De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 875 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Winnaars ANWB Camping van het Jaar 2020 Award

23-01-2020 Erwin van Hensbergen

Een aantal weken geleden schreven we over de genomineerde campings voor de 'ANWB Camping van het jaar Award 2020'. Vorige week (woensdag 9 januari 2020) was het dan eindelijk zover en werden in de Fabrique in Utrecht de winnaars van deze publieksprijs bekend gemaakt. 

Tijdens de zomervakantie hebben kampeerders hun stem uit kunnen brengen op hun favoriete camping. Dit is ook massaal gebeurt. De genomineerde campings werden in 2018 door een vakjury aangewezen. Hierna zijn er in totaal meer dan 25.000 stemmen verzameld. Dit zijn allemaal stemmen van Nederlandse kampeerders. 

 

Categorieën 

In totaal zijn er 3 verschillende categorieën waarin je als camping geplaatst kon worden. Deze categorieën zijn: De fijnste gezinscamping, De beste huuraccommodatie en De mooiste charmecamping. De campings werden beoordeeld op 9 verschillende aspecten. Door deze manier van meten wint niet perse de camping die de meeste stemmen weet te verzamelen, maar de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Zo speelt voor de fijnste gezinscamping bijvoorbeeld de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een hele grote rol. Voor de huuraccommodaties werd vooral gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de hygiëne, de ligging en de verschillende faciliteiten. Voor charmecamping speelde rust/natuur, het sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol. 

 

De winnaars van de ANWB Camping van het jaar Award

De trotse winnaars van de ANWB Camping van het jaar Award

 

De winnaars van de ANWB Camping van het jaar 2020 zijn:

 

De fijnste gezinscamping:

Camping de Kleine Wolf (Nederland, Stegeren)

Playa Montroig Camping Resort (Mont-roig, Spanje)

 

De beste huuraccommodatie:

Vakantiepark Het Lierderholt (Nederland, Beekbergen)

Camp Kyllburg (Duitsland, Kyllburg)

 

De mooiste charmecamping:

Camping de Helfterkamp (Nederland, Vaassen)

Over de grens: Hedesunda Camping (Zweden, Hedesunda)

 

 

Wij van Campingzoeker willen alle campings van harte feliciteren met deze geweldige prestatie. De concurrentie was pittig en  Camping van het jaar wordt je niet zomaar. Die moet je verdienen!

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen

Anderen Lazen ook