De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 900 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten
Alle onderwerpen in dit artikel

Voor veel kampeerders is het begin van het jaar het startschot om op zoek te gaan naar een camping voor het komende seizoen (dat doe je natuurlijk op Campingzoeker 😉). Gezien de situatie in de wereld is het dit jaar allemaal erg onzeker. Want kunnen we in tijden van het coronavirus nog wel 'gewoon' naar de camping? En zo ja, waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij zochten het voor je uit.

 

Kun je op vakantie met het coronavirus?

Kun je in tijden van het Coronavirus nog naar de camping?

 

Zijn campings open in tijden van Corona?

Om open te mogen in tijden van corona moet je als camping aan een aantal punten voldoen. Deze punten zijn opgesteld om de veiligheid van de campinggasten te waarborgen en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voldoe je aan deze regels dan mag je als camping gasten ontvangen.

Dus ondanks de lockdown die momenteel van kracht is, mogen campings in Nederland gewoon open. Nu is het natuurlijk wel zo dat de meeste camping deze tijd van het jaar sowieso dicht zijn. Ben jij op zoek naar een camping om te kunnen winterkamperen, zoek dan naar een camping die het hele jaar open is. Zo rond 1 april zullen de meeste campings (in Nederland) hun deuren openen voor het nieuwe kampeerseizoen. 

Het is wel aan te raden om van te voren even te bellen naar de receptie of de website van de camping te raadplegen. Hier vind je bij de meeste campings precies wat ze allemaal doen om verspreiding van het virus te voorkomen en welke regelingen allemaal zijn getroffen wanneer je alvast een boeking plaatst.

 

Is de camping coronaproof?

Om als camping je deuren te mogen openen moet de camping 'coronaproof' zijn. Dit ben je als je voldoet aan een aantal regels die zijn opgesteld. Deze regels gelden voor het kampeerterrein, het sanitair, het zwembad en de horeca. Deze opgestelde regels zijn verplicht voor iedere camping tijdens deze pandemie gasten willen ontvangen.

Om de 1,5 meter regel te kunnen handhaven zullen veel campings het maximaal aantal gasten beperken of zelfs de kampeerplekken groter maken. Hierdoor krijg je automatisch ruimere kampeerplekken en is het makkelijker om elkaar de ruimte te geven. Vanzelfsprekend worden ook de sanitaire voorzieningen op campings nu nog vaker schoongemaakt. Hygiëne is erg belangrijk. Om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar komen zijn er op veel campings ook schotten geplaatst tussen bijvoorbeeld de wasbakken. En ook op de meeste campings zijn er speciale looprichtingen aangegeven in de sanitairblokken om te voorkomen dat mensen langs elkaar heen moeten. 

 

Camping de l'Ourthe - coronavirus voorkomen

Campings doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 

Eigen verantwoordelijkheid

Campings halen alles uit de kast om het voor hun gasten zo veilig mogelijk te maken. Natuurlijk ligt een groot gedeelte van de verantwoording ook bij jezelf. Het is heerlijk om er even uit te kunnen, maar houd je ook tijdens je kampeervakantie aan de regels die zijn opgesteld door de RIVM

Zorg er dus voor dat je ook tijdens je kampeervakantie voldoende mondkapjes bij je hebt. Deze heb je nodig voor het betreden van alle openbare voorzieningen. Ook op de camping moet je de 1,5 meter regel naleven. Ook is het aan te raden om voldoende desinfectiemiddelen bij je te hebben waarmee je je handen kunt ontsmetten. 

Twijfel je en wil je precies weten welke regels gelden op de camping die je wilt bezoeken? Breng dan een bezoekje aan de website van de camping. Bij de meeste campings wordt hier precies uitgelegd wat de camping in kwestie doet om het coronavirus te bestrijden.

 

Nee voldoende mondkapjes en desinfectie gel mee naar de camping

Zorg ervoor dat je voldoende mondkapjes en desinfectiegel bij je hebt.

 

Boek je kampeervakantie op tijd!

Net als vorig jaar verwachten wij dat ook dit jaar mensen massaal gaan kamperen in eigen land. Omdat er op de meeste campings dit jaar minder plekken beschikbaar zullen zijn is de kans groot dat campings snel zijn volgeboekt. Weet je nu al welke camping je dit jaar wilt bezoeken, dan is het aan te raden om op tijd een plekje te reserveren. Zeker wanneer je het liefst een plekje wilt met privé sanitair. Deze plekken zijn tegenwoordig snel volgeboekt. Anders ben je genoodzaakt je eigen chemische toilet mee te nemen ;).

Mocht je twijfelen om te boeken in verband met het coronavirus? Veel campings bieden dit jaar kosteloos een annuleren of omboeken aan. Boek je je vakantie en mocht deze vanwege de pandemie niet door gaan, dan kun je bij de meeste campings de kosten voor je kampeerplek terug krijgen of hem gratis omboeken. 

 

Tot slot

Op dit moment is er weinig zeker. Iedere week kunnen de regels veranderen. Laten we hopen dat door het vaccin en het mooie weer er voor gaan zorgen dat we de zomer van 2021 ongestoord kunnen kamperen. Alvast heel veel plezier met het zoeken naar een geschikte camping. Succes met het boeken en blijf veilig!

 

Klik hier en zoek een camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen