Van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober 2021 opende de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht zich voor de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. De eerste beurs die wij hebben bezocht in een lange tijd vanwege het coronavirusKamperen is populairder dan ooit en daarom werd er flink uitgepakt op deze kampeerbeurs. Of je nu een ervaren kampeerder bent of het net hebt ontdekt, op deze beurs komt iedere kampeerder aan zijn (of haar) trekken.

Alle onderwerpen in dit artikel

De Jaarbeurs ligt lekker centraal in Nederland en is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Een kaartje voor deze beurs koop je vanaf € 10,- maar is via diverse partners (de ANWB, NS of de NKC) met korting te koop. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang tot de beurs en dus het is een leuk uitje voor het hele gezin.

Bezoek de Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht 2021
De Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht 2021.

Wij bezochten de Kampeer en Caravan Jaarbeurs op de zaterdag. Hoewel dit normaal gesproken de drukste dag is om een beurs te bezoeken, was het goed te doen. Je kon overal goed lopen, kijken en even ergens rustig zitten om wat te eten of te drinken. Er zijn dan ook diverse eet- en drinkgelegenheden verspreid over het hele terrein. Ook waren waren er verschillende activiteiten voor kinderen waardoor ook zij zich geen moment hoeven te vervelen.

Natuurlijk waren ook deze editie alle bekende caravan, tent en vouwwagen merken aanwezig. Wat ons opviel, was de flinke groei in het aantal vouwwagens, daktenten en exposanten van verschillende technische snufjes. Daarnaast is er is ook steeds meer aandacht voor duurzaam kamperen en duurzaam reizen. En had je behoefte aan informatie? Gedurende de 5 beursdagen werden er verschillende lezingen gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Bezoekers op de Kampeerbeurs
Het was zeker niet té druk op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

De Vouwwagen boulevard

Wij als vouwwagen liefhebbers konden ons hart ophalen op de vouwwagen boulevard en gingen natuurlijk even buurten bij onze vrienden van Campooz. In hal 12 vonden we een groot aanbod van de diverse vouwwagen dealers. Er is een steeds grotere vraag naar lichte en snel op te zetten vouwwagens die ook met de elektrische auto te trekken zijn. Merken zoals Holtkamper en Isabella springen daar natuurlijk goed op in. 

Al wandelend door de verschillende hallen kon je genieten van alle prachtig tenten. Ingericht volgens de laatste trends. De een nog sfeervoller dan de ander. Ook deze keer was er een fietsparcours aangelegd. Had je interesse in een (elektrische) vouw- of normale fiets, dan kon je hem meteen even aan de tand voelen.

Test fietsen en vouwfietsen uit op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Interesse in een (vouw)fiets? Test hem meteen even op het aangelegde parcours.

ANWB Camper en Caravan van het jaar 2022 verkiezing

Ieder jaar kiest de ANWB samen met een vakjury en ervaringsdeskundigen de Camper en Caravan van het jaar. De genomineerde modellen worden geselecteerd op innovaties, ontwerp, prijs- kwaliteit verhouding en originaliteit. Op de eerste beursdag werden deze winnaars bekend gemaakt. De winnaar van de titel Caravan van het jaar 2022 is de Beachy serie. Deze super hippe en lichtgewicht caravan maakt hem erg geschikt voor jonge kampeerders. En wat een plaatje is het!

De camper van het jaar 2022 is de Rapido 854F. Er is door de ontwerpers goed nagedacht over het zo efficiënt indelen van de ruimte, het toepassen van moderne snufjes en het gebruik van mooie materialen.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht 2021
Lekker struinen over de beursvloer van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Lekker shoppen naar kampeerspullen

In hal 8 van de Jaarbeurs vond je handige kampeeraccessoires als movers, kampeermeubilair, leuke gadgets, fietsendragers etc. Kortom, hier kon je lekker rondneuzen tussen de mooie serviezen, verschillende (soorten en merken) kampeerstoelen uittesten en kijken welke technieken er zijn voor de luchtvering voor je camper.

Luxe ingerichte tenten
Sfeervol ingerichte tenten. De één nog mooier dan de ander.
Kampeerspullen kopen op een kampeerbeurs
Er viel genoeg te shoppen!
Caravans en campers op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Op zoek naar een camper of caravan? Hier kun je je hart ophalen.
CampooZ op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht
Ook CampooZ was van de partij met een ruime stand.
Activiteiten op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021
Bij de stand van Karsten tenten kon je je eigen ingekleurde tas in elkaar laten naaien. Hoe leuk?!
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
This is glamping!
Camperhomies op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Er viel veel te beleven op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021.

Dit was de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht 2021

Wij, als kampeerfanaten hebben een heerlijke dag gehad op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Er is een breed aanbod voor iedere kampeerder. Hoewel sommige beurzen meer lijken meer op een gigantische showroom voor campers en caravans is de ballans hier erg goed als je het mij vraagt. Zeker wanneer je er ook op uit trekt met een tent, daktent of vouwwagen.

Met nieuwe inspiratie, een paar tassen vol brochures en wat aankopen kijken wij met een tevreden gevoel terug op deze kampeerbeurs. We hebben ons al weer een beetje kunnen voorbereiden voor het volgende kampeerseizoen. Op naar de volgende beurs!

vind een camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen