Xenos is een Nederlandse winkelketen die zich hoofdzakelijk richt op woninginrichting, huishouding en cadeaus. Net als bij de Lidl en de Action vind je hier veel leuke, verrassende producten tegen hele scherpe prijzen. Je vind hier kussentjes, zakken M&M's, kruiden, tuinstoelen, telefoonhoesjes en (hoe kan het ook anders) hele leuke kampeerspullen.

Alle onderwerpen in dit artikel

De meeste kampeerartikelen zijn alleen te koop tijdens voor voor- en hoogseizoen. De Xenos heeft ook een webshop waarin het hele gamma van deze winkelketen te vinden is. Dus ook artikelen die niet in de stenen winkels te koop zijn. In dit artikel heb ik de 13 leukste kampeerartikelen voor je op een rijtje gezet. 

* Dit artikel is het laatst bewerkt op 06-06-2022. Producten in dit artikel kunnen op het moment van lezen niet meer verkrijgbaar zijn.

Placemat Xenos kamperen

1. Happy Camper placemat

Xenos heeft een eigen productlijn met kampeerspullen, genaamd 'Happy Camper'. Deze lijn bestaat uit leuke camping producten met grappige en vrolijke kampeerprintjes. Laten we eens beginnen met de placemats van de Xenos. Deze hebben een afmeting van 42 x 30 centimeter en zijn gemaakt van polypropyleen. Met deze gezellige matten op tafel is je ontbijt een stuk gezelliger! Voor slechts 1,99 euro zijn ze voor jou!

bekijk deze placemat

Xenos mok happy camper

2. Beker Happy Camper

Was jij al gecharmeerd van de Happy Camper placemats, dan kun je deze stoere campingmokken zeker niet overslaan. Deze mokken zijn gemaakt van staal, voorzien van een oor en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Iedere kleur heeft ook haar eigen 'happy camper' printje. Zeg nu eerlijk, wat zijn ze tof hè! Hiermee mag je gezien worden tijdens de afwas bij het sanitairgebouw. Deze leuke mokken hebben een inhoud van 350 ml en ze kosten momenteel slechts 3,50 euro per stuk. Dit mag niet ontbreken aan je campinguitrusting als je het mij vraagt.

bekijk deze mokken

Xenos spankan voor op de camping

3. Opvouwbare spankan

Wanneer je gaat kamperen kan het gebeuren dat je een kampeerplek hebt zonder wateraansluiting. Dan moet je iedere keer een stukje lopen wanneer je wat water wilt pakken. In zo'n situatie is een spankan ideaal! Ze nemen weinig ruimte in beslag (handig voor in de auto) en eenmaal gevuld kun je er gemakkelijk water uit tappen door middel van een kraantje. Een spankan is ook heel goed te vullen met bijvoorbeeld aanmaak limonade. Kampeer je met kinderen, dan kunnen ze zo heel gemakkelijk zelf hun eigen drinken pakken. Deze leuke spankan van de Xenos kost je nog geen 8 euro.

bekijk deze spankan

Slaapzak kopen bij de xenos

4. Slaapzak

Slaapzakken. Ze komen in alle soorten en maten. Dit is ook typisch zo'n product waar een groot kwaliteitsverschil in te vinden is. Toch krijg je bij de Xenos veel waar voor je geld. Je hebt hier namelijk al een comfortabele slaapzak voor slechts 19,99 euro. Wil jij het liefst niet te veel geld uitgeven aan je kampeerspullen dan is dit echt een goeie deal!

Het zijn geen slaapzakken die die je warm houden in het voor- en najaar. Laat staan wanneer je wilt winterkamperen! Ben je op zoek bent naar een slaapzak voor weinig geld en ga je kamperen tijdens het hoofdseizoen dan doe je er verstandig aan om de Xenos te bezoeken.

bekijk deze slaapzak

Picknicktafel bij de Xenos

5. Picknicktafel

Ben je nog op zoek naar een leuke, gezellige tafel voor op de camping, dan is deze 'gebloemde' picknicktafel van de Xenos misschien wel wat voor jou! Deze gezellige opvouwbare tafel is gemakkelijk mee te nemen en heeft een afmeting van 80 x 60 centimeter. Met een hoogte van 69 centimeter is dit een leuke tafel om je drankjes op te serveren of gezellig aan te eten. Voor deze zomerse tafel betaal je slechts 19,99 euro.

bekijk deze picknicktafel

Opvouwbare Kampeerstoel Xenos

6. Campingstoel

Je bent op zoek naar een compacte en goedkope stoel voor op de camping? Hiervoor ben je bij de Xenos op het juiste adres. Voor slechts 13 eurootjes ben je de trotse eigenaar den deze camping/festival stoel. Deze campingstoel is voorzien van een handig mandje om je drankje in te bewaren en wordt geleverd met een handige transporttas. Ik vermoed dat de kwaliteit van deze stoel niet heel hoog is. Maar ja, wat verwacht je voor 13 euro? Je kunt in ieder geval wel even lekker zitten voor weinig ;)

bekijk deze campingstoel

Toilet covers bij de Xenos

7. Toilet seat covers

Het sanitair op een camping. Voor veel (beginnende) kampeerders is dit iets dat ze in de aanloop naar de vakantie nog wel eens wakker kan houden. Je weet immers niet altijd van te voren hoe het gesteld is met de hygiëne op de camping. Om te voorkomen dat je op een vieze wc bril hoeft te zitten bestaan er zogenaamde 'toilet seat covers'.

In de verpakking vind je 10 papieren covers die precies over de bril van een wc past. Zo zit je altijd droog en schoon. Erg handig voor op de camping maar ook voor onderweg. Tankstations staan ook niet altijd bekend om de schone wc's toch? Een pakje toilet seat covers kost bij de Xenos slechts 1,19 cent.

bekijk deze toilet covers

Campinglamp bij de xenos

8. Camping lamp

Goede verlichting is erg belangrijk tijdens het kamperen. Ben je nog op zoek naar een sfeervolle lamp voor tijdens je kampeeravonturen, kijk dan eens naar deze leuke, retro lantaarn van de Xenos. Hij is gemakkelijk neer te zetten op tafel of op te hangen in je tent, vouwwagen of caravan. Hij werkt op 2 AA batterijen en geeft zacht, sfeervol licht. Ideaal voor op tafel tijdens je potje yahtzee! Deze leuke campinglamp kost slechts 7 euro. Leuk ding hè!

bekijk deze lamp

Pop-up tent bij de xenos

9. Pop-up tent

Bij de Xenos vind je ook verschillende pop-up tentjes, waaronder het bovenstaande model. Dit tentje leent zich uitstekend voor op een festival, op het strand of jawel, op de camping! Haal de tent uit de verpakking en hij ontvouwd zichzelf. Je hoeft hem alleen nog maar vast te pinnen aan de grond. That's it!

Deze tent is gemaakt van polyester en heeft de afmetingen 225 x 130 x 108 cm. Dit maakt het een ideaal bijzettentje voor bijvoorbeeld je kinderen. Hij kost slechts 29,99 euro.

bekijk deze pop-up tent

Xenos sleutelhanger - happy camper

10. Sleutelhanger Happy Camper

Je bent op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die er vaak met een camper of caravan opuit trekt? Zoek niet verder. Dit is namelijk een geweldig cadeau om te geven. Een happy camper sleutelhanger. Hij is verkrijgbaar in caravan of camper uitvoering. Met deze vrolijke sleutelhanger houd je de sleutels van je kampeermiddel netjes bij elkaar en je laat zien dat je een 'happy camper' bent!

Hij heeft een lengte van 10 centimeter en kost slechts 1,99 euro. Hier mag je mee gezien worden!

bekijk deze sleutelhangers

Lakenzak bij de xenos

11. Lakenzak Ultra Light

Een lakenzak is een soort hele dunne slaapzak van polyester. Oorspronkelijk zijn ze bedoelt om in je slaapzak te stoppen. Je ligt dan in een lakenzak, in je slaapzak. Dit extra laagje houd het iets warmer, drijft zweet beter af en voorkomt dat je slaapzak vies wordt. Ook zijn ze ideaal wanneer de nachten té warm zijn om in een slaapzak te slapen.

De lakenzakken van de Xenos hebben een afmeting van 220 x 80 x 80 centimeter, worden geleverd in een handige opbergzak en kosten slechts 7 euro.

bekijk deze lakenzak

Ligbed van de xenos voor op de camping

12. Ligbed

Als je dan toch bent gevallen voor het leuke motiefje op de Xenos campingtafel, pak dan ook meteen helemaal uit met dit fantastische ligbed! Gemakkelijk mee te nemen naar het park, het strand en natuurlijk de camping. Eenmaal uitgeklapt lig je als een koning en kun je heerlijk genieten - met bijvoorbeeld een goed boek - van de zon.

Dit comfortabele ligbed van de Xenos heeft een afmeting van 54 x 160 centimeter. Ingeklapt is dat ongeveer 54 x 54 centimeter. Voor 13 euro lig ook jij deze zomer op dit fleurig bedje te genieten in de zon!

bekijk dit ligbed

Badmintonset op de camping

13. Badmintonset

Op de camping worden spelletjes gespeeld. Badminton is al sinds jaar één van de populairste bezigheden op de camping. Ben jij nog op zoek naar een leuke badmintonset voor een scherpe prijs, wip dan eens langs bij de Xenos. Je hebt hier een complete set voor nog geen 5 euro. Deze set bestaat uit twee rackets en twee shuttles en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

bekijk deze anti teek spray

Kampeerspullen bij de Xenos
Bij de Xenos vind je veel leuke kampeerartikelen.

Kampeerartikelen bij de Xenos

Zoals je ziet zijn er bij de Xenos erg veel leuke kampeerartikelen te vinden. En dit is nog lang niet alles! Met name in het voor- en hoogseizoen verkopen ze er veel leuke kampeerspullen. Ben jij benieuwd wat ze allemaal nog meer voor leuks hebben voor op de camping, bezoek dan de website van de Xenos of breng een bezoekje aan één van de 150 filialen in Nederland.

bezoek de website van Xenos

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen