Hoewel tegenwoordig veel mensen hun kampeerspullen online kopen gaat er niets boven een bezoekje aan een mooie kampeerwinkel. In een kampeerwinkel begint de voorpret pas echt! Uitgebreid wandelschoenen passen, proefliggen op verschillende slaapmatten, kijken hoe die ene tent er van binnen uitziet en alle stoelen uitproberen om er achter te komen welke het lekkerst zit. Vrijbuiter is zo'n kampeerwinkel en wij waren er om jou te laten zien wat je kunt verwachten wanneer je deze kampeerspeciaalzaak een bezoekje brengt!

Alle onderwerpen in dit artikel

Video Vrijbuiter Gouda

Op 1 april 2023 bezochten we Vrijbuiter Gouda voor het Vrijbuiter Event 2023. Dit Event was voor ons meteen een mooie aanleiding om deze knappe kampeerwinkel eens lekker in het zonnetje te zetten. Bekijk hieronder onze 5 minuten durende impressie van Vrijbuiter Gouda. Via dit filmpje kom je er achter wat je allemaal kunt verwachten wanneer je deze winkel een bezoekje brengt.

Vrijbuiter Gouda in het kort

Aan het Elburgplein in Gouda vind je één van de twee megastores van Vrijbuiter. Naast Gouda hebben ze ook een winkel in Zaandam en in Roermond. De winkel in Gouda heeft een oppervlak van 8.000 m² en hier vind je alles voor outdoor fanaten en kampeerders. Van tenten tot backpacks, van koelboxen tot stoelen, van jassen tot tentharingen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er te vinden. Van zowel de grootste als de kleinste merken.

Vrijbuiter Gouda winkelbezoek
Meer dan 8.000 m² kampeergeweld!

Speciaal voor de wandelaars 

Wandel jij graag tijdens je kampeervakantie, dan is een bezoekje aan Vrijbuiter Gouda een goed idee. Voor je op zoek gaat naar een geschikte wandelschoen word je namelijk op een voetanalyse plaat gezet. Op zo'n plaat wordt er een scan van je voet gemaakt. Met zo'n scan weet je precies welke wandelschoen het beste past bij jouw voet. 

Heb je een goede schoen gewonden dan kun je hem even uitproberen op het parcours in de winkel. Daarnaast hebben ze bij Vrijbuiter de zogenaamde 'Try-Outside belofte'. Concreet betekent dit dat je je nieuw gekochte schoenen 14 dagen mag proberen. Bevallen ze niet, dan kun je ze zonder problemen omruilen voor een ander paar.

bekijk alle wandelschoenen

Wandelafdeling bij Vrijbuiter
Op zoek naar een schoen met 'de perfecte fit?'

Vrijbuiter's eigen merk: Redwood

Naast de bekende (en onbekende) merken heeft Vrijbuiter sinds 2005 een eigen merk in het leven geroepen, genaamd Redwood. Op basis van vragen, tips, verhalen en feedback van klanten worden continu nieuwe producten ontwikkeld. Omdat Vrijbuiter de ontwikkeling in eigen beheer heeft kunnen ze de producten erg voordelig aanbieden. Inmiddels is het assortiment van Redwood flink gegroeid. Zo bestaat het uit producten als haringen, familietenten, stoelen, kasten, slaapmatten, campingtoiletten en nog veel meer! 

ontdek Redwood

Tenten bij de Vrijbuiter
Bij Vrijbuiter staan meer dan 100 tenten uitgestald

Kampeerafdeling van Vrijbuiter

De kampeerafdeling van Vrijbuiter is een feestje voor iedere kampeerder. Met name de tentafdeling. Hier staan namelijk meer dan honderd tenten uitgestalt en dus kun je ze van binnen en buiten bewonderen. Merken als Coleman, Outwell, Redwood, Vango en Easy Camp zijn goed vertegenwoordigd. En heb je iets te vragen? Op deze afdeling lopen meerdere specialisten rond die je alles kunnen vertellen over de verschillende soorten tenten.

ontdek alle tenten

Goed slapen op de camping
Ga alvast proefliggen op de slaapafdeling van Vrijbuiter

De slaapafdeling van Vrijbuiter

Een goede nachtrust op de camping is erg belangrijk. Slaap je slecht dan kan je kampeervakantie aardig in het water vallen. Om die reden vind je bij Vrijbuiter Gouda een hele afdeling met slaapmatten, luchtbedden en slaapzakken. Samen met een expert kun je kijken welke mat het beste past bij jouw manier van kamperen. Lekker licht of comfort? Ben je een zijslaper of slaap je op je rug? De meeste matten liggen netjes uitgestalt zodat je ze uitgebreid kunt testen voor je er besluit een te kopen. Handig!

ontdek alle slaapmatten

Vrijbuiter Gouda
Laat de voorpret maar beginnen!

Vrijbuiter een bezoekje brengen?

Lijkt het jou leuk om Vrijbuiter Gouda of Zaandam eens een bezoekje te brengen? Je te verlekkeren aan al het moois op het gebied van kamperen en je paklijst in orde te maken. Alle drie de winkels zijn 7 dagen per week geopend. Heel veel plezier met de voorpret!

Bezoek de website van Vrijbuiter    Vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen