“Kamperen?! Ik geloof dat je gek bent. Ik ga toch niet twee weken in een tent of caravan zitten zonder enige luxe?” Dat waren de woorden van mijn vrouw, Denise, toen we het - inmiddels 7 jaar geleden - over onze eerste vakantie hadden. Denise was niet van het kamperen maar hield meer van luxe. Gewoon, lekker in een huisje met een bed, complete keuken, tv en alle andere luxe die we thuis ook hebben. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Het heeft mij vier jaar gekost om haar aan het kamperen te krijgen. Onze eerste kampeervakantie was in Zuid-Frankrijk op een camping nabij Crest in een caravan van haar oom. Normaal gesproken zou zijn dochter daar in verblijven, maar die kon dat jaar niet. We genoten wel van de vrijheid die we hadden op de camping. Zelfs het naar de wc gaan met een wc-rol onder de arm had zo zijn charmes maar Denise was nog niet helemaal verkocht. Nog niet ...

Een camp-let vouwwagen werd ons eerste kampeermiddel
We kwamen we uit op een Camp-Let Concorde voor een leuke prijs.

Geen caravan maar een vouwwagen

Maar de caravan, nee, dat was toch niet wat we zochten. We voelden ons in de caravan toch wat opgesloten. In het laantje waar wij met onze caravan stonden, stond ook een gezin met een oudere Alpenkreuzer vouwwagen. Ja, dat was het! Hierin heb je de vrijheid van een tent en de luxe van een bed. Je hoeft dus niet op een luchtbedje op de grond te slapen.

Terug van de vakantie begon onze zoektocht naar een geschikte vouwwagen. We zijn gaan kijken bij een vouwwagen leverancier bij ons in de buurt. Hier stonden diverse vouwwagens van verschillende merken uitgestald. Vouwwagens van onder andere Cabanon, Trigano en Campooz. Ons oog viel met name op de laatste van de drie. De Fat Freddy van Campooz om precies te zijn. Wat een mooie vouwwagen! De veelzijdigheid sprak ons aan, de mega bagageruimte en het heerlijke bed met Frolisysteem. Ja, deze zou het moeten worden.

Voor het eerst op vakantie met een vouwwagen
Ondanks het iets mindere weer hadden we samen de beste vakantie die we ooit hadden gehad.

Een Camp-Let Concorde uit 1998

We hadden kunnen regelen dat we de Fat Freddy als proef voor twee weken konden huren. Gewoon om te proberen of het écht is wat we zochten. Toen gooide Corona roet in het eten. Dit weerhield ons niet verder te zoeken naar een andere vouwwagen. Na het afspeuren van Marktplaats en verschillende Facebookgroepen kwamen we uit op een Camp-Let Concorde uit 1998 voor een leuke prijs. Ondanks zijn leeftijd zag de vouwwagen er nog als nieuw uit. Alleen de banden waren aan vervanging toe. 

Onze eerste vakantie met de vouwwagen

Nadat we een hele kampeeruitrusting hadden aangeschaft konden we ons opmaken voor een eerste vakantie met de vouwwagen. Camp-let ingepakt, fietsen er op en wij naar Zeeland voor kampeervakantie van tien dagen. Het opzetten van de Camp-let ging super. Openklappen, stangen uitschuiven en voilà. De Camp-let stond als een huis. Ondanks het iets mindere weer hadden we samen de beste vakantie die we ooit hadden gehad. We vonden het heerlijk. Maar de Campooz bleef door onze hoofden spoken ...

Samen voor het eerst op kampeervakantie
De Fat Freddy van Campooz bleef door onze hoofden spoken ...

Het jaar dat we trouwden

2022 was het jaar dat we trouwden. Eigenlijk hadden we op het moment geen budget om een Fat Freddy aan te schaffen. Toen kwam de verkoop van ons oude huis en de koop van een nieuw huis op ons pad. Hierdoor kwam er geld vrij, voor jawel… de Campooz Fat Freddy. 

We hadden met de eigenaar van Campooz afgesproken dat we de Fat Freddy in Assen (op het oude hoofdkantoor) zouden ophalen. Hier kregen we meteen een uitgebreide rondleiding en spraken verschillende medewerkers. Ze kwamen met een aantal handige tips en uitleg over de producten. 

Kamperen met een fat Freddy van Campooz
Er kwam geld vrij, voor jawel… de Campooz Fat Freddy!

De eerste keer kamperen met de Fat Freddy

De eerste keer kamperen met de Fat Freddy was op een camping in de buurt. Het opzetten was wel even zoeken. We voelden ons een beetje als Buurman en Buurman. De basis staat inderdaad net zo snel als de basistent van de Camp-let, maar de voortent was wel even een ander verhaal. Als de voortent dan ook eindelijk staat, dan heb je ook wat. De basis bestaat uit een mooi groot bed van 1,70 bij 2,10 (nog groter dan ons bed thuis) en een leefruimte die groot genoeg is voor een campingkastje voor onze kleren, twee stoelen en een koelkast. In de voortent kunnen we heel makkelijk de keuken met een tafeltje en 4 stoelen neerzetten. En dan nog is er ruimte over. Het meest fijne van de voortent vinden wij de veelzijdigheid. We kunnen ervoor kiezen om de hele tent op te zetten of alleen het dak als luifel te gebruiken.

In totaal zijn we nu 6 keer met de Campooz Fat Freddy op pad geweest. Van een weekend tot een vakantie van 2 weken in eigen land en het is ons iedere keer super bevallen. Zelfs tijdens de behoorlijke (hoos)buien die we gehad hebben.

Het open dak van de Campooz Fat Freddy
We voelden ons een beetje als Buurman en Buurman.

Over de grens

Toch willen Denise en ik willen voor volgend jaar wat meer avontuur en daarom hebben we besloten om het volgend jaar iets verder over de grens te zoeken. Maar waar? Dat was de grote vraag. Denise wilde naar Schotland, Frankrijk of Italië. Ik naar Denemarken of Kroatië. Tjah, wat doe je dan? Heel makkelijk, we hadden alle bestemmingen op een apart briefje geschreven, de briefjes in een bak gestopt en Denise mocht in de bak grabbelen en een briefje trekken en YES, de bestemming was Kroatië.

De route hebben we inmiddels ook al klaar liggen. Nu nog een paar kleine aanpassingen doorvoeren aan de Fat Freddy, zoals toch de Tempo100 Keuring en het maken van een kookkist en dan zijn we klaar voor de vakantie van 2024.

Voor het eerst op kampeervakantie met een campooz tenttrailer
We zijn klaar voor de vakantie van 2024.

Als laatste tip wil ik meegeven: Smeer je eerst in met DEET voor je begint met het opzetten van de vouwwagen, tent of wat dan ook! Ik ben wel eens meer dan 30 keer gestoken en dat is echt geen pretje. En geniet vooral van het kamperen!

Auteur: Dennis van Est

vind een leuke camping

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver