De kampeerwereld is een nieuw merk rijker, namelijk Rebel-Outdoor. Rebel is een merk dat zich hoofdzakelijk richt op het buitenleven, gezelligheid en lekker eten. Een combinatie die (vooral op de camping) vaak hand in hand gaat. Maar wat maakt Rebel anders dan andere outdoor merken? Wij stellen de producten van [RBL] graag even aan je voor. De kans is namelijk groot dat je net zo enthousiast bent als ons.

Alle onderwerpen in dit artikel
Rebel-Outdoor: Een nieuw outdoor merk
Rebel-Outdoor: een nieuw verrassend outdoor merk.

Rebel-Outdoor. Aangenaam kennis te maken!

Rebel-Outdoor is een initiatief van de mensen van CampooZ. Dit tenttrailer merk timmert flink aan de weg en zo lanceerden ze in het najaar van 2021 dit hagelnieuwe merk. Het assortiment van Rebel-Outdoor richt zich met name op het leven (en eten) buiten de deur. Denk bijvoorbeeld aan producten voor als je gaat picknicken, lekker naar het strand gaat, bbq'en in het park, een stukje varen en ja, natuurlijk ook voor op de camping.

Het merk Rebel verkoopt verschillende soorten borden en schalen, glazen en mokken, een flessenopener en thermoskannen. Daarnaast hebben ze ook klapstoelen, een tafel, een voetenbankje en zelfs een sfeervolle lamp met ingebouwde bluetooth box. Ik denk dat het beter is dat ik deze producten even aan je laat zien.

De borden en schalen van Rebel-Outdoor
Bij [RBL] hebben ze gekozen voor een opvallend kleurpallet.

Het servies van Rebel-Outdoor

Laten we beginnen met het servies van [RBL], dat bestaat uit borden in twee maten (22 en 27 cm) en schalen met een doorsnee van 28, 17 en 11 cm. Dit servies is gemaakt van een zeer stevig en dik kunststof. Melanine om precies te zijn. Dit materiaal voelt zwaar en kwalitatief aan wat je meteen het gevoel geeft van echt aardewerk is gemaakt. Je hebt dus niet het gevoel dat je van plastic borden aan het eten bent.

Het servies van Rebel-Outdoor komt in 4 verschillende, opvallende kleuren. Iedere kleur heeft dan ook zijn eigen printje. Aan de kleuren en de patronen te zien lijkt het erop dat [RBL] geïnspireerd is door de Marokkaanse keuken. Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar ik vind het erg mooi! Opvallend is het zeker!

Borden en schalen van Rebel-Outdoor
Het lijkt erop dat Rebel-Outdoor is geïnspireerd door de Marokkaanse keuken.

Glazen en Mokken

Een ander iconische product van dit merk is de mok. De mokken van [RBL] komen in het zwart en in het wit en zijn gemaakt van kermiek. Opvallend is de bamboe onderkant. Dit staat niet alleen té gek in je kampeeruitrusting, het heeft ook meerdere functies. 

Om te beginnen blijft bamboe lekker koud waardoor je je vingers niet verbrand als je je glas hete koffie of thee oppakt. Daarnaast zit het bamboe schaaltje vast aan de mok met een magneet. Dit betekent dat je hem gemakkelijk los kunt halen. Zodoende kun je het schaaltje los gebruiken voor bijvoorbeeld je borrelnootjes, blokjes kaas of je theezakje. Handig toch!

Naast mokken heeft Rebel-Outdoor ook een dubbelwandig theeglas. Dit theeglas is gemaakt van glas en is ook voorzien van de typische bamboe onderkant. Helaas is deze onderkant bij dit glas niet los te halen. Het glas is transparant waardoor de magneet niet mooi weggewerkt kan worden. Er is dus voor gekozen om er een geheel van te maken.

Glazen en mokken van Rebel-Outdoor
De bamboe onderkans is los te maken van het glas waardoor je het als schaaltje kunt gebruiken.

[RBL] Thermoskannen 

Hoe kun je jezelf als outdoor merk serieus nemen wanneer je assortiment niet beschikt over één of meerdere thermosflessen? Degene die vaak buiten zijn weten hoe belangrijk het is om na een flinke wandeling de dorst te lessen met een ijskoud drankje. Of 's avonds bij het vuurtje jezelf op te warmen met een glas warme thee.

Rebel-Outdoor heeft voor meerdere situatie een geschikte thermosfles. Zo verkopen ze een theethermos, een thermosfles en een XL thermoskan. De thermosfles komt zelfs in 4 verschillende kleuren. Zo kun je hem mooi matchen met je outfit of de kleur van je tent. Deze thermosfles heeft een inhoud van 600 ml en houd je drinken tot wel 8 uur warm of koud.

De thermosfles heeft een inhoud van 530 ml en is uitgerust met een houder om thee in te doen. Daarnaast is ook deze thermoskan uitgerust met de stijlvolle bamboe onderkant. Ook deze thermoskan houd je drinken 8 uur lang warm.

De grootste en laatste van de thermosfamilie is de XL Thermoskan. Hier past wel bijna 2 liter (1900 ml) in en weet dit tot wel 18 uur warm te houden. Perfect voor een dagje strand of een lange reis. 

Thermoskan van RBL (Rebel-Outdoor)
De thermosfles komt in wel 4 verschillende kleuren.

Speaker en (sfeer)lamp in één

Een heel interessant product als je het mij vraagt. Natuurlijk bestaan er veel meer lampen met ingebouwde boxen maar deze is niet alleen heel veelzijdig, hij ziet er ook té gek uit! De lamp is zowel liggend als staand te gebruiken en wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kun je het volume van de box, de lichtintensiteit en kleur van je lamp regelen.

De lamp is op te laden via USB en heeft een ingebouwde accu. Hij heeft een output van 3W en geeft 10W licht. Hoe lang de lamp precies mee gaat met een volle accu heb ik (helaas) nog niet kunnen testen. Het geluid van de ingebouwde box is prima. Verwacht geen Bose kwaliteit meer het is meer dan genoeg voor een ontspannen muziekje op de achtergrond. Een erg verrassend product dat zowel binnen als buiten te gebruiken is!

Lamp en Box van Rebel-Outdoor
Hiermee kun je wel sfeer creëren op de camping.

Campingstoelen, een tafel en een kruk

Om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken heeft Rebel-Outdoor ook een inklapbare campingstoel, een houten tafel en een krukje ontwikkeld. De stoel komt in twee kleuren, namelijk in het zand- en in het grijskleurig. Deze stoel is gemaakt van beukenhout, heeft een instelbare rugleuning (3 standen) en heeft extra brede armleuningen. 

De tafel is ook gemaakt van duurzaam beukenhout en heeft een afmeting van 60 x 120. De hoogte is instelbaar (3 standen) waardoor je hem kunt gebruiken voor het borrelen of om lekker aan te dineren.

Als laatste bespreken we het krukje. Dit krukje komt in twee kleuren (grijs en zand) en is gemaakt van beukenhout. Een erg handig ding voor plotselinge visite of om je voetjes op te laten rusten na een lange dag op de camping. Hij is compact en dus gemakkelijk om mee te nemen. Koop je dit krukje, dan ontvang je ook een [RBL] dienblad. Dit dienblad kun je niet alleen als dienblad gebruiken. Hij is ook over het krukje te plaatsen waardoor je je kruk omtovert in een handig tafeltje. Hoe leuk is dat!

Kruk en dienblad van Rebel-Outdoor
Tover je krukje om in een handig tafeltje met het bijgeleverde dienblad.

Ga je mee naar buiten?

De bovenstaande zin is de slogan van het nieuwe merk Rebel-Outdoor. Dit is ook precies waar ze voor staan. Het buiten leven. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de producten van [RBL]. Wat mij met vooral aanspreekt is de gedurfde keuzes in kleuren en de veelzijdigheid van de producten. Dit valt op en sluit wat mij betreft heel goed aan bij de doelgroep. Ik kan dan ook niet wachten hoe dit merk zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Spreken de producten van Rebel je wel aan of lijkt het je leuk ze eens live te bekijken? Door heel Nederland zijn verschillende verkooppunten te vinden. Je vind deze verkooppunten op de website van Rebel-Outdoor (klik hier voor de verkooppunten). 

Heel veel plezier met de voorpret!

bezoek de website van Rebel-Outdoor

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen