Vandaag is de Kampeer en Caravanjaarbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht weer van start gegaan. Van 4 t/m 8 oktober worden de Jaarbeurs hallen weer omgetoverd tot een kampeerparadijs waar zowel ervaren als nieuwe kampeerders weer lekker kunnen rondstruinen. Ben je op zoek naar nieuwe trends, reisinspiratie of misschien wel een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Wij hebben een aantal stands voor je op een rijtje gezet die je wat ons betreft echt niet mag missen.

Alle onderwerpen in dit artikel
De nieuwe Luna tenttrailer van Campooz
Nieuw van Campooz: La Luna. Het kleinere zusje van de Red Ruby

Campooz 


Campooz komt dit jaar met een aantal primeurs naar de beurs waar wij erg benieuwd naar zijn. Dit puur Nederlandse merk van unieke tenttrailers en caravanluifels breidt hun bestaande assortiment uit met een nieuw model, een nieuwe trailer en een nieuw design voor de bestaande modellen Fat Freddy, Sleepy Joe en Lazy Jack. Daarnaast hebben ze nu ook een caravan voortent.

Het nieuwste model, La Luna, is het kleinere zusje van de Red Ruby. Een echte Eye-catcher!
 Dit model tenttrailer klapt kruislings open, uniek aan dit model is dat je de diamantvormige slaapcabine via de zijkant als aan het voeteneind bereiken. Het inritsbare kuipzeil verhoogt het opzetgemak. De tenttrailer met veel praktische opbergruimte heeft ook een nieuwe uitvoering. Dit nieuwe model wordt geheel in de sociale werkplaats in Assen in elkaar gezet.

De nieuwe lazy Jack van Campooz
Ook de nieuwe Lazy Jack is te bewonderen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

De bestaande modellen van Campooz, Fat Freddy, Lazy Jack en Sleepy Joe hebben een make over gehad. Ook deze modellen hebben vanaf nu een nieuwe onderstel die ook een stoere offroad variant heeft. De trailers zijn op diverse punten verbeterd en veranderd. De Camping en Trekking variant zijn vervangen door een basis Trekking luifel die uit te bereiden is tot een complete voortent. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een nog betere kwaliteit doek, hogere doorgang door een verhoogde nok en is het bed nu voorzien van een pocketveringmatras.

Het laatste nieuwtje is de voortent uit de Caravanning reeks van Campooz.
 Er waren al diverse luifels verkrijgbaar voor je caravan, maar vanaf nu dus ook een complete voortent. Het unieke aan deze voortent is dat je hem zelf geheel naar je eigen wens kan indelen. Je kiest zelf welke panelen, waar komen te hangen doordat ze simpel te verwisselen zijn door het ophangsysteem.

De stands van Campooz vindt je in Hal 7 en Hal 10. Enthousiaste Campooz bezitters vertellen je graag alles over deze vouwwagens en nieuwe caravan voortent.

Vrijbuiter op Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2023
Ook Vrijbuiter is dit jaar van de partij!

Vrijbuiter

Ben jij meer een tentkampeerder? Goed nieuws! Er is een grote hal VOL met tenten. Zo vindt je in hal 7 een grote stand van Vrijbuiter met diverse (familie)tenten en voortenten. Een kleine camping mag je het wel noemen. Wanneer je een tent wil kopen is het fijn dat je diverse modellen naast elkaar kan bekijken, de ruimte kan ervaren en de de materialen kan voelen.

De specialisten van Vrijbuiter nemen samen met jou je wensen door en zo kom je misschien wel tot de aankoop van je nieuwe tent voor je volgende vakantie. 

Natuurlijk vindt je op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs een uitgebreid aanbod van het eigen Outdoormerk Redwood. Wij testen al eerder de Redwood Arco 300 air Tunneltent en de Stretch Limousine slaapmat. Lijkt het je leuk deze producten 'live' te bekijken? Je vind ze gegarandeerd op de stand van Vrijbuiter.

Slaapmat uitproberen van Vrijbuiter
Even proefliggen? Het kan op de stand van Vrijbuiter.

Wat is een beurs zonder lekkere shoppen en rondkijken tussen accessoires? Ook daarvoor kan je bij de stand van Vrijbuiter terecht. In hal 7 vindt je de Vrijbuiter winkel. In deze pop up shop vindt je een divers aanbod van leuke gadgets en accessoires, slaap- en kookartikelen. Maar kan je ook terecht voor advies over de perfecte wandelschoen en outdoorkleding.

Je vindt de tenten en de winkel van Vrijbuiter in hal 7.

Kampeer en caravan jaarbeurs 2023
Er valt genoeg te beleven voor jong en oud!

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven op de beurs. Zo zijn de diverse caravan en campermerken en dealers uitgebreid vertegenwoordigd en kan je ook alvast je volgende kampeervakantie uitzoeken bij een van de stands van de diverse Campings, de ANWB of de SVR. Speel je met de gedachten een elektrische fiets te kopen, test dan een van de modellen op het fietsplein en laat je overtuigen.

Wij wensen je alvast veel plezier op de beurs!

vind een leuke camping  koop je kaarten

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen