Woensdag 13 januari werden traditiegetrouw de 'ANWB campings van het jaar' bekend gemaakt via een groot online evenement. Sinds 1987 deelt de ANWB deze prijzen uit. Voorheen werd dit gedaan door een vakjury. De afgelopen jaren worden de genomineerden niet gekozen door een vakjury maar heeft de kampeerder het voor het zeggen. Dit jaar werden er bijna 25.000 stemmen uitgebracht.

Alle onderwerpen in dit artikel

Er zijn winnaars in 4 categorieën. Ze worden beoordeeld op 9 verschillende punten. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de camping met de meeste stemmen wint. Zo heeft iedere camping een eerlijke kans om de titel ANWB Top camping van het jaar te winnen. Wil jij weten wie er gewonnen hebben? Hieronder vind je alle Nederlandse winnaars.

Winnaars ANWB camping van het Jaar
Welke Nederlandse campings mogen zich in 2021 'Camping van het jaar' noemen?

Winnaar Beste kleine camping

Campings die meedingen voor deze categorie zijn camping met maximaal 60 plaatsen waar de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Vaak hebben deze campings een mooie ligging in de natuur en wordt er veel aandacht besteed in de kwaliteit van de faciliteiten. 

Camping de Nesse in Limmen

Deze fijne familiecamping ligt in Noord Holland op slechts enkele kilometers van zee. Naast de 23 netjes verzorgde kampeerplaatsen worden er ook 2 hooiberghuisjes verhuurd. Deze camping is met name geschikt voor rustzoekers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. 

Voor kinderen vind je op het kampeerterrein een trampoline, zandspeelplaats en een kinderspeelhoek. Je kunt er fietsen huren, je eigen fietsen stallen in de overdekte stalling en er is zelfs een mogelijkheid je eigen paard mee te nemen en te stallen in het paardenpension. 

ontdek Camping de Nesse

Camping de Nesse in Limmen
Camping de Nesse: winnaar in de categorie Beste kleine camping

Winnaar Fijnste gezinscamping

Deze titel gaat naar een camping die gericht is op gezinnen met kinderen. Zo vind je hier veel faciliteiten voor gezinnen, uitgebreide animatie en speelmogelijkheden. Natuurlijk ontbreek ook een mooie zwembad niet. 

Camping de Paal in Bergeijk

Het is niet de eerste keer dat Camping de Paal deze prijs wint. In 2019 wisten ze de titel van ANWB Fijnste gezinscamping ook al in de wacht te slepen. Camping de Paal is gelegen in Noord Brabant in de bossen van de Brabantse Kempen. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen, naast het zwembad en meerdere speeltuinen is er ook een kinderboerderij en openluchttheater. De camping verhuurd diverse (luxe) accomodaties. Op camping de Paal zullen je kinderen een onvergetelijke vakantie beleven.

ontdek Camping de Paal

Camping de Paal
De fijnste gezinscamping is Camping de Paal in Bergeijk

Winnaar De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Er is een steeds grotere vraag naar mooiere en luxere huuraccomodaties. Campings weten zich ook vaker te onderscheiden door unieke en luxe accomodaties als tenthuisjes, boomhutten, boothuisjes en panorama tenten.

Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen

Voor 2 jaar achtereen is Vakantiepark Het Liederholt de winnaar in categorie meest gewaardeerde huuraccommodatie. Deze mooie gezinscamping ligt in het hart van de Veluwe en biedt uitgebreide faciliteiten voor het hele gezin. Naast de ruime kampeerplaatsen verhuurd deze camping diverse luxe accomodaties. Wat dacht je van een overnachting in een wellness chalet of een boslodge. Je hebt ook de mogelijkheid tot het huren van een hotelkamer met terras.

ontdek Vakantiepark Het Liederholt

Vakantiepark Het Lierderholt
Op zoek naar een camping met prachtige huuraccommodaties? Het Lierderholt is the place to be!

Winnaar De mooiste charmecamping

Een charmecamping heeft de kwaliteit van de faciliteiten hoog in het vaandel. De campings zijn vaak landelijk en idyllisch gelegen en hechten veel waarde gastvrijheid en privacy. Verwacht geen uitgebreide faciliteiten op deze campings, maar geniet van de rust en vrijheid.

Camping de Helfterkamp in Vaassen

Gelegen langs een beekje in het Noord-Veluwse dorp Vaassen ligt camping de Helfterkamp. Deze sfeervolle familiecamping ademt gemoedelijkheid en gastvrijheid. Je voelt je hier vast gelijk thuis als jong gezin of rustzoeker. Er valt van alles te beleven voor kinderen. Wat dacht je van een kinderboerderij of hooiberg. Het terrein is keurig onderhouden en biedt kampeerder ruime kampeerplaatsen. Daarnaast worden er ook nog enkele accomodaties verhuurd. De camping is gelegen langs diverse fiets- en wandelroutes. Er worden ook regelmatig begeleide mountainbike tochten georganiseerd. 

ontdek Camping de Helfterkamp

Camping de Helfterkamp in Vaassen
Camping de Helfterkamp is de mooiste charmecamping van het moment!

Namens Campingzoeker feliciteren wij deze campings met het behalen van hun titel!

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen