De een is er gek op terwijl de ander het liever mijdt: Vuurwerk! Op zoek naar wel die gezelligheid maar ook de rust hebben wij 15 leuke vuurwerkvrije campings in Nederland voor je geselecteerd. Op al deze campings is het verboden om vuurwerk af te steken. En door hun gunstige, meestal rustige, ligging wordt de overlast echt tot een minimum beperkt. Saai is het allerminst want er worden vaak activiteiten georganiseerd. Ben jij op zoek naar een camping waar geen vuurwerk af gestoken mag worden? Lees snel verder en ontdek onze top 15 vuurwerk vrije campings in Nederland! 

Alle onderwerpen in dit artikel

Tijdens oud nieuw genieten van rust en natuur

01. Camping Exloo in Exloo

Fijne wandelingen maken samen of met je trouwe viervoeter zonder de ellende van vuurwerk. Op deze camping is vuurwerk niet toegestaan en bevind je je in het grootste natuurgebied van Drenthe; de Hondsrug.

Op camping Exloo ben je het hele jaar van harte welkom om te komen genieten van alles wat deze oer provincie je brengt. Er zijn ook camperplaatsen en zoals vermeld mag de hond ook mee. Je kampeert op een groot open veld en elke dag om 10 uur kun je kennismaken met je medekampeerders onder het genot van een kopje koffie.

Schuif op zaterdagavond aan voor een georganiseerd drie gangen diner. Bezoek het hunebedcentrum in Borger of bewonder alle dieren in Wildlands Emmen. 

ontdek Camping Exloo

Middelgrote familiecamping met een schat aan faciliteiten

02. Midicamping Van den Burgh in Rockanje

Verscholen in de polder op het eiland Voorne-putten vonden wij midicamping Van den Burgh. Je kampeert slechts 20 minuten van de wereldstad Rotterdam, er is daar zoveel moois te bezoeken!

Heb je kleine dierenvriendjes die mee komen kamperen dan zit je op deze camping helemaal goed. Meer dan 10 pony's wachten om verzorgd en bereden te worden, er is een hertenkamp en een konijnenknuffelschuur.

Wandelen in de duinen en uitwaaien aan zee is in elk seizoen een goed idee. Op midicamping van den Burgh ben je het gehele jaar door van harte welkom, ook met je viervoeter. Grote plus is dat deze camping vuurwerkvrij is. Je zult vast wat knallen uit de omgeving horen maar deze camping ligt rustig verscholen in de polder. Het sanitair is verwarmd, er zijn ook genoeg restaurants die eten bezorgen tot aan je caravan.

ontdek Midicamping Van den Burgh

Groene boerderijcamping

03. Camping de nieuwe Riet in oud Gastel

Ook in het Brabantse Oud Gastel ben je het hele jaar van harte welkom om te komen onthaasten. Gelegen achter een voormalig boerenerf heb je hier rust, ruimte en privacy. Ook tijdens oud & nieuw! Neem eventueel je hond mee en vertrek! Natuur rondom en ook je hond mag er loslopen.

Er zin in totaal 25 kampeerplaatsen en 2 huuraccommodaties. Op de camping is ook een schoonheidssalon en een gezondheidspraktijk (natuurgeneeskunde en aromatherapie) aanwezig. De basisvoorzieningen zijn prima op orde.

De camping ligt vlakbij Oudenbosch bekend van haar prachtige basiliek. Meer winterse sferen zul je proeven in steden als Den Bosch of Eindhoven.

ontdek Camping de nieuwe Riet

Kamperen op een van de beste plekjes in Drenthe

04. Landgoed 't Wildryck in Diever 

Je kampeert op een landgoed middenin de bossen. Dierentuinen, musea, pittoreske dorpjes, attractieparken het ligt allemaal in de buurt. Lekker samen sportief bezig zijn op de camping kan ook. Wie daag je uit voor een potje beachvolleybal, voetbal, jeu de boules of een duik in het overdekte zwembad?

Bij aankomst in het Drentse Diever zul je op dit vakantiepark meteen vooraan alle voorzieningen vinden. Op Landgoed 't Wildryck ben je trouwens het hele jaar door van harte welkom om te komen kamperen of te verblijven in een van de lodges, chalets of vakantiehuizen.

Twijfel je of het winterkamperen is voor jou is? Kies dan een ruime kampeerplaats met privé sanitair voorzien van vloerverwarming. Neem ook vooral je trouwe viervoeter mee want dit is een vuurwerkvrij park. De horeca is ook het gehele jaar door geopend. 

ontdek Landgoed 't Wildryck

Kamperen aan Friese wateren

05. Camping it Wiid in Earnewald 

Ook op deze camping/vakantiepark is vuurwerk niet toegestaan en door de rustige omgeving zul je weinig vuurwerkgeluiden uit de omgeving ervaren. Naast kamperen zijn er ook voldoende accommodaties te huur. 

Deze grote camping is in de zomerperiode zeer levendig en kent vele faciliteiten. Maar ook in de winterperiode ben je van harte welkom om af te reizen naar Friesland. Het sanitair is ruim en schoon, er zijn genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen en over de horeca/supermarkt/afhaal hoef je je ook geen zorgen te maken.

Leeuwarden is een sfeervolle stad en in alle seizoenen bijzonder. Bezoek het Fries museum of het natuurmuseum en warm later op met een echte Berenburg. Ook de Elfstedenroute is zeker in de winter extra bijzonder om te rijden. 

ontdek Camping it Wiid

Winterse wandeling over de Veluwe

06. Camping Samoza in Vierhouten

Camping Samoza is al sinds jaar en dag en populaire plek om te verblijven tijdens de jaarwisseling en wij snappen wel waarom. Er zijn namelijk veel binnen faciliteiten ideaal voor de winterperiode zoals een binnenzwembad en binnenspeeltuin. Ook de manage is het gehele jaar door geopend dus paardenliefhebbers op naar Vierhouten.

Buiten spelen kan natuurlijk het gehele jaar mits je je goed aankleedt, de buitenspeelplaatsen zijn zeer uitgebreid. Ook de horeca en de supermarkt verwelkomt je graag tijdens de feestdagen. Zoals ze op de camping zeggen hier knallen alleen de champagne flessen. 

Deze camping verdiend zeker een plek in de top 15 vuurwerkvrije campings in Nederland. Het park is sfeervol versierd en de Veluwe is natuurlijk in ieder seizoen prachtig. 

ontdek Camping Samoza

Oud & nieuw vieren aan zee

07. Camping de Nollen in Callantsoog 

De jaarwisseling vieren met een strandwandeling, uitwaaien, nieuwe plannen maken en opwarmen met een warme chocolademelk. Wie wil nu niet de feestdagen zo doorbrengen? Je kinderen en je trouwe viervoeter zullen je dankbaar zijn als je afreist naar Camping de Nollen in Callantsoog.

Naast winterkamperen kun je ook accommodaties huren. De Artemis lodge en Atlantis lodge zijn gloednieuw en in de verhuur vanaf 1 juli 2023. Het paviljoen is geopend voor een hapje en drankje, er is een kleine supermarkt en de pas geopende coffe & bakery heeft lekkere verse broodjes en koffie.

Op het centrale plein achter het centrumgebouw mag een vuurtje gestookt worden. Er is een spelletjes- en boekenuitleen. Callantsoog ligt op 2 kilometer en voor meer shopplezier kun je terecht in Den Helder of Alkmaar.

ontdek Camping de Nollen

Prachtige ligging middenin de bossen

08. RCN camping de Jagerstee in Epe 

Knalvrij, in alle rust en zonder angsten het nieuwe jaar in. Door de ligging van camping de Jagerstee diep in de bossen bij Epe zal de overlast beperkt zijn. Op het park zelf mag geen vuurwerk worden afgestoken.

Op dit RCN-vakantiepark kun je zowel met je eigen kampeermiddel komen als ook een accommodatie huren. Vooraan de camping vind je naast de nodige horeca en supermarkt een grote speeltuin en de attractie van deze camping; het verkeersplein. Hier hebben mijn kinderen heel wat afgereden op de skelter, superleuk! Voor de koudere dagen is daar ook het indoorspeelbos. 

Nationaal Park de hoge Veluwe is in ieder seizoen prachtig, dus maak hier een winterse wandeling of fietstocht. De Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Zwolle zijn sfeervol aangekleed en bieden genoeg winkelplezier en musea in deze periode.

ontdek RCN camping de Jagerstee

vuurwerkvrije camping

09. Camperplaats Stee in Lhee

Ben je van plan met de camper het oud en nieuw in je woonplaats te ontvluchten dan hebben we nog een heel fijn plekje in Drenthe gevonden. Vuurwerk mag hier niet worden afgestoken, je hoort wel melkbussen uit de omgeving, maar het hier allerminst saai.

Je verblijf tijdens de jaarwisseling is inclusief oliebollen, glühwein en livemuziek. Het terrein is sfeervol verlicht en er staan overal vuurschalen. De huiskamer is geopend voor een spelletje of televisiekijken. Vanaf de camperplaats kun je te voet naar verschillende restaurants maar op verzoek wordt er ook eten bezorgd.

Je bevind je nabij nationaal park Dwingelderveld, goed voor eindeloze wandelingen alleen of met je hond. Boek op tijd want alle 60 camperplaatsen zijn ieder jaar al vroeg gereserveerd!

ontdek Camperplaats Stee

Met een vakantiegevoel het nieuwe jaar in

10. Charmecamping de kleine Abtshoeve in Oosterhout

Ook deze fijne charmecamping verdient absoluut een plekje in de top 15 vuurwerkvrije campings in Nederland. En niet alleen omdat vuurwerk afsteken hier niet mag maar het is hier echt knus, sfeervol en gezellig.

Wees welkom om op oudejaarsdag te genieten van een diner in het Eetcafé. Hun specialiteit is trouwens de steengrill, leuk om op een avond te doen. Op nieuwjaarsdag wordt er een nieuwjaarsborrel georganiseerd voor alle campinggasten, gewoon inclusief je verblijf.  Op je kampeerplaats vind je alle rust, comfort en privacy die je wenst.

Als het al eventjes vriest kun je gaan schaatsen in Nationaal park de Biesbosch. Je kunt je voorstellen dat als het gesneeuwd heeft dat het hier ook prachtig is. Ook gezellig zijn steden als Breda, Oosterhout of Den Bosch. 

ontdek de kleine Abtshoeve

Uitgebreid recreatieprogramma in de kerstvakantie

11. Vakantiepark Westerbergen in Echten

Op vakantiepark westerbergen in Drenthe ben je het hele jaar door van harte welkom om vakantie te komen vieren dus ook tijdens de jaarwisseling. Met oliebollen, een spelletje en een ontspannen proost op het nieuwe jaar. Dit park is vuurwerkvrij en gelegen in een bosrijk natuurgebied.

In december is het park sfeervol versierd me lichtjes, kerstbomen en een knapperd vuurtje. Eenmaal aangekomen is alles een feestje, je kunt gaan zwemmen in het overdekte zwembad, bowlen, klimmen, spelen eten en drinken. En er is ook een uitgebreid recreatieprogramma.

Uitbuiken kan door middel van een flinke wandeling in het aangrenzende natuurgebied. Kleed je warm aan en verken ook zeker de omgeving. Ook in museumdorp Orvelte is het in deze periode heel sfeervol. De kids maak je vast blij met een bezoek aan Plopsa indoor.

ontdek Vakantiepark Westerbergen

Wij vieren oud & nieuw vuurwerkvrij

12. Camping Rozenhof in Vijlen 

Verzekerd van een prachtig uitzicht/vergezicht op deze terrassencamping kun je hier het nieuwe jaar rustig inluiden. Kies voor een kampeerplaats, chalet of een vakwerk vakantiehuis. Je trouwe viervoeter is van harte welkom om mee te komen.

Camping Rozenhof is een kleinschalige viersterren camping in de regio Vijlen-Vaals (Zuid-Limburg). De campingwinkel heeft een prima assortiment en elke dag verse Limburgse vlaaien. Als je geen zin hebt om te koken neem dan plaats in het restaurant en geniet van een van de regionale specialiteiten.

Zeker in de decemberperiode is het in de omliggende dorpen en steden extra sfeervol. Een bezoek aan Valkenburg of Maastricht is dan ook echt een aanrader. In Gulpen is een fijne bierbrouwerij met rondleidingen en proeverij die je kunt bezoeken. 

ontdek Camping Rozenhof

Vier de jaarwisseling op Texel

13. Camping Loodsmansduin in Den Hoorn

Oud & nieuw gaan vieren op Texel is een top idee. En wij hebben een mooie vuurwerkvrije camping voor je gevonden. Sowieso wordt er op Texel weinig vuurwerk afgestoken en zijn er veel vuurwerkvrije zones. In de kerstvakanties worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd op het eiland.

Camping Loodsmansduin ligt in Den Hoorn. Een schattig rustig plekje met fijne winkeltjes, een goede slager en natuurlijk het strand op loopafstand. Plannen maken voor het nieuwe jaar doe je het best met een flinke strandwandeling. Gun jezelf daarna een fijn chalet voorzien van sauna.

Mocht je nu toch nog wat vuurwerk willen aanschouwen; vanaf 18 uur mag er op het centrumplein van vakantiepark de Krim in de Cocksdorp vuurwerk worden afgestoken. Dit is een camping van dezelfde keten en je bent daar van harte welkom. Bezoek ook zeker de gezellige wintermarkt in Den Burg. 

ontdek Camping Loodsmansduin

Vuurwerkvrij voor mens, hond en paard

14. Minicamping Lourenshoeve in Den Ham

Paardenliefhebbers opgelet; op deze camping is het mogelijk om je eigen paard mee te nemen. En daarnaast kun je in de vakantieperiodes paardrijlessen volgen. Ook speciaal voor kinderen zonder rijervaring die eens kennis willen maken met het paardrijden. Een unieke kans om en te kamperen en paard te rijden.

Bovendien ben je het gehele jaar door van harte welkom op deze camping dus ook tijdens oud & nieuw. De camping is vuurwerkvrij. Fijn voor mens, hond en paard! Naast kamperen op een van de vijftien kampeerplaatsen kun je ook verblijven in prachtige boerderijwoningen die helemaal passen in de Twentse omgeving.

Heb je een groter gezin of kom je met de hele familie dan zijn er de groepsaccommodaties. Ook een leuke manier om samen ontspannen de feestdagen te vieren! Je kampeert aan de rand van het Zandstuvebos waar je ook fijne wandelingen met je hond kunt maken. Een camping voor alle leeftijden, kleinschalig en gemoedelijk en middenin in de natuur.

ontdek Minicamping Lourenshoeve

Knalvrije camping zonder stress

15. Camping Het bos roept in Slootdorp

Al jaren is Camping het bos roept! Een populair toevluchtsoord tijdens oud & nieuw. Hier weten ze dat je ook zonder vuurwerk een gezellig feestje kunt vieren. Dus volop oliebollen, chocolademelk en glühwein rond het kampvuur.

Meteen een goede gelegenheid om eens het winterkamperen uit te proberen. Ben jij die bikkelharde kampeerder die met de tent de kou trotseert? Verwarm je vooral in de gezamelijke kas met een houtkachel, goede boeken en spelletjes. Ook is hier een hapje en drankje verkrijgbaar.

In de diverse glamping accommodaties is het ook goed toeven. Het sanitair is trouwens verwarmd en het streekontbijt in de ochtend superlekker. Helemaal relaxen is het in de hottub. Daarna wacht weer de overdekte vuurplaats met marshmallows. 

ontdek Camping Het bos roept

Vuurwerkvrije campings in Nederland
Vier de jaarwisseling zonder vuurwerk.

Waarom zou je kiezen voor een vuurwerkvrije camping?

Ontloop je het liefst de knallen rond de jaarwisseling? Je bent echt niet de enige! Kampeerders met jonge kinderen, honden, ouderen, mensen met een beperking of trauma trekken zich deze dagen graag terug om tot rust te komen. Op campings die aangeven vuurwerkvrij te zijn maar uiteraard geen vuurwerk afgestoken worden. Een fijne gedachte! Ook de ligging van de camping is hierin bepalend; vuurwerkvrije campings liggen vaak in een rustige, landelijke of bosrijke omgeving.

Ook op de Waddeneilanden is rustig wat betreft vuurwerk. Zo kun je onbezorgd genieten, rustig samen het jaar afsluiten en wandelingen maken met de kinderen of de hond zonder bang te zijn voor vuurwerk. Champagne flessen mogen natuurlijk wel knallen en op veel campings wordt ook traditioneel oliebollen gebakken. Ook worden er vaak activiteiten georganiseerd van winterwandelingen, livemuziek tot diners. 

Wij van Campingzoeker hopen dat je ter zijner tijd een rustige en vooral gezellige jaarwisseling tegemoet gaat. Winterkamperen wint aan populariteit dus op tijd boeken is aan te bevelen. Zit die ene vuurwerkvrije camping er nu net nog niet tussen? Kijk eens op campingzoeker.nl voor een uitgebreid aanbod aan campings, ook in België en Luxemburg. Heb je nog een goede tip voor ons, laat van je horen!

vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos