Ze zijn bekend, de 8 winnaars van de ANWB camping van het jaar 2022 verkiezing. Via een online evenement werden 12 januari 2022 de winnaars bekend gemaakt. Er zijn 4 categorieën, en elke categorie werd een Nederlandse en Europese camping winnaar gekozen. Benieuwd welke campings hebben gewonnen? Lees snel verder!

Alle onderwerpen in dit artikel

Categorie 1: De beste kleine camping

Camping Duinzoomhoeve

Winnaar Nederland – Duinzoomhoeve, Julianadorp

Deze kleine boerencamping werd al eerder genomineerd, maar heeft nu de felbegeerde titel gewonnen. Deze fijne kleine camping ligt op steenworp afstand van de zee, net achter de duinen. Een fietstocht tussen de bollenvelden brengt je zo naar Den Helder of Julianadorp. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, of op het skelterparcours terwijl de ouders genieten van de rust. Er zijn 30 kampeerplekken en 5 huuraccomodaties. Ondanks het kleine formaat van de camping, zijn de faciliteiten hoogwaardig en compleet. Niet voor niets een winnaar dus!

Ontdek Camping Duinzoomhoeve

Camping 44, Loro Piceno, Italië

Over de grens – Camping 44, Loro Piceno, Italië

Deze camping is gelegen op het Italiaanse platteland in de regio de Marche. Het is al het 2e jaar dat deze camping heeft gewonnen in de categorie beste kleine camping. De camping wordt beheerd door een Nederlands stel. Vanaf je kampeerplaats heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kampeert tussen de olijfbomen, en daarnaast verhuren zo ook enkele safaritenten en De Waard tenten. Een pareltje in Italie! 

Categorie 2; De fijnste gezinscamping

Camping de Kleine Wolf

In Nederland – Camping de Kleine Wolf, Stegeren

Niet voor het eerst sleept Camping de Kleine Wolf de titel fijnste gezinscamping in de wacht. Er is een binnen- en buitenzwembad, uitgebreide animatie en een indoorspeeltuin. Er zijn kampeerplaatsen, ook met privé sanitair en verhuur van diverse accommodaties. Een geweldige kampeerbestemming in Overijssel. Al jaren een favoriet onder kampeerders en wij begrijpen wel waarom.

Ontdek Camping de Kleine Wolf

Camping Les Coudoulets

Over de grens – Camping Les Coudoulets, Pradons, Frankrijk

Gelegen in de Ardèche in Zuid Frankrijk aan de oevers van aan riviertje ligt 5 sterrencamping Les Coudoulets. De camping heeft 130 kampeerplaatsen en een aantal huuraccommodaties. Naast zwemmen en spelen in de rivier is er ook een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik. Er is animatie voor jong en oud. Wanneer je geen zin hebt om te koken kan je uit eten bij het restaurant of een bestelling afhalen. ’s ochtends haal je een vers croissantje voordat je de prachtige regio gaat verkennen. Deze camping is al jaren erg populair en in het hoofdseizoen snel volgeboekt. 

Categorie 3: De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Camping 't Weergors

In Nederland – Camping ’t Weergors, Hellevoetsluis

Deze duurzame familiecamping is gelegen in Zuid Holland, een paar kilometer van het strand. Camperaars kunnen het hele jaar terecht, ook in de winter. Kinderen vermaken zich in de speeltuintjes en in de vakanties is er animatie. Er worden fietsen verhuurd en er is een klein winkeltje. Maar de echte blikvangers zijn de prachtige, uniek, huuraccomodaties. Van aan basic daktent tot een super de luxe dijkwachterslodge met panorama terras. 

Ontdek Camping ’t Weergors

Tamarit Beach Resort

Over de grens – Tamarit Beach Resort, Tarragona-Tamarit, Spanje

Gelegen aan de zonnige Spaanse oostkust, vlak aan zee, ligt Tamarit Beach Resort. Deze grote camping, met ruim 650 kampeerplaatsen is een echte gezinscamping met uitgebreide faciliteiten. Er is een prachtig zwembad, waterspeeltuin en welnesscentrum. Er worden veel faciliteiten georganiseerd en er zijn diverse eetmogelijkheden en terrasjes. Er zijn diverse prachtige huuraccommodaties, van luxe glampingtenten tot premium bungalows in unieke stijlen. Met recht dat deze camping de titel heeft gewonnen!

Categorie 4: De mooiste charme camping

Camping De Drie Provinciën

In Nederland – Camping de Drie Provinciën, Een-West 

Een charme camping onderscheid zich door de ligging en inrichting van het terrein (lees alles over charme campings). Deze camping is gelegen aan de rand van een natuurreservaat. Camping de drie Provinciën heeft 3 vijvers, daar omheen liggen de kampeerplaatsen, in een parkachtige omgeving. De camping richt zich vooral op 50-plussers, je zult er dus geen faciliteiten voor kinderen vinden. Wel is er een restaurant met terras, en zijn de faciliteiten van hoge kwaliteit. Een camping voor rustzoekers en liefhebbers van fietsen of wandelen. Er worden geen accommodaties verhuurd, wel zijn er speciale camperplaatsen.

Ontdek De Drie Provinciën

Hedesunda Camping

Over de grens – Hedesunda Camping, Hedesunda, Zweden

Liefhebbers van watersporten, vissen en natuur komen op deze camping helemaal aan hun trekken. De camping is gelegen op een eiland, en dus omringd door water. Er wordt een aantal leuke houten huisjes verhuurd, en ook kan je er bootjes huren. De voorzieningen zijn basic, maar alles wat je nodig hebt is er. De camping is parkachtig aangelegd en uitermate geschikt voor liefhebbers van natuur, water en rust. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen, en ook kan je lekker rond een kampuur gaan zitten. Echt ‘ouderwets’ kamperen. Puur in de natuur.

Wij feliciteren alle winnaars van de ANWB camping van het jaar verkiezing!

Ga op zoek naar een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen