De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 875 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Hoe voorkom je diefstal op de camping?

14-10-2019 Erwin van Hensbergen

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe hoor je hier wat over. Diefstal op een camping. Ook op vakantie heb je altijd een aantal waardevolle spullen bij je. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, je geld of zoiets kostbaars als een laptop of tablet. Je moet er toch niet aan denken dat dit tijdens je vakantie wordt gestolen? Het is niet moeilijk om in te breken in een vouwwagen of tent en daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Tips die er voor zorgen dat dieven niet gemakkelijk bij je kostbare spullen komen.

 

1. In je auto

Natuurlijk kun je veel van je dure spullen gewoon in je auto laten. Dit klink heel erg voor de hand liggend maar niet veel mensen doen dit. Doe je auto 's nachts op slot en je verhoogt de drempel om bij jou te stelen.

Auto naast de tent op de camping

Heb je je auto naast je tent staan, bewaar hier dan je kostbare spullen in

 

2. Een dakkoffer

Wanneer wij op vakantie gaan, hebben wij altijd een dakkoffer bij ons. Wanneer we op de plaats van bestemming zijn halen we de dakkoffer van onze auto en leggen hem in onze tent. Alle spullen die we niet of weinig gebruiken tijdens de vakantie verdwijnen stoppen we hierin. De koffer gaat op slot en de sleutel bergen we op in de auto. Zo blijft je tent netjes en maak je het dieven een stuk lastiger om snel en ongezien je spullen te ontvreemden. 

 

3. Een luier

Heb je jonge kinderen en luiers mee op vakantie, dan is dit de ideale verstopplek voor waardevolle spullen als  geld en/of sieraden. Leg ze in een luier en wikkel deze dicht. De kans is erg klein dat een dief een dichtgeplakte luier gaat controleren op de inhoud. 

Luiers

Verstop je geld in een opgerolde luier

 

4. Een flesje shampoo of zonnebrandolie

Dit is een vrij oude tip, maar dit maakt hem niet minder goed. Op de camping heb je altijd wel een flesje shampoo of zonnebrandolie bij je. Een leeg flesje leent zich uitstekend voor het bewaren van bijvoorbeeld sieraden of papiergeld. Spoel het flesje goed schoon en zorg dat hij droog is voor je je kostbaarheden erin stopt.

 

5. In je koelbox

Een gevulde koelbox is een goede plek om je dure spullen in te bewaren. Let wel op dat het spullen moeten zijn die tegen lage temperaturen en vocht kunnen. Het is in ieder geval niet een plek waar dieven 'zomaar' gaan snuffelen.

 

6. Verlichting

Net als thuis zijn inbrekers bang niet gek op verlichting. Zo hebben wij bij de ingang van onze tent een mooi koord met lampionnetjes. Deze kleine lampjes verlichten de hele ingang van onze tent. Dit ziet er dus niet alleen heel gezellig uit maar heeft ook een praktisch doel, namelijk dat het dieven op een afstand houdt!

tent verlichting

Tentverlichting: Gezellig en praktisch!

 

7. Neem waardevolle spullen mee

Misschien wel de beste tip de beste tip die ik geven kan, is om alle spullen die van enige waarde zijn mee te nemen op pad. Meestal passen deze producten prima in een rugzak en je bent er zeker van dat je ze nog hebt als je terug komt op de camping.

 

8. Een kluisje voor in je caravan of vouwwagen

Sta je met een camper, caravan of vouwwagen op de camping, dan kun je er voor kiezen om hierin een kluisje te (laten) monteren. Er bestaan speciale kluisjes voor campers, caravans en vouwwagens en met zo'n kluis zorg je ervoor dat je spullen achter slot en grendel liggen. Een bijkomend voordeel kan zijn dat je spullen met zo'n kluisje worden meegenomen in je verzekering. Om hier zeker van te zijn zul je de polis van je verzekering moeten raadplegen.

Kluis voor in je camper, caravan of vouwwagen

Met een kluisje zitten je spullen achter slot en grendel

 

Tips?

Naast bovenstaande tips, zijn er natuurlijk nog veel meer fantastische manieren te verzinnen om je kostbaarheden veilig op te bergen. Heb jij nog een goede tip die wij over hebt hoofd hebben gezien? Deel ze dan met ons in een reactie onder deze blog. 

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen

Anderen Lazen ook