De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1000 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Ieder jaar wordt er van alles uit de kast gehaald om mee te dingen naar deze fameuze titel. Campings in binnen- en buitenland maken kans gekroond te worden als 'Camping van het Jaar'. Uit de 25.000 stemmen die de ANWB heeft ontvangen is een shortlist gemaakt. Aan het eind van deze maand krijgen we te horen welke campings zichzelf 'Camping van het jaar 2021' mogen noemen.

Alle onderwerpen in dit artikel
Genomineerde campings 2021
De genomineerde campings voor ANWB Camping van het jaar 2021

Camping van het Jaar

Camping van het jaar. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is inmiddels ook al de 31e keer dat de ANWB deze competitie organiseert. De genomineerden werden tot 2018 gekozen door een vakjury. Sinds 2019 heeft de kampeerder het voor het zeggen. Dit door te stemmen op hun favoriete camping. Dit jaar heeft de organisatie zo'n 25.000 stemmen ontvangen. Vanzelfsprekend is hier weer een mooi lijstje uit gekomen. Een lijstje dat is onderverdeeld in verschillende categorieën.

Categorie 1: De beste kleine camping

De eerste categorie waar je als camping in de prijzen kunt vallen is de categorie 'Beste kleine camping'. Campings tot 60 staanplaatsen komen in aanmerking. Vaak zijn deze campings mooi gelegen in de natuur en zijn ze minder gericht op families met jonge kinderen. Hierom zijn er in de meeste gevallen ook minder faciliteiten aanwezig. Dus geen tropisch zwemparadijs, complete winkels of overdekte speelparadijzen. 

De genomineerde (Nederlandse) campings voor deze categorie zijn:

Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp 

Camping Hoeve Ons Lust in Julianadorp 

Minicamping de Nesse in Limmen 

Camping Duinzoomhoeve
Minder faciliteiten en meer ruimte voor natuur en rust...

Categorie 2: De fijnste gezinscamping

Wanneer je gaat kamperen met je kinderen, is het verstandig om te kiezen voor een gezinscamping. Deze campings zijn in de meeste gevallen groot en helemaal ingericht om je kinderen de hele dag bezig te houden. Animatieteams, speelparken, zwembaden en vaak meerdere uitdagende speeltuinen. Je kroost hoeft hier zich geen seconde te vervelen.

Ook voor deze categorie is er een top 3 samengesteld. Dit zijn de kanshebbers voor 2021:

 

Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze

Camping de Kleine Wolf in Stegeren

Camping de Paal in Bergeijk

Camping de Beerze Bulten
Natuurlijk is ook Camping de Beerze Bulten weer genomineerd

Categorie 3: De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Accomodaties op campings worden steeds mooier en luxer. Deze enorme groei aan (Glamping) accomodaties trekt dan ook een hele nieuwe doelgroep naar de camping. Voor de leukste, mooiste en meest speciale huuraccommodaties heeft de ANWB dan ook een categorie in het leven geroepen.

De drie Nederlandse kanshebbers zijn:

 

Camping De Robbenjager in De Cocksdorp

Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen

Camping ’t Weergors in Hellevoetsluis

Camping 't Weergors
Op camping 't Weergors is het goed toeven!

Categorie 4: De mooiste charmecamping

Charmecampings worden steeds populairder onder kampeerders. Charmecampings zijn campings met een fantastische ligging, een mooie uitstraling en waar een fijne en gastvrije sfeer heerst. Vaak zijn ook dit de wat kleinere, intiemere campings.

De volgende drie charmecampings maken kans op deze titel:

 

Natuurkampeerterrein Olde Kottink in Beuningen

Camping De Drie Provinciën in Een West

Camping De Helfterkamp in Vaassen

Camping De Drie Provinciën
Charmecampings zijn campings met een fantastische ligging!

Bekendmaking Campings van het jaar 2021

Alle bovengenoemde campings zijn stuk voor stuk prachtige campings. Je komt namelijk niet zomaar in deze shortlist. Over zo'n twee weten weten we welke camping zichzelf 'ANWB Camping van het jaar 2021' mag noemen. Een titel waar je als camping terecht 'apetrots' op mag zijn. Uiteraard lees je het op Campingzoeker.nl.

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen