Je wilt kamperen zonder kinderen om je heen. Tijd voor jezelf met alle rust en ruimte die daarbij hoort. Dan ga je op zoek naar een adult only camping. Een lastige opgave? Nee hoor in Nederland zijn er steeds meer kind vrije campings te vinden. En om het je extra makkelijk te maken hebben wij een mooie top 20 aan adult only campings in Nederland voor je samengesteld.

Alle onderwerpen in dit artikel

Direct even een misverstand uit de wereld helpen; de doelgroep die adult only campings bezoekt zijn zeker niet alleen senioren. Ook singles, kinderloze stellen en drukke veertigers weten dit concept te waarderen. Meer weten? Lees alles over Adult Only campings.

Op deze kind vrije campings vind je geen faciliteiten die gericht zijn op kinderen. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen faciliteiten zijn, in tegendeel juist! Je komt er alleen geen rondrennende kinderen tegen. In het lijstje vind je ook adult only campings die huuraccommodaties aanbieden, een ideale oplossing als je geen eigen kampeermiddel hebt. Hieronder vind je de top 20 adult only campings in Nederland.

ontdek alle Adult Only campings

Bekroonde adult only charmecamping op de grens van drie provincies

1. Camping de Drie Provinciën in Een-West

We trappen af met deze geliefde en vaak bekroonde adult only camping ligt in het Drentse plaatsje Een-West. De parkachtige omgeving, de grote kampeerplaatsen en het goede restaurant worden vaak geprezen. Voor rustzoekers die graag vissen is dit ook een prima plek, op de camping zijn drie vijvers waar zonder vergunning gevist mag worden.

Hobbyfotografen en vogelspotters kamperen ook graag op deze camping door de ligging aan bossen, weilanden en water. De basisvoorzieningen op de camping zijn uitgebreid en luxe te noemen. Campers zijn ook van harte welkom en staan hier gezellig gemengd tussen de caravans en tenten.

Door de ligging profiteer je hier van het beste uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Een tripje naar de Stad Groningen of het Friese Dokkum? Allemaal goed te doen vanaf de camping. De camping grenst aan diverse knooppunten en ligt pal aan een natuurgebied.

ontdek Camping de Drie Provinciën

Kamperen bij de boer in de kop van Overijssel

2. Camping de Waterbuffelfarm in Oldemarkt

De tweede camping in de top 15 adult only camping is er eentje die geopend is in 2020. De faciliteiten zoals het sanitair, wat draait op eigen bronwater, zijn dus hagelnieuw. Je kampeert hier bij een boer die waterbuffels houdt voor de vleesconsumptie. Gasten zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de boerderij, of mee te helpen met de werkzaamheden.

De kampeerplaatsen zijn gemaakt in een carrousel vorm waardoor de dieren om de camping heen lopen en je er altijd zicht op hebt. Wie denkt dat er op een adult only camping niets georganiseerd wordt heeft het mis. Hier op de waterbuffelfarm is er regelmatig een barbecue, vis roken en op het terras is het ook gezellig.

De camping ligt in het nationaal park Weerribben-Wieden. Wandel- en fietspaden zijn hier volop. Ook het plaatsje Giethoorn ligt vlakbij. Het 'Venetië van het noorden' ontdek je het beste in een fluisterbootje. Bij de camping hoort ook een landwinkel waar de lekkerste streekproducten te verkrijgen zijn.

ontdek Camping de Waterbuffelfarm

Camping met topplekken voor extra luxe

3. Camping Jelly's hoeve in Havelte

Op naar het mooie Drenthe voor adult only camping Jelly's hoeve net buiten het dorpje Havelte. Bijzonder zijn hier de topplekken met een fantastisch uitzicht over het naastgelegen natuurgebied. Deze kampeerplaatsen hebben ook een vlonderterras met fijn meubilair en een schaduwdoek.

De ruim veertig kampeerplaatsen op deze camping zijn verdeeld over kleine kampeerveldjes en van elkaar gescheiden door hagen. Op de camping zelf is een bibliotheek met toeristische informatie, wifi, goede sanitaire voorzieningen en verse broodjes in de ochtend. Bovendien ligt Havelte op een korte wandeling van de camping.

De camping ligt op een mooie plek omringd door drie nationale parken. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Naast natuur is er in Drenthe ook veel cultuur te vinden zoals in museumdorp Orvelte.

ontdek Camping Jelly's hoeve

Adult only camping op een eiland in de Maas

4. Camping Maashoeve in Ohé en Laak

Deze minicamping in midden-Limburg heeft een prachtige ligging op een eiland in de Maas. Een ideale camping voor actieve kampeerders. Er zijn talloze fiets- en wandelroutes op te pakken vanaf de camping. De camping heeft ruim 50 kampeerplaatsen is ontzettend groen en lekker rustig.

Kinderen mogen op deze camping wel op bezoek komen maar niet overnachten. Je trouwe viervoeter mag wel mee op kampeervakantie richting Limburg. Op de camping zelf vind je prima basisvoorzieningen en er is een visvijver en een dagrecreatie strand net buiten de camping.

Ga richting het witte stadje Thorn en bewonder de witgeschilderde huizen en vele monumentale panden. Het is genieten op een van de vele terrassen met echte Limburgse specialiteiten. Ook een daguitstap richting Belgisch Limburg is een aanrader.

ontdek Camping Maashoeve

Bourgondisch genieten op een voormalig boerenerf

5. Adult only camping 'De nieuwe riet' in Oud Gastel

Op naar het altijd gastvrije Brabant waar je een fijne adult only camping vindt op een voormalig boerenerf. Het bijzondere aan deze camping is dat deze het gehele jaar geopend is. De voorzieningen zijn hier ook op ingericht. Altijd al eens in een moestuin willen werken of zelf jam willen maken? Reserveer dan vooral een paar dagen op deze camping in Oud Gastel.

Met 23 kampeerplaatsen is er volop ruimte vol rust, privacy en ontspanning. Op het terrein bevindt zich een fruittuin en moestuin waar je naar hartelust kan werken en proeven. Een lekkere salade of eigen jam maken. Hier heb je er de tijd voor, de producten mogen vrij gepakt worden. Er zijn ook diverse boerderijdieren en natuurlijk een vers eitje voor bij het ontbijt.

Ga zeker eens een keer winterkamperen! Bezoek de kerstmis in de basiliek van het nabijgelegen Oudenbosch, of geniet van een dagje winter Efteling. Ook met de jaarwisseling is het hier heerlijk rustig. De eigenaresse biedt ook massage en tal van andere behandelingen aan.

ontdek Camping De Nieuwe Riet

Camping in het hart van de Linge

6. Camping de Felis hoeve in Acquoy

In de Betuwe vinden we een topper van een minicamping die echt niet in het lijstje van beste adult only campings in Nederland mag ontbreken. Met uitstekende basisvoorzieningen is het hier prima toeven in het hart van de Linge.

De eigenaren zullen er alles aan doen om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Een warm welkom en een praatje hoort daar zeker bij. Tel daarbij op de dagelijkse broodjesservice, overdekte fietsenstalling, de gratis wifi en uitstekende sanitaire voorzieningen en je zit hier meer dan goed! Onder de 28 kampeerplaatsen hoort ook een rustig tentenveld.

De regio barst van kunst, cultuur en historie, bijvoorbeeld in de plaatsen Leerdam en Asperen. Hier vind je ook een uitgebreid aanbod aan winkels en horeca. Er zijn trouwens ook diverse bezorgdiensten die leveren tot aan de camping, handig! Zwemmen kan in het nabijgelegen overdekte zwembad of een recreatieplas.

Ontdek Camping de Felis hoeve

Komt tot rust in de Achterhoek bij Adult Only camping 't Meulenbrugge

7. Camping 't Meulenbrugge te Vorden

In de Gelderse Achterhoek kun je ook heerlijk tot rust komen op camping 't Meulenbrugge. De camping ligt zeer centraal voor fietstochten en ligt ook aan het Pieterpad. Op de camping zelf zijn tal van luxe voorzieningen beschikbaar om je verblijf nog aangenamer te maken. Denk daarbij aan fietsverhuur, verwarmde sanitair gebouwen, een eigen boomgaard en moestuin en iedere ochtend de warme bakker.

Behalve dat deze kleinschalige camping uitsluitend bedoeld is voor volwassenen zijn er ook alleen toeristische kampeerplaatsen en worden groepen niet toegelaten. Langs en door de camping loopt een beek waar ook in gevist kan worden. Naast water is de omgeving ook zeer bosrijk afgewisseld met kastelen en authentieke boerderijen.

Er is een apart tentenveld en diverse trekkershutten voor de verhuur, ideaal als je het Pieterpad loopt. Bezoek het plaatse Vorden met zijn 8 kastelen of het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst.

ontdek Camping 't Meulenbrugge

Luxe, rust en persoonlijke service in het prachtige Zuid-Limburg

8. Camping Heuvelland Oaze in Heijenrath

Deze camping wordt graag bezocht door 50 plussers die genieten van alle luxe en rust die deze camping biedt, en natuurlijk de mooie heuvelachtige omgeving. Persoonlijke service staat hier hoog in het vaandel en de eigenaren geven je graag de leukste tips en maken graag een praatje.

Echt een adult only camping voor in onze top 20 dus! Je kampeert hier bij een boerderij waar je het eigen vee kunt zien grazen vanaf je kampeerplaats. De camping biedt ook diverse voorzieningen voor mindervaliden. Er is een kleine eetgelegenheid op de camping en de camping voorziet ook in verse broodjes en vleesverkoop van eigen boerderij natuurlijk.

Wat is het genieten hier in Zuid-Limburg met zijn heuvels, kapelletjes en pittoreske dorpen. Ontdek het Geuldal en het Gulpdal en geniet ook van alle lekkere streekproducten die Limburg te bieden heeft.

ontdek Camping Heuvelland Oaze

Ultieme rust en privacy op het mooie eiland Walcheren.

9. Natuurcamping Landgoed De Eendracht in Vrouwenpolder 

Verscholen in het polderlandschap op het Zeeuwse eiland Walcheren ligt deze relatief nieuwe natuurcamping. Alles is in harmonie met dier en natuur gemaakt zodat je vanaf je ruime kampeerplaats kunt genieten van alles wat deze plek te bieden heeft. Voor de verhuur zijn er enkele luxe bosvilla's beschikbaar en uniek is de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen (vakantiestalling).

De basisvoorzieningen zijn prima in orde en van hoge kwaliteit. Om de stilte te garanderen is de camping autovrij (campers in overleg) en zijn geluiden van bijvoorbeeld een radio niet toegestaan. Tijd voor een goed boek of bezinning. Wat rest is de vraag of we vanavond uiteten gaan in Vrouwenpolder of toch een barbecue (toegestaan!).

De zee en het strand lonken en zijn in elk jaargetijde mooi. Net als de steden Domburg of het historische plaatsje Veere aan het Veerse meer. Op het Zeeuwse eiland kun je gemakkelijk de drukte opzoeken maar het is fijn 'thuiskomen' op deze natuurcamping enkel

ontdek Natuurcamping Landgoed De Eendracht

Een oase van rust op het bruisende eiland Walcheren

10. Minicamping de Vijver in Oostkapelle

Zeeland druk en vol? Welnee! Ga eens een paar dagen kamperen op minicamping de Vijver gelegen net buiten Oostkapelle. Een ideale stek voor een time out. De basisvoorzieningen zijn prima in orde op deze camping zodat jij alleen maar hoeft te genieten van alle rust en ruimte om je heen.

Op deze camping bedoeld voor volwassenen dus geen animatie en speelvoorzieningen terwijl het bruisende Zeeuwse eiland Walcheren wacht om ontdekt te worden. Je bereikt Oostkapelle gemakkelijk op de fiets of te voet en hier vind je talrijke winkelvoorzieningen.

Breng eens een bezoek aan het kasteel Westhove uit de 12e eeuw. In de orangerie is het museum voor landschap en natuur van Zeeland gevestigd: Terra Maris. Ook natuurgebieden Oranjezon en Manteling liggen om de hoek. Uitwaaien kun je aan het uitgestrekte Noordzeestrand. Toevallig ook een van de schoonste stranden van Nederland.

ontdek Minicamping de Vijver

Charme camping in de Noord-Limburgse natuur

11. Natuurcamping in 't Niet in Maasbree

In het buitengebied van Maasbree vlakbij de uiterwaarden van de Maas ligt deze kleine natuurcamping. Een adult only camping zonder al te veel faciliteiten om juist te genieten van alle natuur, rust, ruimte en stilte om je heen.

Voor je dagelijkse boodschappen en natuurlijk echte Limburgse vlaai kun je terecht in het charmante dorpje Maasbree. De tien kampeerplaatsen liggen omringd door fruit- en notenbomen. Er is altijd wel een fijn plekje in de zon of juist in de schaduw te vinden. 

Geniet van een wandeling door de uiterwaarden van de Maas of juist in een van de twee nationale parken op korte afstand van de camping. De kasteeltuinen van Arcen zijn zeker ook een bezoek waard.

ontdek Natuurcamping in 't Niet

Prachtplek voor de natuurkampeerder

12. Minicamping Amos in Erica (Drenthe)

Altijd al een paar dagen in alle rust en privacy willen kamperen, bezoek dan eens een natuurkampeerterrein. Dit natuurkampeerterrein in het Drentse Erica richt zich specifiek op volwassenen, een adult only camping dus. Een ideale uitvalsbasis om de Oerprovincie Drenthe te gaan ontdekken. 

De 25 kampeerplaatsen zijn verdeeld over een groot en klein veld, en speels aangelegd tussen al het groen. Een dagje op de camping is zeker geen straf, geniet van een vers eitje bij het ontbijt, een ijsje in de middag en draai ondertussen een wasje of leen een boek. Vergeet ook vooral de jeu de boules ballen niet in te pakken. 

De camping is een geliefde spot voor langeafstandswandelaars. De eigenaren maken graag een ontbijt of lunchpakketje voor je klaar. Eenmaal in Drenthe bezoek dan vooral het hunebedcentrum in Borger of herinneringskamp Westerbork. 

ontdek Minicamping Amos

Duurzame camping met Brabantse gezelligheid

13. Charmecamping de kleine abtshoeve in Oosterhout 

Charmecamping de kleine Abtshoeve is een oase van rust gecombineerd met een flink portie Brabantse gezelligheid. Gezelligheid vind je bijvoorbeeld op het terras van het bijbehorende eetcafé met vele Brabantse speciaal bieren. Rust vind je er doordat er geen voorzieningen zijn voor kinderen. 

Laat je een paar dagen verwennen in het mooie Brabant. Met verse broodjes in de ochtend na een fijne regendouche in het verwarmde toiletgebouw. Over de lunch en het diner hoef je je ook niet druk te maken, het eetcafé heeft voor een ieder wat wils. Bijzonder aan deze camping is dat het milieu voorop staat, de eigenaren streven ernaar zo duurzaam mogelijk bezig te zijn.

Brabant is in elk seizoen mooi, daarom is deze camping ook het gehele jaar geopend. Huur een fiets en ga richting Breda op slechts 6 kilometer van de camping. Hier vind je een flink portie cultuur en shopmogelijkheden. Een golfbaan en wellness centrum vind je om de hoek bij de camping.

ontdek Camping de kleine Abtshoeve

Adult only camping gerund door twee gastvrije zussen

14. Minicamping Zus & zus in Hernen

Op naar het mooie Gelderland waar twee gastvrije zussen een minicamping voor volwassenen runnen. Op en rond de camping worden naar behoefte diverse activiteiten en workshops aangeboden. Op de camping zelf heb je de mogelijkheid om een massage- of accupunctuursessie te reserveren. 

De camping ligt in een rustige bosrijke omgeving maar toch zeer centraal in Gelderland. Er zijn vijftien kampeerplaatsen en een pipowagen en gastenverblijf voor de verhuur. De basisvoorzieningen zoals het sanitair met vloerverwarming, wifi en een fietsenstalling zijn allemaal gratis te gebruiken voor de gasten.

Ontdek de mooie kerkdorpen Hernen en Leur. Breng in Leur zeker een bezoek aan bezoekerscentrum ' Land van de heerlijkheden'. Een fietstocht door de omgeving leidt je langs mooie boerderijen, molens en een kasteel.

ontdek Minicamping Zus & zus

Kamperen in een saunatuin

15. Wellnesscamping Favora in Eerde 

Deze kindvrije camping is uniek doordat je eigenlijk kampeert in een saunatuin uitsluitend bestemd voor campinggasten. Kleinschalig, persoonlijk en uniek. Allom geprezen zijn de diners (table d'hotes) waar je bij kunt aanschuiven. Of reserveer eens een grillplaat met diverse hapjes terwijl je geniet van sauna en hottub.

Een bijzonder wellnesscamping die beslist thuishoort in het lijst adult only campings in Nederland. De kampeerplaatsen zijn gesitueerd om een natuurvijver die ook gebruikt wordt als een verfrissend dompelbad na een saunagang. Er zijn diverse sauna's, kruidenbad en hottub aanwezig. 

De ruime overkapping wordt gebruikt voor creatieve workshops en gezamenlijke diners. Je mag hier ook gerust barbecueën. Eenmaal uitgerust sta je binnen 20 minuten in de levendige stad Eindhoven of Den Bosch.

ontdek Wellnesscamping Favora

Knusse buitenplek op Adult only camping de Vriendschap

16. Adult only camping de Vriendschap in Putten

Deze adult only verdiend ook zeker een plekje in de top allerleukste adult only campings in Nederland. Grote pluspunten van juist deze minicamping op de Veluwe is dat deze goed aan te reizen is met het openbaar vervoer. Ook steden als Harderwijk, Apeldoorn of Amersfoort zijn met het OV gemakkelijk te bereiken vanaf de camping.

Grote plus ook is dat deze camping ook denkt aan de soloreiziger. Kom gerust een aantal dagen genieten in je eentje. Er zijn zelfs 1 persoons accommodaties beschikbaar. De accommodaties zijn met liefde en tot in detail ingericht met authentieke gevonden spulletjes van markten en uit kringloopwinkels.

Bij de eigenaar kun je een ijsbad en ademhalingssessie volgen, een unieke ervaring!

ontdek camping de Vriendschap

Adult only charmecamping

17. Camping Innerduyn in Zoutelande

Rust, ruimte en privacy gegarandeerd op deze kleinschalige autovrije charme camping achter een typisch Zeeuwse boerderij. Redenen om te kiezen voor juist deze camping in Biggekerke zijn er volop. Geroemd wordt de persoonlijke benadering, het perfect onderhouden terrein en het luxe sanitair.

Nog een groot pluspunt is dat je eenvoudig te voet het strand en de Noordzeekust kunt bereiken. Bij de camping hoort ook een bloemenpluktuin, in de zelfbedieningswinkel zijn hiervoor spulletjes beschikbaar. In het winkeltje zijn volop streekproducten te koop.

De badplaats Zoutelande bereik je in een kwartiertje op de fiets. Lekker uitwaaien! De camping beschikt over een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten.

ontdek Camping Innerduyn

Kamperen in Franse sferen

18. Charmecamping de Zoete Aagt in Groesbeek

Persoonlijk en kleinschalig, een oase van rust tussen bijzondere bomen zo laat camping de Zoete Aagt zich het beste omschrijven. Een adult only camping in een omgeving die bekend staat als wijnstreek. Voorzien van een orangerie (met Franse brocante) waar je kunt zitten met een goed glas wijn bij de open haard.

De uiterst vriendelijke eigenaren zullen er alles aan doen om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Ze hebben hun Frans georiënteerde camping in een voormalige boomkwekerij zorgvuldig ingericht. Bij aankomst kies je zelf je favoriete kampeerplaats tussen de weelderige begroeiing. Hier geen kinderen, groepen of feestjes.

De camping bevindt zich in een heuvels vlakbij Groesbeek. Tevens een goede tip als je nog een overnachtingsplaats zoekt voor de wandelvierdaagse van Nijmegen.

ontdek Charmecamping de Zoete Aagt

Bourgondisch genieten in de Brabantse Kempen

19. Camping de Leemskuilen in Vessem 

Landelijk en haast afgelegen gelegen waardoor zeer rustig maar toch op slechts 3 kilometer van het dorp Vessem. De eigenaresse van de camping serveert de meest heerlijke ontbijt-, lunch- en borrelplanken vol met streekproducten.

De 18 kampeerplaatsen op deze adult only camping zijn altijd zo gevuld. Geroemd wordt het prachtige uitzicht en dat je vanaf de camping zo de natuur in wandelt. Ook is er een klein vintage retro snuffelhoekje en een mini-bibliotheek. Voor de liefhebber wordt er regelmatig een gezamenlijke barbecue op de camping georganiseerd.

Na het ontbijt met verse scharreleieren, honing uit eigen bijenkasten en verse jam is het tijd om de omgeving te ontdekken. Je bevind je in een mooi oudhollands landschap met vele boomsoorten en een vogelrijk gebied. 

ontdek Camping de Leemskuilen

De camping straalt een en al rust uit

20. Camping Reeëndal in Loenen 

Even buiten Loenen op de Veluwe ligt viersterren camping Reeëndal. Een rustieke kleine camping voor volwassenen, een oase van groen en rust. Kampeer je alleen of met z'n tweeën wees gerust er worden op de camping zelf fijne activiteiten georganiseerd, waar je vrijblijvend aan kunt deelnemen.

De 50 kampeerplaatsen zijn verdeeld over twee langgerekte kampeervelden. Vanaf het moment dat je aan komt rijden word je graag ontzorgd. Zo word je persoonlijk naar je kampeerplaats gebracht en wordt er geholpen met het neerzetten ervan. Vanaf de camping loop je direct de Loenense bossen in en het dorpje Loenen is ook te voet te bereiken. 

Iedere week is er een 'happy hour' voor campinggasten. Je hoeft slechts je stoel mee te nemen en voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Ook worden er volledig verzorgde barbecues en begeleide wandelingen georganiseerd.

bezoek camping Reeëndal

 

Adult Only campings in Nederland

Wij hopen dat je met deze top 20 adult only campings in Nederland wellicht inspiratie hebt opgedaan voor je volgende kampeervakantie. Zit die ene top camping er voor jou nog net niet tussen? Kijk snel op campingzoeker voor meer adult only campings in Nederland, België en Luxemburg. Selecteer eenvoudig op het type camping (in dit geval adult only) en je krijgt een overzichtelijke lijst met campings en beschrijvingen.

Er zijn ook campings waar alleen volwassenen welkom zijn om te komen kamperen maar waar de kinderen (overdag) wel op bezoek mogen komen. Ook deze informatie vind je terug in de campingbeschrijvingen. Wij wensen je veel plezier bij de voorpret en alvast een fantastische kampeervakantie!

vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos