Campings in Diekirch

Luxemburg is een van de kleinste landen ter wereld. Toch is Luxemburg al jaren een populaire kampeerbestemming en dus zeer de moeite waard om te bezoeken. Na slechts een paar uren rijden draai je de camping op en geniet je van een compleet andere omgeving. Er zijn rivieren, bossen, rotsformaties, pittige heuvels, meren, kastelen en er kan zelf geskied worden in de winter. Een ideale plek om te gaan wandelen, fietsen, vissen, mountainbiken en kamperen. 

bekijk alle campings in Diekirch

Kamperen in de regio Diekirch

 

Campingzoeker heeft tientallen mooie campings gevonden in de regio Diekirch. Deze regio bereik je het eerste als je vanuit Nederland richting Luxemburg rijdt en is dus ook ideaal als je maar een weekendje kunt gaan kamperen. Je bevind je hier in de Luxemburgse Ardennen met veel groen, rivieren en soms een pittige heuvel om te beklimmen. Er zijn fijne kleinschalige familiecamping waar je wakker wordt met het geluid een kabbelend riviertje op de achtergrond.

Een ideale speelplek voor kinderen, gegarandeerd uren waterpret. Misschien ben je op zoek naar een vijfsterren camping met veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad. Ook die hebben wij voor je gevonden, selecteer deze faciliteiten gemakkelijk met de zoekfunctie op Campingzoeker. Er zijn ook campings vlakbij het toeristische stadje Diekirch en er is altijd een mooi kasteel te bezoeken in de buurt van de camping.

6

Geniet van het gekabbel van de rivier op Camping Bissen

Kamperen Luxemburg 11

Kinderen hoeven zich op Camping Fuussekaul geen minuut te vervelen

Reis je vanuit Nederland door België naar Luxemburg dan bereik je na de grens als eerste het district Diekirch. Het district grens ook aan Duitsland. Men spreekt hier naast het Luxemburgs en Frans dan ook Duits. Door de uitlopers van de Ardennen is dit gedeelte zeer heuvelachtig met uitgestrekte bossen. In dit landschap liggen oude boerderijen, ruïnes en kastelen. Bijzonder zijn ook het grote meer van Esch-sur-Sure en het natuurpark 'Boven Sure'. Naast ontelbare lieflijke dorpjes kent het district enkele wat grotere plaatsen; Diekirch, Vianden, Clervaux en Esch-sur-Sure. 

ontdek alle campings in Diekirch

Top 10 campings Diekirch

1
6
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
2
7
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.55,00
3
1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.40,00
Accomodatie
v.a.55,00
4
2
< 75 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.10,50
Accomodatie
v.a.60,71
5
2
< 75 plaatsen
Rustige camping
Aan een rivier
6
4
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
7
12
75 - 250 plaatsen
Familie camping
In de bergen
8
10
< 75 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
9
5
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
10
1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.20,00
Accomodatie
v.a.60,00

Highlights Diekirch

De stad Diekirch

Diekirch is een van de oudste en meest toeristische plaatsen van Luxemburg. Zelfs de Romeinen hadden hun nederzettingen in het gebied. Meer daarover kom je meer te weten in het Musee Municipal des Mosaiques Romaines. De hoofdstad van deze gelijknamige regio gelegen aan de rivier de Sure. Deze rivier brengt vooral in de zomer veel vertier door alle kajakkers die hun kunsten vertonen op de rivier. Langs de rivier zijn ook talrijke wandel- en fietsroutes uitgezet. Vergeet ook vooral het gezellige autovrije centrum niet te bezoeken. Er zijn vooral in de zomer veel festiviteiten.

De ezel is de mascotte van de stad en die zul je ook veelvuldig tegenkomen. Er is zelfs een jaarlijkse optocht ter ere van het dier door de stad. De inwoners zelf werden ezels genoemd maar het dier zelf werd ook ingezet in de wijnbouw op de vele heuvels rondom het stadje. Nog een jaarlijks terugkerend evenement is de "Marche de l'armee" ofwel toch van het leger. De wandeltocht is zo populair dat alle campings in de omgeving van Diekirch al snel volgeboekt zijn.

Kamperen Diekirch 10 (1) (1) (1)

Kamperen Diekirch 9 (1) (1) (1)

Esch-sur-Sure

Esch-sur-Sure is een van de mooiste dorpjes in Luxemburg. Een authentiek klein dorpje waar alle huizen een plekje hebben aan de voet van de ruïne uit 927. Er was zelfs een tunnel nodig om het dorpje met de 'buitenwereld' te verbinden. Het ligt namelijk verscholen tussen heuvels en de rivier de Sure. Door de aanwezigheid van deze rivier en het grote stuwmeer net buiten het dorp is Esch-sur-Sure al jaren geliefd onder kampeerders. Je vindt hier dan ook diverse charme campings.

Al wandelend door de smalle straatjes over oude kinderkopjes kom je bij de kasteelruïne. Ook museum lakenfabriek, een oude weverij, is een bezoekje waard. Er worden nog producten van wol geweven die in het naastgelegen winkeltje worden verkocht. Mocht je de kans hebben bezoek dan vooral het jaarlijkse festival 'nacht van de legendes'. En anders mocht je dichtbij kamperen; de kasteelruïne is 's avonds mooi verlicht.

Wiltz

Wiltz is een oud toeristisch stadje dichtbij de grens met België. De Romeinen, Kelten en Franken wisten de stad al te vinden en te bewonen. Misschien kampeer je op camping Kautenbach, een gezellige familiecamping dichtbij Wiltz. In Wiltz woon je of in het bovenste gedeelte aan de voet van het kasteel of beneden aan de oevers van rivier de Wiltz. Zeker in het zomerseizoen heb je grote kans te stuiten op een rommelmarkt, theaterfestival of bloemencorso.

Het kasteel is zeker een bezoek waard en behalve de plaatselijke VVV vind je er ook twee bijzondere musea. Het museum over de slag om de Ardennen vertelt over de bittere oorlogsjaren in de omgeving van de stad. Het nationaal museum over de bier brouwkunst vind je in de voormalige stallen van het kasteel.

Kamperen Diekirch 8 (1) (1) (1)

Kamperen Diekirch 5 (1) (1) (1)

Vianden

De bekendste bezienswaardigheid van Vianden is zonder meer het Kasteel. Deze wordt bij bezienswaardigheden in de regio verder uitgelicht. Ook het stadje zelf is een bezoek waard en wordt ieder jaar graag bezocht door vele Nederlanders. Het is eeuwenoud, pittoresk en compact. Vianden heeft prachtige oude gebouwen zoals stadsmuren, kapellen en kloosters en is gelegen aan de rivier de Our.

In het stadsmuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van Vianden. Vanuit het centrum kun je met een stoeltjeslift omhoog richting het kasteel. Bovenaan vind je een fijn restaurant en er zijn verschillende wandelroutes naar beneden. Bovenop de heuvel kunt je echt ver in de omgeving kijken. Net buiten Vianden ligt een groot stuwmeer waar je de stuwdam en de waterkrachtcentrale kunt bezoeken. Toe aan een sportieve activiteit? Ga dan naar het klimbos net buiten het stadje.

Activiteiten Diekirch

Het meer van de Boven-Sure

Net buiten de plaats Esch-sur-sure (waar overigens een aantal leuke campings liggen) ligt het immense meer van de Boven-Sure. Je kunt je moeilijk voorstellen dat dit gebied door mensenhanden is ingedamd (in 1961). Het meer met gigantische stuwdam zorgt voor drinkwater en energie voor een groot deel van Luxemburg.

Buiten dat is het ook een populair recreatiegebied waar veel watersporten te beoefenen zijn zoals duiken, zeilen of zwemmen. Motorboten zijn niet toegestaan, een rondvaart met gids in een solarboot is echter een leuk alternatief. Door de heuvels, bossen en het groen lijkende water heerst er een mystieke sfeer rondom het meer.

Kamperen Diekirch 4 (1) (1) (1)

Kamperen Diekirch 3 (1) (1) (1)

Bosontdekkingscentrum in het bos van Burfelt

Het bosontdekkingscentrum Burfelt ligt vlakbij het meer van de Boven-Sure. Als je een dagje doorbrengt aan dit mooie meer breng dan ook zeker een bezoek aan dit centrum. Vaar je mee met de solarboot dan is het centrum een van de stops op de route. Maar ook met de auto is het bosontdekkingscentrum via een educatief wandelpad te bereiken. Voor de indamming van het meer in 1961 was hier volop agrarische bedrijvigheid. Deze boerderij is gelukkig blijven staan en informeert de bezoekers over de natuur, het leven van alle bijzondere dieren en bosbouw in de omgeving. Deze mysterieuze plek bij het water kent vele verhalen en legendes, bijzonder om meer over te weten te komen.

Op naar het kasteel van Vianden

Je ziet het al van verre liggen, de bekendste bezienswaardigheid van Luxemburg; het kasteel van Vianden. Echt een eyecatcher boven de stad, groot en imposant. Gebouwd op de fundamenten van een nog ouder romeins kasteel is dit een van de mooiste kastelen ter wereld. Het kasteel is prachtig gerenoveerd. Al wandelend door verschillende vertrekken als de kapel, eetzaal en slaapkamer ga je terug in de tijd van de graven en vorsten die er gewoond hebben. Zelfs de familie Nassau (die van Oranje) hebben een tijd in het kasteel gewoond. Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken maar ook onder begeleiding van een (audio) gids. Bij de entree vind je een modern bezoekerscentrum en ook een fijne shop. Je kunt vanaf het centrum van Vianden de stoeltjeslift naar boven nemen, maar je kunt ook te voet of met de auto naar boven.

Kamperen Diekirch 1 (1) (1) (1)

Kamperen Diekirch 2 (1) (1) (1)

Nog zo'n pareltje het kasteel van Clervaux

Luxemburg is met recht het land van de kastelen. Tijdens je kampeervakantie zul je er vast een of meer bezoeken. Het kasteel van Clervaux ook zo'n parel in het Luxemburgse landschap. Hoewel verwoest tijdens de tweede wereldoorlog is deze gelukkig in oude staat hersteld. Het torent hoog boven het stadje uit en is al van verre te bewonderen zeker als de zon op het witte kasteel schijnt. Naast het kasteel ligt een mooie Romaanse kerk en een benedictijns klooster.

Het kasteel is omringd door bossen en heuvels en eenmaal boven kijk je in de vallei van de rivier de Clerve. Bezoek je het kasteel dan kun je gelijk twee andere bijzondere bezienswaardigheden meepakken die in het kasteel te zien zijn. Namelijk de grootste fotografie tentoonstelling ter wereld, al jaren geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Het andere museum welke gevestigd is in het kasteel gaat over het Ardennenoffensief.

Nationaal historisch militair museum in Diekirch

Kampeer je vlakbij het plaatsje Diekirch of breng je gewoon een bezoek aan dit toeristische stadje vergeet dan vooral niet het Nationaal historisch militair museum te bezoeken. Van buiten lijkt het museum niet erg groot maar dat is het wel. Ook de entree is zeer schappelijk, rond de vijf euro en kinderen hebben gratis toegang.

Het gebied kent een rijke geschiedenis, helaas ook in diverse oorlogen. Het museum heeft een uitgebreide collectie aan wapens, voertuigen en bijvoorbeeld medische gebruiksvoorwerpen. Aan de hand van levensechte diorama's wordt een reconstructie weergegeven van het slagveld in de omgeving van Diekirch in de tweede wereldoorlog. Vooral het lot van de burgers tijdens de slag om de Ardennen wordt onder de aandacht gebracht. Een indrukwekkend museum!

Kamperen Diekirch 6 (1) (1) (1)