Net als vele kampeerders vieren wij onze vakanties graag dicht bij het water. Dit kan een zwemplas of een rivier zijn. Toch blijft mijn favoriet de zee! De wind, de geur, het geluid van de zee, het warme zand ... Het enige nadeel aan een dagje strand is dat je zoveel spullen meezeult. Helemaal wanneer je met een paar kinderen gaat. Sjouwen vanaf de parkeerplaats, door het mulle zand, om vervolgens zwetend neer te ploffen.

Alle onderwerpen in dit artikel

Gelukkig bestaan er bolderkarren! Sterker nog, er bestaan zelfs specifieke strandkarren. Zo kregen wij van Vrijbuiter de 'Redwood Opvouwbare Strandkar' opgestuurd om aan de tand te voelen. Of deze opvouwbare strandkar onze bezoekjes aan het strand gemakkelijker heeft gemaakt lees je hieronder. Tijd voor een review!

De opvouwbare Strandkar van Redwood
De opvouwbare strandkar van Redwood. Wij hebben hem voor je getest

Technische specificaties

Voor ik begin aan deze review zet ik alle technische specificaties van de Redwood Opvouwbare Strandkar voor je op een rijtje.

Merk Redwood
   
Model Strandkar opvouwbaar
Kleur Zwart / Grijs
Type banden
Luchtbanden
   
Gewicht 10,5 kilo
Inhoud 225 liter
Afmetingen 91 x 50 x 51 cm (l x b x h)
   
Adviesprijs 99,99 euro
Te koop bij
Vrijbuiter
Opvouwbare bolderkar voor op het strand
De dikke banden rijden gemakkelijk door het lossen zand

Hoe werkt de Redwood opvouwbare strandkar?

Super eenvoudig! Je haalt de opgevouwen kar uit je auto, trek voor het gemak alvast het handvat omhoog, druk in het midden van de kar en de strandkar klapt als een harmonica uit. Dit gaat in één soepele beweging. Groot voordeel is dat de binnenkant met bodem al vastzit aan het frame. Bij vele andere modellen is dit niet het geval en sta je nog te hannesen met de binnenkant, klittenband, touwtjes en de bodem. De Redwood strandkar is binnen een paar seconden klaar voor gebruik!

Hetzelfde geldt voor het inklappen van de bolderkar. Hiervoor zit er aan de binnenkant van de kar een lus. Door aan deze lus te trekken, trek je de kar als een harmonica terug in een compact pakketje. Erg handig!

Je kind in de bolderkar - Redwood strandkar
Toen de kleine even later wilde zitten kon ik haar handig vastzetten.

Hoe is de De Redwood opvouwbare strandkar mij bevallen?

Bij het eerste gebruik van de strandkar waren wij meteen enthousiast. Wat een verschil met de bolderkar (van een bekende drogisterijketen) die wij in het verleden altijd gebruikte op onze kampeervakanties. Wij hadden de ervaring dat zulke karren gauw te zwaar beladen waren en daardoor gingen doorbuigen. Het gevolg hiervan was dat ze ook instabiel en wankelig rijden. Bij de eerste beste strandopgang blokkeerden vervolgens de banden en werd het nog meters ploegen door het zand. Doordat deze Redwood strandkar is uitgerust met speciale wielen heb je totaal geen last van. Wij trokken de kar soepel het strand op tot vlakbij de kustlijn. 

Aan de voorzijde van de Redwood Bolderkar zitten twee aparte opbergnetten. Ideaal voor het opbergen van producten waar je snel bij moet kunnen. Denk aan je zonnebrand, je telefoon of een flesje water. Officieel is de strandkar natuurlijk geen vervoersmiddel, maar onze Maxi-Cosi van de kleine kon paste er perfect in. Toen de kleine even later wilde zitten kon ik haar handig vastzetten met de riempjes aan de binnenzijde zodat ze mooi rechtop bleef zitten. 

Deze strandkar van Redwood is gemakkelijk op te vouwen
Helaas wordt deze opvouwbare strandkar niet geleverd met opberghoes

Pluspunten van de Redwood strandkar

  • De kar is niet al te zwaar (10,5 kilo)
  • Heeft een draagkracht van maar liefst 80 kilo 
  • Op zachte ondergronden (zand, modder, gras) rijdt de kar erg fijn door zijn dikke wielen
  • Uitklappen gaat eenvoudig. Het doek en de bodem klappen in 1 keer mee uit
  • Neemt niet veel ruimte in beslag in je auto
  • Solide en buigt niet door. Ook niet na meerdere keren te hebben gebruikt 
  • Het handvat is in verschillende hoogtes te verstellen en vast te zetten
  • Hoge opstaande rand waardoor er veel in kan (ruim 225 liter)
  • Er zit een riempje aan de binnenkant van de kar voor het extra vastzetten van bagage
Het opvouwen van de Redwood standkar
Deze strandkar is gemakkelijk in- en uit te klappen

Minpunten van de Redwood strandkar

  • De banden maken op verharde ondergrond wat meer geluid
  • Lipje voor het inklappen raakte beschadigd na eerste keer gebruik
  • Het frame is gevoelig voor stoten etc.
  • Schoonmaken na gebruik anders kans op roest vanwege het zoute water
De opvouwbare strandkar van Redwood
Ideaal voor op het strand: de opvouwbare strandkar van Redwood

Conclusie: is de Redwood Opvouwbare strandkar een slimme koop?

Ik kan na drie weken Zeeland, met bijna dagelijks gebruik van deze bolderkar concluderen dat dit een slimme koop is. De Redwood Strandkar is een hele goede oplossing om gemakkelijk al je strandspullen over het strand op zijn plek te krijgen. Vanwege de dikke banden rijd je deze kar gemakkelijk door het losse zand.

De draagkracht van deze strandkar is 80 kilo. Hoewel er karren verkrijgbaar zijn die tot 100 kg kunnen tillen denk ik dat dit voor de meeste mensen ruim voldoende is. Deze strandkar heeft hoge, opstaande randen waardoor je er veel spullen in kwijt kunt. Hij heeft een inhoud van ongeveer 225 liter! In de kar zitten riempjes waarmee je bagage en zelfs je kind vast kunt zetten.

Wat wel belangrijk is, is dat je de bolderkar na gebruik even schoon moet maken. Het zoute water heeft bij mijn kar al gezorgd voor wat roestplekjes. Dit maakt het frame van de bolderkar kwetsbaar.

Verder is deze strandkar van Redwood gemakkelijk in- en uit te klappen, niet zwaar en multi inzetbaar. Wij hebben er al erg veel plezier aan beleefd en met een prijs van 99,99 euro zit hij in de middenmoot qua prijs en dus krijg je veel waar voor je geld.

shop de Redwood Bolderkar    vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos