Campings in Pays de la Loire

Pays de la Loire is al sinds jaar en dag erg populair onder Nederlandse kampeerders. Je vindt 'm in het westen van Frankrijk en het kost je vanaf Utrecht 8 uur om er te komen. Met als 'buren' onder andere Normandië en Bretagne. De Loire, de grootste rivier van Frankrijk, kronkelt dwars door deze regio. Het landschap is glooiend en je vind er pittoreske dorpjes en schilderachtige wijngaarden. Ook kun je hier genoeg kasten en abdijen bezoeken. En dus de uitgestrekte kust. Bezoek met kinderen themapark Puy de Fou, naast de vele dierentuinen en aquaria die de streek rijk is. Ook wordt hier veel gefietst. 

ontdek alle campings

Kamperen in Pays de la Loire

 

Pays de la Loire is een heel afwisselende regio. Wat betreft landschap en campings. Hierdoor valt er in Pays de la Loire voor iedere kampeerder wat te beleven. Al vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst zullen de meeste campings haar deuren openen voor gasten. Zoek je iets 'speciaals' dan zou ik zeker mijn focus leggen op de streek. Hier kun je kamperen bij een wijngaard of een kasteel. Maar ook op een eiland voor de kust; bijvoorbeeld Noirmoutier. Zeker dat laatste is wat mij betreft een unieke ervaring.

Verder vind je veel strandcamping rond de populairste badplaats in de Vendee; Saint Jean de Monts. Ik ben er geweest en het is een toffe badplaats met veel faciliteiten. De stranden zijn ruim, schoon en bewaakt in het hoogseizoen. Hier vind je wel de grotere campings van de regio. Iets meer landinwaarts is er genoeg rust en ruimte op de diverse campings te vinden.

Pays De La Loire 6

Bezoek een van de luxe Castelcamping in Pays de la Loire

Pays De La Loire 7

Ontdek de prachtige campings aan de kust.

Pays de la Loire ligt in het westen van Frankrijk. Bossen, weide, moerassen en een fantastische kustlijn wisselen elkaar af. Nantes is de hoofdstad van dit gebied. De zomers zijn hier lekker warm en het najaar en de winter verloopt mild. Een zeeklimaat dus. Gezinnen met kinderen trekken het meest richting de Vendee. De stranden zijn hier schoon, lopen langzaam af in zee en er de stranden zijn vaak bewaakt. Ook is de reisafstand vanaf Nederland nog goed te doen. Naast de kustlijn kent de streek ook veel kastelen en natuurlijk de rivier de Loire. Je kunt hier uitstekend fietsen, wandelen, golfen en paardrijden. 

camping in Pays de la Loire

Top 10 campings Pays de la Loire

1
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.22,50
Accomodatie
v.a.55,95
2
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.23,80
Accomodatie
v.a.49,00
3
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.19,28
Accomodatie
v.a.39,57
4
11
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.17,50
Accomodatie
v.a.56,00
5
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.38,00
Accomodatie
v.a.52,95
6
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.35,00
Accomodatie
v.a.50,00
7
1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.28,00
Accomodatie
v.a.56,00
8
1
>250 plaatsen
Familiecamping
In het bos
Staanplaats
v.a.37,00
Accomodatie
v.a.55,95
9
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.23,95
Accomodatie
v.a.44,50
10
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan de zee
Staanplaats
v.a.22,95
Accomodatie
v.a.48,75

Highlights Pays de la Loire

Rivier de Loire 

Je hebt hier meteen de langste rivier in Frankrijk te pakken. Met meer dan 1000 kilometer aan lengte mag dit toch wel imposant genoemd worden. De rivier stroomt ook door steden als Orleans en Nantes. Allemaal leuke steden om te bezoeken.

Maar als je op doorreis bent in de streek zijn hier ook genoeg overnachtingscampings te vinden. Wist je trouwens dat de Loire in een andere toeristische regio van Frankrijk ontspringt? Namelijk in de Ardèche. Uiteindelijk komt de rivier uit in de Atlantische Oceaan. De rivier kronkelt dus door Frankrijk en heeft daarnaast ook veel zijrivieren. Een stuk van de Loire is verklaard tot werelderfgoed omdat juist op dit stuk veel kastelen te vinden zijn.

Al heel vroeg in de geschiedenis wist men de rivier te vinden en woonden men er graag aan. Al vroeg wisten ze hier wijn te verbouwen en kent men lekkere streekproducten. Echt een oer provincie van het mooie Frankrijk. 

Pays De La Loire 5

Pays De La Loire 4

De Vendee

Een andere highlight in Pays de la Loire is de populairste kampeerregio de Vendee. Deze regio is vooral geliefd onder rustzoekers, natuurliefhebber, actieve kampeerders en gezinnen met kinderen.

Het aantal zonuren is hoog, het is 8 a 9 uur rijden vanaf Utrecht en de stranden zijn schoon en breed. Surfers ontmoeten elkaar bij de badplaats La Tranche-sur-mer. Gezinnen met kinderen strijken graag neer in de buurt van Saint-Jean-de-Monts. Er zijn veel toffe kampeerlocatie, ook voor naturisten en mensen die graag hun hond meenemen op vakantie.

Voor de kust liggen twee eilanden namelijk Ile de Noirmoutier en Ile d'Yeu. In de streek wordt ook veel gefietst en vogelaars kunnen terecht bij de moerasgebieden. Je vindt er meer dan 1000 soorten vogels. Natuurlijk zijn er ook diverse watersporten mogelijk aan de kust. Maar in de binnenlanden kun je ook gaan golfen. Wat een veelzijdige regio is dit! Bezoek met kinderen een van de vele aquaria, dierentuinen of themapark 'Puy de Fou'.

Activiteiten Pays de la Loire

Puy du Fou

Het themapark Puy du Fou hebben we in dit artikel al een paar keer genoemd. Het is namelijk één van de populairste (attractie) parken van Frankrijk. Op dit park maak je een reis door de tijd! Er zijn ontzettend veel shows te zien met gigantische licht- en geluidseffecten. Ook zijn de stunts ontzettend spectaculair. Ga maar eens kijken in de Romeinse arena. Ook dieren spelen vaak een rol in de shows. Roofvogels, paarden, varkens, herten en wolven; kortom er komen veel dieren voorbij. Men komt naar dit themapark vanwege de ontzettend professionele shows. Ze hebben zelfs een eigen academie hiervoor. En de Efteling heeft voor haar voorstelling 'Raveleijn' de hulp ingeroepen van Puy du Fou.

Je kunt het park bezoeken vanaf maart tot november. Een dagkaart kost rond de 35 euro, voor de kinderen wat minder. Aangezien 1 dag echt te kort is kun je ook aantrekkelijke meerdaagse tickets kopen. Inmiddels vind je bij het park 5 themahotels! Er zijn camperplaatsen beschikbaar bij het park zelf. Vanzelfsprekend is dit goed te combineren met een kampeervakantie in de Vendee. 

Pays De La Loire 3

Pays De La Loire 2

De Vendee-eilanden Noirmoutier en Yeu

Voor de kust van de Vendee, behorende bij Pays de la Loire, liggen 2 eilanden. Yeu en Noirmoutier; laatstgenoemde is twee keer zo groot als 'Ile de Yeu'. Nourmoutier is bereikbaar via een brug die het eiland met het vaste land verbindt. Houd je echter wel een beetje van spanning en avontuur neem dan de 18e -eeuwse toegangsweg genaamd Le Passage du Gois. Bij vloed loopt de weg onder water, houd dus goed de getijden in de gaten want dat kan hier ineens heel snel gaan.

Yeu bereik je middels een tochtje met de veerboot van een half uur. Eenmaal aangekomen voel je die magische eilandsfeer. Je verkent de eilanden het beste op de fiets. Al fietsend kom je langs prachtige villa's uit de belle epoque tijd. En langs charmante witte vissershuisjes, een zeemanskerkje of een haventje. Hier eet je super verse mosselen en oesters! Op het eiland Noirmoutier zul je zoutpannen onderweg tegenkomen. Een echte delicatesse van het eiland dit natuurzout. Het zal je niet verbazen dat je prachtige foto's kunt maken bij verlaten baaitjes, de ruige kust en de bossen in het midden van het eiland. Op het eiland Noirmoutier kun je komen kamperen. Meer informatie daarover vind je op Campingzoeker

Le mans 

Allereerst is Le Mans een prachtige stad om te bezoeken. Misschien onterecht wordt deze omgeving alleen gebruikt als doorreis richting de zuider gelegen delen in Frankrijk. Vakwerkhuizen, kerken, pleintjes en heerlijke restaurants. Er zijn genoeg redenen om de stad aan te doen.

Maar waar de stad is het meest bekend om de beroemde autorace die jaarlijks wordt gehouden op het circuit; de 24 uur van Le Mans. Naast het bezoeken van dit bijzondere evenement is het circuit het hele jaar door geopend. Bijzonder om een kijkje te nemen en mocht je meer willen weten over dit circuit en de race die sinds 1923 gehouden wordt; bezoek het museum.  Le Mans ligt central in de regio en is vast goed aan te rijden vanaf je camping. 

Pays De La Loire 8