België is een heerlijk land om te kamperen. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, ongerepte natuur, bourgondisch eten of een rijke cultuur, je vindt het allemaal bij onze zuiderburen. Ook vind je in België veel mooie campings en daarom hebben wij, speciaal voor jou, de 25 mooiste (volgens ons) voor je op een rijtje gezet. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Hoewel België vanaf Nederland slechts een klein stukje rijden is, waan je je hier in een compleet andere wereld. Ruige rotspartijen, kabbelende beekjes en kleine pittoreske dorpjes. Maar ook mooie steden en fijne stranden. En dan heb je natuurlijk de taal! Het is niet voor niets dat dit land zo'n populaire kampeerbestemming is. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we met name gekeken naar de ligging, de kampeerplekken, de faciliteiten en de accommodaties. Veel plezier met de voorpret!

Scroll verder en ontdek onze top 25 campings in België.

meer over kamperen in België   ontdek alle campings in België

Kamperen aan de rivier - Camping de la Semois

1. Camping de la Semois

Camping de la Semois bevindt zich in het zuiden van de Belgische Ardennen. Op camping de la Semois kampeer je midden in de natuur. Bij het zien van deze foto alleen al krijg je zin om er je tentje op te zetten. Veel idyllischer dan dit wordt het niet!

Op het parkachtige terrein vind je ruimte kampeerplaatsen. Kampeerplaatsen bevinden zich direct aan de oever van de rivier of op het veld. Ben je zelf niet in het bezit van een kampeermiddel, huur dan één van de vele verrassende accomodaties. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut, een authentieke Engelse dubbeldekker of een zigeunerwagen. 

Op het kampeerterrein vind je voornamelijk basisfaciliteiten. Dus geen grote zwembaden en indoor speeltuinen maar een jeu de boules baan en een tafeltennistafel. Het is dus een camping voor de échte kampeerder. 

ontdek Camping de la Semois

Camping De Ballasthoeve - een mooie minicamping in België

2. Camping De Ballasthoeve

In het Belgische Limburg vind je Camping de Ballasthoeve. Deze mini camping zat dit jaar bij de genomineerde voor de prestigieuze titel 'beste kleine camping 2022'. Geheel terecht als je het mij vraagt. Deze camping is namelijk gelegen in de schitterende Belgisch-Limburgse Kempen, midden in Bosland. Hier kampeer je dus midden in de natuur.

Dit gedeelte van Limburg is minder heuvelachtig dan je waarschijnlijk had verwacht. Dit maakt deze omgeving erg populair onder mensen die van wandelen en fietsen houden. Er bevindt zich naast Camping de Ballasthoeve zelfs een fiets -en wandelroutenetwerk. 

Op Camping de Ballasthoeve vind je slechts 35 (ruime kampeerplekken). Deze plekken zijn erg mooi aangelegd en liggen ieder aan de rand van het bos. Op het terrein vind je ook een kleine kinderboerderij, een Jeu de boules baan en een kegelbaan. Het is een camping voor échte puristen.

ontdek Camping De Ballasthoeve

Kompas Camping Westende - kamperen aan de Belgische kust

3. Kompas Camping Westende

De Belgische kust is een populaire plek om je kampeervakantie te vieren. Ben jij op zoek naar een mooie familiecamping aan de kust, neem dan eens een kijkje bij Kompas Camping Westende. Met name voor (jonge) gezinnen is dit een heerlijke plek om je tentje op te zetten.

Het kampeerterrein ligt op nog geen 10 minuten lopen van het strand. Ook is deze camping een goed startpunt om het prachtige binnenland te verkennen. Toch hoef je voor een geslaagde dag de camping niet te verlaten. Terwijl jij geniet van een verkwikkend drankje op het terras kunnen je kinderen los gaan in de waterspeeltuin of in één van de avontuurlijke speeltuinen. 

Zowel het kampeerterrein, de kampeerplaatsen als het sanitair zijn erg goed onderhouden. Heb je zelf geen kampeermiddel en lijkt het je toch leuk om hier te kamperen? Je hebt op Kompas Camping Westende de mogelijkheid om een comfortabele lodges te huren. 

ontdek Kompas Camping Westende

ontdek het mooie uitzicht van Camping Petite Suisse

4. Camping Petite Suisse

Wat een uitzicht! Wat een schitterend uitzicht! En hiervoor hoef je helemaal niet zo ver te reizen! Panoramacamping Petite Suisse ligt namelijk in het hart van de Belgische Ardennen op een hoogte van 500 meter. Vanaf je kampeerplek kijk je uit over het dal, de velden en de bossen. Wat wil je nog meer?

Camping Petit Suisse is een camping voor jong en oud. Naast de mooie ligging en het verzorgde karakter is er op deze camping ook genoeg te doen. Zo vind je er een mooi zwembad, speeltuinen, animatie en zelfs een tennisbaan! 

Vanaf de camping zijn er verschillende wandel- en mountainbikeroutes beschikbaar. Of ontdek het charmante stadje La Roche. En wat dacht je van een bezoekje aan de watervallen van Coo of het stuwmeer van Nisramont. Kortom, Camping Petite Suisse is een heerlijke camping om te bezoeken.

ontdek Camping Petite Suisse

de mooie Ardennencamping Bertrix

5. Ardennencamping Bertrix

We blijven even in het zuiden van de Belgische Ardennen. Hier vind je de kindvriendelijke camping Bertrix. Deze 4-sterrencamping zal voor de meeste geen onbekende zijn. Het kampeerterrein is gelegen tussen de historische plaatsen Bouillon en Bastogne. Wanneer je hier kampeert valt er dus heel veel te bezichtigen over de tweede wereldoorlog.

Wat Camping Bertrix zo mooi maakt is de combinatie van de unieke ligging, de mooie kampeerplaatsen en de vele outdoor activiteiten die je hoopt terug te zien op een camping in de Belgische Ardennen. Zo kun je hier boogschieten, hiken, mountainbiken, klimmen, kanoën en kajakken, zwemmen en nog veel meer.

Ben je op zoek naar een mooie camping in een prachtige omgeving en zit jij liever niet té veel stil dan kan Ardennencamping Bertrix wel eens een schot in de roos zijn.

ontdek Ardennencamping Bertrix

Een complete en mooie Camping - Parc La Clusure

6. Camping Parc La Clusure

Aan de oevers van de rivier L'Homme vind je Camping Parc La Clusure. Een zeer complete en nette camping in een prachtige omgeving. Deze camping is opgedeeld in veldjes en zeer mooi aangelegd. Hierdoor heb je niet snel het gevoel dat het er 'druk' is. Naast het hagelnieuwe zwembad kun je ook verkoeling zoeken in het idyllische riviertje. Een beekje waar je geregeld kinderen in een bootje voorbij ziet dobberen.

Camping Parc La Clusure is een 5-sterrencamping met alles erop en eraan. Zo vind je er een winkeltje, een restaurant, een snackbar (in jaren 50 stijl), voldoende speelmogelijkheden voor je kinderen, animatie, een Jou de Boules baan en je kunt er zelfs een potje tennissen. 

Op de camping valt dus heel veel te beleven. Heb je zelf geen kampeermiddel dan heb je hier ook de mogelijkheid om een accommodatie te huren. Zo kun je kiezen uit een stacaravan, lodgetent of een bungalow.

ontdek Camping Parc La Clusure

Camping De Chênefleur

7. Camping De Chênefleur

Camping de Chênefleur is gelegen in een licht glooiende streek. Deze streek wordt ook wel het land van Gaume genoemd. Deze camping ligt aan de rivier de L'Homme. Een mooi kabbelend beekje in de Belgische Ardennen. Heb jij een van deze plekjes geboekt, dan heb je echt een uniek plekje! Een plekje met een heerlijk uitzicht.

Camping de Chênefleur is een echte charme camping. Het kampeerterrein is gezellig aangelegd en de faciliteiten zijn er prima. Het is een camping voor het hele gezin en dus vind je ook op deze camping dagelijkse animatie, een zwembad en een speeltuin. 

Kies voor een plek aan het water of een van de gezellige veldjes. Wanneer je zelf geen kampeermiddel hebt kun je ook kiezen voor een van de huuraccommodaties. Je kunt kiezen tussen een stacaravan, lodgetent of een bungalow. Camping de Chênefleur is een hele mooie camping op een uniek plekje in België.

ontdek Camping De Chênefleur

Een camping met veel faciliteiten - Oostappen Vakantiepark Hengelhoef

8. Oostappen Vakantiepark Hengelhoef

Wanneer je op zoek bent naar een mooie camping in België met een leuk (tropisch) zwembad neem dan eens een kijkje bij Oostappen Vakantiepark Hengelhoef. Het zwembad van dit park is werkelijk té gek! Zo heeft het bad een spectaculaire Razende Rivier, een reuze waterglijbanen, een familieglijbaan en waterbellen. Doe jij het liever rustig aan? Ga dan heerlijk relaxen en ontspannen in de kruiden hotwhirlpools of in het Turks stoombad. 

Deze camping is uitermate geschikt voor kampeerders met kinderen die graag alles bij de hand hebben. Deze camping is namelijk een feest voor ieder kind! Het kampeerterrein is gelegen tussen de bossen, heide en duinen. Hou jij van wandelen of fietsen dan kun je hier je hart ophalen. Vanaf de camping ben je zo in de natuurreservaten Tenhaagdoornheide, de Teut en de Maten. 

Oostappen Vakantiepark Hengelhoef is een mooie camping met fijne kampeerplaatsen. Wanneer je zelf geen kampeermiddel hebt kun je kiezen voor één van de huuraccommodaties. Zo vind je er chalets, appartementen en bungalows.

ontdek Oostappen Vakantiepark Hengelhoef

Camping Le Prahay - kamperen in België aan een rivier

9. Camping Le Prahay

De bovenstaande foto laat perfect zien waarom Camping Prahay in dit rijtje thuis hoort. Dit is kamperen zoals het hoort te zijn! Deze camping vind je aan de rivier de Semois en is een camping voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Je vind er weinig poespas maar hebt een plekje om je vingers bij af te likken.

Ga lekker voor je tent zitten en kijk naar het kabbelende water terwijl je kinderen dammetjes bouwen in de rivier. Of gooi een hengeltje uit! Misschien weet je wel een mooie forel te vangen. Op deze camping kom je echt tot rust en bevind je je midden in de Belgische natuur. 

Je vind Camping Le Prahay in het dorpje Poupehan. Dit is in de omgeving van Bouillon. Lijkt het je leuk om de omgeving te ontdekken dan valt hier meer dan genoeg te beleven. Natuurlijk heb je ook op deze camping de mogelijkheid om een accommodatie te huren. Zo vind je er compleet ingerichte luxe Glamping tenten.

ontdek Camping Le Prahay

De prachtige Camping Pont de Deulin

10. Camping Pont de Deulin

Ook Camping Pont de Deulin bevindt zich aan het water, namelijk aan de rivier de Ourthe. Deze knusse familiecamping heeft naast een mooie ligging ook hele nette kampeerplekken. Ruime plekken die vanwege de aangelegde heggen voldoende privacy bieden.

Je kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin terwijl jij geniet van een lekker hapje en een drankje op het terras. 's Morgens vroeg kun je gebruik maken van een ontbijt en broodjes service. Hoe lekker is dat! Ook in de omgeving van de camping is veel te beleven. Zin om iets actiefs te doen? Ga kanovaren of breng een bezoekje aan de grotten van Hotton. 

Camping Pont de Deulin is een hele mooie Belgische camping waar het vooral draait om de unieke locatie. Het terrein is erg netjes en alles is er goed verzorgt. Een pareltje in de Ardennen!

ontdek Camping Pont de Deulin

Recreatieoord Kikmolen

11. Recreatieoord Kikmolen

Nationaal park Hoge Kempen staat bekend om haar prachtige natuur. Aan de rand van dit park vind je de sfeervolle camping Kikmolen. Een heerlijke camping om lekker te onthaasten. En hou jij van wandelen en/of fietsen, dan is dit een camping om zeker even in je achterhoofd te houden.

Vanaf het kampeerterrein kun je genieten van honderden kilometers fietspaden. Je vind er zelfs een fietsattractie genaamd 'Fietsen door de heide'. Terhills is een belangrijke toegangspoort tot het Nationale park Hoge Kempen. Dit is een natuurgebied in Maasmechelen waar vroeger de mijn lag. Hier tref je ‘het mooiste panorama van Vlaanderen’. Een uitzicht dat je zeker niet mag missen wanneer je deze camping bezoekt.

Bij Recratieoord Kikmolen vind je ook een natuurplas. Ga lekker aan het strand liggen of maak gebruik van een van de twee glijbanen. Glijbanen waarvan de langste maar liefst 78 meter lang is! Naast deze natuurplas vind je ook een mooie speeltuin waar je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Op deze camping hoef je je niet te vervelen!

ontdek Recreatieoord Kikmolen

Camping Ile de faigneul

12. Camping Ile de faigneul

Hou je meer van 'back to basic' en vind je het vooral belangrijk dat je je tent op een prachtige locatie kunt opzetten, neem dan eens een kijkje bij Camping Ilze de faigneul. Hier kampeer je namelijk op een eiland, in de Belgische Ardennen. Hoe idyllisch klinkt dat!

Op camping Ilze de faigneul vind je niet veel faciliteiten. Zo kun je er een frietje kopen, broodjes op bestelling, kun je een biertje drinken op het terras, is er een speeltuin en wordt er door het team gedurende het hoogseizoen activiteiten georganiseerd. Maar dat is niet waarom je deze camping bezoekt.

Op Camping Ice de faigneul kampeer je midden in de (ongerepte) natuur. Met een beetje geluk spot je een bever of een otter. Je luistert naar het kabbelende water terwijl je eten op de bbq ligt. Het is écht een prachtige camping die je bezoekt wanneer je wilt kamperen zoals vroeger ...

ontdek Camping Ile de faigneul

Camping Jocomo Parc

13. Camping Jocomo Parc

Ben je op zoek naar een camping in de provincie Limburg en hou je meer van comfort en moderne faciliteiten neem dan eens een kijkje bij Camping Jocomo Parc. Deze camping ligt in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is het grootste natuurgebied van Vlaanderen met dennenbossen, beekvalleien, heidevelden en in de omgeving een ruime keus aan bezienswaardigheden. 

Op het kampeerterrein vind je ruime plekken voor je tent, vouwwagen, caravan of camper. Deze plekken zijn verdeeld over de camping zodat je veel privacy hebt. Je hebt zelfs plekken met een prachtig uitzicht over de natuurvijver. 

Camping Jocomo Parc is niet alleen prachtig gelegen en ruim aangelegd, je vind er ook veel mooie faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een (openlucht) zwembad, een peuterbad, een ligweide, een visvijver, een roeivijver, speeltuinen, fitness, en wat dacht je van een all weather tennisbaan! En heb je zelf geen kampeermiddel kun je ook hier kiezen voor een luxe accommodatie.  

ontdek Camping Jocomo Parc

Familiepark Goolderheide

14. Familiepark Goolderheide

Ben je op zoek naar een camping in België voor het hele gezin, dan denk ik dat Familiepark Goolderheide je wel aan zal spreken. Deze camping puilt namelijk uit van de leuke faciliteiten. Daarnaast is het ook nog eens een hele mooie camping! 

Je vind deze camping Goolderheide vlak bij de grens van Nederland, in het Belgisch Limburg. De kampeerplaatsen zijn ook op deze camping ruim. Kies voor een comfortplaats met privé sanitair of een familiekampeerplaats met op het veld speeltoestellen. Omdat het kampeerterrein in een bos ligt heb je altijd wel ergens een lekker plekje in de schaduw. 

Het terrein is prachtig en zoals gezegd vind je er veel leuke faciliteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van het zwembad (met wildwaterbaan), kun je klauteren op de klimmuur, zandkastelen bouwen in de natuurplas of je energie kwijt raken bij het animatieteam. Dit en nog veel meer valt er te beleven op het mooie familiepark Goolderheide.

ontdek Familiepark Goolderheide

Camping Tulderheyde

15. Camping Tulderheyde

Lijkt het je leuk om eens te kamperen in de buurt van Antwerpen, dan is camping Tulderheyde een goede keuze. Deze camping ligt in het plaatje Poppel en is een heerlijke plek om te genieten van je kampeervakantie. Of je nu met je eigen kampeermiddel komt of een complete accommodatie huurt (stacaravans, trekkershutten en chalets).

Op het kampeerterrein vind je een prachtige uitgestrekte zwemvijver met een zandstrand. Deze plas heeft een ondiep gedeelte waardoor je kinderen hier veilig kunnen spelen. Naast zwemmen en kastelen bouwen biedt ook de speeltuin meer dan voldoende uitdaging voor je kinderen. Zelf kun je genieten van een lekker drankje aan de strandbar of een hengeltje uitgooien in het diepere gedeelte van de plas.

Hou jij van natuur, rust en ruimte? Camping Tulderheyde is gelegen tussen de natuurgebieden “Landgoed van Utrecht” en “Gorp en Roovert”. Dit zijn prachtige gebieden om een heerlijke wandeling of een lange fietstocht te maken.

ontdek Camping Tulderheyde

Viersterren camping met spectaculair waterpark

16. Camping L'Hirondelle in Oteppe

Waterratten opgelet dit is echt een camping voor jullie! Met maar liefst 12 glijbanen, waaronder de spectaculaire spacebowl, diverse buitenbaden en binnenbaden mag dit een heus waterpark worden genoemd. Gelegen aan de rand van de Ardennen valt er in de omgeving ook genoeg te beleven.

Camping L'Hirondelle is een grote terrassencamping gelegen in het bos op een heuvelachtig terrein. Als je aan komt rijden valt eerst het mooie kasteel uit de 18e eeuw op. Daarachter is de camping gelegen. Op de camping zelf is veel te doen voor jong en oud. Zo zijn er tal van sportvoorzieningen, maar liefst drie visvijvers, het eerdergenoemde waterpark en heel veel speeltuinen. In juli en augustus is er veel animatie op de camping.

De omgeving staat bekend om zijn vele kastelen en bierbrouwerijen. L´Hirondelle ligt op korte afstand van steden als Namen en Luik. Bezoek ook zeker het kleinste stadje van België: Durbuy. Eenmaal terug op de camping kun je genieten van de uitgebreide menukaart van het restaurant of neem een afhaalmaaltijd mee.

ontdek Camping L'Hirondelle

Even heerlijk genieten in het groen van België

17. Camping Houtum in Kasterlee

Op slechts een uurtje rijden vanaf Eindhoven kampeer je in een andere omgeving en bevind je je in het mooie België. Deze camping ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Kasterlee in de Belgische Kempen. Naast de camping stroomt het rustige riviertje de Kleine Nete. Vanaf de camping kun je kanoën en kajakken. Maar ook een flinke wandel- of fietstocht is dankzij de vele knooppunten mogelijk vanaf de camping.

Deze kleinschalige familiecamping wordt pico bello in orde gehouden door twee broers met passie voor hun vak. Alles is voorzien voor een heerlijke kampeervakantie; diverse horeca, diverse buitenspeeltuinen en een indoorspeeltuin. Je kunt een tiny house huren, een iglocabin voor 2 personen of een luxer groter chalet met onder andere een nespresso apparaat en vaatwasser.

Op een steenworp afstand van de camping ligt attractiepark Bobbejaanland. Ook kun je naast de camping boerengolf spelen en het beachvolleybal terrein ligt er ook mooi bij. Geen zin om te koken in de avond. Schuif aan bij het familierestaurant of ga een pannetje friet halen bij de take-away.

ontdek Camping Houtum

Camping met fijn openluchtbad met kinderbad

18. Camping Capfun Fort Bedmar in Sint-Gilles-Waas 

Sint-Gilles-Waas is een dorpje op de grens van Nederland met België. Proef de unieke sfeer in dit grensdorpje en geniet van alles wat België (en ook Nederland) te bieden heeft. De kampeerorganisatie Capfun heeft deze camping recent overgenomen en is volop aan het renoveren zodat toekomstige gasten een onvergetelijk verblijf zullen hebben. Naast kamperen heb je ook ruime keuze uit diverse type, veelal nieuwe chalets.

Bijzonder aan deze camping is ook dat op dezelfde plek ooit een Spaans fort stond. Nu geen strijd maar kun je genieten van het openluchtbad met kinderbad, de diverse speeltuintjes of een ijsje uit het cafetaria. De visvijver die deze camping bezit is voor veel gasten een reden om nog eens terug te keren. In de zomervakantie is er een kidsclub (4-12 jaar) en 2 keer per week avondanimatie.

Je kampeert op slechts 20 kilometer van havenstand Antwerpen en op 60 kilometer afstand van metropool Brussel. 

ontdek Camping Capfun Fort Bedmar

Camping met groot waterparadijs

19. Camping en recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek

Bij kamperen hoort natuurlijk waterpret. En dat is hier op camping Wilhelm Tell wel gegarandeerd. Ben je klaar voor de waterkanonnen, het golfslagbad en de mega stroomversnelling? Bij minder weer kun je terecht in het verwarmde binnenbad met whirlpool en de kleintjes vermaken zich ook prima in de waterspeeltuin.

Wees welkom met je tent, caravan of camper. Er staan ook gloednieuwe glamping tenten voorzien van eigen sanitair. In de zomervakantie kun je deelnemen aan onder andere de spooktocht, karaoke of miss en mister verkiezing! Direct naast het buitenbad ligt de grote speeltuin van de camping. Daarna is het vast tijd voor een lekkere snack uit de snackbar.

Deze camping ligt in het grootste nationale park van België, een gebied dat je wilt ontdekken. De steden Genk en Maastricht zijn goed te bereiken en zeer zeker de moeite van een bezoek waard. Ben je een liefhebber van attractieparken dan zijn Walibi en Bobbejaanland ook dichtbij.

ontdek Camping Wilhelm Tell

Camping met uitgebreide faciliteiten vlak bij de Belgische zee

20. Kompas camping Nieuwpoort in Nieuwpoort

Wat een heerlijke familiecamping is dit, deze mag met recht in de top mooiste campings van België. Je kampeert hier namelijk EN vlakbij zee En op de camping zelf heb je keuze uit diverse buitenbaden. Dat zie je niet vaak bij campings direct aan de Belgische kust. Ook zijn er volop sportmogelijkheden en een uitgebreid animatieprogramma in de zomervakantie.

Recent aangelegd is de camperzone met verschillende type staanplaatsen. Iedere plaats heeft in ieder geval een privé grasveld. Een dagje niet richting zee? Verken dan het MTB-parcours, het theater, de binnenspeeltuin of de grote waterglijbaan. Allemaal aanwezig op camping Nieuwpoort!

De geur van verse broodjes uit de bakkerij verspreid zich al snel over de camping. Voor alle overige ontbijtproducten is daar de uitgebreide supermarkt. Verkennen we vandaag de haven van Nieuwpoort-stad of de winkelstraat van Nieuwpoort-Bad?

ontdek Kompas camping Nieuwpoort

Veel outdoor activiteiten georganiseerd door eigen instructeurs

21. Camping Olympia in Remouchamps 

Op slechts een half uurtje rijden vanaf Maastricht kun je je tentje opzetten pal aan de oevers van de rivier de Amblève. Trek je er graag op uit dan is deze camping echt iets voor jou! Met ervaren instructeurs van de camping kun je dagelijks je grenzen verleggen door bijvoorbeeld mee te gaan kanoën, een parcours in een oude mijn te doen of een mee te gaan met een flinke ATB-tocht.

Camping Olympia is een fijne familiecamping met Nederlandse beheerders en wordt graag bezocht door Nederlanders. Er is zeker ook de nodige ontspanning mogelijk op de camping zelf. Wat te denken van relaxen op een ligbed bij een van de twee buiten zwembaden met een drankje uit de poolbar? Neem deel aan kennismakingsspelletjes, de pizzaparty, fakkeltocht of barbecue avond. Ook eenoudergezinnen bezoeken deze camping graag!

Verken te voet de vallei met haar prachtige uitzichtpunten al wandelend over smalle bospaadjes en over bruggetjes. De kinderen zijn vast super enthousiast over een daguitstap naar Plopsaland of safaripark Monde Sauvage. 

bezoek Camping Olympia

Wit (zilver) zand op het mooie zandstrand bij deze Belgische camping

22. Europarcs Zilverstrand in Mol 

Europarcs Zilverstrand is een zeer complete camping (en vakantiepark) in de populaire kampeeromgeving van Mol en het Zilvermeer. Zilverstrand beschikt naast een fantastisch zwemmeer ook over een subtropisch zwemparadijs.

Of je nu sportief aangelegd bent of juist komt om te relaxen, deze camping biedt voor ieder wat wils. Er zijn veel sportmogelijkheden, zwemmogelijkheden en natuurlijk volop ruimte om te spelen. Er zijn diverse buitenspeeltuintjes maar ook de indoor speeltuin mag er zijn. Leef je uit op het grote springkussen of sjees met de kabelbaan van de ene naar de andere kant. Naast kamperen kun je ook een accommodatie huren.

Voor de lekkerste Belgische chocolade kun je terecht bij 't Soet in Mol. Bezoek ook vooral de indrukwekkende abdij van Postel. Dit gebouw is al sinds 1140 bewoond.

ontdek Europarcs Zilverstrand

Viersterren Belgische familiecamping met veel faciliteiten

23. Camping Floreal La Colline in Virton 

Waarom hoort deze camping nu zeker in het rijtje van mooiste campings in België? Daar zijn veel redenen voor te bedenken; deze camping is gelegen in een prachtige vallei nabij Frankrijk en Luxemburg, voorzien van buitenzwembad en onder Nederlandse leiding. Je kunt hier hele het jaar door terecht. In de zomer kun je er perfect mountainbiken en in de winter langlaufen of skiën. 

Het recreatieprogramma (deels in het Nederlands) in juli en augustus barst van de sportieve activiteiten. Liever wat rustiger aan? Geniet dan van het uitzicht vanaf je kampeerplaats in het groen om daarna een plekje uit te zoeken in de gezellige taverne.

Zowel Frankrijk als Luxemburg zijn eenvoudig te bereiken vanaf deze camping in het zuidelijkste puntje van de Ardennen. In het naastgelegen recreatiegebied kun je lekker bootje varen op het meer of gaan vissen. 

ontdek Camping Floreal La Colline

Vlakbij Brugge en de Belgische Noordzeekust

24. Camping Klein Strand in Jabbeke

Een aanrader vanwege zijn ligging dichtbij steden, het strand en diverse attractieparken. Ook een aanrader vanwege het groot aantal faciliteiten dat wordt aangeboden op de camping. Als je op zoek bent naar een levendige familiecamping vol vertier en activiteiten dan is Klein Strand zeker een aanrader.

Naast kamperen kun je ook lekker relaxen in een van de safaritenten of chalets. Grote favoriet bij jong en oud is het geweldige meer met zandstrand, strandbar, waterskibaan en supersnelle glijbanen die uitkomen in het meer. Meer zwempret vind je in een van de buitenbaden. De grote speeltuin is recent compleet vernieuwd.

Een bezoek aan de historische stad Brugge is zeker een aanrader. Bezoek stadsbrouwerij de Halve Maan of het chocolademuseum. Een leuke manier om de stad te verkennen is per rondvaartboot. Op slechts 10 minuten van Jabbeke vind je de badplaats Oostende met het uitgestrekte Noordzeestrand.

ontdek Camping Klein Strand

Glampingresort in België

25. EuroParcs camping en vakantiepark Hoge Kempen

De naam verklapt het al een beetje, je verblijft in de Hoge Kempen. Het bekendste nationale park van België en net over de grens met Nederland. Direct buiten de camping ligt een buitenzwembad met verwarmd peuterbad, speeltuin en ligweide. Als kampeergast van camping Hoge Kempen mag je hier gratis gebruik van maken.

De camping en het vakantiepark hebben onlangs een mooie upgrade gehad en dat is te zien aan de gloednieuwe accommodaties, de mooie speeltuinen en het moderne restaurant. Alle kampeerplaatsen liggen verspreid in de bossen, een oase van rust. Is het weer wat minder dan kunnen de kinderen spelen op de speelzolder van het restaurant. Geniet jij ondertussen van een drankje of een heerlijke lunch. Wat er vandaag op het programma staat van het animatieteam check je eenvoudig in de EuroParcs App.

Behalve veel natuur kun je ook de bijzondere steenkolenmijn geschiedenis van Belgisch Limburg gaan ontdekken. In de levendige stad Genk kom je ook meer te weten over het mijn verleden. Zelf kun je ook op ondergrondse expeditie gaan.

ontdek vakantiepark Hoge Kempen 

 

Nog veel meer mooie campings in België

Dit zijn slechts 25 campings in België waar wij erg van gecharmeerd zijn. Wij hadden deze lijst met gemak kunnen verdubbelen. Je vindt bij onze zuiderburen namelijk erg veel mooie campings. België is dan ook een heerlijk land om te kamperen. Je hoeft niet ver te reizen om een ultiem vakantiegevoel te beleven! Of je je tent nu opzet aan de kust of in de Ardennen, er is voor een ieder wat wils! Ik hoop dat je er veel aan hebt en wens je heel veel plezier met de voorpret!

bekijk alle campings in België

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen