Je bent op zoek naar een hond vriendelijke campings in Nederland. Je hond is immers als een gezinslid en hoort er gewoon bij. Lange autoritten zijn aan jou en aan je trouwe viervoeter niet besteed en daarom ben je op zoek naar een hondencamping in Nederland. Een camping vinden waar zowel jij als je hond welkom is en waar je het beiden naar je zin hebt is nog niet eenvoudig. Wij helpen je een handje en zijn gekomen tot een mooie top 15 met fijne hondenplekken. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Deze top 15 is een mooie mix geworden van minicampings, luxe vijfsterrencampings en campings vlakbij een strand of water. Ben jij op zoek naar een leuke hondencamping voor je volgende kampeervakantie? Druk op de onderstaande knop en bekijk alle huisdier vriendelijke campings of lees snel verder en ontdek onze top 15. 

ontdek alle huisdier vriendelijke campings

Ongedwongen sfeer voor mens en hond

1. Hondencamping Evensterk in Een 

Hondencamping Evensterk  is een kleinschalige camping met 13 kampeerplaatsen in het mooie Drenthe. Hier kan je trouwe viervoeter zonder aangelijnd te zijn heerlijk spelen met andere honden op het afgesloten kampeerterrein. Voor de honden is er volop speelgoed zoals een parcours, kruipbuizen en waterbadjes. Op deze camping geldt geen maximum aan honden die je mag meenemen.

Ook voor kinderen is dit een fijne plek. Dieren helpen verzorgen, spelen in de kapschuur of zwemmen in de plas direct achter de camping. Zelfs je paard kan mee naar deze camping, er zijn stallen beschikbaar en een buitenbak. Direct buiten de camping kun je diverse mooie wandelingen maken met je hond.

Een leuke uittip is een boottochtje te maken met een fluisterbootje over het Leekstermeer. Huur er eentje bij Cnossen en je hond is ook van harte welkom aan boord. 

ontdek Hondencamping Evensterk

Volg leuke workshops en trainingen samen met je hond

2. Hondencamping Ommerland in Ommen

Deze camping gaat nog wel een stapje verder in het verzorgen van een fantastische kampeervakantie voor jou en je hond. Een hondencentrum, hondenbungalows, speciaal toegewezen kampeervelden en een hondendouche. Je neemt tot vier honden gratis met je mee op kampeervakantie in Overijssel.

Je hond kan op een speelveld lekker loslopen en met andere honden spelen. Voor je kampeerplaats kun je een omheining huren zodat je hond ook daar los kan lopen. Op camping Ommerland is ook een waar waterparadijs. Binnen- en buitenbaden, een spraypark en diverse glijbanen. Heb je de HurriCone en de Freefall al gespot?

Deze prachtige ruime camping ligt middenin het bos. Ideaal voor fijne wandelingen samen met je hond in de bossen of het Overijsselse Vechtdal. 

ontdek Hondencamping Ommerland

Gave gezinscamping centraal op de Veluwe

3. Camping Samoza in Vierhouten

Nog een echte hondvriendelijke camping, deze keer op de Veluwe bij Vierhouten. En wat hebben ze hier veel faciliteiten voor de hond en hun baas. Ook de kinderen worden niet vergeten. Recent zijn er twee gave glijbanen bij het buitenbad bijgekomen en ook de indoorspeeltuin is helemaal nieuw.

Je kampeervakantie is pas compleet als de hond mee mag. Dat begrijpen ze op camping Samoza heel goed. Je mag tot vier honden gratis meenemen en ze zijn toegestaan op alle kampeervelden. Er is een hondendouche, een hondenspeelveld, je kunt een omheining voor bij je kampeerplaats huren en er is zelf een hondenschool. Deze hondenschool geeft leuke workshops en privé lessen.

Een populaire activiteit op deze camping is de hondenplons in het buitenbad aan het einde van het kampeerseizoen.

ontdek Camping Samoza

Heerlijke plek in het bos voor je hond

4. RCN camping de Noordster in Dwingeloo 

Een mooi gelegen camping middenin een bosrijk gebied met natuurlijk gevormde kampeerplaatsen. Je hond is van harte welkom om te komen kamperen in Drenthe. Liever een huisje? Boek dan een bungalow die speciaal ingericht is voor honden. Met een omheind terras en ingerichte hondenkamer met allerlei faciliteiten voor je trouwe viervoeter.

Wil je andere hondenliefhebbers ontmoeten en heeft jouw hond wel wat extra's verdiend, boek dan het honden verwenweekend. Ook voor kinderen is dit een waar paradijs. Een openluchtbad, waterspeelplaats, dierenhoeve, indoorspeeltuin is zo een kleine greep uit de faciliteiten op de camping de Noordster.

Het zal je niet verbazen dat je meteen vanaf de camping kunt starten met diverse wandelroutes. Wandel naar de vogelkijkhut of de radiotelescoop. In het Sprookjeshof in Zuidlaren, het museumdorp Orvelte en Ellert en Brammert mag je je hond meenemen. 

ontdek RCN camping de Noordster

Volop actie op het water

5. Camping Betuwestrand in Beesd

Heerlijk ontspannen of volop in actie, op camping Betuwestrand kan het allebei. De camping ligt aan een te gek strandbad met ontelbare faciliteiten zoals een waterskibaan en supertoffe glijbanen.

Wil je dat je hond ook mee gaat kamperen? Dat kan op deze camping! Het veld Aardbei heeft rondom diverse mogelijkheden en voorzieningen om je hond lekker te laten spelen. Ook zijn er diverse uitlaatveldjes op de camping zelf. Honden zijn niet toegestaan bij het strandbad. Over het strandbad gesproken, hier kun je dus leren waterskiën of wakeboarden onder begeleiding van ervaren instructeurs.

De Betuwe is echt een streek die ontdekt mag worden. Een streek met landgoederen, fruitboomgaarden en veel water. Zo slingert de langste rivier van Nederland door het gebied; de Linge. 

ontdek Camping Betuwestrand

Een echte leuke kindercamping waar de hond ook mee mag

6. Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze

Dat je je hond als een volwaardig lid van de familie ziet begrijpen ze op de Zandstuve maar al te goed. Naast super kindvriendelijk mag deze camping ook worden aangemerkt als huisdiervriendelijk. Je hebt ruime keuze uit kampeervelden waar huisdieren zijn toegestaan.

Talloze speeltuintjes, uitgebreide horeca, een subtropisch zwembad, een verwarmd buitenbad, dit is slechts een kleine greep uit de faciliteiten aanwezig op deze camping. Speciaal voor gezinnen met kinderen van 0 - 4 zijn er de dreumesweken. Heb je geen eigen kampeermiddel huur dan een 'De Waard' tunneltent waar een hond in is toegestaan. 

Speciale hondenlosloopgebieden vind je op het Hulsbeek en op de Sallandse Heuvelrug. Wees welkom op deze vijfsterren kindercamping in het Overijsselse Vechtdal. 

ontdek Kampeerdorp de Zandstuve

Camping met hondenopvang

7. Minicamping de Gijzel in Helvoirt

Wat uniek en goed bedacht; een camping met hondenopvang! Eigenaren Piet en Anja verzorgen en vermaken je trouwe viervoeter terwijl jij een dagje de Brabantse omgeving kunt verkennen. Piet en Anja hebben zelf een goed afgezette tuin waar je hond heerlijk kan ravotten.

Deze autovrije rustig gelegen camping wordt graag bezocht door 55+ers. Je vindt hier geen seizoens- of vaste plaatsen maar uitsluitend toeristisch kamperen. Alle kampeerplaatsen bevinden zich op een groot veld met jeu de boules banen, picknickbankjes en veel groen in het midden.

Wil je een keer echt uitpakken als je met je hond gaat kamperen reserveer dan een van de honden VIP kampeerplaatsen. Bij aankomst wordt je trouwe viervoeter meteen verwend met een speeltje of kluifje. Op je volledig omheinde kampeerplaats vind je vele extra's voor de hond zoals hindernissen, een waterschelp en looptunnel. 

ontdek Minicamping de Gijzel

Strandvakantie met de hond

8. Camping Zonneweelde in Nieuwvliet

Een camping zoals ik 'm graag zie! Niet te groot, een fijn centrumgebouw met veel faciliteiten, slechtweervoorzieningen, dichtbij het strand en zwemplezier. Als enige camping aan de West Zeeuws-Vlaamse kust biedt camping Zonneweelde een buitenbad en waterspeeltuin om lekker te spetteren.

Uiteraard zijn honden toegestaan anders mocht deze vijfsterren camping niet in dit lijstje met hondencampings in Nederland. Ook in de accommodaties zijn honden toegestaan. Tip check de strandslaaphuisjes! Via de achteruitgang op de camping sta je zo met je trouwe viervoeter met je voeten in het zand.

Je kampeert in Zeeland op het authentieke eiland Zeeuws-Vlaanderen. Hier is genoeg ruimte en weidsheid voor wandelingen of een fietstocht met je hond. En lekker spelen op het strand is voor mens en dier fijn. In het laagseizoen mag je hond loslopen op het strand. Deze camping is het gehele jaar door geopend, je kunt hier dus ook komen winterkamperen. 

ontdek Camping Zonneweelde

Hondencamping met omheinde kampeerplaatsen

9. Minicamping de Hofstee in Zuidlaarderveen 

Wat zo uniek is aan deze hondencamping in het mooie Drenthe, is dat er omheinde kampeerplaatsen beschikbaar zijn. Een eigen plekje met een hekje eromheen en voldoende groen om met je hond te spelen. Ook zijn er diverse accommodaties beschikbaar met omheinde tuin waar uiteraard ook honden zijn toegestaan.

En een leuke bijkomstigheid is dat je trouwe viervoeter gratis mee mag naar deze camping. De eigenaresse runt bij de camping ook een hondenwinkeltje. Hier vind je onder andere lekkere snacks voor je hond, deze is immers ook op vakantie! Na een stevige wandeling in de omgeving (vraag de eigenaresse naar de leukste wandelingen met hond) kun je je hond wassen in de speciale hondendouche met droger.

Bij de Baggelhuizerplas, bij Assen, mogen honden in een speciaal gedeelte lekker zwemmen. Zwemmen, bootje varen, zonnen, picknicken, een ijsje eten voor iedereen een leuk dagje uit. Kinderen kunnen superleuk spelen op het speeleiland en de grote vlonder in het water.

ontdek Minicamping de Hofstee

Op en top genieten van het buitenleven

10. Camping de Twee Bruggen in Winterswijk

Op naar de Achterhoek waar je zowel op de kampeervelden als in de accommodaties van harte welkom bent met maximaal 2 honden. De camping biedt ook volop activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.

Deze camping straalt luxe en comfort uit. Even helemaal niets moeten maar alleen genieten. Op een comfortabel bedje bij het buitenbad, in de sauna of onder de zonnebank? Op sportief gebied is er ook van alles te beleven. Zo kun je gaan kanoën vanaf de camping, is er een pumptrackbaan maar ook een rondje bowling of midgetgolf is mogelijk.

Ga met je hond naar een van de vele recreatieplassen in de buurt om daar een verfrissende duik te nemen. Bij terugkomst op de camping is de hond ook van harte welkom op het terras en in het restaurant. Tip; neem een lange lijn en grondpen mee voor bij je kampeerplek. 

ontdek Camping de Twee Bruggen

1,5 kilometer aan hondenstrand

11. Camping Capfun Erkemederstrand in Zeewolde

Misschien wel een van de kindvriendelijkste EN hondvriendelijkste camping vind je in Flevoland. Een camping aan het water met maar liefst 1,5 kilometer aan strand waar honden vrij mogen spelen. Lekker spetteren in het water, spelen met de baas en andere honden.

Met je trouwe viervoeter kun je een kampeerplaats kiezen op het speel & losloopveld. Voor de rest is echt aan alles gedacht van hondendouches tot hondenbar. Er zijn diverse artikelen en voer te koop in de campingwinkel maar ook in het restaurant mag je je hond meenemen.

Je zult hier een fijne vakantie aan het water beleven. De camping beschikt over een eigen jachthaven, uitgebreide verhuurmogelijkheden en veel speel- en sportfaciliteiten. 

ontdek Camping Erkemederstrand

Hondvriendelijke camping in het Vechtdal

12. Camping Beerze Bulten in Beerze

Camping Beerze Bulten is een vijfsterren camping met veel faciliteiten voor mens en dier. Van het giga indoor konijnhol tot de (water) speeltuin hier zul je je geen moment vervelen. Er zijn speciale bungalows en kampeerplekken waar honden (of andere huisdieren) zijn toegestaan.

De camping beschikt over een indoor zwemparadijs en ook diverse buitenbaden. Meer ontspanning vind je in de wellness en beautysalon. Vanaf de camping loop je zo met je hond de natuur in. Bij terugkomst zijn honden ook van harte welkom in de Brasserie.

Ga naar de zandverstuiving de Sahara in Ommen of loop het kabouterpad bij Vroomshoop. Verken de rivier de Vecht bijvoorbeeld eens per kano. 

ontdek Camping Beerze Bulten

Tegenover de camping is een groot bos om met je hond te wandelen

13. Camping Westerbergen te Echten

Beleef het echte Drenthe gevoel op camping Westerbergen. Neem je trouwe viervoeter gerust mee. Er zijn velden waar honden zijn toegestaan als ook huisdiervrije velden. Ook zijn er huisdiervriendelijke accommodaties te huur. Bij aankomst ontvang je een dispenser met hondenzakjes, handig! 

Ontdek het nieuwe Westerbergen entertainment centrum waar je onder andere kunt bowlen, klimmen, spelen eten en drinken. Favoriet bij jong en oud is ook het overdekte verwarmde binnenbad.

Tegenover de camping is een groot bos waar je eindeloos kunt wandelen met je hond. Vraag de receptie naar de losloopgebieden en zwemwateren voor honden in de omgeving. Vlakbij sanitairgebouw 1 is een speciale losloopplaats voor honden. 

ontdek Camping Westerbergen

Camping met hondenspeeltuin

14. Recreatiecentrum de Wâldsang te Bakkeveen 

In Friesland vonden we nog een top viersterren camping voor kampeerders met honden. Je kampeert op Landgoed de Slotplaats op loopafstand van de plaats Bakkeveen. Grenzend aan de camping is een losloopgebied voor honden.

Op de camping zelf vind je veel faciliteiten waar je hond gebruik van kan maken zoals; de hondenspeelplaats met behendigheidsparcours, een hondenbad met douche en ook op het terras wordt je hond niet vergeten. De huur chalets zijn voorzien van gaashekwerk en poortjes zodat je hond ook daar vrij rond kan lopen.

Op 5 kilometer van de camping vind je 't Natte Neuzenbad. Een heus hondenzwembad; overdekt, verwarmd en zonder chloor. 

ontdek Recreatiecentrum de Wâldsang

Overnachten in een unieke plaggenhut

15. Camping d'olde Kamp in Ansen

Gelegen tussen Ruinen en Dwingeloo in Zuidwest Drenthe vonden wij deze kleine charme camping in het groen. De broodjes worden 's morgens tot aan je tent bezorgd en de pizza's in de avond komen rechtstreeks uit de buitenoven. Je ruikt ze over de hele camping!

Honden zijn van harte welkom op deze camping. De omgeving leent zich om lekkere wandelingen met je hond te maken. Op de camping zelf dient je hond aangelijnd te zijn maar erbuiten zijn genoeg losloopgebieden. Bij natuurplas de Engelgaarde kun je samen gaan zwemmen met je hond.

Kinderen kunnen een boerendiploma krijgen als ze de boer tijdens hun verblijf goed helpen met alle dieren. Uniek zijn authentieke plaggenhutten, er zijn er voorzien van bedstee maar er is ook een deluxe variant. 

ontdek Camping d'olde Kamp

 

Met je hond naar de camping

Wat kun je verwachten wanneer je kampeert op een hondencamping?

In ieder geval dat jij met je trouwe viervoeter meer dan welkom zijn op de camping. Je ontmoet andere honden en hun baasjes in een ongedwongen sfeer. Waar je rekening mee moeten houden is dat er bepaalde regels zullen gelden met betrekking tot de hond. Zo zal je hond sociaal gedrag moeten vertonen en ingeënt moeten zijn. Uiteraard ruim je de poep op en was je je hond niet de douches van het sanitair gebouw. Daar staat tegenover dat er vaak ruime hondenvoorzieningen voor handen zijn zoals poepzakjes, hondendouches of in ieder geval een tuinslang. Check ook vooraf hoeveel honden er per kampeerplaats zijn toegestaan.

Wij van Campingzoeker hopen je met deze top 15 aan hondvriendelijke campings in Nederland weer de nodige inspiratie te hebben gegeven. Hopelijk kunnen jij en je hond nu flink gaan genieten op een 'hondproof' camping in Nederland. Wij horen graag wat jouw ervaringen zijn op een hondencamping. Mist er een camping in deze top 15? Laat het Campingzoeker weten!

ontdek alle campings in Nederland

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos