Campings in Normandië

Normandië; een regio in Frankrijk die tot de verbeelding spreekt. Hier is gestreden, gevochten, gewonnen en veel verloren. Je vind in deze regio dan ook een groot aantal musea, begraafplaatsen en monumenten. Normandië is authentiek, wars van massatoerisme en de bevolking trots op hun cultuur dat stamt al uit de tijd van de Noormannen en Vikingen. Toegeven dit is niet de zonnigste regio van Frankrijk maar de echte streekgerechten, ruige kliffen, wilde zee, de chique badplaatsen en de mooie campings maken veel goed.

ontdek alle campings

Kamperen in NormandiëAl begin 19e eeuw werd er veel gekampeerd in de regio Normandië. De prachtige natuur, de frisse lucht, het water en de rust deden vele stadse mensen goed. Daar kwam bij dat Normandië goed te bereiken is vanaf Parijs. En eigenlijk is daar nog niet zoveel in veranderd. De campings in Normandië zijn van hoge kwaliteit en de familiecampings liggen voor het merendeel aan de kust en hebben ook een zwembad. Het strand en de zee is natuurlijk fijn voor jong en oud. Er is zoveel te zien in Normandië dat je er met gemak een paar weken kunt verblijven.

Gezien de relatief korte reistafstand vanaf Nederland is dit ook een leuke bestemming als je maar een weekje hebt. Ook leuk om voor een weekje eens een glamping accommodatie te proberen op een van de campings in Normandië. Je deelt de campings naast Nederlands ook met Britten en Belgen die net zo dol zijn op de streek. Je vindt ook veel campings in de buurt van de bekendste bezienswaardigheid van misschien wel heel Frankrijk: de Mont Saint-Michel. Campings genoeg dichtbij deze eeuwenoude abdij die op een eiland voor de kust ligt. Bij laag water kun je er te voet over het zand naartoe lopen. Loop bij hoogwater over de aangelegde dam. In het achterland kun je kilometers wandelen en fietsen en het gebied Zwitsers Normandië heeft pittige heuvels. Ben je echt gesteld op rust en ruimte kies dan voor rustiek kamperen bij de boer of een kastelcamping in het achterland. Ook zijn er 'adult only' campings te vinden in de regio Normandië.

Normandie Camping

Ontdek de prachtige (ruige) kust van Normandië

Normandie Camping 2

Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je prachtige campings

Normandië ligt in het Noordwesten van Frankrijk en heeft Rouen als hoofdstad. Vanaf Utrecht ben je in ongeveer 7 uur in de streek dat je kunt zien als Hoog- en Laag-Normandië. Naast Rouen zijn Le Havre, Caen en Cherbourg andere grote plaatsen. Normandië ligt zowel aan het Kanaal als aan de Atlantische Oceaan. Normandië kent 1 luchthaven namelijk die bij Deauville. De verbinden met de trein en Parijs zijn uitstekend. Hier komen kampeerders omdat Normandië zo heel afwisselend is. Cultuur, historie, hoge krijtrotsen, zandstranden en mondaine badplaatsen wisselen elkaar af. Ook is het hier niet al te warm zodat je ook echt de mooiste trips naar bijvoorbeeld de landing stranden kunt maken.

campings in Normandië

Top 10 campings Normandië

1
1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.58,00
2
Camping Le Fanal 1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.28,00
Accomodatie
v.a.51,95
3
Camping Les Pommiers Du Mont Saint Michel 1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.45,95
4
Marvilla Parks Camping Riva Bella 1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.29,00
Accomodatie
v.a.43,00
5
Huttopia Camping Calvados 1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.29,95
Accomodatie
v.a.51,00
6
Camping La Cote De Nacre 1
> 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.19,00
Accomodatie
v.a.37,50
7
Camping Vikings 1
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.33,50
Accomodatie
v.a.55,00

Highlights Normandië

Normandie

De streek Normandië bestaat uit; Normandië. En daar hebben we je al best veel over verteld. Ben je al overtuigd dat dit de bestemming gaat worden voor je volgende kampeertrip naar Frankrijk? Misschien kunnen we je nog meer overtuigen want: wie van lekker eten houdt zit in Normandië helemaal prima, het kent veel typische gerechten. Crêpes zowel zoet als hartig, kazen, cider, eend, gezouten lamvlees, vis en calvados. In het stadje Calvados kom je te weten waarom dit drankje de streek zo bekend heeft gemaakt. Proost he! In ieder dorpje is er wel een wekelijkse markt voor streekproducten want daar zijn de inwoners echt aan verknocht. 

Normandie Kamperen 7

Normandie Kamperen 8

Lekker winkelen in Normandië

Ken je de Franse 'Hypermarches'? Die gigantische supermarkten waar echt alles te koop is? Ook die vind je in Normandië!! Moet je een keer bezocht hebben wanneer je hier komt kamperen. Ook zal ieder dorp een schattig souvenirwinkeltje hebben.

Écht shoppen doe je in grotere steden zoals Rouen. Vergeet dan niet om de bekende kathedraal de Notre Dame te bezoeken. Nog een laatste dingetje behalve grotere familiecampings met alle faciliteiten kun je hier ook prima back to basic. Ook een duurzame charme camping of eco-toerisme is hier te vinden.

Activiteiten Normandië

Mont Saint-Michel

Een van de meest geliefde plekken om te bezoeken als je naar Frankrijk gaat is zeker ook de Mont Saint Michel. Gelegen dus in Normandie op een eilandje voor de kust. De eeuwenoude abdij zie je al van verre en is echt gebouwd in zee. Met laag water kun je via het strand naar het eilandje lopen. Bij hoogwater ben je aangewezen op de dam die ze hebben gebouwd. Het eiland is autovrij, parkeren kun je voor de dam. Op het eiland zelf is veel te zien en te doen. Ook zijn er genoeg restaurantjes en winkeltjes. Voor de abdij betaal je een bijdrage in de entree. Al eeuwenlang een populair bedevaartsoord. Kampeer je vlakbij de Mont Saint-Michel rijdt er dan eens in de avond naar toe. Een magisch licht ontsteekt er. Zo mooi om daar foto's van te maken. En als het even kan, bezoek 'm buiten het hoogseizoen of op door-de-weekse dagen.

Normandie Kamperen 9

Normandie Kamperen 10

Landingsstranden van Normandië

Het is natuurlijk een beetje wrang dat je beroemd wordt op een stukje wereldgeschiedenis maar Normandië is echt wereldwijd bekend om de landingsstranden. In de nacht van 5 op 6 juni 1944 was het D-Day en werd de strijd aangegaan met de Duitsers. Je kunt er in deze streek ook niet omheen en het is voor velen DE reden om de streek te bezoeken. Omaha Beach, Utah Beach, Sword Beach, Gold Beach allemaal even indrukwekkend weet ik uit eigen ervaring.

Afhankelijk van waar je kampeert zijn er nog meer invasiestranden te bezoeken. Je kunt met een jeep over de invasiestranden gaan terwijl je alles verteld wordt over de slag. Stranden vol verhalen die worden geteld in de diverse musea en bij monumenten die je vanzelf tegenkomt. Ook de begraafplaatsen zijn indrukwekkend. En heb je de parachutist aan de kerk bij Sainte-Mere-Eglise gezien?

Ga naar Caen

Caen is een van de grotere steden en ooit gesticht door Willem de Veroveraar. Hoe de eerste bewoners hier leefden kom je te weten als je abdijen, kloosters en musea in de stad bezoekt. Vandaag de dag is Caen een moderne groene en levendige stad waar je ook heerlijk kunt winkelen of eten. Ook ben je op slechts 10 minuten van zee. De jachthaven van Caen is echt een leuke plek voor een wandeling. Ook vind je hier veel restaurantjes met een top uitzicht in de avonduurtjes.

Ben je nu geen 'museum-ganger' en kampeer je in Normandië, bezoek er dan op z'n minst eentje. En laat dan dat het oorlogsmuseum 'Le Memorial' in Caen zijn. Het grootste en modernste museum over de landing in Normandië in 1944. Bezoek de ondergrondse bunker, bekijk de historische filmbeelden en ontdek dat het museum modern en interactief is. Het museum is uitgeroepen tot Internationaal Cultureel Centrum voor de Vrede.

Bezoek je Caen met kinderen ga dan ook zeker naar Festyland; een kleinschalig attractiepark net buiten Caen. Ook Park Ornavik is erg leuk. Een prehistorisch museum/dorpje dat je meeneemt naar de tijd van de Vikingen.

Normandie Kamperen 6