Als ik op vakantie ga verblijf ik het liefst op de camping. In een huuraccommodatie wel te verstaan. Wij beschikken namelijk niet over een eigen kampeermiddel. Al in de herfst ben ik bezig met het plannen van de vakantie van volgend jaar. Omdat ons gezin uit vier kinderen bestaat in de leeftijd van 2 tot 8 jaar kan het vinden van een geschikte accommodatie best een uitdaging zijn.

Dit jaar hadden we nog voldoende aan een stacaravan met 3 slaapkamers waarvan er op eentje een campingbedje moest kunnen staan. Voor volgend jaar wacht mij een grotere uitdaging want momenteel ben ik zwanger van onze vijfde. Dat betekent dus volgend jaar op de camping met een baby die nog meerdere keren per dag slaapt.

Alle onderwerpen in dit artikel

Groot, Groter, Grootst. Dat is dus waar ik naar op zoek ben voor het kampeerseizoen van 2023. Een camping in Nederland met een geschikte accommodatie waar wij met een baby uit de voeten kunnen en de rest van het gezin zich ook zal vermaken. 

Ik bezocht dit jaar twee campings waarvan eentje er zo goed beviel dat we spontaan nog een weekendje gingen. En omdat wij van Campingzoeker je graag wat werk uit handen nemen deel ik graag mijn ervaringen met jou! 

Op zoek naar een camping voor een groot gezin
Het vinden van een camping met een geschikte accommodatie kan best een uitdaging zijn.

Capfun Sprookjescamping in Rheeze

Capfun Sprookjescamping is een echte kindercamping voor kids in de leeftijd van 0 tot 9 jaar. Wat mij zo aantrok aan deze camping is dat er vanaf de opening van de camping in april tot aan oktober iedere dag entertainment is. En dan buiten de weekenden en vakanties echt gericht op de allerkleinsten in de leeftijd van 0-3 jaar. Op ieder kampeerveld is een speeltoestel te vinden en sinds de overname van Capfun zijn er splinternieuwe chalets geplaatst waarvan sommigen geschikt zijn tot 10 personen.

Centraal op de camping vind je twee kampeervelden voor als je met eigen tent of caravan komt. Wat betreft faciliteiten hoef je de camping niet af want er is zowel een binnen- als buitenzwembad, een recreatieplas, binnenspeeltuin, horeca en een supermarkt.

Sprookjescamping in Rheeze
Hier is iedere dag entertainment voor de kinderen.

Sprookjeswereld

Je treedt binnen in de sprookjeswereld van Hannah de Heldhaftige en vriendjes. Hannah zocht ooit het mooiste plekje van het land en heeft haar kasteel (receptiegebouw) gemaakt op de Sprookjescamping in Rheeze. Hannah heet je iedere dag welkom in de Sprokkelplaats, een theater, waar veel activiteiten plaatsvinden en elke avond een theatershow van een half uur. De kracht zit 'm hier echt in het professionele team, dezelfde elementen die iedere show terugkomen en de aanstekelijke liedjes. Wat er op een dag te doen is voor welke doelgroep vind je gemakkelijk terug in de speciale app van de camping. De sprookjesfiguren kom je de hele dag tegen op de camping, zelfs tot aan je tent! 

Dit was onze accommodatie

Wij boekten een minikids stacaravan geschikt voor 7 personen (en eventueel een baby in de speelkamer). De stacaravan is voorzien van drie slaapkamers en een aparte speel/slaapkamer voor een baby. In de speelkamer vind je een commode, bad, bedje, luieremmer, kinderstoel en speelgoed. De overdekte veranda heeft een afgesloten terras waardoor je kleintje niet kan ontsnappen. Prettig was ook de vaatwasser, magnetron, kinderservies en het uitzicht op een speeltoestel. Er zijn veel verschillende types stacaravans te huur vanaf 4 tot maar liefst 10 personen. De meeste capfun campings in Nederland hebben accommodaties voor grotere gezelschappen. Je vindt alle capfun campings op Campingzoeker!

Onze accommodatie op de Sprookjescamping
Wij kozen een splinternieuwe minikids stacaravan geschikt voor 7 personen.

Gaan we nog een keertje terug?

Toen er een lang weekend met studiedagen gepland stond voor de kids besloten we spontaan (lees 2 dagen van tevoren) om terug te gaan naar deze camping in Overijssel. Boeken via de pagina ging eenvoudig en na contact bleek dezelfde chalet als de vorige keer nog beschikbaar! Onze kinderen hebben het echt nog iedere dag over de Sprookjescamping. Mocht er zich nog een onverwacht lang weekend buiten de vakanties aandienen dan zou ik niet aarzelen om terug te gaan. Zeker omdat er dus de animatie is buiten de schoolvakanties om en er in 'onze' accommodatie nog ruimte is voor een baby.

De faciliteiten zijn ook zo uitgebreid dat je niet de camping af hoeft en de oudsten kunnen overal zelf op af. Voor een zomervakantie vind ik deze camping voor ons gezin te groot en te druk. Ook word je 'geleefd' door het animatie programma wat echt ieder uur van de dag doorgaat. Wat leuk is voor een paar dagen maar meer ook niet. 

meer over Sprookjescamping te Rheeze

Camping Zwinderen
Voor onze tweede camping kozen we voor een kleinschalige charmecamping.

Camping Zwinderen

Hoe groot kon het contrast zijn met de mini charmecamping die wij bezochten in de eerste week van onze zomervakantie eind juli. Camping Zwinderen beschikt over 38 kampeerplaatsen, 2 camperplaatsen, 3 pods voor 4 personen en 2 chalets voor 6 personen. In de zomervakantie is er op enkele dagen van de week kleinschalige animatie door het beheerdersechtpaar zelf. Een enthousiast stel met kinderen die de camping iedere keer een stukje aan het vernieuwen zijn.

Zo is er een mooie huiskamer waar je een spelletje kunt doen of boekje kunt lenen. De dierenweide is vernieuwd, net zoals de diverse speeltuinen. Er staan skelters voor vrij gebruik en omdat de camping autovrij kunnen de kinderen veilig rijden en spelen. Wat het bijzonder maakt is dat deze charmecamping naast een groot openlucht bosbad gelegen is. Vanaf de camping wandel je er zo naar toe en als campinggast heb je gratis toegang.

Zwembad ip camping Zwinderen
Je kinderen hoeven zich hier niet te vervelen!

En hier sliepen wij

In een van de twee zespersoons chalets die in een rustig hoekje op de camping staan. Vanaf de camping hadden wij redelijk zicht op de grootste centrale speeltuin. In een van de drie slaapkamers werd een bed uitgehaald en plaatsgemaakt voor een kinderbedje. De ruimte rondom het chalet is zeer ruim en een bijzettentje mag naast het chalet geplaatst worden. Onze gehuurde aanhanger mocht bij het chalet blijven staan, ideaal als extra opbergruimte. 

Gaan we nog een keertje terug?

Deze camping heeft een prima persoonlijke service zoals je broodjes en snacks die na een whats appje gewoon tot aan je tent worden bezorgd! Ook bij defecten of mankementen is een appje genoeg en zaken worden prima verholpen. Het chalet wordt te klein als we volgend jaar met 7 personen op vakantie gaan. Ondanks dat er een bijzettentje bij mag wordt de binnenruimte met slechter weer wel erg beperkt.

Mocht er bij het chalet nog een goede veranda met overkapping komen zodat je bij minder weer toch buiten kunt zitten zou ik het zeker heroverwegen. De verhuurprijzen van de accommodaties zijn nog niet absurd hoog terwijl je toch gebruik kunt maken van veel faciliteiten die passen bij een grotere camping zoals het bosbad met meerdere zwembaden

meer over Camping Zwinderen

Een gezellige spelletjeskamer op camping Zwinderen
Een mooie huiskamer waar je spelletjes kunt doen.

Meer inspiratie nodig?

Beide campings zijn met uitgebreide omschrijving ook te vinden op Campingzoeker. Ben jij ook opzoek naar de ideale stacaravan voor jouw grote gezin? Houdt dan zeker de pagina van Campingzoeker in de gaten want binnenkort hebben we een mooie top tien aan campings met accommodaties voor grote gezinnen. En dan specifiek een gezin dat groter is dan zes personen. Inspiratie dus voor een groot gezin, een samengesteld gezin, een vriendengroep of misschien gaan opa en oma wel mee kamperen.

Als ik je een tip mag geven, boek op tijd! Bij de camping die wij voor 2023 in gedachten hebben is het plaatsen van een optie mogelijk en gratis te annuleren voor 31 december. Verder kun je het betaalbaar houden door een lang weekend buiten de reguliere vakanties te gaan kamperen. Ook al heb je maar kort de tijd, even opladen op de camping geeft ontspannen aan het hele gezin.

Veel kampeerplezier! 

vind een leuke familiecamping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos