Wanneer ik naar een kampeerspeciaalzaak of kampeerbeurs ga, mag ik graag even neuzen tussen de kampeergadgets. Dingen die speciaal gemaakt zijn om het kamperen makkelijker of leuker te maken. Maar af en toe kom je dingen tegen, die in mijn ogen en compleet nutteloos zijn. Nutteloze dingen die alleen maar ruimte innemen, of dé oplossing zouden moeten zijn voor niet bestaande kampeerproblemen. Ik ben eens even op het internet gaan neuzen en presenteer je bij deze een lijstje met 10 nutteloze kampeergadgets.

Alle onderwerpen in dit artikel

Een opvouwbaar koffiezetapparaat op propaangas

Okay, koffie is voor mij een van de eerste levensbehoeften. En dus klinkt het in eerste instantie niet heel verkeerd. Maar dit enorme apparaat van Coleman lijkt mij persoonlijk een onding. Hij kan dan wel 10 kopjes tegelijk zetten, maar voor de rest lijkt het me een ruimteverspillend ding. En op een propaangasfles.. ik weet het niet hoor. Misschien ben ik ouderwets, maar ik mag op de camping graag koffie zetten op een ouderwetse manier met een percolator. Mocht je toch denken dat je dit ding nodig hebt, hij is voor ca. 100 euro te koop via onder andere e-bay.

Koffie zetten op de camping

Een elektrische marshmallow toaster

Een veel gehoorde klacht op de camping is een overbelaste pols door het roosteren van marshmallows, toch? Voor al die mensen is deze door batterijen aangedreven roterende marshmallow rooster een godsgeschenk. Wat is er mis met een tak, of sateprikker? Daarnaast is het altijd een goed idee om batterijen vlak bij open vuur te houden. Voor z’n 25 euro is dit onding voor jou!

Marshmallows toasten op de camping

Een luchtbed met speakers

Misschien ben ik een zeurpiet, maar ik kan het heel storend vinden als ik over een kampeerveld loop en uit elke tent of caravan komt muziek. Of het nou gaat om smartlappen, rockmuziek of the best of the Bee Gees. Ook al denk je dat de muziek die uit je wereldontvangertje komt zacht staat, het veroorzaakt al gauw geluidsoverlast. Coleman tilt het nog een stukje hoger, en heeft een luchtbed met ingebouwde speakers op de markt gebracht. Wat is daar het idee achter? Een romantisch muziekje voor tijdens een romantisch avondje. “De liefde bedrijven’ in een tent kan aardige gênante situaties opleveren, maar dat proberen te verbloemen met een muziekje uit je luchtbed is volgens mij niet de oplossing.

Luchtbed met ingebouwde speakers voor op de camping

Een outdoor blender

Gezond leven is helemaal hip. Als jij niet je dag begint met een smoothie, dan hoor je er niet bij. Het zou zonde zijn deze gezonde gewoontes op vakantie te laten vallen. Met deze hand aangedreven blender met 2 versnelling kan jij toch elke ochtend je verse spinazie-kiwi-selderij shake maken. Proost he, kost ook maar 150 euro op amazone. 

Blender voor op de camping

Een opvouwbare garde

Als gezin met jonge kinderen kiezen wij soms voor een snelle en makkelijke maaltijd op de camping; pannenkoeken. Om je beslag te mixen, heb je een garde nodig. Wij gebruiken gewoon altijd een vork, werkt bijna net zo goed. Mis je toch een garde, dan is er deze opvouwbare garde. Super handig, alleen.. hij lijkt op een vork. Waarom dan niet gewoon een vork pakken? Weer 5 euro door de wc gespoeld.

Garde voor op de camping

Een krultang op butaangas

Mijn motto op vakantie; Camping hair, don’t care. Ik hoef er niet perfect gekapt bij te lopen op de camping. Een kam er door en ik ben er weer klaar voor. Voel je toch de behoefte om er tip-top uit te zien? Wacht dan niet langer en bestel deze krultang die werkt op butaangas patronen in handig meeneem koffertje. Heb je last van pluizig haar door het vochtige weer? Er bestaan ook stijltangen op butaangas. Voor ca. 30 euro loop jij er weer geweldig bij.

Krultang voor op de camping

Lichtgevende jeu de boules set

Naast een potje badminton of voetballen, is jeu de boules ook echt een typische campingsport. Het idyllische plaatje van oude Franse mannetjes op een dorpspleintje in een Frans dorpje vindt je zowat in elke Franse campinggids. Wij hollanders proberen deze oude traditie op vakantie vaak na te doen. Maar dan wel een beetje modern hoor, want kom op, als het begint te schemeren kan je die ballen niet meer zien. Deze kleurige lichtgevende ballen zijn de oplossing. Gezellige ledverlichte ballen (op batterijen) liggen vanaf nu standaard in je dakkoffer, toch?

Lichtgevende jeu de boules set

Magisch kampvuur

Een kampvuurtje is altijd gezellig. ’s avonds gezellig met een groep mensen bij het vuur onder het genot van een lekker wijntje, marshmallows (op je automatisch roterende rooster) en dan tot in de late uurtjes gezellig praten. Maar gewone vlammen zijn zooo 2019. Wat dacht je van een kampvuur met gekleurde vlammen. Gooi een paar zakjes in het vuur, en de vlammen geven uren lang gekleurd licht. Super leuk, chemicaliën in een vuur gooien. Hang jij daar lekker je braadworst of marshmallow boven en wat adem je in? Ik sla deze gadget even over, al ziet het er vast super leuk uit. 

Magisch vuur

Teva naaldhakken

Bijna iedereen kent ze wel, de teva sandalen. You love them or hate them. Ik moet zeggen dat ik ze op vakantie zelf ook veel draag, en vooral voor kinderen vind ik ze ideaal. Ze lopen comfortabel en zijn super praktisch in gebruik. Je kan er mee in het water, en worden ze vies dan spoel je ze zo weer schoon. Wil je toch niet iets meer fashion, dan zijn er deze teva naaldhakken. Dit model is een eenmalige samenwerking geweest tussen een mode ontwerper en teva en dus niet meer te koop. Ik wilde ze toch even met je delen. 

Naaldhakken voor op de camping

Een slaapzak met 5 ritsen

Het is soms moeilijk om een goede slaapzak te kiezen. Temperaturen kunnen gedurende de nacht heel erg schommelen, en als je een warmbloedig persoon bent kan je het al gauw te warm krijgen. Voor die mensen is er deze ge-wel-dige slaapzak met 5 ritsen. Zo kan je de onderste rits open doen om je voet naar buiten te steken om af te koelen, zonder dat je met een blote rug komt te liggen. Of de 2e of 3e rits om je hele been naar buiten te steken. Wat een topproduct. 1 rits in een slaapzak kan soms al een strijd zijn als je kleding of de voering van de slaapzak er tussen komt te zitten. Laat staan 5 ritsen. Succes er mee!

Slaapzak met meerdere ritsen

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen