Slapen op de grond is voor veel mensen de reden om niet te gaan kamperen. Helemaal wanneer je - net als ik - te kampen hebt met een slechte rug. Toch vind ik het heerlijk om te slapen in een tent en dus ging ik op zoek naar een slaapmat die wél lekker ligt. Op advies van Vrijbuiter probeerde ik de Stretch Limousine 10 van het merk Redwood. Dit luxe boxmatras is zelfopblazend en heeft een 10 centimeter dikke schuimvulling die zich naar je lichaam vormt. Tijd voor een review!

Alle onderwerpen in dit artikel
Stretch Limousine 10 van Redwood review
De Stretch Limousine van Redwood: Misschien wel de meest comfortabele slaapmat voor op de camping!

Een opblaasbaar boxmatras 

De Stretch Limousine 10 is een opblaasbaar boxmodel. Een boxmatras is een matras die je qua vorm het beste kunt vergelijken met je matras thuis. Deze matrassen hebben een plat oppervlak en zijn gevuld met met een schuimvulling. Dit is een soort foam dat zich tijdens het uitrollen vult met lucht en uitzet zodat het in alle kiertjes van de slaapmat aanwezig is.

Des te meer lucht je in de slaapmat blaast, des te harder je matras wordt. Je kunt de Stretch Limousine dus helemaal naar eigen smaak inzetten. Hou jij van een hard matras, of heb je hem liever wat zachter? De tegendruk die de schuimvulling biedt, zorgt voor ondersteuning en een betere verdeling van je gewicht. Hierdoor voelt een boxmatras zoals een gewoon matras. Heel comfortabel dus! 

Het ventiel van de Stretch Limousine 10
Kantel het ventiel om de lucht er in, of er uit te laten lopen.

Technische specificaties

Voor de mensen die graag het naadje van de kous willen weten, heb ik hieronder alle technische specificaties op een rijtje gezet.

Merk Redwood
Adviesprijs 169,99 euro
   
Gewicht 3,8 kg
Pakmaat 80 x 25 x 25 ( l x b x h )
Dikte
10 centimeter
Lengte
198 centimeter
Breedte 76 centimeter
   
Vulling Geperforeerd HD foam
R-waarde Onbekend
   
Te koop bij
Vrijbuiter
Redwood Stretch limousine 10 slaapmat
Redwood Stretch limousine 10 slaapmat is klaar voor gebruik in 4 minuten

Hoe ligt de Stretch Limousine 10 Slaapmat?

De Stretch Limousine komt op veel websites als beste uit de test. Ik was dan erg benieuwd naar deze opblaasbare slaapmat van Redwood. Ligt hij echt zo lekker als iedereen zegt en schrijft? Inmiddels heb ik deze slaapmat een paar maanden in mijn bezit en kan je vertellen: ja, hij ligt geweldig! Ik zal je vertellen waarom.

De Stretch Limousine komt in verschillende diktes. Omdat ik graag zo min mogelijk mee sleep naar de camping heb ik gekozen voor de 10 centimeter dikke versie. Dit is de compactste van de serie. Ben je zwaarder of lig je liever hoger van de grond dan kun je ook kiezen voor een 15, of zelfs een 20 centimeter dikke versie. 

Wanneer ik op deze slaapmat lig, raak ik met geen mogelijkheid de grond. Zelfs niet wanneer ik hem wat zachter opblaas. De schuimvulling is duidelijk aanwezig. Je kunt de Stretch Limousine niet vergelijken met een luchtbed of een traditionele opblaasmat. Deze vulling maakt écht het grote verschil. Het voelt namelijk écht aan als een matras. Een bijkomend voordeel van deze vulling is dat het een absorberende werking heeft. Het houd je lichaamswarmte vast waardoor je matras niet meer koud aanvoelt wanneer je wakker wordt. Mensen die wel eens op een luchtbed hebben geslapen weten hoe vervelend dit is.

Omdat de Stretch Limousine de vorm van een boxmatras heeft, is hij over het hele oppervlak (198 x 76 centimeter) vlak. Je voelt dus geen naden, bobbels en luchtbanen die je bij de meeste andere slaapmatten wel voelt. Wanneer je er op ligt merk je duidelijk dat je veel ondersteuning krijgt. Wanneer je net als ik vaak last hebt van je rug is dit een verademing!

Je slaapt heerlijk op de Stretch Limousine 10 van Redwood
De Stretch Limousine is een boxmatras dat ligt als je matras thuis.

Klaar om te slapen in enkele minuten

De Stretch Limousine komt opgerold is een tas. Het klaarmaken van deze slaapmat doe je door hem uit te rollen en het ventiel in de juiste stand te zetten. Door het ventiel te kantelen zorg je ervoor dat er alleen lucht in kan, er alleen lucht uit kan, of er kan zowel lucht in als uit. Deze laatste stand gebruik ik om er voor te zorgen dat hij zichzelf zo snel mogelijk vol zuigt met lucht. De eerste keer dat je de Stretch Limousine gebruikt kan dit best lang duren voor hij zichzelf heeft volgezogen met lucht. Het is daarom aan te raden de eerste keer hem op te pompen. Geadviseerd wordt om hiervoor een pomp te gebruiken i.p.v. je mond. Hiermee voorkom je dat er vocht in je slaapmat komt.

Na die eerste keer gaat het vanzelf en blaast de Stretch Limousine zonder dat er een pomp bij te pas komt. Dit zelf opblazen duurt ongeveer 3 minuten. Nadat de mat vol zit met lucht kantel je het ventiel zodat er alleen nog lucht in kan. Vanaf deze stand kunt je hem eventueel verder oppompen zodat hij de hardheid heeft die jij het prettigst vind om op te slapen. Al met al kostte het opzetten van de Stretch Limousine 10 mij zo'n 4 minuten. 

Het oprollen van de Stretch Limousine doe je door het ventiel te kantelen naar de stand waarbij er alleen lucht uit kan. Door met je knieën de mat plat te drukken en hem steeds verder op te rollen kun je er zo een heel compact pakketje van maken. Heb je alle lucht er uit geperst dan blijft hij ook deze opgerolde vorm aanhouden en past hij weer gemakkelijk in de bijgeleverde tas.

Het opruimten van de Stretch Limousine 10 van Redwood
Met je knieën pers je de lucht er uit zodat je hem gemakkelijk terug in de tas krijgt.

Andere modellen van de Stretch Limousine serie

Naast de deze versie is er inmiddels een hele serie van de Stretch Limousine slaapmat ontwikkeld. Zo kun je naast de 10 centimeter dikke versie ook kiezen voor een dikte van 15 of zelfs 20 centimeter. Het mag voor zich spreken dat een dikker mat nog meer comfort biedt!

De Stretch limousine 10 heeft een lengte van 198 centimeter en een breedte van 76 centimeter. Wil jij twee matten naast elkaar leggen dan kom je in veel tenten nét niet lekker uit. Veel tenten hebben namelijk een breedte van 140 centimeter. Speciaal voor kleinere tenten heeft Redwood ook een smallere versie op de makt gebracht, namelijk de zogenaamde Stretch limousine Slim slaapmat. Deze slaapmat heeft een breedte van 68 centimeter waardoor je er precies twee naast elkaar kunt leggen.

Heb jij graag een beetje de ruimte of wil je lepeltje lepeltje kunnen liggen dan is er ook een duo variant (201 x 132 centimeter). Sterker nog, er bestaat zelfs een Duo XL! Deze slaapmat heeft een lengte van 201 centimeter en is maar liefst 150 centimeter breed! 

De Stretch Limousine 10 van Redwood biedt veel comfort
De hoeveelheid lucht die je er in blaast bepaalt de hardheid van het matras.

De Redwood Stretch Limousine 10 samengevat

De Stretch Limousine van Redwood is een 10 centimeter dikke, zelfopblaasbaar boxmatras. Door het ventiel te kantelen loopt er lucht in waardoor hij zichzelf binnen 3 minuten heeft volgezogen met lucht. In de mat vind je een schuimvulling die je extra ondersteuning geeft en een isolerende werking heeft. Wakker worden op een koud matras behoort dus tot het verleden. 

Door er lucht bij te blazen maak je het matras harder. Op deze manier kun je dus zelf bepalen hoe hard je je slaapmat wilt hebben. Ik heb de Stretch Limousine nu een paar maanden in gebruik en ik ben enorm verrast van het comfort van deze slaapmat. Je ligt lekker vlak en het matras biedt net zo veel ondersteuning als je matras thuis. Een dikke vette aanrader wat mij betreft!

De Redwood Stretch Limousine is te koop bij Vrijbuiter vanaf 150 euro en komt in een groot aantal verschillende afmetingen. Van smal (68 centimeter) tot lekker breed (150 centimeter)! Van dun (10 centimeter) tot extra dik (20 centimeter). Wil jij de Stretch Limousine graag eerst even uitproberen dan kan dat hij een van de Vrijbuiter megastores

shop de Stretch Limousine 10   vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen