Welke kampeergaget staat al heel lang op jouw verlanglijstje? Op die van mij staat al een tijdje een mobiele camping wasmachine. Als moeder van 5 kinderen hoef ik (denk ik) niet uit te leggen dat ik iedere kampeervakantie met bergen was zit. Via Vrijbuiter kregen wij een MW-100 wasmachine van het merk Mestic opgestuurd om te testen. Is dit apparaat wel zo ideaal als het lijkt, krijg je je was goed schoon en is het iets voor op de camping? Tijd voor een review!

Alle onderwerpen in dit artikel
Doe je was op de camping met de Mestic MW-100 wasmachine
Op de camping je eigen was draaien? Het kan met de Mestic MW-100.

De Mestic MW-100 wasmachine

Het lijkt mij zo fijn om mijn eigen wasjes te kunnen draaien op de camping. Om niet afhankelijk te zijn van een centrale wasserette. Tijdens een gemiddelde kampeerdag verzamel je met 7 personen toch heel wat was! De Mestic MW-100 is dan misschien wel dé ideale oplossing. Hij is compact, licht van gewicht (4.9 kg), gemaakt van degelijk kunststof, bestaat uit één geheel en heeft met een aparte watertoevoerslang voor op de kraan.

Omdat mijn eerste kampeertrip nog twee maanden op zich moet laten wachten testte ik deze campingwasmachine alvast thuis op een zonnige dag. Gewoon om te kijken hoe het apparaat werkt en jou een eerste indruk te kunnen geven. In de Mestic MW camping wasmachine kun je in totaal 2 kilo aan was kwijt. Beddengoed, spijkerbroeken e.d. zijn niet geschikt om erin te doen. Dit is gewoonweg te zwaar voor deze wasmachine.

Mestic MW-100 wasmachine met een capaciteit van 2 kg
Deze campingwasmachine heeft een inhoud van 2 kg.

Technische specificaties MW-100 wasmachine

Het merk Mestic specialiseert zich in gebruiksvriendelijke apparaten met een laag wattage. Deze producten zijn dus speciaal ontwikkeld voor de kampeerder. Daarnaast zijn ze ook handig voor onderweg, op een boot, tijdens een dagje uit of voor in de eigen achtertuin. Zo vind je van dit merk ook producten als waterkokers, koelboxen en koffiezetapparaten.

Dan nu de MW-100 wasmachine. Deze campingwasmachine heeft een inhoud van 2 kg (droge was). De wasmachine is van kunststof gemaakt en hierdoor licht in gewicht namelijk 5 kilo. Er zit een energiezuinige motor in en het apparaat werkt op stroom. Er zit geen accu bij. Dit een zogenoemde bovenlader wasmachine met een garantie van 2 jaar. 

Facts

 • Model: wasmachine MW-100
 • Merk: Mestic 
 • Wascapaciteit: 2 kilo 
 • Vermogen: 180 Watt
 • Werkt op: 220-240 V
 • Verbruik: 0,8 A
 • Gewicht: 5 kilo 
 • Afmeting: 38,5 x 36,5 x 51cm (l x b x h)
 • Wasduur: 8 tot 12 minuten en dat twee keer want je moet ook spoelen
 • Adviesprijs: 84,99 via de Vrijbuiter 
 • Levering: ophalen in de winkel of gratis thuisbezorgd
Technische specificaties van de Mestic MW-100 campingwasmachine
Een wasmachine met een laag wattage. Ideaal voor op de camping.

Hoe werkt de Mestic MW-100 wasmachine?

Vooropgesteld; ik ben niet heel technisch dus lang leve de gebruiksaanwijzing. Die besloeg maar een halve pagina in het boekje. Water en stroom is wat je nodig hebt en wellicht een verlengsnoer, want het standaard snoer vind ik persoonlijk een beetje te kort. Door de klep aan de bovenkant te openen kun je het wasgoed in de machine doen. Je sluit de watertoevoerslang aan op een kraan en koppelt deze aan de vaste aanwezige slang aan de rechterzijde van de wasmachine. Laat - afhankelijk van de hoeveelheid was - water in de trommel lopen (S, M of L zie binnenkant trommel).

Doe nu je wasmiddel erin en zet de timer van de machine op de tijd dat je wilt dat hij moet draaien. 8 minuten voor niet al te vuile was en 12 minuten voor vuile was. Vanaf het moment dat je de timer hebt gezet begint deze campingwasmachine te draaien.

Na het wassen laat je het water weglopen door de afvoerslang. Daarna laat je opnieuw de trommel vollopen met water en laat je hem nogmaals draaien. Dit doe je om de was te spoelen. Nadat de mestic mw-100 klaar is met spoelen hoef je de was alleen nog maar uit te wringen en op te hangen. Een kind kan de was doen!

Een draagbare wasmachine voor op de camping
Grote wasjes, kleine wasjes... allemaal in de Mestic MW-100!

De MW-100 wasmachine: Yea or nay?

Of ik het product en Yeah of nay vind moet ik eigenlijk nog testen tijdens onze eerste échte kampeervakantie van het seizoen. Ik vind het formaat van het apparaat wel vrij groot. Dit is vast niet erg als je 'm kwijt kunt in je caravan maar de wasmachine gaat veel plaats innemen in je bagage. Daarentegen hoef je niet veel kleding mee te nemen, je hebt je eigen wasmachine bij de hand. Ik vond het apparaat tijdens het wassen ook best veel geluid maken zowel op het gras als op de stenen. Het is even afwachten hoe dat op een camping uitpakt maar 's morgens vroeg je wasmachine aanzetten lijkt niet zo'n goed idee.

Als tip wil ik meegeven dat je in principe koud was maar dat je gemakkelijk zelf een waterkoker warm water kunt toevoegen bij de hoofdklep tijdens het vullen. Dit wast toch net een stukje beter! Het apparaat is degelijk niet te zwaar alleen de slangetjes vind ik wat gepriegel en breekbaar plastic. Om rekening mee te houden tijdens vervoer en in gebruik.

Pluspunten

• Je bent niet afhankelijk van een camping met wasmachine

• Geen kosten voor iedere keer dat je moet wassen

• Ingebouwde timer

• Ruime trommel (2 kg inhoud)

• Werkt snel en wast schoon

 

Minpunten

• Hij is vrij groot om mee te nemen op reis

• Het geluid is goed hoorbaar

Je hebt altijd stroom en liefst water nodig op je kampeerplek

• De was komt er kletsnat uit

Mestic MW-100 wasmachine is uitgerust met een thermostaat
Met deze draaiknop bepaal je hoe lang de wasmachine moet draaien.

Conclusie: is de MW-100 wasmachine een slimme koop?

Met een gezin van 7 op de camping in Nederland betekent wassen. Heel veel wassen zelfs! Wil je - net als ik - niet afhankelijk zijn van een wasmachine op de camping, dan is de MW-100 campingwasmachine een slimme koop! Ik kan wassen waar ik maar wil. Goed, hij neemt aardig wat ruimte in beslag maar je hoeft ook minder kleding mee te nemen naar de camping. Ook kun je de inhoud van de trommel gebruiken tijdens je reis om kleren in op te bergen. Heb je een camper of caravan dan hoeft dit geen enkel probleem te zijn.

Met deze campingwasmachine krijg je je was goed schoon. Om hem te laten werken sluit je de MW-100 aan op de kraan en laat hem vollopen met water. Om deze wasmachine nog beter te laten werken kun je er een emmertje warm water bij doen. Doe vervolgens je wasmiddel in de trommel, sluit de deksel en zet de timer. Afhankelijk van de hoeveelheid was doet de MW-100 er 8 of 12 minuten over. Nadat het wasprogramma is afgelopen laat je hem leeglopen en herhaal je dit proces, maar dan met schoon water. Dit is om je was te spoelen.

Mestic MW-100 campingwasmachine
Om de Mestic MW-100 te laten werken sluit je hem aan op de kraan.

Nadat het spoelen klaar is kun je het uitwringen en ophangen zodat het goed kan drogen. En dit alles kan gewoon voor je caravan onder het genot van een kopje koffie. Momenteel betaal je voor de MW-100 van Mestic nog geen 85 euro. En mag het nog iets luxer zijn dan heb je van hetzelfde merk ook drogers voor op de camping. Meestal gecombineerd in 1 apparaat met de wasmachine. Kampeer ze! 

shop de MW-100 Wasmachine  zoek een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten

Kirsten, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten