Je bent een alleenstaande ouder en het lijkt je heel leuk om te gaan kamperen. Of je hebt een partner die liever niet met je mee gaat naar de camping. Speciaal voor jou zijn er campings met zogenaamde eenoudervelden. Op eenoudervelden geniet je van rust, ruimte en vrijheid. Dit doe je op een veld samen met andere singles. Geen oordelende blikken van stellen maar genieten van je kampeervakantie met gelijkgestemde. Daarnaast is een eenouderveld een fijne plek om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Kamperen op een camping met een eenouderveld is geen must maar wel gemakkelijk. Wij van Campingzoeker helpen je graag en hebben daarom de allerleukste camping met eenouderveld in Nederland voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Alle onderwerpen in dit artikel

Eenoudervakantie op Texel

1. Camping Kogerstrand in De Koog

Neem vanaf de haven van Den Helder de veerboot naar Texel, de overtocht duurt slechts 20 minuten. Op loopafstand van de gezellige badplaats De Koog vonden wij een gezellige camping met eenouderveld.

Op het eenouderveld hoef je je eigen tent niet op te zetten want er staan volledig ingerichte tenten voor je klaar. In het midden van het veldje staan picknicktafels, dit nodigt uit voor een praatje, drankje of een bbq met medeouders. Het veld grenst aan het centrale gedeelte van de camping met receptie, binnenspeeltuin en snackbar.

Camping Kogerstrand is autoluw dus de kinderen kunnen veilig spelen. In de mei- en zomervakantie is er een recreatieteam aanwezig. Vanaf het kampeerveld kun je de zee al horen ruisen en je wandelt er in een paar minuten naar toe. 

ontdek Camping Kogerstrand

Animatie in de zomervakantie voor eenoudergezinnen

2. Camping de Hondsrug in Eext

Op deze camping in Drenthe heb je alles bij de hand, van campingwinkel tot brasserie en restaurant. Voor je dagelijkse dingen hoef je de camping niet af! Er zijn 3 zwembaden waarvan 1 overdekt en natuurlijk een peuterbad en zonneweide.

Eenouderveld de Bokkenweide wordt voor de gehele zomervakantie speciaal voor jou ingericht. Vanaf het veld heb je uitzicht op een speeltuin met air trampoline en aan de andere kant van het veld vind je een sanitairgebouw. De wifi is er gratis en je kids zijn vast niet weg te slaan bij de grote zandspeeltuin.

Nog een grote plus van op deze camping; voor elke dag van je verblijf ontvang je een muntje voor een van de afwasmachines, hoe luxe en in een paar minuten klaar! Nog meer luxe kun je creëren door bijvoorbeeld een boodschappenpakket voor aankomst te reserveren. 

ontdek Camping de Hondsrug

Voor vermaak hoef je de camping niet af

3. Vakantiepark Bergsehaak in Haaksbergen 

We hebben nog een hele leuke plek voor je gevonden in het altijd gezellige Twente. Op het kampeerveld genaamd 'het lang' zullen de kinderen en ook jij snel contacten leggen. In het midden van het veld staat een lange tafel waar het gezellig is zowel overdag als op het moment dat de kids op bed liggen. 

Het eenouderveld ligt centraal en vlakbij de voorzieningen. Er is ook een speeltoestel voor de kinderen en je trouwe viervoeter mag ook mee naar dit veld. Heb je geen eigen kampeermiddel dan staan er 2 volledige ingerichte tenten voor je klaar.

Er is zowel binnen als buiten volop zwemplezier in de diverse baden. Voor 2023 zijn er nieuwe outdoor speeltuinen gepland maar er is ook een indoor speeltuin. Samen spelen in de zand en waterspeeltuin, een rondje midgetgolf, knutselen bij het animatieteam dat is toch echt vakantie! 

ontdek Vakantiepark Bergsehaak

Vijfsterren kindvriendelijk vakantiepark met oog voor eenoudergezinnen

4. Camping en vakantiepark BreeBonne in Maasbree

Op deze camping kijken ze erg goed naar de verdeling tussen eenouder- en tweeoudergezinnen zodat iedereen een topvakantie kan beleven. Ontspan bij het strandbad met beachbar of neem een duik in het subtropisch zwemparadijs.

Heb je geen eigen kampeermiddel dan zijn de glampingtenten een aanrader. Deze staan op een veldje met een gezamenlijke keuken waardoor je snel in contact komt met gelijkgestemden. Er zijn diverse buitenspeeltuinen, veel sportmogelijkheden en een hele grote indoorspeeltuin.

Geniet van alles wat Noord-Limburg te bieden heeft. Van prachtige natuur tot een familie-uitstapje naar attractiepark Toverland. 

ontdek Camping en vakantiepark BreeBonne

Scandinavië experience met eenouderveld

5. Oetdoor in Haarlo

Alles draait hier om het buiten zijn, of de zon nu schijnt of dat het sneeuwt. Geniet van de wildernis spa, een potje Kubb (een echt Scandinavisch spelletje) of trek je terug in de gezamenlijke binnenruimte bij de houtkachel. In de gezamenlijke keuken kun je een vuurschaal en gietijzeren pan lenen op een maaltijd te bereiden boven het vuur.

Voor echte buitenkinderen is dit ook een perfecte camping. En natuurlijk zijn er ook voldoende speeltoestellen, traptrekkers, fietsjes en spelletjes aanwezig. In de winter wordt het outdoor camp omgebouwd tot winter camp. Van december tot en met maart kun je komen winterkamperen.

Het gebruik van de kano's, sup, kajaks en fietsen die op de camping aanwezig zijn is gratis voor alle campinggasten.

ontdek Oetdoor

Tip voor eenoudergezinnen met tieners

6. Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug

Als ouder een vakantie uitzoeken voor jezelf en je tieners kan een extra uitdaging zijn. Molecaten Park Kuierpad is dan een hele goede bestemming. Met een compleet outdoor centrum, skatepark, klimpark en nog tientallen faciliteiten krijg je je tieners vast mee.

Er is een eenouderveld met een tent in het midden van het veld, contact is zo gelegd voor zowel de kinderen als jij als ouder. Het kampeerveld ligt aan een speelvijver met zandstrand. Leuk om met je kids te (leren) suppen! Nog een leuke ontmoetingsplek is het overdekte zwembad en bij warme het buitenbad of de recreatieplas.

Voor eten en drinken hoef je ook niet gelijk het park af. Je kunt eten afhalen, plaatsnemen in het restaurant of je maaltje bij elkaar scoren in de supermarkt. Dit is op een ontspannen manier met je kinderen kamperen

ontdek Molecaten Park Kuierpad

FOTO - Rust, natuur, samen ontdekken en vies worden

7. Kampeerterrein de Blauwe Haan in Uffelte 

Mocht je nog twijfelen of voor het eerst als eenouder een kampeervakantie overwegen ga dan gerust richting de Blauwe Haan. In het mooie Zuidwest Drenthe bieden de beheerders een prachtig eenouderveld aan. Er staan ook ingerichte tenten en een retro caravan op het veld.

Het sanitair is vlakbij en is ook voorzien van kindersanitair. Ook is het douchen gratis. Allemaal zaken die je kampeervakantie een stukje eenvoudiger maken. Midden op het eenouderveld vind je een speeltuin Er zijn activiteiten om samen te doen zoals pizza's bakken, een vlot bouwen of een vuurtje stoken. Kies voor een moment voor jezelf en volg een yogales.

Ontspan op een ligbedje terwijl de kleintjes spelen in het spartelbad of de zand- en waterspeeltuin. De iets ouders kinderen kunnen zelf naar de binnenspeelplaats met klimwand. Aanrader zijn de SamenStoer weekenden met een vol activiteitenprogramma waarbij ze met liefde je tent voor je opzetten en ook nog koken

ontdek Kampeerterrein de Blauwe Haan

Eenouderactiviteiten; welkomstborrel, pannenkoekenavond en een eenouder-gastvrouw

8. Camping 't Zand in Alphen (Noord-Brabant)

De mede-eigenaresse is zelf 'ervaringsdeskundige' en heeft het eenouderveld bijzonder goed ingericht. Een bonte mix van kampeerders, safaritenten en lodgetenten met in het midden een knus en gezellig ingerichte eenoudertent.

De bestelde broodjes worden 's morgens aan je tent geleverd en tussen 9 en 10 staat de koffie klaar in de tent. Vanaf het eenouderveld loop je zo naar het zandstrand bij de recreatieplas. Hier kunnen de kinderen uren zwemmen, bootje varen of zandkastelen bouwen.

De eenouderactiviteiten worden aangepast aan de wens van de groep aanwezige kampeerders. Daarbuiten is er ook een reguliere kidsclub, meeleeftheater en tal van andere kinderfaciliteiten. 

ontdek Camping 't Zand

'Buitencamping' met eenouderveld

9. Camping Lolotte in Neede

Deel je verhaal bij het kampvuur, let op andere kinderen en geef een helpende hand waar nodig. Heel normaal op camping Lolotte! Samen de natuur ontdekken en lekker vies worden. Kinderen noemen dit ook wel de moddercamping.

Lolotte is een ruim opgezette kinder natuurcamping voor kleine padvinders, buitenkinderen en avonturiers tot 10 jaar.  De camping is autoluw en heeft een eenouderveld. Iedere dag zelf koken hoeft niet want je kunt in ieder geval een keer per week aanschuiven voor een met liefde bereid diner voor de campinggasten. Samen aan lange tafels zitten en genieten!

En als klap op de vuurpijl is er ook nog een buitenzwembad. 

ontdek Camping Lolotte

Met privé strand aan het Grevelingenmeer

10. Camping Port Zélande in Ouddorp

Op naar Zeeland voor een kampeervakantie waar zowel de jonge kids als de tieners vast enthousiast van worden. Via een toegangspad sta je namelijk binnen 5 minuten voor de Market Dome van CenterParcs. En als campinggast mag je gebruik maken van de (gratis) faciliteiten van CenterParcs.

De eenoudertenten liggen in het groen en beschut bij elkaar dichtbij het sanitair gebouw. Er zijn twee type tenten geschikt voor 1 volwassene en maximaal 3 kinderen. Je boekt deze eenoudertenten via Cirkel vakanties. Op de camping zelf heb je diverse speeltuinen en sportfaciliteiten, een receptie en broodjesservice.

Wat een keuze heb je hier, op naar het Grevelingenmeer, het uitgestrekte Noordzeestrand of op naar het subtropisch zwemparadijs. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd op het eenouderveld, contacten zijn dus zo gemaakt. 

ontdek Camping Port Zélande

Waarom kies je voor een camping met eenouderveld
Waarom kies je voor een camping met een eenouderveld?

Waarom een camping met eenouderveld?

Natuurlijk ben je als eenouder ook van harte welkom op andere camping, waarom zou je kiezen voor een eenouderveld? Kamperen met je kinderen kan best pittig zijn als alleenstaande ouder. Je kampeermiddel opzetten, een douchebeurt of de afwas. Soms kom je ogen en oren tekort. Bovendien zit je voor de zoveelste avond weer alleen voor je tent. Het laatste waar je op zit te wachten is oordelende blikken of medelijden.

Dit zul je op een eenouderveld beslist minder ervaren. Er is altijd wel iemand die je kinderen even in de gaten wil houden, je zit immers in hetzelfde schuitje dit maakt de drempel om contact te zoeken ook een stuk lager. Vaak is er in het midden van een eenouderveld een vuurschaal of zitjes gecreëerd zodat je een fijne ontmoetingsplek hebt. 

Zie jij kamperen op een eenouderveld wel zitten? Wij hopen je met deze tips de nodige inspiratie te hebben gegeven voor je volgende kampeertrip. Kies vooral een camping die bij je past. Ken je nog een camping die niet in het lijstje voorkomt maar waar je absoluut naar toe moet gaan? Laat het ons weten

vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos