Kamperen is voor kinderen één groot avontuur. De hele dag lekker buiten spelen met vriendjes, naar de kinderdisco en slapen in de tent. En natuurlijk elke dag een ijsje, toch? Ik kampeer al zolang ik het me kan herinneren. Toen ik een paar maandjes oud was, sliep ik heerlijk in de wandelwagenbak achter de caravan. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke en handige kinderkampeerspullen die het kamperen met kinderen leuker en handiger kunnen maken. Ik heb een aantal items op een rijtje gezet waarvan ik er zelf een aantal heb en standaard mee gaan naar de camping.

Alle onderwerpen in dit artikel

Wander wonderlijn van Obelink

Toen we onze kampeeruitrusting gingen uitbreiden omdat we kinderen kregen, ging ik zoek naar leuke klapstoeltje en slaapzakken. Op de website van Obelink kwam ik de kinderlijn van Wander Wonder tegen. En zeg nou zelf, die is toch super leuk. De vrolijke printjes met tentjes, kampvuurtjes, diertjes en boompjes zijn echt een feestje. Wij kochten de slaapzakjes, stoeltjes en de serviesjes. De kwaliteit is mooi en degelijk en zullen zeker nog jaren mee gaan.

ontdek de Wander wonder lijn

De wander wonderlijn van Obelink
Helemaal happy met de Wander Wonder kinderlijn van Obelink

Luchtbed met opstaande rand

Kinderen liggen meestal niet stil in bed. Voordat we dit item hadden ontdekt, moesten we elke avond onze dochter wel een of 2 keer terugleggen op haar luchtbed. Ondanks dat ze er naast was gerold, sliep ze altijd wel lekker verder. Dit peuter luchtbed van Kampa kwamen we per toeval tegen in een lokaal kampeerwinkeltje in België. Wat een uitvinding zeg! Door de opstaande rand kunnen ze niet meer uit bed rollen en het geeft ze ook een fijn beschermd gevoel. Ondertussen maakt ons zoontje van 2 dankbaar gebruik van dit luchtbed. Je koopt hem voor circa € 25,- 

Extra tip: Wij doen er meestal wel een hoeslaken overheen tegen het zweten. 

shop het Kampra luchtbed

Luchtbed met opstaande randen
Lekker languit in bed, zonder dat hij van het luchtbed rolt

Draagzak 

Buggy’s... het kan een super handig ding zijn. Maar als je je auto hebt volgepakt met je campingspullen, is het een hel om dat ding er nog bij te proppen. En een wandelingetje over de authentieke keitjes in een Luxemburgs stadje is ook geen pretje. Toen onze kinderen nog wat kleiner waren, maakten wij veel gebruik van een draagzak. Niet echt een specifiek kampeerartikel, maar ik vind het toch een vermelding waard. Je kindje zit lekker op je rug of buik en jij kan gewoon een lekkere boswandeling maken.

shop een draagzak

Draagzak op de camping
Een draagzak: comfortabel en erg gezellig

Opvouwbare bolderwagen 

Met kleine kinderen heb je veel spullen nodig. Écht heel veel spullen. Een middagje naar het strand is al een kleine verhuizing. Een uitkomst is dan een opvouwbare bolderwagen. Je kunt er al je spullen in kwijt en als je kinderen te moe zijn om verder te lopen kunnen zij er ook in zitten. Een bolderwagen is ook handig om even je boodschappen mee naar te tent te brengen of je vuilniszakken te vervoeren naar het centrale verzamelpunt.

De opvouwbare bolderwagens zijn te koop in allerlei soorten, maten en prijsklasse. 

shop een opvouwbare bolderwagen

Een bolderwagen voor op de camping
Met een (opvouwbare) bolderwagen krijg je alles in één keer mee

Deryan travel cot

Deze opvouwbare reisbedjes zijn vrij bekend. Ze zijn erg handig om me te nemen als je bijvoorbeeld een weekendje weggaat. Je kindje ligt lekker in z’n eigen nestje en is daarnaast ook beschermd tegen muggen. Niet alle kinderen vinden het fijn om er in te liggen, dus het is aan te raden het thuis eerst eens een of twee nachtjes te proberen. Deze bedjes zijn te koop in diverse afmetingen en uitvoeringen. Het enige nadeel van de Deryan travel Cot vond ik het inklappen. Net als de bekende pop up tentjes vereist dit een tactiek die ik nooit onder de knie heb gekregen ;)

shop een Deryan travel cot

Deryan travel cot
Lekker in je eigen nestje met de travel cot van Deryan

Een tablet of draagbare dvd speler

Een lange autorit kan een nog veel langere rit worden wanneer je kinderen zich vervelen op de achterbank. Ik schreef al eerder een blog over hoe je je kinderen tijdens een lange autorit kunt vermaken. Een van de tips is een tablet of draagbare dvd speler met schermpjes. Deze items mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Download thuis alvast een paar leuke filmpjes en apps. Dat scheelt weer dataverbruik op de camping. Ga je uit etenen hebben je kinderen niet veel geduld, het is geen schande om ze dan even lekker een filmpje op de iPad te laten kijken. 

shop een draagbare dvd speler

Tablet of dvd op de camping
Even lekker een filmpje op de iPad kijken

Leuke lampjes 

Ik ben dol op leuke lampjes aan de luifel van de tent, mijn man iets minder ;). Mijn dochter vind het  fijn om voor het slapen gaan nog even een boekje te lezen en daarom is het handig een klein lampje te hebben die zelf aan en uit kan doen in haar slaapcabine. Nog handiger (vooral voor papa en mama) is het als het lampje na een tijdje vanzelf uit gaat. Natuurlijk mag ook een stoere kinderzaklamp niet ontbreken aan je kampeeruitrusting.

ontdek alle campingverlichting

Lampjes op de camping
Ik ben gek op lampjes! Gelukkig mijn kinderen ook

Water kleurboek

Zowel mijn zoontje als dochtertje mogen graag kleuren en tekeningen maken. Prima natuurlijk, maar op de achterbank van je auto wil je niet hebben dat ze met de stiften even flink creatief bezig gaan op de bekleding. Een uitkomst vind ik een waterkleurboek. Je vult de bijgeleverde stift met water. Zodra ze gaan kleuren in het waterkleurboek verschijnen de kleuren in het boek. Geen gesmeer of gedoe. En zodra het water weer is opgedroogd wordt de kleurplaat weer normaal en kunnen ze deze opnieuw en opnieuw maken. Je koopt ze al voor een paar euro.

shop een water kleurboek

Water kleurboek
Kleuren zonder knoeien met een water kleurboek

Naast de vele soorten buiten speelgoed en campingspelletjes zijn er veel leuke en handige kampeerspullen te vinden voor kinderen. Ik hoop dat ik je met dit artikel op leuke ideeën heb gebracht om je kampeer vakantie met (jong)kinderen nóg leuker en makkelijker te maken. Succes!

ga nu op zoek naar een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen