De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 925 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Bijna nergens in Europa is het nog mogelijk om legaal je tentje ergens langs de kant van de weg of in het bos op te zetten. Eigenlijk moet je hiervoor tegenwoordig echt naar Scandinavië of Schotland. Echter zijn er dichtbij huis ook tal van mogelijkheden om je tent te pakken en ergens gratis op te zetten.

Alle onderwerpen in dit artikel

In ons mooie buurland België vind je zogeheten bivakzones. Bivakzones zijn erkende, legale plekken in Vlaanderen én Wallonië waar je terecht kunt voor een overnachting met je tent. Het is te vergelijken met de paalkampeerplaatsen van Staatsbosbeheer waar je midden in de natuur gratis kon overnachten. Helaas is het in ons eigen land niet meer mogelijk, maar gelukkig is België dichtbij en eigenlijk ook een stuk mooier! Op de bivakzones kun je maximaal 72 uur verblijven en zijn dus ideaal als je een mooie wandel- of fietsrondreis door België gaat maken.

Wildkamperen in België
Op bivakzones kun je terecht kunt voor een overnachting met je tent.

Waar zet jij je tentje op?

In heel België zijn er bivakzones beschikbaar. Net over de grens tot aan de Franse en Duitse grens. Als je een route plant door het land kun je dus mooi uitstippelen waar je precies langs moet trekken om hier te kunnen overnachten. Mocht een volgende plek te ver zijn kun je uiteraard altijd voor een nacht een vakantiehuis in België huren voor je de volgende dag weer op pad gaat. Kijk wel altijd goed even naar de voorzieningen. Die zij namelijk niet overal hetzelfde dus weet je waar je aan toe bent!

Loop bijvoorbeeld in Limburg de grens over en plan een tocht via de Duitse grens of dwars door de Ardennen naar de Franse grens, waar ook veel bivakplaatsen te vinden zijn. Zeg nou zelf... Dit is toch een super leuke manier om het land te ontdekken. Je ziet zo veel meer tijdens je tocht dan wanneer je een week lang op een vakantiepark in België gaat zitten. Avontuur, natuur en plezier en voor al vrijheid. Dit is wat jij zult ervaren tijdens je vakantie in België.

Wildkamperen in België op een Bivakzone
Geniet van het avontuur, de natuur, het plezier en voor de vrijheid.

Ben jij een kampeerder in hart in nieren en gaat je hart sneller kloppen van het verkennen van een land met de benenwagen en een backpack op je rug? Dan hoop ik dat je wat aan deze informatie hebt en dat je een fantastische tijd zult beleven tijdens jullie avontuur bij onze Zuiderburen.

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver