Ik kampeer het liefst aan, of in de buurt van water. Zo kan ik tijdens mijn kampeervakantie af en toe een hengeltje uitgooien, lekker zwemmen of een stukje varen. De omgeving verkennen vanaf het water heeft iets magisch! Nu kun je hiervoor bij veel campings een boot of een kajak huren. Kan dit niet, dan kun je altijd je eigen kajak meenemen. Zelf gebruik ik hiervoor sinds kort de Explorer K2. Dit is een betaalbare 2-persoons kajak van het merk Intex. Tijd voor een review!

Alle onderwerpen in dit artikel
Intex Explorer K2 Kayak review
Deze kajak van Intex is verrassend stabiel!

Waarom een Intex Explorer K2 Kajak?

Wanneer je op zoek gaat naar een opblaasbare kajak kom je er achter dat er van verschillende merken meerdere kajaks worden aangeboden. De instapprijzen liggen ongeveer rond de 75 euro en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ik was op zoek naar een 2-persoons model die zo rond de 150 euro mocht kosten. Dan kom je al snel uit op het merk Intex.

Hoewel je dit merk hoogstwaarschijnlijk kent van haar luchtbedden, verkopen ze vrijwel alles met een ventiel. Van zwembanden tot whirlpools, van strandballen tot kajaks! In het assortiment vind je drie verschillende modellen, namelijk de Challenger, de Explorer en de Excursion Pro. Mijn keuze is gevallen voor de Explorer K2. Deze kajak ziet er stoer uit, wordt overal heel goed beoordeeld en is lekker compact. Wel zo prettig wanneer je naar de camping gaat en niet al te veel ruimte over hebt in je auto ...

Intex Explorer K2 Kayak onderdelen
De Explorer K2 wordt erg compleet geleverd.

Technische specificaties

Voor ik begin met de review hier even de technische gegevens over de Intex Explorer K2 kayak op een rijtje.

Merk Intex
Adviesprijs 149,00 euro
   
Gewicht 16 kg
Pakmaat 42 x 59 x 35 cm ( l x b x h )
   
Afmeting boot
312 x 91 x 51 cm ( l x b x h )
Draagvermogen 180 kg
   
Zitplaatsen 2-persoons
Materiaal 6P Free PVC
Intex Explorer K2 Kayak review
Je voelt je erg veilig in de Explorer K2.

What's in the package?

De Explorer K2 kajak van Intex komt in een grote doos. Dit model wordt erg compleet geleverd waardoor je er meteen mee aan de slag kunt. Dus naast de kajak en de (opblaasbare) stoeltjes krijg je ook een verwijderbare vin (scheg), 2 peddels, een pomp, plaksetje en een opbergtas. In feite heb je alleen nog een reddingsvest nodig voor je het water op gaat.

Intex Explorer K2 Kayak in de verpakking
Erg compact en dus ideaal voor op de camping.

Het opzetten van de Intex Explorer K2 Kayak

Het opzetten van de Intex Explorer K2 wijst redelijk voor zich. Nadat je alles uit de doos hebt gehaald begin je met pompen bij het eerste ventiel. Dit is de bodem van de kajak en wordt aangegeven met het getal één. Ga hierna naar het volgende ventiel, net zo lang tot de boot vol lucht zit. Dit zijn in totaal 5 luchtkamers. De bodem, de twee zijkanten en een spreider aan de voor- en achterkant van de kajak.

Pomp vervolgens de twee stoelen op en plaats ze in de boot. De stoelen positioneer je met klittenband aan de bodem van de Explorer K2. Omdat je de stoelen 'vastplakt' heb je zelf een beetje in de hand hoe groot de afstand tussen de stoelen moet worden. Ga je alleen op pad kun je er zelfs voor kiezen een stoel weg te laten. Handig! Ook de hoek van de rugleuning is instelbaar door de band - die je bevestigd aan de tubes - langer of korter maakt. 

De Intex Explorer K2 wordt geleverd met twee peddels. Iedere peddel bestaat uit 5 delen zodat hij heel compact is mee te nemen naar de camping. Bij het in elkaar klikken kom je er achter dat ook de hoek van de peddels instelbaar is. Zo kun je je peddel naar eigen smaak instellen. 

Als laatste kun je aan de onderkant van de kajak een vin bevestigen. Deze schuif je in een sleuf en zet je vervolgens vast met een pinnetje. Deze vin geeft je meer stabiliteit tijdens het varen en zorgt ervoor dat je gemakkelijker in een rechte lijn vaart.

De vaareigenschappen van de Intex Explorer K2 Kano
Zowel ik als mijn kinderen hebben erg veel lol met deze kajak!

De vaareigenschappen van de Intex Explorer K2 Kayak

De Intex Explorer K2 kajak is gemaakt voor het varen op rustige wateren. Denk aan meertjes, langzaam stromende rivieren en de open zee. Ben je op zoek naar een kajak voor het ruige werk dan zou ik op zoek gaan naar iets anders. Zelf heb ik heb de Intex Explorer K2 meerdere keren getest en dit heb ik gedaan op een meertje en in een open vaart. Dit is mij erg goed bevallen!

Hoewel de boot opgepompt nog redelijk zacht aanvoelt biedt hij opvallend veel stabiliteit! Dit heeft mij echt aangenaam verrast. Zodra je in de boot zit voel je je erg zeker en ben je geen moment bang om te slaan. Hierdoor voel je je erg veilig wanneer je vaart met deze kajak. Ook is de boot opvallend wendbaar. Hij draait gemakkelijk om zijn as waardoor het sturen erg gemakkelijk gaat. Een nadeel hieraan is dat je minder gemakkelijk in een vaste lijn kunt varen. Hij 'snijd' niet door het water zoals je misschien gewend bent van een kajak.

Zoals gezegd voelt de boot redelijk zacht aan. Dit zorgt meteen ook voor de nodige comfort. Ik heb de kajak getest met mijn kinderen en het was vrij gemakkelijk om een comfortabele houding aan te nemen. Je kunt gaan zitten zoals jij dat het prettigst vind. Hoewel op de doos staat dat je deze kajak met twee volwassenen kunt gebruiken zou ik dit niet aanraden. Persoonlijk denk ik dat dit wat aan de krappe kant is en denk ik dat het meer een kajak is voor een volwassenen en een kind.

Intex Explorer K2 Kayak review
De meegeleverde vin zorgt voor extra stabiliteit.

Is de Intex Explorer K2 een goede kajak voor je kampeervakanties?

Je bent op zoek naar een opblaasbare boot voor tijdens je kampeervakanties. Hij moet compact zijn, lekker varen en niet al te veel kosten. In dat geval is de Explorer K2 een hele goede koop! Hij kost nog geen 150 euro en voor dat geld krijg je (mijns inziens) meer dan je mag verwachten.

Deze kajak zit is gemakkelijk mee te nemen en vaart verrassend fijn. Hij ligt erg vast op het water waardoor je je heel veilig voelt wanneer je er mee vaart. Het geeft je de mogelijkheid om tijdens je vakantie lekker te varen en vanaf het water de omgeving te verkennen en kennis te maken met de sport. Achter je stoel heb je ook de ruimte om een tas te plaatsen zodat je lekker op verkenning kunt.

De Explorer K2 is wat mij betreft een heel mooi instapmodel en dus ideaal wanneer je op zoek bent naar een niet te dure kajak voor op de camping. Zowel ik als mijn kinderen hebben er erg veel lol mee gehad en ik kan je deze kajak dus van harte aanbevelen.

Intex Explorer K2 Kayak review
Een heerlijke kajak om kennis te maken met de sport.

Maak kans op een Intex Explorer K2 Kajak

Wij mogen van Intex een Explorer K2 kajak weggeven aan een van onze lezers. Wat moet je doen om kans te maken op deze prachtige prijs? Bezoeker onze Facebook pagina door te klikken op deze link en ontdek daar wat je moet doen om kans te maken op deze prachtige kajak. Deze actie loopt tot vrijdag 7 september 2023. Heel veel succes! 

Shop de Intex Explorer K2 Kayak   Vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen