Luxemburg is een fantastisch land om te kamperen. Dit Groothertogdom heeft kampeerders dan ook ontzettend veel te bieden. Denk aan ongerepte natuur, eeuwenoude kastelen, pittoreske dorpjes, lekker eten en natuurlijk veel mooie campings! En door de korte reistafstand vanaf Nederland is Luxemburg ook zeer geschikt voor een korte kampeervakantie. Eenmaal in Luxemburg reis je in anderhalf uur van het noorden naar het zuiden. Zo kun je veel van Luxemburg zien in relatief weinig tijd.

Alle onderwerpen in dit artikel

Het land is ontzettend divers en biedt voor eenieder wat wils! Ook voor een langer verblijf op de camping kun je met een gerust hart afreizen naar Luxemburg. Er zijn campings met tal van fijne faciliteiten en door zijn centrale ligging is een uitstapje naar buurlanden als Duitsland, België of Frankrijk zo gemaakt. Meer weten over alle bezienswaardigheden in Luxemburg? Lees: Dit mag je niet missen in Luxemburg.

Lijkt het jou leuk om ook te kamperen in Luxemburg? Speciaal voor jou hebben we een top 25 samengesteld met de (volgens ons) mooiste campings van Luxemburg. Van natuurcampings tot stadcampings, van luxe 5-sterren familiecampings tot mooie charme campings. Hieronder vind je stuk voor stuk unieke locaties en een mooie mix tussen natuur en ontspanning. 

Scroll verder en ontdek onze top 25 campings in Luxemburg.

meer over kamperen in Luxemburg ontdek alle campings in Luxemburg

Camping met indoorspeeltuin

1. Camping Bissen in Heiderscheidgrund

We hebben nog een mooie familiecamping gevonden in Esch-sur-sure die niet in deze top campings in Luxemburg mag ontbreken. Ook deze camping ligt direct aan het water maar biedt voor kampeerders zonder eigen kampeermiddel diverse huuraccommodaties. Er is zelfs een mooi luxe appartement voor 11 personen. Ideaal voor een familie of vriendenweekend in Luxemburg.

Glamping dus op deze camping aan de Sure. En natuurlijk ben je ook welkom met tent, caravan of camper. Op deze camping is een levendig animatieprogramma in de zomer voor zowel jong als oud. Camping Bissen heeft ook een mooie wellness voorzieningen met diverse sauna's, whirlpool en infraroodcabines.

Neem wat proviand mee uit de campingwinkel en ga mee met het animatieteam naar het stuwmeer. Hier kun je supermooi kanoën. Of huur een mountainbike op de camping en trek er zelf op uit. In de avond is het altijd gezellig in de bistro op de camping maar een lekkere pizza afhalen en opeten voor je tent kan natuurlijk ook.

ontdek Camping Bissen

Mooie en rustige familiecamping aan de geliefde rivier de Our

2. Camping Kohnenhof in Eisenbach

In het noordoosten van Luxemburg tegen, de Duitse grens ligt deze mooie, rustige familiecamping. Door de korte reisafstand een ideale bestemming voor een korte kampeervakantie of als je op doorreis bent. Als gast heb je gratis toegang tot het grote en mooie zwembad in Hosingen.

Ook voor kampeerliefhebbers zonder eigen caravan is camping Kohnenhof een aanrader. Er zijn diverse (glamping) accommodaties aanwezig. Geniet van de gezellige animatieactiviteiten zoals begeleide gezinswandelingen, karaokeavonden of pannenkoeken bakken. De camping ligt langs de rivier de Our, goed voor uren waterpret.

Of je nu komt om te vissen, zwemmen of fietsen, het Ourdal is een fijne bestemming. Ook het Mullerthal (ook wel Klein Zwitserland genoemd) is goed te bereiken vanaf Kohnenhof. Net zoals de stadjes Clervaux en Vianden. In de avond geniet je van een goed diner in het restaurant op de camping, terwijl de kinderen zich nog even uitleven in de speeltuin. Een echte aanrader dus!

ontdek Camping Kohnenhof

Vijfsterren familiecamping Birkelt Village met tal van faciliteiten

3. Birkelt Village in Larochette

Een grote 5-sterrencamping met faciliteiten voor het hele gezin. Misschien wel de bekendste camping van Luxemburg; Birkelt Village. Op deze camping zijn er ook genoeg faciliteiten voor de oudere jeugd zoals een discotheek en speelhal. Het buitenzwembad is gloednieuw en heeft een zachte bodem en apart kinderbad. Door de ligging in het oostelijk deel van Luxemburg wordt deze camping ook veel gebruikt als doorreiscamping richting het zuiden.

Er zijn ruime afgebakende kampeerplaatsen op camping Birkelt Village. Weer of geen weer, waterpret is gegarandeerd in het openlucht- of overdekte zwembad. Actief zijn kan bij de vele sportfaciliteiten die deze mooie camping telt, maar ook in de omgeving. Lekker luieren aan het zwembad op een ligbedje, kan ook! De kinderen hebben zo vrienden gemaakt op het voetbalpleintje of bij de minidisco. Ze komen vast vragen om een ijsje uit de ijssalon.

De omgeving mag sprookjesachtig genoemd worden met watervallen, meertjes, kastelen en een berglandschap die typisch is voor het Mullerthal. Op 2 kilometer van de camping ligt het toeristische plaatsje Larochette met een mooie kasteelruïne.

ontdek Birkelt Village

Wakker worden in Luxemburg met het geluid van een kabbelend riviertje

4. Camping du Barrage in Rosport

Een pareltje van een camping. Klein, gemoedelijk en ideaal voor een kort of langer verblijf in Luxemburg. Wordt wakker met het geluid van de rivier de Sûre op de achtergrond. De camping trekt veel sportieve kampeerders aan die gaan suppen, waterskiën of kajakken.

Een kleine camping met ruime plaatsen, gloednieuw sanitair, een winkeltje voor verse broodjes en een fijn cafeetje. Zo'n camping hoort zeker in het lijstje van mooie campings in Luxemburg thuis. Een camping waar je een baantje trekt in het buitenzwembad, jeu de boules speelt of een dammetje bouwt in de rivier.

De camping ligt in de buurt van Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Hoogtepunt in Echternach is een bezoek aan de imposante abdij van Willibrordus. Ook de Duitse stad Trier ligt om de hoek. Camping du Barrage is ook een ideaal vertrekpunt om natuurgebied het Mullerthal te gaan verkennen.

ontdek Camping du Barrage

Familiecamping Fuussekaul in Luxemburg

5. Camping Fuussekaul in Heiderscheid

Nog zo'n grote familiecamping die echt niet in het rijtje mag ontbreken is camping Fuussekaul. De camping is het gehele jaar door geopend en door de vele binnen faciliteiten echt een aanrader in elk seizoen. Een keertje winterkamperen? Gewoon doen, met een beetje geluk kun je vanaf de camping langlaufen.

Een waar familieparadijs voor jong en oud, met Nederlandse animatie en een beautycentrum. Want relaxen en genieten van wellness is ook fijn tijdens je kampeervakantie. Er is een mooi openluchtzwembad met kinderbad aanwezig en actieve sporten zoals boogschieten zijn ook te ondernemen op de camping.

De camping ligt vlakbij het idyllische en tevens toeristische plaatsje Esch-sur-Sûre. Vanaf hier kun je gaan kanovaren. Bezoek ook eens het grote stuwmeer in natuurpark de boven-Sûre. De ultieme shopbestemming is het Knauf winkelcentrum op 18 kilometer van de camping.

ontdek Camping Fuussekaul

Ecologische camping in groene vallei

6. Camping Toodlermillen in Esch-sur-Sure

Ver weg van stress en drukte vind je aan de oever van de Sure een familiecamping met bijzondere charme. De charme zit 'm onder andere in de liefde voor dieren en respect voor de natuur die men uitdraagt. Naast de boerderij werkt de familie al generaties lang fulltime in een biologische boerderij. Aanschouw de Schotse hooglanders en de IJslandse paarden.

De paarden moeten natuurlijk verzorgd worden net als het andere kleinvee op het bedrijf. Een leuk klusje waar de kinderen bij kunnen helpen. Voor de kinderen zijn er verspreid over het terrein 2 speeltuinen. Maar de grootste attractie is natuurlijk het riviertje de Sure die langs de camping stroomt. Ondiep maar diep genoeg voor een bootje of luchtbed. Van de 120 kampeerplaatsen die de camping rijk is zijn er ook een heel aantal direct langs de rivier gelegen.

De Luxemburgse Ardennen zijn een ideale bestemming om te wandelen. Bijvoorbeeld door de glooiende groene valleien in natuurpark Bovensure. Na een dag in de natuur kun je plaats nemen op het terras bij de bistro op de camping waar ze een goede maaltijd serveren! Iemand nog zin in een campingspelletje als tafeltennis of jeu de boules? 

ontdek Camping Toodlermillen

Intieme natuurcamping aan de rivier de Clerve

7. Camping Kautenbach in Kautenbach

Op het lijstje van mooie campings in Luxemburg hoort ook zeker camping Kautenbach. Volledig omringd door natuur en aan de rivier de Clerve vind je hier ultieme ontspanning. Of juist inspanning natuurlijk want de omgeving nodigt uit tot allerlei outdoor sporten waar Luxemburg bekend om staat.

Hier spelen de kinderen nog in en rondom het riviertje de Clerve, gewoon dammetjes bouwen en met een luchtbedje een stukje het riviertje af. Ontmoet elkaar bij het kampvuur, of bij een wijnproeverij of muziekavond op de camping. Alles is hier kleinschalig. Bij de gezellige bistro kun je heerlijk eten maar het winkeltje op camping Kautenbach heeft ook van alles.

Deze natuurcamping ligt vrij afgelegen maar middenin de betoverende natuur van Luxemburg. Bikers zijn ook van harte welkom op de camping. Bezoek de vlindertuin in Grevenmacher, maak een boottochtje op de Moezel of ga langs bij een van de wijnkelders.

ontdek Camping Kautenbach

Een van de oudste campings van Luxemburg

8. Camping Wies Neu in Dillingen

Direct aan de oevers van de Sûre ligt deze langgerekte rustieke camping. De kampeerplaatsen aan het water zijn al sinds jaar en dag populair onder kampeerders. Het is een leuk gezicht al die kanoërs en kajakkers die aan je voorbij roeien. De camping zelf verhuurt ook kano's en mountainbikes.

Een camping in het buitenland toch wat spannend? Op camping Wies Neu is Nederlands sprekend personeel aanwezig, een fijne gedachte! Ook een Nederlands krantje is verkrijgbaar in de winkel. De kinderen vermaken zich prima op en rond het water, in de speeltuin of bij het animatieteam. Voor een lekker hapje eten kun je terecht in verschillende restaurantjes direct naast de camping.

Je kunt goed mountainbiken in de groene heuvels rondom camping Wies Neu. Of lekker een dagje vissen in de Sûre, waar aan de andere kant van de rivier Duitsland ligt. Een pittige kanotocht is die naar Echternach! Ook een mooie plaats om te bezoeken trouwens, net als Diekirch.

ontdek Camping Wies Neu

Kleinschalige camping met groot aqua centrum

9. Camping Krounebierg in Mersch

Het fijne van deze charme camping is de kleinschalige opzet met tegelijkertijd de faciliteiten die je verwacht op een grote camping. Het aqua centrum is wel de grootste topper van Camping Krounebierg, met luxe overdekt zwembad, wellnesscentrum en diverse sportmogelijkheden.

Naast de kampeerplaatsen die speels in de natuur zijn aangelegd biedt de camping ook een aantal chalets aan voor de verhuur. Op de camping zelf zijn diverse speelmogelijkheden voor de kids, ook is er een animatieteam. Vanaf het panoramaterras bij het restaurant kijk je op het openluchtzwembad met ligweide. De dag start vast met overheerlijke broodjes uit de winkel, tijd om de omgeving te verkennen.

Deze mooie camping ligt in het groene hart van Luxemburg. Bezoek eens een van de vele weekmarkten die in de regio worden gehouden met heerlijke streekproducten. Op maandag is er een markt in Mersch, vlakbij de camping. Bijzonder is de route van door de vallei van de zeven kastelen.

ontdek Camping Krounebierg

Camping net buiten de stad Luxemburg

10. Camping Simmerschmelz in Simmerschmelz

Zoek je een camping om de stad Luxemburg te gaan verkennen? Dan is stadscamping Simmerschmelz een ideaal plekje voor je. Ook een dagje op de camping is zeker geen straf. Er is een fijn buitenzwembad, een animatieteam in het hoogseizoen en een bistro waar je heerlijk kunt eten.

Hoewel net buiten de drukke stad Luxemburg ligt deze camping zeer rustig en omringd door bossen. De camping is 365 dagen per jaar geopend en heeft ook faciliteiten om te komen winterkamperen. In de zomer verblijven hier veel gezinnen met jonge kinderen, vakantievriendjes zijn dus zo gemaakt.

Luxemburg heeft veel culturele highlights die je niet mag missen zoals een bezoek aan de Kazematten (Unesco werelderfgoed). In heel Luxemburg, dus ook in de stad, is het openbaar vervoer gratis te gebruiken! Op korte afstand van de camping ligt Arlon met zijn rommelmarkt die door heel Europa bekend is.

ontdek Camping Simmerschmelz

Boerderijcamping op het platteland van Luxemburg

11. Camping Berkel in Bockholtz

Een authentieke boerderijcamping mag zeker niet ontbreken in het lijstje van mooie campings in Luxemburg. Camping Berkel ligt centraal in het midden van Luxemburg in een dal omringd door groene heuvels. Met verse broodjes, een riviertje en een kampvuur in de avond geniet je hier echt van het kamperen zoals het bedoelt is.

Geniet van de authentieke sfeer die de boerderij uitademt. De kleinschalige camping is gelegen achter de boerderij en heeft ook enkele safaritenten. Door de ligging aan de Sûre kunnen de kinderen heerlijk spelen in het water. Ook zijn er diverse speeltuintjes en iedere avond een gezellig kampvuur.

De camping is onderdeel van een bed & bike netwerk en heeft goede voorzieningen voor fietsers en mountainbikers. Bezoek kasteel Bourscheid op een paar kilometer afstand van de camping. Ook een aanrader is het grote stuwmeer in natuurpark Boven-Sûre.

ontdek Camping Berkel

Minicamping met glamping accommodaties

12. Camping du Rivage in Wallendorf Pont

Ook zonder eigen kampeermiddel is het goed toeven in Luxemburg. En huuraccommodaties vind je echt niet alleen op de grotere campings in Luxemburg. Op deze kleine camping op de grens met Duitsland staan hele leuke Glamping accommodaties. Camping du Rivage staat onder Nederlandse leiding.

Met de ligging aan de Sûre wordt je wakker met het geluid van een kabbelend riviertje naast je tent. De camping heeft prima basisvoorzieningen waaronder een gezellig bruin café, broodjes en snacks. De camping is ideaal voor een korte sportieve kampeervakantie; het verhuurt diverse fietsen en er zijn kanotochten vanaf de camping te maken. Ook kun je op de camping vissen.

Het dorp is met een brug verbonden met het Duitse dorpje Wallendorf. Hierdoor is het gemakkelijk leuke dag uitstapjes te maken naar Duitsland, bijvoorbeeld naar Trier. Maak vooral gebruik van het feit dat al het openbaar vervoer in Luxemburg gratis is, je mag ook je fiets meenemen. Er is een bushalte naast de camping. Doordat de camping centraal gelegen is zijn stadjes als Beaufort, Vianden en Diekirch goed aan te rijden vanaf de camping.

ontdek Camping Du Rivage

Camping Martbusch in Luxemburg

13. Camping Martbusch in Martbusch

Dit is een echte familiecamping in het hart van Luxemburgs mooiste natuurgebied, het Mullerthal ook wel Klein Zwitserland genoemd. Waar je behalve heel veel outdoor activiteiten je ook prima een dagje of meer kunt vermaken op de camping. Zo is er een animatieprogramma voor jong en oud en veel speelmogelijkheden voor de kinderen op de camping. 

Samen een potje minigolf, voetbal of beachvolleybal? Allemaal mogelijk op deze camping. Voor wie geen eigen kampeermiddel heeft is deze camping ook zeer geschikt. Er zijn tal van bijzondere glamping accommodaties beschikbaar voor de verhuur. 

Camping Martbusch is gelegen aan de rand van een bosgebied met talrijke wandelpaden. Ook is er een rotsklim gebied en een mountainbike piste op korte afstand van de camping. Bezoek met de kinderen het dinosaruspark of een van de vele binnen- en buitenbaden. 

Ontdek Camping Martbusch

Rustige camping in de Luxemburgse Ardennen

14. Camping-park Kaul in Wiltz

Een kleine rustige camping die het hele jaar door geopend is. De huuraccommodaties zijn al te reserveren vanaf 1 dag, ideaal als je op doorreis bent. Toch heeft campingpark Kaul genoeg faciliteiten voor een langere kampeervakantie zoals diverse sportfaciliteiten, een restaurant en een mooi openluchtbad.

De kinderen zullen zich prima vermaken in een van de speeltuinen, er is ook een overdekte speelgelegenheid en een stoere fiets en skatebaan. In het hoogseizoen is er een animatieprogramma. De camping is bekroond met een bed & bike label voor fietsvriendelijkheid. Campingpark Kaul heeft tevens faciliteiten en accommodaties voor mindervalide kampeerders.

De natuur, bijvoorbeeld natuurpark de Obersauer, rondom de camping is prachtig. Vanaf de camping zijn vele wandel- en fietstochten te maken. Ook de mooie stad Wiltz ligt vlakbij. Of bezoek in Diekirch het museum voor militaire geschiedenis.

ontdek Camping-park Kaul

Terrassencamping met enorm veel faciliteiten voor jong en oud

15. Europacamping Nommerlayen in Nommern

Nog zo'n top camping in Luxemburg die echt niet in het lijstje van de mooiste campings van Luxemburg mag ontbreken is Europacamping Nommerlayen. De camping heeft veel faciliteiten; van mini disco voor de kleintjes tot een jeughonk voor de tieners. Als ouders ontspan je hier optimaal bij een van de wellness faciliteiten. 

Favoriet bij elke campinggast zijn de verschillende zwembaden, zowel overdekt als in de buitenlucht. Durf je van de wildwaterbaan? Je dag is zo gevuld met alle sportfaciliteiten die de camping aanbiedt. En anders heeft het animatieteam een gevarieerd programma. Bijzonder is de indeling van de kampeervelden, er zijn er speciaal voor gezinnen met tieners, voor basisschoolkinderen maar ook voor peuters en kleuters. 

Met zoveel leuke dingen te doen op de camping is het vast lastig de camping te verlaten. Toch is de omgeving ook de moeite waard. Door de centrale ligging van de camping ben je snel in het plaatsje Echternach of bij het Kasteel van Vianden. Maak bij het stadje Remich een mooi boottochtje over de moezel en bewonder de vele wijngaarden. 

ontdek Europacamping Nommerlayen

Natuurcamping met naturistengedeelte

16. Camping Bleesbruck in Diekirch

Een parkachtig aangelegde natuurcamping met aparte naturistencamping mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Camping Bleesbruck ligt op korte afstand van het stadje Diekirch met vele bezienswaardigheden. Ga eens mee met een van de begeleide wandeltochten door de omgeving!

Deze camping heeft ook verschillende huurobjecten en voorzieningen voor camperaars. Start de ochtend met verse broodjes of een uitgebreider ontbijt in het restaurant. Er zijn fijne sport- en speelvoorzieningen op de camping maar ook fietsverhuur en bagageservice voor wandelaars. Een hapje eten kan prima op de camping of in Diekirch (2 kilometer).

Diekirch is een leuke stad om met kinderen te bezoeken vanwege de vele speelplaatsen en de ezeltjes die je overal tegenkomt. Bezoek zeker de wekelijkse markt en de plaatselijke museumbrouwerij. Bijzonder zijn ook de rondleidingen die worden gegeven voor de kopermijnen in Stolzemburg.

ontdek Camping Bleesbruck

Middelgrote camping voor rustzoekers nabij Esch-sur-Sure

17. Camping Im Aal in Esch-sur-Sûre

Een ideale camping voor kampeerders die het vertier buiten de camping zoeken. De camping ligt namelijk prachtig aan de rivier de Sure en heeft een panoramisch uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Het gezellige en toeristische stadje Esch-sur-Sure ligt op loopafstand vanaf de camping.

De rivier de Sure deelt de camping in tweeën waardoor er veel plekjes aan het water beschikbaar zijn. De camping wordt voornamelijk bezocht door rustzoekers die genoegen nemen met basisfaciliteiten. Er is een klein winkeltje, broodjesservice, wasserette en schoon sanitair. Een fijne plek op de camping is het café met terras en groot assortiment aan Luxemburgse en Belgische bieren.

De sportieve kampeerder kan hier in de Luxemburgse Ardennen zijn hart ophalen. Diverse watersporten zijn mogelijk op de rivier maar je kunt bij de receptie ook een mountainbike huren. Ook op het stuwmeer op 6 kilometer van de camping zijn diverse watersporten te beoefenen. Het stadje Esch-sur-Sure bereik je te voet vanaf de camping en doet idyllisch aan.

ontdek Camping Im Aal

Viersterren charmecamping met zwembad

18. Camping Val d'Or in Enscherange 

Spelen bij het riviertje, schommelen op de grote groepsschommel, van de kabelbaan of nat worden in de waterspeeltuin. Het is allemaal mogelijk op de christelijke gezinscamping Val d'Or. Er zijn genoeg sport- en spelvoorzieningen om je niet te hoeven vervelen. Ook is er een professioneel animatieteam aanwezig die de leukste activiteiten bedenkt voor jong en oud. 

Met een fijne bistro, mini shop, kampvuurplaats en heuse barbecue-tuin zit je hier meer dan goed. Het riviertje de Clerve loopt dwars door de camping en kun je oversteken door middel van bruggetjes. Op deze autovrije camping zijn kinderaccommodaties te reserveren. Op zondagen in de vakanties is er een samenkomst en sing-inn.

Op 6 kilometer van de camping vind je openluchtmuseum Robbescheier. Hier kun je verschillende workshops (kaarsen maken, potje draaien, wol vilten) doen. 

ontdek Camping Val d'Or

Adembenemend mooie camping in Luxemburg

19. Camping Kockelscheuer in Luxemburg-Stad

Het land Luxemburg heeft alle ingrediënten voor een gevarieerde kampeervakantie. Of je nu komt om cultuur te snuiven of je juist terug te trekken in de natuur, je kunt alle kanten op. Het fijne van Camping Kockelscheuer is dat je binnen no-time in het centrum van Luxemburg-Stad bent. Zo kun je kamperen combineren met een fijne citytrip.

De camping wordt graag aangedaan als doorreis locatie maar ook voor een langer verblijf zit je hier prima. Er zijn veel sportfaciliteiten op en rond het terrein te vinden zoals padel, squash, tennis of bowlen. Aan de receptie spreekt men trouwens Nederlands, een fijne gedachte! Heb je geen eigen kampeermiddel of plan je een overnachtingslocatie omdat je Luxemburg-Stad gaat bezoeken reserveer dan een wijnvat.

Met de fiets of met het openbaar vervoer sta je in no time in Luxemburg-Stad. Wist je trouwens dat het openbaar vervoer voor heel Luxemburg gratis te gebruiken is?

ontdek Camping Kockelscheuer

Vlakbij Duitsland en het Mullerthal

20. Campingpark Beaufort in Beaufort

Een middelgrote camping op loopafstand van het dorp met winkels en restaurants en de bekende ruïne Chateau de Beaufort. Er is een groots opgezet zwembad met diverse baden, glijbanen en een ligweide.

Op deze terrassencamping in een bosachtige omgeving ben je het hele jaar door van harte welkom. In de zomer doet de kunstijsbaan dienst als skatebaan. Je kunt je voorstellen dat dit gebied ook heel bijzonder is om te gaan winterkamperen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en er is een fijn restaurant.

Loop mee met een begeleide wandeltocht of bezoek op eigen houtje de ruïne van Beaufort. Stadjes als Diekirch, Vianden en Echternach liggen ook op korte rijafstand van camping Beaufort. 

ontdek Campingpark Beaufort

Mooie camping in Luxemburg met leuke glijbanen

21. Camping Troisvierges in Troisvierges 

Camping Troisvierges is een kleinschalige charmante camping. Vanaf de Luxemburgse camping wandel je zo een mooi park in met diverse sport- en speelvoorzieningen. Wat ook leuk is, is dat je zo naar het stadje wandelt vanaf de camping met allerlei restaurantjes, winkeltjes en andere voorzieningen. 

Naast de camping ligt een verwarmd gemeentelijk openluchtbad met kinderbad en reuze glijbaan welke gratis toegankelijk is voor campinggasten. Recent is er een grote nieuwe speeltuin aangelegd. Ook de safaritent zijn hagelnieuw. Met modern sanitair, gratis wifi, broodjesservice, een bistro en animatie voor de kinderen zit je hier meer dan goed!

De camping is een perfect startpunt voor allerlei dag uitstapjes in de directe omgeving. Er zijn diverse interessante oorlogsmusea te bezichtigen. Volg het 'vleermuispad´ of ga waterfietsen in het Weiswampachmeer. 

ontdek Camping Troisvierges

Zaterdagavond jongeren barbecue bij de kampvuurplaats

22. Camping en vakantiepark Beter Uit Walsdorf in Walsdorf 

Een camping met een christelijke identiteit waar het ook goed toeven is voor de tiener kampeerders. Voor de kleintjes is het makkelijk vriendjes maken tijdens de ochtendgymnastiek of het pyjama ontbijt, voor de tieners is daar de barbecue op zaterdagavond bij de kampvuurplaats en hun eigen chill-plek.

De camping zelf ligt in een vallei tegen een bosrand aan, een heerlijke plek om tot rust te komen. Wat betreft faciliteiten hoef je de camping niet af. Van een winkel, restaurant, speeltuinen en een bomvol activiteitenprogramma aan alles is gedacht. Naast kampeerplaatsen is er ook een ruime keuze uit huuraccommodaties. Kom je met kleine kinderen kies dan voor de Mullerthal kids met kinderslaapkamer.

Vanaf de entree van de camping kun je heerlijk wandelen. Wandel ook eens naar het uitkijkpunt in het nabijgelegen dorpje Waldorf. 

ontdek Camping Beter Uit Walsdorf

Kamperen bij een Nederlands stel uit 'Ik vertrek'

23. Camping um Bierg in Stauseegemeinde 

Op camping Um Bierg word je allervriendelijkst ontvangen door een Nederlands stel. Deze hoog en rustig gelegen terrassencamping met een weids uitzicht ligt op slechts een paar uurtjes rijden vanaf Nederland. Er is een fijn buiten zwembad en de bistro serveert heerlijke maaltijden.

Eenmaal aangekomen heb je de beschikking over een ruime kampeerplaats in het groen. Ook zijn er chalets en compleet ingerichte koepeltenten te huur. Er worden allerlei gezellige activiteiten georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. Op naar de spokentocht, bingo of vossenjacht!

Bezoek vooral een van de lokale marktjes tijdens je bezoek. Op slechts een paar kilometer van deze Luxemburgse camping ligt het meer van de Boven-Sure. Op het meer zijn alle denkbare watersporten te beoefenen. 

ontdek Camping um Bierg

Ontdek Klein Zwitserland

24. Camping Belle-Vue 2000 in Berdorf 

Een weelderige parkachtig aangelegde camping waar je een mix vindt van sportieve kampeerders, rustzoekers en jong gezinnen. Geen drukke animatie op deze camping maar weleens een sporttoernooi of een kampvuur. Vriendjes zijn zo gemaakt bij de waterspeeltuin, bij de tokkelbaan of de tafeltennistafel.

Met een minimarkt, broodjesservice, speeltuintjes en een eigen fietsenmaker zit je hier meer dan goed en vooral rustig. Bovendien loop je zo naar het centrum van het authentieke dorpje Berdorf.

Goede wandelschoenen inpakken voor je kampeervakantie in Luxemburg is een must. Ga op ontdekking in natuurgebied Klein Zwitserland. Of wandel in 6 kilometer naar de middeleeuwse stad Echternach. 

ontdek Camping Belle-Vue 2000

Groene terrassencamping

25. Camping Ettelbruck in Ettelbruck

Een warm welkom op camping Ettelbruck. Deze viersterren camping hoort zeker thuis in het lijstje mooiste campings van Luxemburg. Het is er lekker rustig en vanaf je kampeerplaats heb je prachtig uitzicht rondom in de vallei van de Alzette. Een prima uitvalsbasis om alles rondom de historische slag van de Ardennen te ontdekken.

Grote camperplaatsen, gratis douchen, een bistro, kinderspeelplaats, veel sportvoorzieningen zijn zo maar een greep uit de faciliteiten op deze camping. Er zijn ook safaritenten en stacaravans te huur.

Deze streek in het noorden van Luxemburg vraagt erom ontdekt te worden. Wist je dat het openbaar vervoer in heel Luxemburg gratis te gebruiken is? Direct naast de camping kun je de bus nemen. 

ontdek Camping Ettelbruck

 

Ontdek alle mooie campings in Luxemburg

Bovenstaande campings zijn slechts een greep uit het aanbod van de tientallen campings die momenteel op Campingzoeker te vinden zijn. Wij hopen met deze top 25 aan mooie campings in Luxemburg je de nodige inspiratie te hebben gegeven. Nieuwsgierig naar de andere campings die wij beschreven hebben voor Luxemburg? Kijk gerust eens op campingzoeker en gebruik voor het gemak de zoekfunctie. Zoek je een specifieke ligging of type accommodatie, vink het eenvoudig weg aan en de campings die aan jou zoekvoorkeuren voldoen verschijnen in beeld.

Wij van campingzoeker hopen dat je net zo enthousiast raakt over een kampeervakantie in Luxemburg als dat wij dat zijn. Ook als er een top camping ontbreekt in het lijstje horen wij het graag! Alvast heel veel voorpret en kampeerplezier gewenst.

alle Campings in Luxemburg

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos