Een kampeerbeurs is dé plek om de laatste ontwikkelingen te bekijken en inspiratie op te doen voor het nieuwe kampeerseizoen. Op een kampeerbeurs vind je fabrikanten, kampeermerken, winkeliers, reisorganisaties en uitbaters van campings onder één dak. Ben je op zoek naar een nieuw kampeermiddel, een leuke camping of lijkt het je leuk om eens op zo'n beurs rond te neuzen? Hier vind je alles op het gebied van kamperen. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Het leuke aan een vakantie- en kampeerbeurs is dat alle producten netjes voor je zijn uitgestald. Verlekker je aan de nieuwste kampeerproducten en bekijk alle tenten, vouwwagens en caravans eens van binnen. En wil je graag wat meer informatie over een bepaald product? Er loopt altijd wel een expert rond die je er alles over kan vertellen.

Gedurende het jaar worden er in Nederland, België en Duitsland verschillende kampeer- en vakantiebeurzen georganiseerd. Lijkt het jou leuk om zo'n kampeerbeurs te bezoeken lees dan snel verder. Wij hebben alle kampeerbeurzen voor 2024 je op een rijtje gezet. Pak je agenda er maar vast bij!

Vakantiebeurs Utrecht

Vakantiebeurs Utrecht

- 11 t/m 14 januari 2024 -

2024 begint goed met de grootste vakantiebeurs van Nederland!  Naast verre reizen, exotische bestemmingen en exclusieve safari’s en cruises is er op de vakantiebeurs ook genoeg aandacht voor kamperen in binnen en buitenland. Stands van tientallen campings in en buiten Europa, kampeeruitrusting, campers en caravanaccessoires. Je vindt het allemaal op deze kampeerbeurs. Er is een kampeertheater in hal 9 waar je als kampeerder alles komt te weten over het leven op de camping. 

Vakantiebeurs CMT Stuttgart Duitsland

Vakantiebeurs CMT Stuttgart Duitsland

- 13 t/m 21 januari 2024 -

Het is misschien niet direct om de hoek, maar toch zetten wij deze vakantiebeurs in het Duitse plaatsje Stuttgart in het lijstje van leuke kampeerbeurzen van 2024. Je kunt deze beurs qua aanbod vergelijken met de vakantiebeurs in Utrecht. Naast campingvakanties, caravans en campers vindt je er dus ook een zeer uitgebreid aanbod van andere reis-gerelateerde stands en leuke (nieuwe) kampeerproducten. Je moet er een stuk voor rijden maar dan heb je ook wat ...

Caravana Leeuwarden

Caravana Leeuwarden

- 24 t/m 28 januari 2024 -

Vijf dagen lang vind je in het WTC Expo in Leeuwarden alles wat je nodig hebt voor jouw ideale kampeervakantie. Exposanten presenteren er een breed aanbod in caravans en campers, vouwwagens, (voor)tenten, kampeeraccessoires en campings uit heel Europa. Tijdens een heerlijk dagje uit voor het hele gezin doe je inspiratie op en vind je de nieuwste technieken en trends op kampeergebied. Sluit aan bij één van de vele demonstraties of interessante workshops en je bent helemaal klaar voor je volgende kampeertrip!

Vakantie expo Antwerpen België

Vakantie expo Antwerpen België

- 26 t/m 28 januari 2024 -

Woon je in het zuiden des lands, dan ben jij eind januari in een wip over de grens van België voor een bezoekje aan de Vakantie Expo Antwerpen. Hoewel de focus voornamelijk ligt op (buitenlandse) reizen, vindt je op deze beurs ook diverse exposanten op het gebied van campings en kamperen.

Vakantiesalon Brussel België

Vakantiesalon Brussel België

- 1 t/m 4 februari 2024 -

Vakantiesalon Brussel is de Belgische variant van de vakantiebeurs in Nederland. Op deze beurs in de hoofdstad van België is een speciale afdeling voor kampeerders, genaamd Camp’in & out. Hier vindt je caravans, tenten en zoals onze zuiderburen het noemen, ‘plooiwagens’. Daarnaast zijn er diverse thema’s zoals fietsen en wandelen, en Sports and Adventure. Een leuke kampeerbeurs om eens een bezoekje te brengen.

CamperExpo houten

CamperExpo Houten

- 15 t/m 17 maart 2024 -

Camperaars opgelet! Deze beurs wil je niet missen. Halverwege maart vindt in de Expo Houten (bij Utrecht) de Camper Expo plaats. Op deze beurs speciaal gericht op camperaars, niet of ervaren, vindt je circa 100 exposanten die jou alles willen vertellen en laten zien op camper gebied. Ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte camper, zoek je inspiratie voor een nieuwe kampeervakantie of ben je benieuwd naar de nieuwste gadgets? Kom dan zeker langs bij de CamperExpo 2024. 

Het Vrijbuiter Event

Het Vrijbuiter Event

-  30 maart en 5 april 2024 -

De Vrijbuiter trapt het kampeerseizoen af met het zogenaamde 'Vrijbuiter Event'. twee weekenden achter elkaar staat een winkels van de Vrijbuiter in het teken van de voorbereidingen van je vakantie. Neem je paklijst mee en ontdek alles over kleding, wandelen, slapen en koken op de camping, tenten, kampeermeubilair en voortenten. Dit zijn namelijk de thema's die deze dagen uitgebreid aan bod komen. Ben je nog op zoek naar een leuke camping? Tijdens het Vrijbuiter Event zijn er ook verschillende campings aanwezig om je alles te vertellen over hun kampeerterrein.

Open camping dag 2023

Open camping dag 2024

- 6 april 2024 -

Begin April vindt de aftrap van het kampeerseizoen plaats. En hoe kan je dat beter doen dan op de open camping dag! Op zaterdag 6 april zetten de deelnemende campings de slagbomen en deuren open zodat je vrijblijvend een camping kunt bezoeken om de sfeer kan proeven. Misschien ben je nog op zoek naar een seizoensplek of een leuke camping voor de zomervakantie? Tijdens de open camping dag kun je alvast je kampeerplekje uitzoeken, de faciliteiten bekijken of gelijk een reservering maken voor jou volgende vakantie. Op de website van de Open camping dag vindt je een lijst met alle deelnemend campings. Deze open camping dag wordt georganiseerd door kampeerplatform I love Kamperen.

Het second tent event - koop een tweedehands tent

Second tent event

-21 april 2024 -

Het second tent event is een relatief nieuw en uniek kampeerevenement. Het is niet echt een beurs, maar toch mag dit evenement niet ontbreken in dit lijstje. Wat is het Second tent event? Je kunt het zien als een soort eendaagse pop-up marktplaats voor tenten. Verkopers kunnen op deze dag hun oude tent opzetten op recreatieterrein het Doornse Gat bij Doorn. Kopers kunnen op deze camping dus uitgebreid rondkijken tussen alle aangeboden tenten. Een tweedehands tent kopen is een duurzame en vaak voordeliger optie, ook voor bijvoorbeeld beginnende kampeerders die het kamperen eens willen uitproberen alvorens ze zelf een complete nieuwe uitrusting aanschaffen. Op het terrein worden naast de pop-up camping diverse activiteiten georganiseerd zoals workshops en live muziek. Er zijn ook diverse foodtrucks en speelgelegenheden voor de kinderen op het terrein. 

World Campooz day 2023

World Campooz day 

- 14 t/m 16 juni 2024 -

Heb jij al een Campooz vouwwagen of heb je plannen om er een te kopen? Kom dan gezellig langs op de World Campooz day 2024 medio juni. Tijdens dit kampeerweekend komen Campooz liefhebbers en bezitters gezellig samen om hun kampeerpassie te delen. Ook zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Misschien vindt je nog wel een primeurtje tijdens dit weekend! Ook wanneer je (nog) geen Campooz vouwwagen hebt ben je uiteraard van harte welkom om de diverse modellen te bewonderen. 

Caravan salon Dusseldorf 2023

Caravan salon Dusseldorf

- 31 augustus t/m 8 september 2024 -

De caravan Salon Dusseldorf (Duitsland) is misschien wel de grootste Camper en caravanbeurs ter wereld. Dit jaar vindt de 63ste editie plaats aan het einde van de zomer. Vorig jaar trok de beurs circa 235.000 bezoekers! Een grote, drukke en complete beurs die goed te bereiden is vanuit Nederland. Op deze beurs vindt je alle bekende merken van Campers en Caravans bij elkaar. Daarnaast is er ook aandacht voor accessoires, nieuwe technieken, outdoor en verhuur. Kortom, voor een ieder wat wils!

Camperbeurs Hardenberg 2023

Camperbeurs Hardenberg

- 20 t/m 22 september 2024 -

Is Dusseldorf net iets te ver voor jou? Een paar weken later vindt je in Hardenberg (Overijssel) de grootste camperbeurs van Oost-Nederland. Ben je opzoek naar een nieuwe camper, aantrekkelijke occasions of naar huur- en verhuurmogelijkheden, kom dan langs op de camperbeurs in Hardenberg. Natuurlijk vindt je er ook diverse exposanten met nieuwe kampeergadgets, leuke accessoires, campervoortenten of camperverzekeringen.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht 2023

Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht

- 2 t/m 6 oktober 2024 -

De kampeer en caravanjaarbeurs is weer een echte beurs voor alle soorten kampeerders. Helemaal 'back to basic' in een tentje of alle luxe in een ruime camper of caravan. Zoek je nog een nieuwe reisbestemming of wil je je kampeeruitrusting uitbreiden? Op deze kampeerbeurs vind je alle bekende merken onder een dak! De beurs is goed bereikbaar en beschikt over een kleine camperplaats zodat je kan blijven overnachten als een beursdag voor jou niet genoeg is. Op deze beurs worden ook verschillende lezingen  en workshops georganiseerd. De afgelopen editie (bekijk hier het fotoverslag) was er een fietsparcours voor het uittesten van diverse elektrische fietsen, en ook kon je een rijles nemen voor het rijden met een caravan of camper. Meer weten? Klik hier en lees alles over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023. LINK CHECKENN

Kampeerbeurzen en vakantiebeurzen in 2023

Er staan veel leuke beurzen in onze agenda voor het kampeerseizoen van 2024. Wij zullen deze lijst gedurende het jaar actueel houden zodat. Ook geven wij geregeld kaarten weg voor leuke beurzen. Wil jij kans maken op deze vrijkaarten, houdt onze website en onze Social media kanalen in de gaten. Alvast veel voorpret gewenst

zoek een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen