Ben je op zoek naar een camping in Frankrijk met een prachtig waterpark? Zo'n zwemparadijs waar jij en je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken? Lekker roetsen van de glijbanen, met een bootje door de wildwaterbaan of neem een duik in het golfslagbad. Door heel Frankrijk zijn veel campings met een groot waterpark te vinden. Daarom hebben wij speciaal voor jou een mooie top 10 samengesteld. Stuk voor stuk prachtige Franse campings met een XXL-waterpark. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Benieuwd welke kleine Franse campings in onze top 15 staan? Scroll naar beneden en ontdek ze allemaal. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

meer over kamperen in Frankrijk ontdek alle campings in Frankrijk

Een Franse camping met een waterpark vlakbij het surfersparadijs van Biscarrosse

01. Camping La Rive Resort & Spa in Biscarrosse

We trappen af met vijfsterren campingresort La Rive. Een grote levendige Franse camping (of eigenlijk meer een vakantiedorp) met een schat aan faciliteiten. De verwarmde zwembaden zijn geopend voor baantjes trekken vroeg in de ochtend tot een late duik na de BBQ.

Met deze camping heb je ook meteen een van de grootste waterparken te pakken die er op een Franse camping te vinden zal zijn. Het is echt een belevenis en je kunt er dagen doorbrengen. Een waterspeeltuin, lazy river, glijbanen, golfslagbaden en de binnen en buitenbaden staan onder toezicht van ervaren medewerkers.

Naast het waterpark heb je vanaf de camping directe toegang tot het meer van Biscarrosse. Je vind deze camping in Nouvelle-Aquitaine.

Ontdek Camping La Rive Resort & Spa

Deze franse camping is al jaren topfavoriet bij de Nederlandse kampeerder

02. Camping Le Pommier in Villeneuve-de-Berg

Voor een onvergetelijke familie kampeervakantie kiezen vele Nederlanders al jaren voor deze topcamping in de Ardèche. Om de ligging, de faciliteiten, de nabijheid van de rivier en het enorme waterpark.

Laten we beginnen bij de waterglijbanen. Het zijn er maar liefst 12; waarvan echt spectaculaire! Dan hebben we een lagune bad, een piraten speeltuin voor de kleintjes, zwembaden om echt baantjes in te trekken en niet te vergeten fijne ligstoelen. De camping ligt tegen een heuvel en het uitzicht is echt fantastisch.

Ben je je bikini of zwembroek vergeten? De souvenirshop op de camping heeft er genoeg! Na het zwemmen zin in een ijsje? Stop even bij de ijssalon. 

ontdek Camping Le Pommier

Een franse camping met een van de grootste waterparken van Europa

03. Camping La Sirene in Argeles-sur-mer

Je leest het goed; een van de grootste waterparken op een camping in Europa ligt in Argeles-sur-Mer. Deze grote levendige vijfsterren camping is al jaren favoriet bij vele kampeerders.

Van duiklessen tot een groot wellness centrum; hier ontbreekt je aan niets. Waar te beginnen ook met al die glijbanen, watervallen, palmbomen en massage stralen. Er zijn gebieden voor volwassenen, kids maar ook voor de allerkleinsten. Er zijn zowel overdekte verwarmde baden als buiten baden.

Deze camping in het zonovergoten zuiden van Frankrijk opent al in april en is een tip voor je kampeerbestemming in de meivakantie.

ontdek Camping La Sirene

Een franse camping met een heel groot subtropisch zwemparadijs

04. Camping Domaine des Ormes in Dol-de-Bretagne

Als je op zoek bent naar een camping met een groot zwembadencomplex in Noord-Frankrijk zoek dan niet verder. Kasteelcamping Domaine de Ormes heeft het grootste (indoor) zwembadencomplex van de Franse Westkust.

De 'Dome' of te wel koepel zie je al van verre liggen. Welkom in Bretagne waar de zee ook niet ver weg is. Wie heeft als eerst de 16 glijbanen in de pocket? En voor de durfals een waterskibaan!

Glamping of kamperen, hier is van alles mogelijk. Alle faciliteiten van deze vijfsterren camping benoemen zou een hele opsomming worden! Vanwege de vele indoor zwemmogelijkheden ook een topper voor de mei- of herfstvakantie. Nieuw dit seizoen is de Lazy River. 

ontdek Camping Domaine des Ormes

Een Franse Camping met een fantastisch waterpark en vlakbij zee

05. Camping Domaine de la Marina in Messanges

Aan de kust van les Landes (Nouvelle-Aquitaine) ligt deze niet al te grote en gemoedelijke familiecamping. Het waterpark is recent compleet vernieuwd! De binnen en buitenzwembaden zijn verwarmd. En check die waterglijbanen, sommigen zijn alleen voor de echte liefhebbers!

Op en rondom de zwembaden worden diverse activiteiten georganiseerd. Wat ook fijn is zijn de vele ligbedden en de mogelijkheid om naast het waterpark ook naar zee te gaan.

En of het nog niet genoeg is mag je ook gebruik maken van de faciliteiten en waterpark op partnercamping Le Vieux Port. Op slechts 200 meter van de camping met een compleet vernieuw wellnesscentrum! 

ontdek Camping Domaine de la Marina

Met een band van de toffe waterglijbaan gaan

06. Camping Acapulco in Saint Jean de Monts

Een persoonlijke tip; met je (jonge) kinderen op kampeervakantie naar de Vendee. En dan is Saint Jean de Monts een ontzettend leuke badplaats.

Maar je bent op zoek naar een camping met een groot waterpark. Vandaar ook deze top campings volgens Campingzoeker in Frankrijk met een waterpark. Je kunt gerust je blik richten op camping Acapulco (Pays de la Loire).

Een vijfsterren kindvriendelijke camping met een fantastisch zwembadencomplex die aan al je wensen gaat voldoen. Bekend en bevreesd is de 'Kamikaze' glijbaan. Met je nieuwe vakantievrienden kun je ook van de drie dubbele waterglijbaan afgaan. Speciaal voor de volwassenen is er een uitgebreid wellness centrum. 

ontdek Camping Acapulco

Vakantie aan de Atlantische kust op deze franse camping met auquapark

07. Camping Tohapi Atlantic club Montalivet in Vendays-Montavilet

Naast ongetwijfeld veel waterpret aan de kust heb je op deze Franse camping (Nouvelle-Aquitaine) de beschikking over een waterpark. En wat is dit complex met zorg en veel groen aangelegd!

Start je dag met de aqua gymles in het zwembad. Daarna worden er voor de kinderen veel spellen in het water georganiseerd. Daarna gaat de echte durfal van de 'halfpipe' glijbaan waar je met een band vanaf kan.

Ontspannen kan in het bubbelbad, sauna of hamam. Je kunt ook diverse behandelingen boeken. Ook op het gebied van eten en drinken kom je op deze camping niets tekort. 

ontdek Camping Atlantic club Montalivet

Een Franse camping met een waterpark van 4.000m2

08. Camping Domaine de la Yole in Valras-Plage

Wauw wat een plaatje is dit Franse zwembaden complex. Zowel indoor als buiten ben je voorlopig nog niet uitgezwommen, gespeeld of gegleden. Voor 2024 staat een compleet nieuw lagune bad op de planning.

Of je nu wilt verblijven op een kampeerplaats in een lodge tent of boomhut; het gigantisch waterpark is bij ieder verblijf inclusief. Ook is er een uitgebreide wellness voor volwassenen. Er worden zwemlessen gegeven in het zwembad net als diverse sportlessen. Maar heb je last van aquafobie (watervrees) dan zijn hier op deze camping ook trainingen voor te volgen.

Deze camping lijkt net een compleet dorp met dito voorzieningen. Bovendien ben je in mum van tijd op het strand. Je vind hem in de Provence-Alpes-Côte d'Azure.

ontdek Camping Domaine de la Yole

Echte familiecamping in de Dordogne met groot waterpark

09. Camping Saint Avit Loisirs in Saint-Avit-de-Vialard

Deze camping staat natuurlijk in deze top omdat het een XXL-waterpark bezit. Hier kun je met je nieuwe vakantievriendjes met een band van de glijbaan of samen de 'lazy river' door. Ook de superglijbaan van 65 meter is er eentje die je gedaan wilt hebben.

Is het een dagje minder weer dan kun je altijd nog terecht in het subtropische binnenbad met onder andere jacuzzi.

Naast veel zwemplezier en nieuwe vakantievrienden is er in de zomermaanden ook een Nederlandstalig animatieteam aanwezig. En natuurlijk vind je ook de nodige waterpret bij de rivier de Dordogne en staat een dagje kanoën hoog op je vakantie wish-list! 

ontdek Camping Saint Avit Loisirs

Populaire grote Franse familiecamping in de Ardèche met waterpark

10. Camping Le Ranc Davaine in St.Alban Auriolles

Dan nog een persoonlijke favoriet. Sowieso de Ardèche maar dan ook nog eens deze camping. Ongeacht het weer kun je hier altijd zwemmen. In 2023 is er namelijk een gloednieuw indoor aquapark geopend. Ontspan in een van de sauna's of de jacuzzi of neem juist de hoogste glijbaan van wel 10 meter.

Het aanwezige golfslagbad kwam ik ook nog niet eerder tegen op een camping. Dit naast het bestaande prachtige buitenwaterpark is dit echt een camping voor grote en kleine waterratjes.

Naast het complete aquapark dat we beschreven hebben vergeten we haast te vermelden dat deze camping aan een riviertje ligt. Hier is het heerlijk rustig en kun je dammetjes bouwen, snorkelen, visjes vangen of je met een band een stukje af laten drijven. 

ontdek Camping Le Ranc Davaine

Vind een franse camping met een mooi waterpark
Op een camping met een mooi waterpark hoef je je nooit te vervelen!

Franse campings met een mooi auquapark

Er zijn veel redenen te bedenken om te kiezen voor een Franse camping met een aquapark. Zodra je kinderen zelf kunnen zwemmen, kunnen ze zich urenlang vermaken in het water. Tot die tijd kan het belangrijk zijn dat de camping beschikt over een peuterbad en/of waterspeeltuin. Ook worden er vaak badmeesters ingezet om de veiligheid te waarborgen. Ondertussen relax jij op een ligbedje of neemt een drankje aan de aquabar. Je hoeft de camping niet af voor vermaak. Er zijn worden vaak veel animatie activiteiten in en rondom het water georganiseerd. Bovendien is het heerlijk verfrissend om een waterpark op je camping te hebben als het Franse zonnetje goed schijnt.

De meeste campings in deze top 10 Franse campings met een aquapark liggen ook nog eens aan zee, aan een meer, of een riviertje. En in elke regio van Frankrijk is wel zo'n topcamping met zwembadencomplex te vinden. Campingzoeker hoopt met deze top 10 je weer de nodige kampeerinspiratie te hebben gegeven. Mist er nu een camping in ons aanbod die jij zou aanbevelen? Wij horen graag van je! 

vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos