Wanneer je al geruime tijd samen woont, ga je steeds meer op elkaar lijken. Bij sommige mensen is het niet alleen de manier van denken, maar ook het uiterlijk dat steeds meer naar elkaar toe kruipt. Is jou wel eens gezegd dat je qua uiterlijk enorm op je partner lijkt? Dan kan het maar zo zijn dat jullie een heus ANWB stelletje zijn. In dit artikel geef ik je 8 kenmerken waaraan je een écht ANWB stel kunt herkennen.

Alle onderwerpen in dit artikel
ANWB Echtpaar
Ben of ken jij een ANWB echtpaar? Ontdek het met deze 8 kenmerken.

Hetzelfde windjack

Het toeval wil dat je precies dezelfde smaak hebt als je partner. Bij het uitzoeken van een nieuw windjack komen jullie altijd precies op hetzelfde model uit. Een praktische, comfortabele, wind- en waterdichte jas met een zachte fleece voering. Om elkaar snel en gemakkelijk te kunnen herkennen in de menigte zijn opvallende kleurtjes erg in trek.

Om niet met exact dezelfde jas de winkel te verlaten wordt er vaak gekozen voor ieder een eigen kleurtje. Tenzij het gaat om twee voor de prijs van één …

Shop hier voor je eigen windjack

Human nature

Het merk Human Nature is hét merk voor het doorgewinterde ANWB stel. De kleren van dit merk zitten niet alleen erg lekker, nee, het ademt, is gemaakt van het onverwoestbare en waterdichte Goretex, UV beschermend, afritsbaar en komt in de meest avontuurlijke kleurtjes. Met zo’n kaki blouse kun je samen de hele wereld aan! 

* Uiteraard is het merk Human Nature verkrijgbaar in (vrijwel) iedere ANWB winkel.

ANWB stel
Waar ben je als ANWB stel zonder matching windjack - Foto: George Maas

Afritsbroek

Stel, je bent samen aan het wandelen door de bergen en wordt overvallen door een buitje, dan kun je natuurlijk ergens schuilen of terug gaan naar de camping. Het ANWB stel heeft hier een andere, veel betere oplossing voor, namelijk een zogenaamde afritsbroek. Dit principe is even eenvoudig als briljant. Bij warm weer rits je de broekspijpen af tot net boven de knie. Dit tovert je broek om tot een korte broek.

De broekspijpen kun je gemakkelijk meenemen in bijvoorbeeld je heuptas (zie: De heuptas ). Gaat het regenen, dan heb je deze in luttele minuten weer aan je broek vast geritst. Zo hoef je nooit twee broeken bij je te hebben tijdens een wandeling. Praktisch toch! 

Shop een leuke afritsbroek

Afritsbroek van Human nature
Een afritsbroek van het merk Human Nature: De natte droom van een ANWB stel

ANWB stellen fietsen graag

Het mag geen verrassing zijn dat ANWB stelletjes dol zijn op fietsen. De wekelijkse beweging houd het stel fit en per fiets ontdekken ze alle toeristische plekken in Nederland. Wil je jezelf tot een ANWB Echtpaar rekenen is het wel belangrijk dat je dezelfde fiets hebt als je partner. Hij de heren en zij de dames uitvoering. Hoe duurder de fiets, hoe beter. Het is namelijk belangrijk dat je niet met rommel op pad gaat. En net als bij het windjack is het niet heel erg als de kleur afwijkt.

* Protip: Probeer de IJsselroute eens.

Een kaart op het stuur

Wanneer je als ANWB stel een rondje gaat fietsen, hoor je goed beslagen ten ijs te komen.Het mag natuurlijk niet gebeuren dat je tijdens het fietsen van de IJsselroute verdwaalt. Om dit te voorkomen heb je van die handige rekjes voor op je stuur. Deze rekjes zijn speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van een routekaart en ja, ook deze zijn verkrijgbaar bij de winkels van de ANWB.

Shop een kaarthouder voor aan je stuur

Kaart op je fiets
Een fiets met kaarthouder. Een écht ANWB stel kan niet zonder

Niets aan het toeval

Een écht hardcore ANWB echtpaar laat niets, maar dan ook niets aan het toeval over. ‘Ze houden van verrassingen als het maar niet plotseling is’ (quote Brigette Kaandorp). De avond van tevoren worden alle voorbereidingen getroffen zodat ze de volgende dag zorgeloos op pad kunnen gaan. Of er nu wordt gewandeld, gefietst of gekanoot. De gesmeerde broodjes, het drinken en de routekaarten liggen paraat.

De heuptas

Een heuptas wordt door de meeste mensen zwaar onderschat. Gelukkig niet door het ANWB echtpaar. Deze tasjes lenen zich uitstekend voor het bewaren van je portemonnee, je telefoon, een routekaart, sleutels en natuurlijk je afritspijpen. En voor alles heb je een eigen vakje. Praktisch toch!

Heuptassen zitten erg comfortabel tijdens het fietsen en wandelen. Ze komen in verschillende kekke kleuren, modellen en van merken als Human Nature. Dit maakt ze erg populair onder de ANWB stellen.

* Protip: Impregneer je heuptas om hem ook in het voor- en najaar te kunnen gebruiken

Shop een mooie heuptas

 

Kortingskaarten, literatuur en meer 

ANWB stelletjes zijn dol op aanbiedingen. Twee halen, één betalen is helemaal hun ding! Om geen aanbieding mis te lopen zijn deze stelletjes vaak lid van de Kampioen, de Kampeer en Caravan Kampioen, de KGC en natuurlijk de ACSI. Zo blijven ze altijd op de hoogte van de laatste (ANWB) mode en de scherpste prijzen.

ANWB stellen
De ANWB heeft zelfs een eigen ANWB campingpak uitgebracht. Hoe leuk is dat!

Kun jij geen genoeg krijgen van ANWB stellen?

Goed… jij én je partner hebben hebben dit artikel gelezen, alle informatie laten bezinken en het even besproken. Toch twijfelen jullie of jullie jezelf mogen rekenen tot de club van ANWB stellen? Voor de echte liefhebbers is er zelfs een website, genaamd ANWB stelletjes. Zeker de moeite van het bezoeker waard!

Daarnaast vind je op de website van Mynd ook een leuk artikel over de wetenschap achter ANWB echtparen. Ook leuk om te lezen ;)

vind nu een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen