Kamperen en een pretpark bezoeken; wat mij betreft een ideale combinatie! Er zijn pretparken in Nederland met een eigen camping, maar we hebben ook een aantal campings geselecteerd die zo dicht mogelijk bij jou favo attractiepark liggen. Ben je van plan een camping te boeken omdat je een pretpark wilt bezoeken; lees dan snel verder en ontdek de 15 mooiste campings in de buurt van een pretpark!

Alle onderwerpen in dit artikel

Camping dichtbij de Efteling

01. Camping Duinhoeve in Udenhout 

We pakken meteen het bekendste attractiepark van Nederland; de Efteling in Kaatsheuvel. Dit attractiepark beschikt over eigen vakantieparken en een hotel; maar waarom niet lekker je eigen spulletjes mee en gaan kamperen? Dit kan heel goed op camping Duinhoeve te Udenhout op slechts een paar autominuten van de Efteling. En met de fiets is het een klein half uurtje.

Naast kamperen kun je op deze groene familiecamping ook diverse huuraccommodaties boeken. Handig is dat ze broodjes en ontbijtservice aanbieden; dan kunnen jullie na het ontbijt gelijk op pad.

Na een sprookjesachtige dag in de Efteling kun je terecht in het smulhuis voor een lekkere dagschotel. Op warme dagen lonkt het verwarmde buitenbad met piratenschip. Na een drankje voor de tent is het echt tijd om je ogen dicht te doen. Morgen weer zo'n dag? 

ontdek Camping Duinhoeve

40 attracties en 21 waterglijbanen

02. Camping en vakantiepark Duinrell in Wassenaar

Een attractiepark en het grootste waterpark van de Benelux bij elkaar. Op naar Duinrell bij Wassenaar in Zuid-Holland vlakbij de duinen en het Noordzeekust. Voor diegene die al eens geweest is; er zijn gloednieuwe attracties gepland voor het seizoen van 2023. Stoere attracties maar ook genoeg voor de kleine avonturiers.

Na een dagje Duinrell houdt het plezier nog wel even aan op de camping! Hopelijk heb je nog energie voor de bowling, padel, gamehal en alle speeltuinen. En anders heeft het entertainment team nog wel iets bedacht. Er zijn verschillende kampeervelden met elk hun eigen eigenschappen (bijvoorbeeld privé sanitair). Ook zijn er volop huuraccommodaties.

Voor eten en drinken hoef je zeker niet het park en de camping te verlaten. Van supermarkt, pizza, take-away en 'La Place' er is vanalles aanwezig. Met een taxistandplaats en bushalte op de camping ben je ook zo bij het station, in Den Haag of de kust van Scheveningen.

ontdek camping Duinrell

Camping bij all-inclusive pretpark

03. Camping en vakantiepark Drouwenerzand in Drouwen

Je komt natuurlijk voor een bezoek van een of meerdere dagen aan attractiepark Drouwenerzand. Immers de entree is bij een verblijf op de camping inbegrepen (minimaal 3 nachten). Het attractiepark heeft een all-in formule wat betekent dat: fruit, brood, soep, friet, snack, limonade, koffie, thee en ijs vrij verkrijgbaar zijn de gehele dag. 

Er zijn in totaal 18 kampeerplaatsen waar je met je eigen kampeermiddel welkom bent. Extra luxe is het dat elke plek beschikt over privé sanitair, met een eigen afwasplaats aan de buitenzijde. Tussen de kampeerplaatsen in vind je ook nog enkele huuraccommodaties in de vorm van lodges. Je loopt eenvoudig van het pretpark naar de camping.

In 2023 staat er een nieuwe attractie gepland namelijk de drifter! Is het een warme dag dan zocht het waterplein met zijn waterstralen voor de nodige verkoeling. Kun je daarna weer een rondje maken in de hunebedbaan of de piratenboot. 

ontdek Camping Drouwenerzand

Beleef het wilde westen

04. Camping Slagharen in Slagharen 

Plezier voor jong en oud en dat al generaties lang in attractiepark Slagharen. En wat fijn dat het 'wild west' avontuur niet na een dag hoeft te stoppen; je neemt gewoon je eigen kampeermiddel mee en blijft lekker slapen! Het beste van twee werelden; kamperen en een attractiepark bezoeken.

Het campinggedeelte is lekker rustig gelegen en er is volop groen. Aankomsten zijn iedere dag mogelijk met een minimum van 2 nachten. Je kunt dus zelf je ideale mini-break inplannen. De entree tot het attractiepark is inbegrepen vanaf de aankomstdag tot en met de vertrekdag.

Ook is de toegang tot Sunny beach inbegrepen. Hier kun je lekker spelen en spetteren op het strand, relaxen op de zonneweide en spelen in de waterspeeltuin (alles openlucht). Heb je nog energie over na een dagje pretpark dan wachten er speeltuinen, een tennisbaan, voetbalveld en volleybalveld. Ook is er een uitgebreid animatie- en entertainmentprogramma. 

ontdek Camping Slagharen

Voor een bezoek aan attractiepark Hellendoorn

05. Camping Noetselerberg in Nijverdal

Familiecamping Ardoer Noetselerberg is een grote vijfsterren camping met volop faciliteiten. Ook een ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan attractiepark Hellendoorn en daarom staat deze camping in de top 15. Hellendoorn is een gemoedelijk attractiepark niet te groot, dus weinig lopen en meestal korte wachttijden bij de attracties.

Zet je tent of caravan zeker neer voor meerdere dagen want behalve pret in het attractiepark is er op de camping ook genoeg te beleven. Je mag er trouwens met 8 personen op een kampeerplek, ideaal voor een groter gezin. Waterpret is er in het binnen- en buitenzwembad. Ook de indoorspeeltuin is echt een favoriet.

Na een dag pretpark kun je plaatsnemen in het restaurant, een snack meenemen naar je tent of even inslaan in de supermarkt voor een barbecue. 

ontdek Camping Noetselerberg

Overnacht in een vliegtuig, brandweerauto of helikopter.

06. Camping Jan Klaassen Dromenland in Braamt

Deze camping met attractiepark is een regelrechte aanrader in Gelderland en daarom in deze top te vinden. De camping is kleinschalig, omheind en autovrij. Een heerlijke plek om verder te spelen en tot rust te komen na een dagje pretpark.

Eten kan in het restaurant en voor de ochtend zijn er de gewenste broodjes aanwezig. Heb je weer voldoende energie om het park op te gaan, of blijf je nog even spelen op de camping zelf? Met de gratis wifi laat je je omgeving weten hoe leuk je het hier hebt.

Tijdens je verblijf op de camping heb je gratis toegang tot het nabijgelegen pretpark het land van Jan Klaassen. Een pretpark met buitenspeelpark, spraypark en indoorspeeltuin. Kinderen in de leeftijd tot 10 jaar maken spelenderwijs kennis met theater, spelen en attracties.

Ontdek Jan Klaassen Dromenland

Bij all-in verkeers- en attractiepark Duinen Zathe

07. Camperplaats Appelscha in Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe is nog zo leuk, overzichtelijk en kindvriendelijk park dat Nederland rijk is. Je entreeticket is op basis van all-inclusive dus je bent een compleet verzorgd dagje uit! Speciaal voor de kampeerders onder ons die de beschikking hebben over een camper; camperplaats Appelscha is een echte aanrader.

De camperplaats wordt gerund door een jong gezin die er zelf ook woont en regelmatig te vinden is voor een praatje, tips en adviezen. Ze besteden veel aandacht aan het terrein wat ook geheel past in de natuurlijke en bosrijke omgeving waarin het zich bevindt. Er zijn in totaal 25 camperplaatsen.

De ruime staanplaatsen met eigen stuk gras zijn voorzien van een verharde ondergrond. Het sanitair is schoon en modern en er is een camperservicestation. Op een steenworp afstand vind je diverse horeca en winkels. Je bevindt je net buiten het plaatsje Appelscha.

ontdek Camperplaats Appelscha

Ontmoet Jul & Julia in attractiepark Julianatoren

08. Camping Landal Rabbit Hill in Nieuw-Millingen 

Nog een super leuke camping vlakbij een populair attractiepark. Dit keer gelegen op de mooie Veluwe. Hier kun je gerust een aantal dagen langer staan want behalve een dagje Julianatoren is er nog veel meer te zien in de omgeving.

Neem een van de mooi ruime kampeerplaatsen in het bos of kies een chalet of bungalow. Met een binnen- en buitenzwembad, een bomvol recreatieprogramma, een fijne winkel met superverse broodjes en een restaurant voor de avond is het hier compleet genieten.

Attractiepark Julianatoren in de bossen bij Apeldoorn is het perfecte dagje uit voor kids van 3 tot en met 12 jaar. Geniet van de dagelijkse shows en de vele attracties. Doordat het park niet heel groot is, maar wel super veel attracties kent, hoef je niet ver te lopen en kun je vanaf een bankje je oudere kids zien genieten. Ze kennen alle karakters ook van de serie op rtl 4. 

Ontdek Camping Landal Rabbit Hill

Wie durft er in alle achtbanen in Walibi Holland?

09. Monda camping & Aqua centrum Bremerbergse Hoek in Biddinghuizen

Flevoland is echt een prima nog relatief onontdekte kampeerregio waar vele uitstapjes mogelijk zijn. Maar jij, en vooral je tieners komen voor Walibi! Een dagje (of meer) vol achtbanen en ander plezier. Morgen weer?

Dat je na een actieve dag in het park wilt relaxen begrijpen ze op Monda camping Bremerbergse Hoek maar al te goed. Er zijn moderne huur accommodaties en ruime kampeerplaatsen. En de ligging is pal aan het Veluwemeer.

Boek alvast een tafeltje het strandpaviljoen op de camping. Zit er een zonsondergang in vanavond? Als je nog energie over hebt kun je nog een duik nemen of spelen op het speeleiland.

ontdek Aqua centrum Bremerbergse Hoek

Ontdek Tivoli

10. Camping de Groote Flierenberg in Berg en Dal

Denk je de meeste attractieparken in Nederland al te kennen? Zegt Tivoli je iets? Ook echt een topper die een plaatsje verdiend in deze top aan campings bij attractieparken. Bovendien is deze camping echt de moeite waard om te bezoeken, echt een ultieme charme camping.

Gesitueerd rondom een monumentale boerderij zit je hier meer dan goed in Gelderland. Check vooral die oprijlaan! Hier word je gastvrij onthaald en hebben de eigenaren maar een vraag. Waar heb jij behoefte aan?

Over Tivoli te Berg en dal. Een superleuk knus attractiepark voor een fijn prijsje. Met goed eten & drinken, entertainment en tal van leuke attracties zoals de botsauto's, de choco kopjes, het reuzenrad en het spookhuis kom je hier je dag wel door. 

ontdek Camping de Groote Flierenberg

Een dagje Drievliet wie gaat er mee?

11. Camping de drie Morgen in Zoetermeer 

Van attracties voor de allerkleinsten, tot een supervette rit in een achtbaan, een vrije val met de tijdmachine of een 5d show. Iedereen gaat in Drievliet een top dag beleven. Niet voor niets bestaat dit attractiepark al 85 jaar.

Wat fijn dat je na een drukke dag in het park ultiem kunt onthaasten op een ruste plek in het groen. Op camping de drie morgen ben je het hele jaar van harte welkom. Er zijn in totaal 90 kampeerplaatsen, gratis wifi en ook de hond mag mee.

Voor de kinderen zijn er op de camping zelf nog verschillende speeltoestellen, traptrekkers en liggen er spelletjes en boeken klaar bij de receptie.

ontdek Camping de drie Morgen

Op een steenworp afstand van attractiepark de Waarbeek

12. Minicamping Twekkelo in Twekkelo

Bij Hengelo is ook een heel leuk attractiepark de vinden namelijk de Waarbeek. Dit park werkt op basis van een all-in formule dat betekent dat je wat betreft eten en drinken je portemonnee niet meer hoeft te trekken. Ligt de Waarbeek in het mooie Twente niet echt op de route? Blijf dan vooral kamperen op minicamping Twekkelo

Deze minicamping ligt op een steenworp afstand van het pretpark. Hier word je warm en gastvrij onthaald na een dagje vol zwieren en zwaaien. Onthaasten en genieten kun je hier. Het unieke van deze camping is dat ze bijzondere dingen in de verhuur hebben die je verblijf extra comfortabel maken.

Van brandhout tot schapenvacht, een verzorgd ontbijt tot borrelplank. Bezoek ook zeker het gezellige campingwinkeltje. En nog makkelijk huur fietsen! Op de fiets ben je helemaal snel bij het attractiepark en kun je ook nog wat leuke routes door de Twentse omgeving maken.

ontdek Minicamping Twekkelo

Op naar speelpark Oud Valkeveen

13. Landal Gooise heide in Huizen

Gooise Heide is een gloednieuw park van Landal op een spectaculair mooi stukje Nederland. Je hebt de keuze uit verschillende compleet ingerichte safaritenten vanaf 2 tot 8 personen.

Speelpark Oud Valkeveen is zeker niet gloednieuw maar bestaat al sinds 1930. Heel veel generaties hebben al plezier gehad in dit speelpark aan het water. Gaan we eerst in de dolle dieren baan, de vallende schuit of de vliegende valk? Wat een leuk park voor kinderen vanaf 0 tot 12 jaar!

Bij warme dagen is de mega stormbaan favoriet. Je landt dan namelijk in het water, neem dus je zwemkleding en een handdoek mee naar Oud Valkeveen. Eenmaal terug bij je safaritenten kun je eten afhalen maar je ook laten bedienen in het restaurant.

ontdek Landal Gooise heide

Voor een onvergetelijk bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden

14. Camping Diana Heide in Amen

Geniet van een dagje in de wondere wereld van al het moois wat studio 100 ons brengt. Van Bumba, K3, Piet Piraat, Heidi je zult iedereen tegenkomen. Of verwerkt in een attractie, in een show of misschien wel in levenden lijve.

Camping Diana Heide is een prima uitvalsbasis als je plannen hebt om richting Plopsa te gaan. Via mooie Drentse weggetjes en door een oer-landschap zul je al spoedig het attractiepark bereiken. Er is een grote indoorhal, maar ook diverse attracties buiten, de loopafstanden zijn kort en het park is tot in detail in thema ingericht. Eenmaal terug op de camping kun je een heerlijk diner nuttigen in het eetcafé of duik nog even de recreatieplas in.

Wil je meer weten over deze camping? Lees onze review over Camping Diana Heide

ontdek Camping Diana Heide

Ga op avontuur in Familiepark Nienoord

15. Landgoedcamping Nienoord in Leek

Op naar Groningen waar Familiepark Nienoord al meerdere malen bekroond is tot een van de leukste uitjes van de provincie. Midden in de bossen op een prachtig landgoed vind je meer dan 80 attracties en speeltoestellen.

Ook in het plaatsje Leek ligt landgoedcamping Nienoord. Waar je na je bezoek aan het familiepark een plons kunt nemen in het binnen- of buitenzwembad. Naast kamperen kun je ook terecht in een vierpersoons coco sweet en trekkershut.

Na een dag vol zwieren en zwaaien wacht op de camping de Pannenkoeken Burcht. Na de pannenkoeken kunnen we nog een rondje midgetgolfen of de allerlaatste energie kwijt op de air trampoline. 

ontdek Landgoedcamping Nienoord

Duinrell - camping vlak bij een attractiepark

Wat zijn de voordelen van kamperen in de buurt van een pretpark?

Er zijn verschillende goede redenen te verzinnen voor een kampeervakantie op een camping vlak bij een pretpark. Zo kun je je pretpark bezoeken verdelen over meerdere dagen. Hierdoor heb je meer tijd en ga je uitgeruster op pad. Doordat je meer tijd hebt heb jij geen stress meer bij een langere wachtrij of als de dag voorbijvliegt! Moe? Op de camping kun je meteen lekker relaxen. Naast een pretpark zijn er in de buurt van een camping vaak nog veel meer leuke bezienswaardigheden waardoor je gemakkelijk verschillende uitjes kunt combineren.

Wij hopen je met deze top 15 aan campings bij attractieparken in Nederland weer de nodige kampeerinspiratie te hebben gegeven. Dit is echt een leuk te plannen trip in bijvoorbeeld het voorjaar of rond de herfstvakantie. Heb jij nog een goede tip voor ons wat betreft een camping bij een pretpark, laat het ons vooral weten! De voorpret begint op Campingzoeker!

Vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos