Je eigen wc bij de tent. Dat is eigenlijk best wel lekker. Helemaal wanneer je kampeert met (kleine) kinderen of er zelf 's nachts met regelmaat uit moet. Veel mensen kiezen voor een kampeerplek met privé sanitair. Wat je ook kunt doen is je eigen toilet meenemen. Dit is de afgelopen jaren erg populair geworden. Kies je voor zo'n mobiel toilet dan heb je de keuze uit een inklapbaar campingtoilet, een plasemmer of een chemisch toilet. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Een inklapbaar campingtoilet is een soort kruk die je boven een emmer of hurktoilet plaatst. Ze zijn niet duur en gemakkelijk op te klappen en mee te nemen. Bovendien zit je wat hoger boven de grond en dus is het comfortabeler. Een plasemmer is, zoals de naam al doet vermoeden, een emmer waar je je behoeften op kunt doen. Ze zijn in de meeste gevallen gunstig geprijsd en komen in verschillende soorten en maten. Als laatste heb je de chemische toiletten. Met deze toiletten kun je daadwerkelijk doorspoelen wat het natuurlijk een stuk hygiënischer maakt. Wel zijn ze duurder, moet je er vloeistoffen bij kopen en zijn ze lastiger mee te nemen (lees hier alles over chemische toiletten).

Een draagbaar toilet op de camping.
Een draagbaar toilet op de camping. Ideaal voor kleine kinderen.

Ben jij toevallig op zoek naar een draagbaar toilet voor bij het kamperen? Speciaal voor jou hebben we een lijstje gemaakt met 10 populaire draagbare toiletten. Verschillende soorten, modellen en in iedere prijsklasse is er namelijk wel een geschikt toilet te vinden.

Curver toiletemmer
Een afsluitbare Curver toiletemmer. Een prima instapmodelletje.

1. Curver Toiletemmer met deksel

Laten we beginnen met de goedkoopste oplossing. Een mooi instapmodelletje voor een gunstige prijs. Voor iets meer dan 10 euro heb je deze basic emmer met een goed afsluitbare deksel. Deze toiletemmer heeft een inhoud van 10 liter (je kunt dus even vooruit), een diameter van 31 cm en een hoogte van 30 cm. Helaas heeft deze toiletemmer geen wc bril. Dat wordt dus balanceren!

Bestel nu een Curver Toiletemmer

Branq Toiletemmer Draagbaar met Deksel
Met de Branq Toiletemmer Draagbaar met Deksel kom je beslagen ten ijs!

2. Branq Toiletemmer Draagbaar met Deksel

Kijk! Dit lijkt al meer op een écht toilet. Deze kekke emmer komt in drie leuke kleuren zodat je hem kunt afstemmen op je kampeeruitrusting. Hij is uitgerust met een stevige wc bril, een wc rolhouder en een deksel tegen de nare geurtjes. Met een inhoud van 15,5 liter heb je capaciteit genoeg om de nacht door te komen. De Branq toiletemmer kost slechts 25 euro. Een heel leuk modelletje voor een hele leuke prijs!

Bestel nu een Branq Toiletemmer

Bo-Camp camping toilet
De Bo-Camping camping toilet is stabiel en handig in gebruik.

3. Bo-Camp Draagbaar Camping Toilet

Dit model zien we erg vaak terug op de camping. Sterker nog, ik heb hem zelf ook! Deze draagbare wc van Bo-Camp is erg robuust en dus zit je als een koning. Daarnaast is deze wc uitgerust met een uitneembare emmer met een inhoud van 7 liter. Bij het legen hoef je dus niet de hele wc mee te nemen naar het toiletgebouw. Deze emmer sluit ook erg goed af. Hierdoor heb je erg weinig last van de zogenaamde 'nare luchtjes'. De Bo-Camping Camping toilet is te koop vanaf 40 euro en komt in twee verschillende hoogtes, namelijk 33 en 45 cm. Kom jij moeilijk in de benen of zit je liever wat hoger, dan is deze hoge variant een uitkomst! 

Bestel nu een Bo-Camping toilet

Camping toilet
De drie poten maken deze draagbare wc tot een sterk geheel.

4. Camping toilet

Heb je weinig ruimte tot je beschikking, dan is dit toilet ideaal! Hij is erg compact waardoor je hem altijd wel ergens kwijt kunt. Perfect voor in de auto of in de tent. In elkaar gezet kan hij tot wel 200 kg houden. De bril is lekker breed en te vullen met water. Hierdoor staat hij nog steviger. Deze mobiele wc werkt met wegwerpzakken waar je na gebruik meteen een knoop in kunt leggen. Opgeruimd staat netjes! Voor nog geen 45 euro is hij van jou.

Bestel nu een camping toilet

NordFalk inklapbaar camping toilet
Een camping met Frans toilet? Geen probleem met de NordFalk!

5. NordFalk inklapbaar campingtoilet

Als je écht weinig ruimte hebt en toch liever iets comfortabeler zit kun je ook kiezen voor een inklapbaar campingtoilet van NordFalk. Plaats er een emmer onder of hang er een wegwerpzak onder. Ook zijn deze campingtoiletten erg populair op campings met de zogenaamde Franse toiletten. Een Frans (of hurk) toilet is niets anders dan een gat in de grond. Met een inklapbaar campingtoilet maak je het mogelijk om ook hier lekker ontspannen te zitten. Voor de NordFalk betaal je slechts 25 euro.

Bestel nu een NordFalk toilet

Crius draagbaar toilet
Het draagbare toilet van Crius is verkrijgbaar met 10 of 20 liter watertank.

6. Crius draagbaar toilet

Wil jij je privé toilet naar een volgend niveau tillen? Deze draagbare wc van het merk Crius is lekker compact en voorzien van zowel een schoon- als vuilwatertank. Beide tanken hebben een inhoud van 10 liter. Ook is dit model uitgerust met een doorspoelpompje. De afsluitbare tanken voorkomen nare geurtjes. Ook is deze tank gemakkelijk te legen. Klip de vuilwatertank eenvoudig van zitting en de tank is makkelijk en zonder te spetteren te legen. Het draagbare toilet van Crius komt in een hoogte van 29 en 45 cm en je hebt hem al vanaf 55 euro.

Bestel nu een Crius draagbaar toilet

Thetford Qube 165 Porta Potti
De Thetford Qube 165 van Porta Potti is een erg populair chemisch toilet onder kampeerders

7. Thetford Qube 165 Porta Potti

Dan zijn we nu aangekomen bij de chemische toiletten. Deze versie is dan ook één van de populairste modellen van het merk Porta Potti. Dit vanwege de goede prijs kwaliteitsverhouding. Voor dit model betaal je namelijk slechts 70 euro. Voor dat geld heb je een middelgroot basismodel chemisch toilet met een handmatig bedienbare balgpomp. Zoals bij ieder chemisch toilet bestaat hij uit twee delen, namelijk een spoelwater- en een afvaltank. De spoelwatertank heeft een capaciteit van 15 liter en de afvaltank 21 liter. Zowel de toiletbril als de deksel is eenvoudig af te nemen. Kortom, een hele nette mobiele wc voor op de camping.

Bestel een Thetford Qube 165

ArmA Toilet
Opgevouwen is hij gemakkelijk mee te nemen naar de camping.

8. ArmA Toilet

Ben je op zoek naar een toilet waar je goed op kunt zitten maar je hebt niet veel ruimte in je auto? Kijk dan eens naar het ArmA toilet. Opgevouwen is het een plat pakketje dat je altijd wel ergens kwijt kunt. In vol ornaat heeft hij een hoogte van 30 cm. O ja, ook dit mobiele toilet werkt met wegwerpzakken. De ArmA kost 66 euro.

Bestel nu een ArmA Toilet

CAMPNU Draagbaar camping toilet 15L spoelwatertank en 20L afvaltank
Het draagbare toilet van CampNu is een comfortabel chemisch toilet.

9. CAMPNU Draagbaar camping

In de tent, de vouwwagen of de caravan. Met de CampNu heb je altijd een comfortabel toilet tot je beschikking. Ook dit chemische toilet is voorzien van een 15 liter spoelwatertank en een afvaltank van 20 liter.  Dit model is erg gemakkelijk in gebruik en is uitgerust met een handmatig bedienbare balgpomp. Hij kost 150 euro, maar dan heb je wel wat!

shop een CAMPNU Draagbaar camping

Thetford Excellence 565P Porta Potti
Een chemisch toilet voor de veeleisende kampeerder.

10. Thetford Excellence 565P Porta Potti

Voor jou moet een wc niet alleen functioneel zijn. Nee, moet hij er ook stijlvol uitzien. Nou, dan hebben wij voor jou de juiste closet gevonden! De Thetford Excellence 565P (de naam zegt genoeg) is een heuse 'eyecatcher'. Hiermee mag je gezien worden! Dit chemische toilet is van alle gemakken voorzien. Een afvaltank met een inhoud van 21 liter en een spoelwatertank van 15 liter. Beide voorzien van niveau-indicator zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is de Thetford voorzien van geïntegreerde wc-rolhouder en is hij erg eenvoudig te legen en te reinigen. Een comfortabel toilet voor de veeleisende kampeerder.

Bestel een Thetford Excellence 565P

Een (chemisch) toilet op de camping

Wanneer je gaat kamperen is het prettig om je eigen toilet bij je te hebben. Als je dit eenmaal gewend bent wil je niet snel meer terug. Zoals je hebt gezien is er voor iedere situatie en voor ieder budget wel een draagbaar toilet te vinden. Ik hoop dat je wat hebt aan dit lijstje. Heel veel plezier met de voorpret!

zoek nu een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen