Ben je op zoek naar een mooie Franse camping, gelegen aan een rivier? De talloze riviercampings die Frankrijk rijk is zullen je doen duizelen. Waar begin je? Om het je een stuk gemakkelijker te maken hebben wij een top 10 gemaakt van mooie Franse campings aan een rivier. Stuk voor stuk pareltjes waar je zult genieten van een heerlijke kampeervakantie aan het water. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Alle onderwerpen in dit artikel

Ben jij benieuwd welke mooie Franse riviercampings in onze top 10 staan? Scroll naar beneden en ontdek ze allemaal. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

meer over kamperen in Frankrijk ontdek alle campings in Frankrijk

Een Franse camping met prachtig uitzicht over bergen en rivier

01. Ciela Village camping Castel Rose in Anduze

Alleen de naam van deze camping al; Castel Rose. Daar word je toch spontaan benieuwd naar? Deze camping ligt pal aan een rivier en heeft ook nog eens een heel tof waterpark. Ook tof is de pumptrackbaan op de camping en de mogelijkheid om te gaan paardrijden.

De rivier die langs de camping stroomt zorgt voor veel plezier. Zullen we samen eens gaan vissen? Of blazen we een luchtbed op en laten we ons met de stroming meevaren?

Naast kamperen heb je op Castel Rose ook toffe glamping accommodaties. Op een kwartiertje wandelen vanaf de camping  vind je de prachtige Zuid-Franse stad Anduze. Meerdere keren per week vind je hier een lokale markt. 

ontdek Castel Rose

Kamperen aan het water in de Vogezen op een franse camping.

02. Camping Verte Vallee in Xonrupt-Longemer

Hoor je het kabbelen van het riviertje? Deze doorkruist deze duurzame groene camping en zorgt voor veel waterpret. Blaas je rubberboot op en wandel naar het lac de Longmeer. Wat een helderblauw bergmeer is dit; en met een superfijn strand.

Vooral in de zomer is er van alles te doen op de camping. De camping is kleinschalig en knus; kinderen zullen snel contact met elkaar hebben. De kidsclub heeft voor hen tal van activiteiten op het programma. Ook aan de volwassenen wordt gedacht. Ga eens mee op een begeleide wandeltocht of leer boogschieten.

Eens per week is er een proeverij van Elzasser wijnen. Op maandagavond tref je op de camping een kleine markt met veel lokale producten. En natuurlijk is er regelmatig een kampvuur voor het hele gezin.

ontdek Camping Verte Vallee

Kamperen op een franse camping met uitzicht over de Ardèche

03. RCN camping la Bastide en Ardèche in Sampzon

Dit is wel een heel fijn plekje hoor, pal aan de rivier de Ardèche! Vlakbij DE bezienswaardigheid van de Ardèche; de Pont d'Arc.

Deze grote camping doet verzorgd en parkachtig aan en biedt in een heerlijk Frans klimaat de nodige schaduw. Kies met voorkeur voor een kampeerplaats aan de rivier, en je kunt uren turen en luisteren naar het gekabbel van de rivier. Zwemmen, kanoën, dammetjes bouwen, met een band de rivier afzakken; wat een waterpret zul je hier hebben!

Deze vijfsterren camping van de keten RCN met recht genomineerd als een van de beste kindercampings van Europa. Vanaf mei tot september zijn er Nederlandssprekende animatoren op de camping aanwezig. 

ontdek La Bastide en Ardèche

Kamperen op een Franse camping aan de rivier Gorges du Tarn

04. Camping les Prades in Mostuejouls

In mijn zoektocht naar de leukste, meest bijzondere campings aan een rivier ben ik al heel wat pareltjes tegengekomen. Ook campings waarvan je denkt; hè, daar heb ik vroeger als kind met mijn ouders gestaan!

De Franse zon scheen zoals alleen die kan schijnen en het zwembad ligt er uitnodigend bij. Een leuke afwisseling met de rivier de Tarn die pal langs de camping loopt. Je kunt hier ook goed vissen. De naam van het dichtstbijzijnde dorpje kan ik nog steeds niet uitspreken (Mostuejouls).

Ben je op zoek naar een goede degelijke Franse camping aan een rivier. Met voldoende moderne faciliteiten zonder dat het hysterisch wordt dan is dit echt een pareltjes. Niet te groot, persoonlijk en uitnodigend. 

ontdek Camping les Prades

Kamperen pal aan de rivier en met heerlijk zwembad!

05. Camping Les Oliviers in Porto

Iets heel anders; een camping op Corsica pal aan de rivier le Porto. Vanaf de rotsen langs de rivier spring je zo in 'Le Porto' want deze is best diep. Wat een leuke activiteit. Ook leuk om gewoon te bekijken trouwens vanaf het kiezelstrand op de camping.

Naast waterpret bij de rivier ben je ook zo bij het strand van Ota nabij de badplaats Porto. Je kunt er wandelend naar toe.

Een dagje op de camping is ook zo gevuld hoor. In de zomervakantie zijn er diverse activiteiten voor de kinderen. Fitnessen, tennissen of jeu de boules het kan allemaal op de camping. Gaan we vanavond voor een BBQ, een verse pizza van de camping of nemen we plaats in het restaurant. De Corsicaanse specialiteiten moet je echt geproefd hebben. 

ontdek Camping Les Oliviers

Gemoedelijke Franse familiecamping direct aan de rivier de Tarn

06. Camping Millau Plage in Millau 

Kamperen bij een rivier heeft altijd iets extra's. Wakker worden met het geluid van een stromende rivier op de achtergrond, mijmeren over het water, vissen, dammetjes bouwen kortom eindeloos plezier.

Camping Millau Plage ligt pal aan de rivier de Tarn en heeft ook nog eens een fijn zwembad met apart kinderbad en waterspeeltuin. De oude Romeinse stad Millau ligt op slechts 3 kilometer vanaf de camping.

Op de rivier kun je gaan kanoën en kajakken maar een picknick langs de oevers is ook echt een leuk familie dingetje. De campingwinkel met bakkerij heeft een goed assortiment voor die picknick maar ook voor een BBQ in de avond! 

ontdek Camping Millau Plage

Hoor de rivier vanaf je kampeerplaats op deze Franse camping

07. Camping Le Port de Limeuil in Alles-sur-Dordogne 

Op een van de mooiste plekjes van de Dordogne ligt camping Le Port de Limeuil. En met een mooi plekje bedoel ik pal aan de rivier, niet al te groot en verscholen in het groen.

Heerlijk wakker worden met het gekabbel van de rivier op de achtergrond. Voor jong en oud genoeg activiteiten maar ook ontspanning. Het is immers vakantie.

Naar het dorp ben je vast al gewandeld. Dat is immers maar een paar honderd meter. In de zomer leeft het dorp Limeuil met allerlei activiteiten. Een kano tocht op de rivier regel je via de receptie.

ontdek Camping Le Port de Limeuil

Naturistencamping aan de Franse rivier de Ceze

08. Camping Domaine de la Sabliere in Saint-Privat-de-Champclos 

Ken je de streek Ceze met zijn gelijknamige rivier? Een prachtige streek om te ontdekken, groen, heuvelachtig en met genoeg water. De Ceze ligt tussen de Provence en de Gard regio. Camping Domaine de la Sabliere is een viersterren naturistencamping die zich richt op gezinnen met kinderen. Een terrassencamping met een prachtig uitzicht over de kloof. Je wandelt zo en langs het riviertje de Ceze.

Een heel team aan enthousiaste animatoren, sportievelingen en creatievelingen staat bij aankomst voor je klaar. Ze bedenken een wekelijks programma gericht op het gezin en voor ieder wat wils. Ontmoeten, ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen.

En mocht je tiener nog twijfels hebben, er zijn genoeg leeftijdsgenoten en ook voor hen is er een speciaal programma. Favoriet bij jong en oud is het uitgebreide zwembadencomplex. Een zwembad kan overdekt worden bij minder weer en de waterglijbanen zijn ook tof. 

Ontdek Camping de la Sabliere

Een franse camping, gelegen aan de rivier de Durance

09. Camping Les Rives du Luberon in Cheval-Blanc

Deze langgerekte viersterren familiecamping ligt direct aan een rivier. In het binnenland van de Provence tussen Avignon en Aix-en-Provence. Deze gezellige familiecamping verdiend zeker een plekje in de top 10 Franse campings aan een rivier.

De kok van de camping bereidt graag thema-avonden in zijn restaurant gevolgd door avond-entertainment op het terras.

Gezien het mediterrane klimaat zul je vooral buiten verblijven. Ook zijn er Nederlandse touroperators die ook accommodaties aanbieden op deze camping. Naast de rivier ligt er net buiten de camping ook een vismeer. En natuurlijk kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad op de camping.

ontdek Camping Les Rives du Luberon

Aan de oevers van een franse rivier

10. Camping Chateau du Gibanel in Argentat-sur-Dordogne

Vanaf je ligstoel bij het zwembad kijk je naar het schitterende chateau van de camping en aan de andere kant over de rivier. Wat is het hier mooi!

Deze viersterren familiecamping ligt er op een van de mooiste locaties in de Dordogne pal aan de rivier. In de avond wordt het chateau prachtig uitgelicht. Bij het chateau vind je het restaurant van de camping. Bezoek vanaf de camping het prachtige 'Rocamadour'.

Een kasteelcamping in Frankrijk, dat staat toch op je lijstje met kampeerwensen! Bij de camping kun je waterfietsen, een kajak of kano huren en gelijk starten. Wil je eens wat anders proberen huur dan een paddle board. 

ontdek Camping Chateau du Gibanel

Geniet van je vakantie met het rustgevende gekabbel op de achtergrond

Het plezier van een Franse camping aan een rivier 

Bootje varen, vissen, dammetjes bouwen van steentjes uit de rivier of lekker zwemmen. Op een camping aan de rivier geniet je van het échte vakantiegevoel. Een gevoel dat niet snel zal vervelen. Vanaf je kampeerplaats loop je zo naar het riviertje toe en vaak is er ook wel een strandje in de buurt. Bij sommige campings heb je zelfs de mogelijkheid om direct aan de rivier te kamperen. Hoe fijn is dat!

Campingzoeker hoopt je met deze top 10 weer de nodige kampeerinspiratie te hebben gegeven. Op naar een onvergetelijke kampeervakantie op een riviercamping. Op Campingzoeker vind je nog veel meer campings die aan een rivier gelegen zijn. Selecteer eenvoudig rivier in de zoekfunctie en je krijgt nog veel meer toffe Franse campings te zien. Heb je meer kampeerwensen vul dan de zoekfunctie nog verder in. Het aanbod aan campings op onze website wordt nog iedere dag uitgebreider. De voorpret begint bij Campingzoeker

vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen