De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 875 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Veel voorkomende ‘kamperen-met-de-tent-struggles’

27-11-2019 Anjetha van Hensbergen

Wie regelmatig met een tent kampeert, weet dat er een aantal zaken zijn die je kampeerplezier flink kunnen bederven. Het zijn vaak van die kleine dingen die voor behoorlijk wat irritatie kunnen zorgen. In dit artikel beschrijf ik een paar van deze irritaties en lastige situaties die iedereen wel kent en kom met een aantal tips om ze te voorkomen zodat jij fluitend de dag door gaat.

 

Vallen over de scheerlijn

Geef het maar toe, dit overkomt iedereen. Het is avond en na een wijntje (of 2) wil je even naar het toiletgebouw lopen voordat je je slaapzakje in kruipt. Een beetje aangeschoten vergeet je die ene scheerlijn en je blijft met je flipflops achter de haring hangen en maakt een flinke smak over de scheerlijn. Auw.. en genant! Hopelijk heeft niemand het gezien.

Er zijn diverse oplossingen voor dit probleem. Je kan er voor kiezen dat wijntje te laten staan, maar dat is de slechtste oplossing. Er zijn bijvoorbeeld lichtgevende scheerlijnen en haringen te koop. Je kan er ook een gezellige lampjes slinger om heen knopen. Dat staat ook nog eens gezellig! Ook bestaan er diverse beschermmiddelen waarmee je die verradelijke koppen van de tentharingen kan bedekken. Dat scheelt weer een blauwe teen!

Scheerlijnen flow in the dark

Zogenaamde 'Glow in the dark' scheerlijnen voorkomen een hoop ellende.

 

Je haringen willen de grond niet in of uit

Je staat op de camping in zuid Frankrijk in een bergachtig gebied en de grond is droger dan de sahara. Zie dan maar eens een haring de grond in te krijgen. Een goede hamer en ijzersterke rotspennen zijn onmisbaar. Weet je niet precies waar je terecht komt, neem dan een paar soorten mee. IJzeren pennen, of juist kunststof ‘draai-haringen’. Vergeet ook niet om een stevige tang in je kampeeruitrusting te doen. Probeer niet de haring de grond in te trappen, voor je het weet heb je hem in je voet zitten.

Haringen in de grond slaan

Een goede hamer en ijzersterke rotspennen zijn onmisbaar.

 

’s Nachts plassen

Het is nacht en het regent zachtjes op je tentdak. Ik vind het persoonlijk een heerlijk geluid. Maar soms begint dit getik je op de blaas te werken. Shit, je moet plassen! Een plekje vlak naast het toiletgebouw heeft voor en nadelen. Als je nodig moet, is het een voordeel. Maar het brengt ook vaak wat (geluids)overlast mee. Afin, je tentje stat dus ver genoeg van het toiletgebouw om even flink nat te worden van dat zomerbuitje.

Er zijn diverse campingtoiletjes te koop. Van supercomplete chemische toiletten met toiletrolhouder, tot aan simpele plasemmer. Met kleine kinderen vind ik een plasemmer met bril en deksel ideaal. Je bent gered als je hoge nood hebt. Moet je een nr 2. Dan zou ik toch even dat sprintje trekken naar het toiletgebouw. Kies je toch voor de emmer, hang er dan even een zakje in die je achteraf kan dichtknopen. Zo blijft je tent ruiken naar het frisse dennenbos waar je je tent hebt neergezet, en niet naar de bbq van de avond ervoor.

Toilet emmer

Een plasemmer met bril en deksel is ideaal voor in een tent.

 

Seks in de tent

Laten we niet kinderachtig doen, dit kan best een lastige situatie zijn. Een tentdoek is nou eenmaal niet echt geluidsisolerend. En gestuntel op een luchtbed kan best grappig zijn, maar niet zo grappig dat het hele veld je de volgende ochtend aan staat te kijken als jullie je tent uitstappen. Of we hiervoor tips hebben. Nee, eigenlijk niet. Succes er mee. 

 

Stroomstoring! Daar gaat de inhoud van je koelbox!


Oeps, het is een zwoele zomernacht en om een of andere reden valt de stroom uit. Vervelend, maar het is nog vervelender als je net die middag op een authentiek Frans marktje allerlei geurige (lees: stinkende) Franse kaasjes hebt ingeslagen en deze liggen in je koelkast.

Een draagbare lithium accu

Een accupack met een 12v en USB aansluiting is altijd handig om bij je te hebben.

 

De receptie is gesloten, en het lijkt er niet op dat de stroom weer aan gaat. Voor dit soort noodgevallen hebben wij een super gadget achter in de auto liggen. Een accupack met een 12v en USB aansluiting. Topding! Je verbaasd je er over hoe veel stroom dat ding kan leveren. Het is even een aanschaf, maar wij hebben hem al zo vaak kunnen gebruiken dat het zijn geld dik waard is.

Wij komen soms wel eens op een overnachtingscamping waar geen stroom beschikbaar is op de plek, en dan is het heel fijn om deze accupack als back up te hebben.

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen

Anderen Lazen ook