Wij helpen je zoeken naar dé ideale camping. Zoek uit meer dan 550 campings in de Benelux.
Zoeken Favorieten

Wadden eilanden

De Waddeneilanden zijn al sinds jaar en dag een erg populaire vakantiebestemming onder de kampeerders. Het Waddengebied bestaat uit de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ieder eiland heeft zo haar eigen charme. Kampeer je op één van de Waddeneilanden dan ben je omringd door water en een landschap om van te smullen. Ruig en afwisselend. Hou jij van wandelen, fietsen, strand, rust en een ongerepte natuur? Ga dan op zoek naar een leuke camping op de Waddeneilanden.

Bekijk campings op de Waddeneilanden >>

Kamperen op de Waddeneilanden

Ga je kamperen op de Waddeneilanden, dan begint het échte vakantiegevoel al wanneer je op de de veerboot stapt. Ver weg maar toch zo dichtbij. De Waddeneilanden liggen in de Noordzee ten noorden van Nederland. De zee tussen deze 5 eilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) en Nederland heet de Waddenzee. Deze zee komt bij eb op veel plekken helemaal droog te staan. Dit maakt de Waddenzee een uitstekend leefgebied voor vogels en zeehonden. Het mag voor zich spreken dat dit veel vogelaars en andere natuurliefhebbers naar het gebied trekt.

Net als de rest van Nederland hebben de waddeneilanden een gematigd zeeklimaat. Toch lijkt het of de zee meer invloed heeft op de Waddeneilanden waardoor er meer zon en minder regen is dan in de rest van Nederland. Besluit je te gaan kamperen in eigen land dan is het waddengebied een uitstekende keuze. Of je nu houdt van wandel- en fietstochten, lekker uitwaaien in de duinen of liever gaat voor een ontspannen strandvakantie. Hier kan het allemaal!

Benieuwd welke campings je vind op de Waddeneilanden? Klik hier en ontdek ze allemaal >>

Kamperen in de duinen

Kamperen in de duinen

Op steenworp afstand van de zee!

Op steenworp afstand van de zee!

De (Nederlandse) waddeneilanden hebben bij elkaar een oppervlakte van ongeveer 400 km². De 5 verschillenden eilanden tellen gezamenlijk zo'n 24.000 bewoners. Texel is het grootste eiland en hier vind je jaarlijks dan ook de meeste toeristen. Vlieland, Terschelling en Ameland zijn een stuk rustiger. Hier bestaat  het overgrote gedeelte van de eilanden dan ook uit duinlandschap.

Kamperen op de Waddeneilanden is puur genieten. De frisse zeelucht, het het gekrijs van meeuwen, de gezellige terrasjes en het het ongerepte landschap zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Via Campingzoeker vind je meer dan 15 verschillende campings op de Waddeneilanden. Het zoeken van een geschikt kampeerterrein doe je via onze uitgebreide zoekpagina. Hier kun je snel en gemakkelijk aangeven wat bij jou (en de rest van je gezin) past. Het aanbod is gevarieerd. Zo vind je op de waddeneilanden een aantal (grote) familiecampings met alles erop en eraan, luxe glampings, gezellige jeugdcampings en kleinschalige natuur- en boerencampings. Kortom, voor een ieder wat wils!

Top 10 campings Waddeneilanden

Texel: Nederland in het klein

Texel is het bekendste en ook meteen het drukstbezochte eiland van de Waddenstreek. Stap je in Den Helder op de veerboot dan sta je al binnen 20 minuten op Texel. Op het eiland vind je 7 dorpen waarvan Den Burg de grootste is. Ben je op zoek naar een gezellige stad om lekker te shoppen dan mag je deze stad zeker niet overslaan. In Den Burg vind je een leuke en gevarieerd aanbod aan winkels. Een andere populaire stad is De Koog. Dit is meteen ook de enige échte badplaats van Texel. Hier vind je veel goede restaurantjes, gezellige terrasjes, leuke winkeltjes, cafés en natuurlijk discotheken. Hou jij meer van cultuur, dan is de plaats Den Hoorn of Oosterend misschien meer iets voor jou. Deze idyllische dopjes zijn bezaaid met mooie kerkjes, oude straten en mooie gebouwen.

Ook voor een strandvakantie kun je op Texel prima terecht. Zo vind je op het eiland maar liefst 30 kilometer aan strand. Stranden waar jij heerlijk kunt genieten van de zon terwijl je kinderen zich vermaken met het bouwen van kasten of het vangen van garnalen en krabbetjes. Een andere leuke activiteit is natuurlijk het bekende wadlopen en zeehonden spotten. Iets wat je moet doen wanneer je dit eiland een bezoekje brengt.

Texel heeft een gevarieerd landschap. Misschien dat dit het ook wel zo leuk eiland maakt. Het is niet voor niets dat het ook wel eens 'Nederland in het klein' genoemd. Op Texel vind je in een kleine ruimte heel veel verschillende landschappen. Duinen, bos, heide, strand, wad, polders en weiden. Een leuk extraatje is, dat er op Texel ongeveer net zoveel mensen als schapen wonen, namelijk zo'n 13.500. Leuk om te weten toch!

Vlieland is de parel van de Waddenzee

Vlieland heeft een oppervlakte van slechts 36 km2 en is hiermee het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Ga je kamperen op Vlieland dan kom je voor je rust en de mooie natuur. Op Vlieland zijn voor toeristen geen auto's toegestaan (autoluw). De lucht op het eiland is dan ook erg schoon. Omdat het eiland zo klein is hoeft dit geen probleem te zijn. Neem je fiets mee of huur er één en verken het hele eiland in enkele dagen. Vlieland is slechts 12 km lang en 2 km breed. Op Vlieland vind je slechts 1 dorp, genaamd Oost-Vlieland. Hier wonen ook de meeste mensen van het Waddeneiland. In 2019 waren dit er iets meer dan 1100.

Waar Vlieland ook bekend om staat is haar schone zandstranden. Zo vind je aan de westkant van Vlieland een mooi natuurgebied. Dit gebied heet Vliehors en is in feite een zandvlakte met een oppervlakte van 24 km2. Het staatsbosbeheer heeft op het eiland meerdere prachtige routes uitgestippeld die je de mooiste plekjes van het eiland laten zien. Ook vogelaars mogen hier graag komen. Op het eiland zijn namelijk al meer dan 200 verschillende vogels gespot!

Ga jij kamperen en houd je niet zo van de drukte van toerisme dan is Vlieland een prachtig eiland om je tentje op te zetten. De lucht is er schoon, de natuur adembenemend en de stranden zijn op hun mooist. 

Het eilandgevoel op Terschelling 

Kamperen op Terschelling is een unieke ervaring. Veel kampeerders komen dan ook jaarlijks terug om het eiland te ontdekken. Het eiland is rijk aan cultuur en met meer dan 350 km fiets- en wandelpaden kun je je er als natuurliefhebber goed uitleven. Ook voor een strandvakantie ben je op Terschelling op het juiste adres. Sterker nog, Terschelling heeft het breedste zandstrand van Europa. Sommige zijn tot wel 500 meter breed!

Op dit Waddeneiland vind je het natuurreservaat Noordvaarder. Dit is, samen met vuurtoren De Brandaris (de 400 jaar oude vuurtoren) iets wat je zeker niet mag overslaan. Kampeer je op Terschelling dan weet je zeker dat je kunt genieten van de prachtige omgeving. De hoofdstad van Terschelling is West-Terschelling. Hier is altijd veel te doen. Een stad die bruist! Verschillende terrasjes, fijne restaurantjes en een gezellige nachtleven. Andere bekende dorpen zijn Midsland, Hoorn, West aan zee en Lies en Oosterend. Hier kun je lekker winkelen en genieten van de rijke cultuur die het eiland je te bieden heeft. Terschelling is een eiland om verliefd op te worden!