De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1000 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Veel mensen zien hun eerste kampeerweekend met Pasen of met de Meivakantie niet door gaan vanwege het coronavirus. Campings en vakantieparken zijn gesloten. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we thuis blijven om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Ook wij hebben ons eerste kampeerweekend moeten uitstellen. Dit tot grote teleurstelling van de kinderen.

Alle onderwerpen in dit artikel

Aankomende week wordt super lekker voorjaarsweer voorspeld met temperaturen tot wel 20 graden! Daarom geef ik je tips hoe je in je eigen tuin (of woonkamer) kan kamperen om toch even dat vrije en onbezorgde kampeergevoel te krijgen. Je kinderen zullen het nog lang hebben over dit kampeeravontuur.

Kamperen in je tuin
Een onvergetelijke ervaring voor je kinderen

De tent

Normaal gesproken kamperen wij in een grote tunneltent van ruim 7 bij 4 meter. Onze achtertuin heeft alleen een stukje gras dat niet groot genoeg is. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wij hebben nog een klein koepeltentje uit de tijd dat we met z’n tweeën rondtrokken met de tent door Europa.

Met wat creatieve oplossingen en meerdere luchtbedden tegen elkaar aan passen we er wel met z’n vieren in. Lekker knus en beregezellig! Heb je geen klein tentje, vraag dan eens rond in de buurt of bij vrienden. Wie weet heeft iemand er nog wel eentje op zolder liggen. Hij hoeft niet waterdicht of mooi te zijn.

Kamperen in je tuin is een onvergetelijk avontuur
Wij hebben nog een 'oude koepeltent liggen'

Onze tuin is grotendeels betegeld, dus de tent met haringen vastzetten zal lastig worden. Leg voor de zekerheid wat verzwaring in de hoeken, en knoop je scheerlijnen vast aan de schutting, dan komt het vast goed. Zet je de tent op je bestrating, leg dan voor de bescherming van je grondzeil een tenttapijt onder je tent.

Beschik je niet over een tuin. Bouw dan gewoon een tent midden in je woonkamer van oude lakens, tafelkleden etcetera. Je kinderen zullen het geweldig vinden! Pak flink uit en hang lampjes op in de tent, zet je klapstoeltjes erbij. Of picknick op de grond.

Campingspelletjes 

Wat is kamperen zonder campingspelletjes? In je eigen achtertuin kan je ook van alles doen. Badmintonnen, yahtzee of een potje kwartetten. 

Een leuke tip voor jongere kinderen is dit spelletje van Woezel en Pip; op zoek naar de buurpoes. Deze speurtocht kan je uitzetten door je huis en je tuin. Op de achterkant van de kaartjes staan diverse opdrachten die ze moeten uitvoeren. Mijn kinderen zijn dol op dit spel. Of maak een schatkaart en laat je kinderen een schat zoeken in je eigen tuin, of eventueel door de straat. Op internet zijn genoeg leuke ideeën en tips te vinden. Verkleed je als een piraat en vind die schat!

Spelletjes voor op de Camping
Stuur je kinderen op avontuur met Woezel en Pip: Spoorzoeken

Buiten koken

Zoek een oude mand en vul deze met lekkere broodjes en hapjes die je in de keuken hebt gemaakt. Rol een kleedje uit en ga picknicken in je tuin. Je kan ook eerst samen in de keuken eten maken, koekjes of taartjes bakken en ze daarna samen opeten. Van yoghurt en fruit kan je met behulp van diepvriesvormpjes ijsjes maken. 

Barbecuen kan altijd, wij barbecuen zelfs in hartje winter. Haal lekkere spiesjes, stokbroodjes en sausjes en slinger de barbecue aan. Vergeet de marshmallows niet!

BBQ'en in je tuin

Haal je BBQ onder het stof vandaan en maak een lekker zomers maaltje klaar

Lekker slapen

Nadat de spelletjes klaar zijn en je je misselijk hebt gegeten in de marshmallows, is het tijd om te gaan slapen. De nachten kunnen nog wel koud zijn, zorg dus voor lekkere warme slaapzakken.

Het gemak van kamperen in je eigen tuin is dat je makkelijk even wat extra dekens of warme sokken uit je kast kan pakken. Geef je kinderen een zaklampje voor in de tent en ze zullen het een avontuur vinden om in hun eigen achtertuin te kamperen, samen met papa en mama. Geniet zelf nog even van een wijntje en lekker kaasplankje en doe net alsof het vakantie is. Vergeet even de zorgen en stress van deze tijd. Slaap lekker onder je eigen sterrenhemel. Een bijkomend voordeel is, dat wanneer je ’s nachts moet plassen je fijn naar je eigen wc kunt ;)

Met z'n alle gezellig in de tent
Gezellig met z'n alle slapen in de tent

Ontbijtje

’s Ochtends samen broodjes halen bij de campingwinkel en daarna opeten voor je tent met een vers bakje koffie. Dat vind ik nou echt geniet momentjes. Aangezien het nu niet verstandig is om met z’n allen naar de plaatselijke bakker te gaan, zijn er leuke alternatieven.

Natuurlijk kan je in je eigen keuken broodjes afbakken en deze daarna op je picknickkleed opeten. Maar hoe leuk is het om een ontbijtje te laten bezorgen en deze op te eten. Veel lokale bakkers of cateringbedrijven kunnen je steun nu goed gebruiken. Bestel een ontbijtje en laat deze thuisbezorgen. Zo is zelfs een ontbijtje een feest.

Een ontbijtpakket bestellen bij een bakkerij
Bestel een ontbijtje bij een locale bakkerij en laat deze thuisbezorgen

Het zijn spannende en onzekere tijden. Probeer te zoeken naar kleine lichtpuntjes en maak mooie herinneringen voor je kinderen. En het belangrijkste; blijf gezond, blijf binnen.

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen