Campings in Bretagne

Bretagne is een schiereiland aan de westkust van Frankrijk. Hier vind je zon en zee vind je hier in overvloed, zonder dat het er té warm wordt. Er zijn veel redenen te bedenken om juist in hier een leuke camping te zoeken. In Bretagne vind je een rijke cultuur, lekker eten, spectaculaire uitzichtpunten, vuurtorens, hunebedden, oude kastelen, ongerepte bossen en heuvels in het achterland en wat dacht je van de ruige kustlijn? Ben jij op zoek naar een leuke camping om Bretagne te verkennen, klik dan snel op de onderstaande knop. Wil je meer weten, lees dan snel verder en ontdek alles over deze Franse regio.

ontdek alle campings

Kamperen in Bretagne

 

Je denkt aan Bretagne voor je volgende kampeertrip, een goed idee! Wij van campingzoeker zijn op zoek gegaan naar de mooiste campings in Bretagne. Een aanbod dat wekelijks wordt aangevuld, want wat is het aanbod divers. De levendige familiecampings vind je op de allerbeste locaties en veelal dichtbij de Franse kust. Ook zijn er in Bretagne opvallend veel kasteelcampings te vinden. Het achterland van Bretagne is bezaaid met prachtige kastelen en landgoederen. 

Misschien ben je op reis met je camper in Frankrijk. Veel campings in Bretagne zijn hier op ingericht en heten je van harte welkom. Bretagne is een ideale uitvalsbasis om te voet of op de fiets te ontdekken. Watersporters hebben honderden kilometers aan kustlijn voor zich. Een perfect moment voor een watersport vakantie of om een nieuwe watersport te leren. Ben je geïnteresseerd in historie. Stap dan terug in de tijd, de middeleeuwen of zelf voor christus. Een duurzame of groene camping kan je helpen je batterij weer helemaal op te laden.

Kamperen Bretagne

Camping Domaine de Ker Ys: vier je kampeervakantie aan zee

Kamperen Bretagne 2

Geniet van de ruige kustlijn van Bretagne

Bretagne is een van de dertien regio's in Frankrijk. Dit is meteen ook de meest westelijk gelegen regio van het land. Het grenst aan de bovenkant aan Normandië en aan de onderkant aan de regio Pays de la Loire. Vanaf Utrecht ben je ongeveer 1000 kilometer onderweg. De verbindingen met luchthaven of de trein zijn goed. De hoofdstad van Bretagne is Rennes. Andere grotere steden zijn Brest, Quimper en Saint Malo. Aan de noordkant van de regio vind je ook het Kanaal, wat Engeland scheidt met Frankrijk. De zuidkant wordt in beslag genomen door de Atlantische oceaan.

In Bretagne heb je veel kustlijn, met al zijn flora en fauna te bewonderen. Maar ook het achterland mag er zijn. Hier vind je namelijk schitterende heuvels, ruige bossen en oude kastelen. Door het zeeklimaat zijn de zomers om te kamperen zacht en aangenaam maar niet te warm. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dat brengt de streek je ook veel. Al voor christus is hier leven gevonden. Megalieten en dolmen zijn hier uit deze tijd nog te bewonderen bij Carnac. De Bretonse keuken is divers van natuurlijk vis, cider en zoete en hartige crêpes. 

campings in Bretagne

Top 10 campings Bretagne

1
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.45,00
2
1
>250 plaatsen
Familiecamping
In het bos
Staanplaats
v.a.29,00
Accomodatie
v.a.43,00
3
9
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.26,00
Accomodatie
v.a.64,00
4
Camping Kerjean 1
<75 plaatsen
Adult only
Landelijk
Staanplaats
v.a.22,45
Accomodatie
v.a.76,50
5
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.28,50
Accomodatie
v.a.43,95
6
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.31,95
Accomodatie
v.a.47,00
7
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Accomodatie
v.a.29,95
8
Camping La Grande Metairie 1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.23,27
Accomodatie
v.a.32,68
9
Camping Saint Jacques 1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.38,00
Accomodatie
v.a.51,00
10
Camping Sandaya Le Ranolien 1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.42,00
Accomodatie
v.a.66,50

Highlights Bretagne

Bretagne, wat ben je mooi! 

De streek is ook echt een aanrader om in het voor- of naseizoen te bezoeken. De grotere familiecampings zijn hier ook op ingericht en bieden je bijvoorbeeld comfortabele mobile homes, restaurant, campingwinkel en overdekte zwembaden. Wil je je terugtrekken op een eenvoudige camping bij de boer dan kan dat ook. Door de geringe reisafstand vanaf Nederland is dit ook een topper voor hemelvaart of in de meivakantie.

Door het zachte zeeklimaat is het hier al vroeg in het jaar goed toeven. Je zult verrast zijn door de streek en haar bewoners, wat zijn ze gastvrij! En vooral trots op hun streek. Dat blijkt ook uit de Keltische muziek die nog altijd populair is en de vele festivals en evenementen die er worden gehouden.

Bretagne 1

Bretagne 2

Wat is er allemaal te zien in Bretagne?

De zee is ook nooit ver weg. Een boeiend kasteel trouwens ook niet. Dwaal door vissersdorpjes of loop een van de lange afstandswandelroutes. Ga je op de fiets dan zal het je verbazen dat het achterland ook pittige heuvels kent.

Je vind hier veel leuke en mooie Franse campings. De gemeente campings (camping Municipal) zijn het hele jaar door geopend. Leuke uitjes voor het hele gezin zijn bijvoorbeeld het dinopark, een dierentuin en Oceanopolis in Brest.  

Activiteiten Bretagne

Op naar Saint Malo

Een van de populairste havenstadjes om te bezoeken is Saint Malo. Deze stad ligt op een schiereiland, de rivier de Rance komend vanuit het binnenland mondt hier uit in zee. Wat moet dit een gewilde stad zijn om in te nemen in het verleden! Geen wonder dat de inwoners er een echte vestingstad van moesten maken. Piraten en zeerovers lagen constant op de loer.

De stadswallen - of eigenlijk oude stadsmuren - zie je al van verre liggen. Ze bieden je trouwens ook het beste uitzicht over zee en over het stadje zelf. Dit schilderachtige stad werd helaas compleet verwoest in de tweede wereldoorlog. Het is aan de inwoners te danken dat veel in oude stijl is teruggebracht.

Het toeristentreintje is een gemakkelijke en leuke manier om je langs de bezienswaardigheden van de stad te brengen. De binnenstad kent ook genoeg terrasjes en restaurants en ook een hele mooie kathedraal. Het is overzichtelijk, het parkeren gemakkelijk en je wandelt er eenvoudig doorheen. Wil je langer verblijven in de buurt van Saint Malo weet dan dat er veel kleinschalige campings te vinden zijn. Ook ligt topattractie de Mont Saint Michel vlakbij, goed voor miljoenen toeristen per jaar!

Kamperen Bretagne 5

Kamperen Bretagne 6

Bezoek Ile-de-Brehat (Bloemeneiland)

Een daguitstap naar het bloemeneilad Ile-de-Brehat is zeker een onvergetelijke gebeurtenis. Neem vanuit Pionte de l'Arcouest de veerboot. Die doet er zo'n tien minuten over om bij het eiland te komen. Elk half uur vaart en wel zo'n veerpont en de kosten zijn 10 euro voor een retour. In juli en augustus is het handig een ticket vooraf te reserveren. Omdat het zo'n klein eiland is hanteren ze een maximumaantal bezoekers per dag. Zo'n vaart met een veerboot is toch extra speciaal.

Het eiland is 3,5 bij 1,5 groot. Makkelijk in een dag te zien en te bewandelen dus, al kun je er ook overnachten! Het eiland is trouwens autovrij, er wordt wel volop gefietst. Het bonte geheel van opvallende flora, bloemen dus, zal je gelijk opvallen. Je blijft maar foto's maken van de kleurpracht, en ook de vogels die er leven. De wisseling van het tij, eb en vloed is hier goed te zien vooral vanaf een hoger uitkijkpunt. Bezoek ook zeker het centrum en de prachtige kerk. Sluit je dag af op het strand.

Themapark Oceanopolis

Een tof uitje voor het gehele gezin is een bezoek aan themapark Oceanopolis bij de stad Brest. Tijdens je kampeervakantie in Frankrijk ben je vast al vaak aan zee geweest maar nu kun je ook het onderwaterleven bekijken. Op een speelse manier word je van alles geleerd over de flora en fauna in zee. En ook hoe we er goed voor moeten zorgen. In tanks en bassins waarin miljoenen liter zeewater is opgeslagen kun je de leefomgeving van vissen en andere oceaanbewoners bekijken.

Wat is de onderwaterwereld mooi! En de dierenwereld ook; wandel en ontmoet de pinguïns en zeehonden en zie hoe ze gevoerd worden. Ook de reuzenkrabben, zeesterren, roggen en haaien zijn bijzonder. En zo zijn er nog meer dan 1000 bewoners van de zee te zien. Dit is ook een perfect uitje als het iets minder mooi weer is in Bretagne. Parkeren is er gratis en er is een picknickgelegenheid. En volop ruimte voor de kinderen om te spelen. Ook zijn er diverse restaurants en winkels. Hier kun je met een gerust hart een hele dag rondlopen.

Normandie Kamperen 7