De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 875 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

12 dingen die je absoluut niet mag vergeten op de camping?

11-10-2019 Erwin van Hensbergen

Je gaat voor het eerst kamperen en hebt werkelijk geen idee wat je allemaal mee moet slepen. Want naast je standaard 'campinggear' zijn er ook veel spullen die leven op een camping een stuk gemakkelijker maken. Wij hebben speciaal voor jou een handige checklist gemaakt met spullen die je absoluut niet mag vergeten en de meeste van ons gewoon in huis hebben.

 

1. Duct tape en tyraps

Laten we deze lijst maar meteen beginnen met de belangrijkste producten van allemaal. Hoe vaak deze 'jongens' mij al niet uit de brand hebben geholpen... Zowel onderweg als op de camping. Tyraps en duct tape. Of je nu iets moet ophangen, repareren, dicht houden of zelfs het tijdelijk waterdicht (bijvoorbeeld je tent...), hiermee is alles te 'fixen'. 

Duct tape en tyraps op de camping

Tyraps en duct tape, de redders in nood!

 

2. Een hamer en genoeg haringen

Op sommige campings kan de grond aardig hard zijn. Met name aan het einde van het seizoen is het soms erg lastig om je haringen fatsoenlijk de grond in te krijgen. Zorg er voor dat je altijd een goede hamer bij je hebt. Rubberen hamers hebben als voordeel dat je haringen langer goed blijven terwijl je met een 'gewone' hamer haringen gemakkelijker de grond in krijgt. Zelf maak ik het liefst gebruik van een klauwhamer. De achterkant is namelijk erg handig om de haringen mee uit de grond te trekken.

Zorg ook altijd voor een setje extra haringen. Je zult merken dat je in alle opwinding nog wel eens een haring krom slaat...

 

3. Een verlengsnoer

Heb je een kampeerplaats met stroom, vergeet dan vooral niet een verlengsnoer mee te nemen. Een haspel is gelukkig overal te koop maar het zou zonde zijn als je er één thuis hebt liggen, toch? Kies voor een compacte haspel van minimaal 20 meter, het liefst met een zekering. Zit je wat meer afgelegen (bijvoorbeeld op een natuurcamping) kies dan voor minimaal 50 meter. Vergeet ook niet om je haspel tijdens het gebruik helemaal uit te rollen. Een opgerolde haspel kan namelijk voor hitte en dus brand zorgen.

Verloopstekker voor op de camping

Zoek van te voren uit welke verloopstekker jij nodig hebt

 

4. Verloopstekker

In aansluiting op punt 3, is het ook verstandig om de juiste verloopstekker mee te nemen. In Europa zijn er 4 verschillende verloopstekkers verkrijgbaar. Zoek van te voren uit welke wordt gebruikt op de camping die jij gaat bezoeken en kijk of hij past op jouw haspel. Om kortsluiting te voorkomen kun je gebruik maken van een waterdichte stekkerdoos of het geheel in een vuilniszak plaatsen en goed dichtmaken (met duct tape).

 

5. Belangrijke telefoonnummers en adressen

In het tijdperk van smartphones en onbeperkt internet is een adres snel gevonden. Toch zou ik je willen adviseren om van tevoren een aantal adressen en telefoonnummers op te zoeken en deze op te schrijven. Zelfs als de batterij van je smartphone leeg is weet jij waar je moet zijn. Dit scheelt een hoop stress op het moment dat je het écht nodig. Denk bijvoorbeeld aan het de gegevens van een locale dokter, het ziekenhuis, je reisverzekering of zoiets simpels als een supermarkt of tankstation. 

Belangrijke telefoonnummers opschrijven

Schrijf alle belangrijke nummers op

 

6. Documenten en geld

Vergeet voor je gaat vooral niet je legitimatie of paspoort mee te nemen. Ook is het bij je hebben van contant geld geen overbodige luxe. Hoewel je tegenwoordig vrijwel overal kunt pinnen zijn er genoeg plekken in Europa waar dit nog niet zo vanzelfsprekend is. Heb jij een creditcard, neem deze dan mee op vakantie. Hiermee ben je namelijk verzekerd wanneer je grotere bedragen moet uitgeven.

Ook je rijbewijs, verzekeringspapieren en schadeformulieren is iets wat je absoluut mee moet nemen. Wij hebben hier al een aantal keer dankbaar gebruik van gemaakt.

 

7. Vuilniszakken

Klinkt heel vanzelfsprekend maar wordt heel vaak vergeten. Om deze reden krijg je ze op veel campings ook mee bij de receptie wanneer je incheckt. Probeer de vuilniszak tijdens het kamperen van de grond te houden om te voorkomen dat ongedierte de zakken lostrekken. Zo kun je een vuilniszak ophangen in of naast je tent of je kunt kiezen voor een opvouwbare vuilniszakhouder. 

Naast vuilnis zijn stevige vuilniszakken ook goed te gebruiken voor het tijdelijk bewaren van vieze kleren, beddengoed, afwas en nog veel meer!

Vuilniszak houder camping

Een vuilniszak houder maakt je leven op de camping een stuk gemakkelijker

 

8. Veiligheid op de weg

Je gaat op vakantie en moet misschien een heel lang stuk rijden. Zorg er voor dat je je hier goed op voorbereid. Daarnaast zijn er een hoop regels waar je je aan moet houden. Zo moet je altijd een gevarendriehoek, een brandblusser en hesjes aan boord hebben. In sommige langen is het ook verplicht om minimaal twee alcoholtesten in je auto te bewaren.

 

9. Reisverzekering

Oke, misschien niet het eerste waar je aan wilt denken, maar op vakantie kan er van alles gebeuren. Ben je dan niet verzekerd, dan kan het je vakantie behoorlijk verpesten. Zelf ben ik al decennia lang lid van de ANWB en heb ik een doorlopende reisverzekering. De laatste kost een paar tientjes per jaar en ik kan met een gerust hart op vakantie.

Verzekeringen voor op vakantie

Bij pech ben je blij dat je goed verzekerd bent

 

10. Persoonlijke verzorging en EHBO

Neem als je op vakantie gaat altijd een goed gevulde EHBO koffer mee. Een aantal zaken die je echt niet mag vergeten zijn: aspirines, diarreeremmers, norit, een insectenbeet pomp, pleisters en verband, een pincet, schaartje, anti muggenspray, en een thermometer.

Denk natuurlijk ook aan je persoonlijke verzorging. Naast een tandenborstel, tandpasta, deo en shampoo is ook bijvoorbeeld wc papier iets dat je niet mag vergeten. 

 

11. Extra kleding

Je gaat op vakantie en hoopt op mooi weer. In die stemming gooi je gemakkelijk een aantal korte broeken en t-shirts in je tas. Maar niets is zo veranderlijk als het weer. 's Nachts kan het op sommige plekken erg koud worden. Ook als je buiten het seizoen om gaat kan het soms flink afkoelen. Houd hier dus rekening mee! Een paar extra truien zijn zo gepakt. Het koud hebben tijdens je vakantie kan flink roet in het eten gooien.

Houd van te voren ook rekening met regen en pak een regenpak of poncho in. 

 

12. Binnen vermaak

Zoals hierboven besproken kan het tijdens je vakantie ook flink regenen. Ga je met een tent, camper of caravan op vakantie dan ben je aangewezen op een kleine ruimte. Om deze tijd te overbruggen kun je een tablet, of beter nog, een aantal leuke bordspellen meenemen. Dit is erg gezellig en bovendien goed voor de band ;)

Vermaak voor op de camping tijdens de regen

Hoe hou je jezelf en je kinderen bezig tijdens een regenachtige dag? 

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen

Anderen Lazen ook