De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1000 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Het is oktober. Voor ons betekend dat dat de tent opgeborgen ligt op zolder en het kampeerseizoen voorbij is. We hebben nu al weer zin in volgend jaar en daarom bezoeken wij ook dit winterseizoen graag diverse kampeerbeurzen. Deze keer gingen we met een specifiek doel. Na jaren met een tent te hebben gekampeerd zijn wij zijn ons aan het verdiepen in de aanschaf van een vouwwagen. Aangezien wij geen ervaring hebben met vouwwagens, leek het ons een goed idee om alle mogelijkheden eens te gaan bekijken op een beurs.

Alle onderwerpen in dit artikel
Campingzoeker.nl op de kampeerbeurs in Utrecht
Deze keer gingen we met een specifiek doel, namelijk het bekijken van een vouwwagen.

Op een druilerige zondagmiddag bezochten wij de Kampeer en Caravanbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs is bijna 60.000m2 groot en is daarmee de grootste kampeerbeurs van Nederland. De beurs trok dit jaar ruim 48.000 bezoekers. Tijdens deze editie werden de thema’s Winterkamperen en offroad extra in de spotlights gezet. Deze beurs is leuk voor alle type kampeerders. Of je nou houdt van kamperen in een tent, vouwwagen, caravan of camper. Op de Kampeer en Caravanbeurs komt iedereen aan zijn trekken. Je kan zelfs overnachten op de pop-up camping op het Jaarbeurs terrein!

Winterkamperen en offroad
Winterkamperen en offroad werd extra in het zonnetje gezet.

Wat ons opvalt is dat er op kampeerbeurzen in het algemeen steeds meer aandacht uit lijkt te gaan naar het luxe segment. Grote dure caravans, maar vooral veel campers. Hallen vol met de meest luxe wagens om je aan te verlekkeren. Wijzelf lopen deze hallen meestal snel door, opzoek naar leuke kampeergadgets, tenten en vouwwagens. Ook was er op deze beurs een hal met veel aandacht voor technische snufjes voor caravans. Futuristische stands promoten de nieuwste mogelijkheden van hydraulische systemen voor caravans, airco’s en verwarmingssystemen. 

Grote dure caravans, maar vooral veel campers
Grote dure caravans, maar vooral veel campers.

De beurs is ingedeeld in diverse ‘pleinen’. Op deze manier is alles dicht bij elkaar en vind je snel wat je zoekt. Zo waren er onder andere tentpleinen, vouwwagenplein en camperpleinen. Maar ook een verhuurplein waar diverse stands stonden die hun verhuurcampers en caravans promoten.

Wanneer je opzoek bent naar een camper was er de mogelijkheid om deze uit te proberen op een heus test terrein. Hoe rijdt hij, parkeert hij en voelt hij. Dat ervaar je toch het beste door er even een rondje mee te rijden. Ook kon erop een indoorparcours een testritje gemaakt worden op de nieuwste types elektrische vouwfietsen. Er werden ook diverse lezingen en workshops gegeven in het kampeertheater met diverse thema’s en onderwerpen. 

Vouwwagen
Op slag verliefd. Dit gaat hem hoogstwaarschijnlijk worden.

Wij zelf verloren ons hart in hal 11, het Kampeeravontuur. De sfeer in deze hal is super gezellig, naast de prestentatie van een aantal hele gave merken en gadgets. Op de stand van Campooz werden wij op slag verliefd op een geweldige serie vouwwagens. Met ons hoofd en hart vol, en een tas vol folders, magazines en andere give aways gingen wij weer naar huis.

Een hele leuke kampeerbeurs
De verschillende pleinen maken het zoeken een stuk eenvoudiger.

Ga jij wel eens naar een beurs? En waar ben je dan naar opzoek? Welke beurs vindt jij een echte aanrader? Laat het ons weten in een reactie!

vind nu een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen