in Nederland. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan, en ontdek wat onze mooie campings te bieden hebben!

27-06-2024  |  Kitty van Meurs

Welke kampeerervaring zal jou altijd bij blijven?

Dat is de vraag die Campingzoeker stelde op social media. Ik antwoordde dat ik er een blog over kon schrijven en dat werd me dan ook van harte aangeraden. Toch twijfel ik er nu aan of het wel een kampeerervaring is want het gaat over autopech terwijl we kampeerden. En niet een avontuur op een camping. Toch waag ik het erop..

20-06-2024  |  Ilze ter Heide

Ooit lees je weer een boek op de camping. Echt.

Op vakantie met jonge kinderen is hard werken. Keihard werken vaak. Kamperen is voor kinderen natuurlijk het mooiste wat er is, en voor ons volwassenen uiteraard ook, maar tegelijkertijd ren jij met de vlekken in de nek de hele camping over als je je bloedje twee minuten uit het oog bent verloren. En zeg nou zelf, wat zou jíj doen als je de wereld aan natuur om je heen hebt waar je van alles kunt ontdekken? Eropuit toch? Het resultaat is alleen dat jij aan het einde van de vakantie aan het infuus kunt en alweer toe bent aan een nieuwe vakantie. In je eentje. Op een lege camping.

18-06-2024  |  Kirsten Riezebos

De 10 mooiste kindercampings van Frankrijk

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping in Frankrijk? Je bent niet de enige. Jaarlijks reizen veel Nederlandse gezinnen af naar het land van de brie, croissants en het stokbrood. Omdat Frankrijk zo groot is en er enorm veel campings zijn, kan het vinden van een geschikte kindercamping best een hele opgave zijn. Om jou hierin te helpen hebben wij een lijstje voor je samengesteld met daarin de - volgens ons - 10 mooiste kindercampings van Frankrijk. Ik hoop dat je er veel aan hebt!
12-06-2024  |  Anjetha van Hensbergen

We zijn er Bijna! 2024

Zet de volgende datum maar alvast met een dikke stift in je agenda: dinsdag 3 september 2024. Dan begint namelijk het allerleukste kampeerprogramma van de Nederlandse televisie: We zijn er Bijna! Een paar weken lang geniet je van de reisavonturen van Martine van Os en een bijzondere gemixt gezelschap, bestaand uit veelal gepensioneerde kampeerders. Prachtige beelden, aangrijpende verhalen en hilarische situaties. Dit is slow tv zoals het moet zijn. 

Wil jij weten precies waar de reis dit jaar heen gaat en wat je allemaal kunt verwachten? Wij zochten het voor je uit.

11-06-2024  |  Anjetha van Hensbergen

Word Campooz Day 2024

Wie ons al een tijdje volgt weet dat wij échte Campooz fans zijn. Wij gaan al jaren met veel plezier met onze vouwwagen op pad. En wij zijn niet de enigen die dol zijn op de tenttrailers van dit merk. Er is een hele club fanatieke Campooz kampeerders. Een club die ook dit jaar samen komt voor 'De World Campooz dagen 2024'. Ook voor kampeerders die (nog) geen Campooz hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in dit Nederlandse vouwwagen merk is dit weekend een aanrader.

05-06-2024  |  Erwin van Hensbergen

Kampeerartikelen bij de Action 2024

De Action. Een rondje door deze winkel leert al vrij snel dat je hier onmogelijk weg kunt komen met een lege kar. Het is dan ook écht een winkel voor de 'schatzoeker'. Printerpapier, batterijen, fotolijsten, deodorant, kantjesknippers, Kerstversiering, schroeven, speelgoed en nog heel veel meer! Budgetketen de Action heeft voor een ieder wat wils. Dus ook voor het leven op de camping! En daarom hebben wij - speciaal voor jou - een lijstje samengesteld met de leukste kampeerspullen bij de Action.

05-06-2024  |  Gast schrijver

Met de caravan op vakantie? Check dan je verzekering

Ga je binnenkort met de caravan op vakantie? Dan zijn er natuurlijk ontzettend veel dingen die je moet regelen. Van het inpakken van alle spullen tot het regelen tot alle papierwerk. Toch is er nog één ding dat vaak vergeten wordt en dat is te controleren of je verzekering wel goed geregeld is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks ergens 500 kilometer verderop langs de kant van de weg staat en tot de conclusie komt dat je bijvoorbeeld geen Europa dekking hebt, maar alleen in Nederland wordt geholpen. Hoe dit precies zit en waar je allemaal op moet letten, vertellen we je nu.

31-05-2024  |  Ilze ter Heide

Ode aan de overnachtingscamping

Precies op het moment dat ik door het geklier op de achterbank bijna rijp ben voor de psychiater, dat ik voeten als ballonnen heb door m’n opgetrokken benen, dat ik het zweet in de nek heb staan omdat ik niet meer bijkwam na de verstikkende hitte van de laatste stop en dat ik wel kan janken omdat m’n laatste flesje water leeg is… Precies op dat moment is hij daar. Als een oase in de woestijn, als het eerste biertje tijdens carnaval, als die gouden plak na winst op de 1500 meter schaatsen: de overnachtingscamping. In deze blog ontdek je waarom overnachten onderweg zo fijn en goed is. Zéker als je een flinke afstand naar bijvoorbeeld het Zuiden van Europa aflegt.

29-05-2024  |  Gast schrijver

De impact van een goed matras op je gezondheid tijdens kampeerreizen

Tijdens kampeerreizen is een goede nachtrust essentieel, niet alleen voor het plezier van het avontuur, maar ook voor je fysieke en mentale gezondheid. Een goed matras speelt hierin een cruciale rol. Het juiste matras kan het verschil maken tussen een rustgevende nacht en slapeloze uren die je kampeerervaring negatief beïnvloeden.

23-05-2024  |  Kitty van Meurs

Campingvrienden

De eerste keer dat we samen gingen kamperen waren we nog jong, een jaar of negentien, en we hadden alleen oog voor elkaar. Natuurlijk hebben we wel mensen gesproken maar waarover? Hoe lang? Geen flauw idee!! Dus vrienden gemaakt? Niet een!!

21-05-2024  |  Gast schrijver

Verkopen van een caravan: 5 essentiële tips voor succes

Ben je van plan je caravan te verkopen? Ontdek hier 5 waardevolle tips om dit proces soepel te laten verlopen.

Als je overweegt om je caravan te verkopen, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om dit zo efficiënt en winstgevend mogelijk te maken. Het verkopen van een caravan kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste strategie en voorbereiding kan het proces aanzienlijk worden vereenvoudigd. Hier zijn vijf essentiële tips om je te helpen bij het verkopen van je caravan.

15-05-2024  |  Gast schrijver

Tips voor het vinden van een geschikte camping voor kinderen

Wat is er nu leuker dan gezellig met het hele gezin te gaan kamperen op een camping waar echt van alles te beleven is voor de kinderen? Omdat we toch vaak zien dat veel ouders het lastig vinden een geschikte camping te vinden, hebben wij een aantal tips voor je. Ergens snappen we ook heel goed dat het hele internet afstruinen naar een camping die niet alleen leuk is voor jullie als ouders, maar waar ook de kinderen zich kunnen vermaken, best lastig kan zijn. Reden genoeg dus om de tips die we met je delen, even rustig door te lezen en ook te gebruiken bij het vinden van een geschikte camping voor het hele gezin.

02-05-2024  |  Ilze ter Heide

Chaos in de tent. Het went.

Ik ben op m’n best als het huis lekker opgeruimd is. Tuurlijk, er moet thuis geleefd worden, maar met een huis vol troep krijg ik een kop vol spaghetti. En dan niet zoals die ongekookte, keurig rechte sliertjes die netjes naast elkaar in zo’n plastic pakje zitten. Nee, het lijkt meer op die brei die je na het koken op je bord gooit. 80 opgekrulde, met elkaar verstrengelde sliertjes. Niet meer te volgen. Het liefst houd ik de boel in de caravan en in de voortent ook lekker geordend. Maar heel eerlijk: dat lukt me eigenlijk nooit. Het draait altijd weer uit op een letterlijke ‘chaos in de tent’.

26-04-2024  |  Kitty van Meurs

Bikkels!

Wat ben ik altijd jaloers op de berichten die ik op Facebook of Instagram voorbij zie komen van kampeerders die met pasen gaan kamperen! Het mág weer dus dan gáán ze ook!! Prachtige foto’s van plekjes waar ik ook wel had willen staan. Zelfs met een mager zonnetje. Of van een kampvuurtje met mensen eromheen gewikkeld in dekentjes. Bikkels vind ik het! Daar staat dan tegenover dat we, als de regen met bakken naar beneden komt tijdens die dagen, elkaar aankijken en onze zegeningen tellen omdat we warm en droog thuis zitten.

18-04-2024  |  Kirsten Riezebos

De 15 mooiste campings in Frankrijk met waterpark

Ben je op zoek naar een camping in Frankrijk met een prachtig waterpark? Zo'n zwemparadijs waar jij en je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken? Lekker roetsen van de glijbanen, met een bootje door de wildwaterbaan of neem een duik in het golfslagbad. Door heel Frankrijk zijn veel campings met een groot waterpark te vinden. Daarom hebben wij speciaal voor jou een mooie top 15 samengesteld. Stuk voor stuk prachtige Franse campings met een XXL-waterpark.