De Zeeuwse kust natuurlijk! In totaal is de kustlijn van Zeeland 650 kilometer lang. En is mede hierdoor een perfecte vakantiebestemming het gehele jaar door. Vanuit Brabant rijden wij via Breda, richting Zierikzee. We weten dat we in Zeeland zijn wanneer we langs het Grevelingenmeer rijden. De huisjes veranderen in pittoreske boerderijen. En overal waar je kijkt zie je natuur, campings, bed&breakfast vakantiehuisjes en zeemeeuwen!

Alle onderwerpen in dit artikel

In deze blog vertel ik je wat meer over het mooie Zeeland, plekken die je gezien moet hebben, evenementen die je niet mag missen, en fijne campingspots.

Kamperen in Zeeland
De Zeeuwse kust natuurlijk!

Camping de Duinhoeve

Al jaren komen wij regelmatig in Zeeland. Dit komt ook, omdat de familie in het bezit is van een superfijne stacaravan, op een royale campingplek. Camping de Duinhoeve ligt in Burgh-Haamstede en is geschikt voor alle leeftijden. Sinds een paar jaar is de camping ook voorzien van een waterpretpark voor de kleintjes. De camping heeft een eigen campingwinkel, ook is er een buslijn o.a. voor de jongeren om richting Renesse te gaan voor een avondje stappen.

In totaal bestaat de camping uit circa 1500 plaatsen en is hiermee een grotere camping dan gemiddeld. Vanuit de camping wandel of fiets je naar het strand, en de gezellige Zeeuwse dorpjes zoals Burgh-Haamstede.

Camping de Duinhoeve
Camping de Duinhoeve ligt in Burgh-Haamstede en is geschikt voor alle leeftijden.

Neeltje Jans

Burgh-Haamstede is een goede uitvalbasis voor verschillende uitstapjes. Zo kun je de fiets en/of auto pakken richting Neeltje Jans. Neeltje Jans is onderdeel van de Oosterscheldekering. In dit themapark leer je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953 en de zeedieren. Steek je de kering over, dan kom je uit op het Banjaardstrand. Een van de mooiste en schoonste familiestranden van Nederland. Mijn favoriete strand is echter het Strand van Westenschouwen. Vanaf het strand “de Punt” van Westenschouwen heb je goed uitzicht op de Oosterscheldekering.

Neeltje Jans
Neeltje Jans: in dit themapark leer je alles over de Deltawerken.

De zee maakt deel uit van de “voordelta” dit betekent een ondiepe zee met zandplaten en geulen. Ideaal voor méns en dier! Dit maakt het ook een beschermd natuurgebied met veel vogels, vissen, zeehonden en zelfs bruinvissen. Je kunt je hier het hele jaar door vermaken. Maak een lekkere wandeling, of ga schelpen zoeken. En ken je die witte schuimachtige dingen die je wel eens in een vogelkooi ziet hangen? Dit is het rugschild van een inktvis en spoelt ook hier regelmatig aan. Ook zit hier een erg leuke beachbar genaamd “Sand & Pepper” Een perfecte plek om je dag mee af te sluiten.

Fietsen in Zeeland

Het fietsnetwerk in Zeeland is enorm. Eigenlijk is het zonde om niet een dagje een fiets te huren, of gewoon lekker je eigen fiets mee te nemen. Fiets door de mooie Zeeuwse natuur, duingebieden en langs de zee. Een leuke route is de fietsroute rondom Domburg aan Zee. Zo kun je helemaal naar Zoutelande fietsen. Domburg is de oudste badplaats van Nederland. Het strand wordt gekenmerkt door de karakteristieke paalhoofden. Voor hondenliefhebbers is hier ook het Berkenbosch strand, met een speciaal hondenstrand. 

Fietsen in Zeeland
Het is zonde om niet een dagje een fiets te huren.

 

Ook de routes rondom Burgh-Haamstede zijn de moeite waard. Met wederom een prachtige natuur is dit gebied bij uitstek geschikt voor zowel fietsers als voor wandelaars. Vertrek vanuit Camping Duinhoeve richting Burgh-Haamstede, dit is maar een kleine 3 kilometer. Fiets door naar Renesse of fiets naar het vuurtorenpad. Vroeger stond deze vuurtoren op het 250 gulden biljet.

Zierikzee

Ook Zierikzee is goed per fiets bereikbaar, maar natuurlijk zijn er ook genoeg parkeermogelijkheden mocht je dit stadje met de auto willen bezoeken. Zierikzee is van oorsprong een havenstad, en dus zijn er nog veel monumenten te bezoeken. De stad is te herkennen aan de 2 oude stadstorens (de nobelpoort) en kent een gezellig marktplein, vele horecazaken en kleine winkeltjes. Zierikzee kun je het hele jaar door bezoeken. Boek een stadswandeling bij de VVV om geen enkele highlight te missen. Loop door de haven, geniet van een ijsje en maak een mooie fietsroute over de dijk.

Kamperen in zeeland met de tent
Al jaren komen wij regelmatig in Zeeland

Concert at Sea

Concert at Sea is het grootste muziekfestival aan zee. BLØF komt uit Zeeland, in 2003 gaven zij een eenmalig gratis optreden waar 40.000 bezoekers op af kwamen. En zo is er een nieuw initiatief ontstaan. In 2006 nog een 1-daags festival voor 60.000 bezoekers, inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags festival met 80.000 bezoekers. Dit festival is voor alle leeftijden en moet je een keer meegemaakt hebben. Voor de ultieme CAS-beleving slaap je natuurlijk op een van de in de buurt gelegen campings zoals “Camping de Zeeuwse Kust”.  Vanuit deze camping brengt een campingtreintje je naar het festivalterrein toe. ’s-Ochtends kun je in het campingpaviljoen terecht voor een lekker ontbijtje. Het festival wordt traditiegetrouw afgesloten met een optreden van, hoe kan het ook anders, BLØF.

Concert at sea
Concert at Sea. Een 3-daags festival met 80.000 bezoekers.

Wil je dit ook een keer meemaken? Tickets voor concert at Sea zijn altijd in rap tempo uitverkocht, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Concert at Sea vindt plaats op de Brouwersdam. Direct aan een prachtig strand, met helderblauw water. Bij beachclub Perry’s kun je heerlijk borrelen tot de zon ondergaat. Ze hebben hier ook een exclusief zonneterras en een speciale menukaart voor honden.

Concert at Sea in Zeeland
Een festival dat je moet meegemaakt hebben!

En, voel je het al? Dat ultieme zeeland gevoel? Waar wacht je nog op?! Geniet van het campingleven in Zeeland. Ik zeg “oud oe” en “bezjoer” zoals ze in sommige delen hier nog zeggen. Zeeland is een prachtig pareltje en dat gewoon in eigen land.

Bekijk alle campings in Zeeland

Over de auteur:
Anneloes van Gijlswijk

Anneloes is constant op zoek naar bijzondere plekken. Of dit nou een reisbestemming is, een leuke lunchzaak of een fijne strandtent. Ze word blij van regelen, organiseren én reizen. Naast haar verhalen op Campingzoeker is ze ook te volgen op haar persoonlijke reisblog LocatieLoes (klik hier om haar blog te bekijken) en haar Instagram.

Anneloes van Gijlswijk