De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1100 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Ze hebben het een lange tijd stil weten te houden, maar eindelijk is de verlossende boodschap daar. Ook dit jaar (2022) reist Martine van Os met 24 gepensioneerden Nederlandse vijftigplussers door Spanje voor een hagelnieuw seizoen van 'We zijn er Bijna'. Dit wordt alweer het 11e seizoen van dit populaire kampeerprogramma waarin we de dagelijkse bezigheden op de camping op de voet volgen. Wil jij weten wanneer We zijn er Bijna 2022 op tv verschijnt en waar het zich dit jaar precies afspeelt, lees dan snel verder.

Alle onderwerpen in dit artikel
We zijn er bijna 2022
In We zijn er Bijna 2022 volgen we 24 reislustige, gepensioneerde koppels.

Wat is 'We zijn er Bijna'?

Even voor de mensen die het programma We zijn er bijna nog nooit hebben gezien. We zijn er bijna is een TV programma van omroep MAX dat wordt uitgezonden door de NPO. Het programma wordt gepresenteerd door Martine van Os en de reis die ze maken is in handen van de ACSI. Het programma is al sinds 2011 op de buis en is inmiddels uitgegroeid tot een regelrechte kijkcijferhit. Zo trekt de gemiddelde uitzending meer dan 1 miljoen kijkers!

Dit is natuurlijk niet voor niets. Het is namelijk een heerlijk programma om naar te kijken. Slow-tv van de hoogste plank. We zijn er bijna is een reality programma waarin we reislustige senioren volgen die samen met hun camper of caravan een rondreis maken door een (meestal) Europees land. De deelnemers zijn 50-plussers die zichtbaar genieten van het leven, hun vrijheid en het leven op de camping.

Zoals in ieder reisprogramma krijg je ook in We zijn er bijna veel van de omgeving te zien. Zo worden er verschillende (groeps) excursies georganiseerd en nieuwe gebieden verkend. Ook het persoonlijke aspect speelt in dit tv-programma een grote rol. De hoofdpersonen worden namelijk van dichtbij gevolgd en hierdoor leer je ze écht kennen. Je ziet dus niet alleen het geklungel tijdens het parkeren van de camper, het samen opzetten van de voortent en het koken van de piepers. Wat het programma vooral mooi maakt zijn de persoonlijke verhalen. Verhalen van mensen die al een heel leven achter zich hebben. Lief en leed wordt gedeeld.

We zijn er Bijna 2022 seizoen 11
Kijken naar een potje jeu de boules: slow-tv op zijn best!

Waar speelt We zijn er Bijna 2022 zich af?

Voor We zijn er Bijna wordt ieder jaar een populair vakantieland uitgekozen. Zo hebben ze in 2014 en 2018 Italië bezocht. In zowel 2013 als 2019 was de Balkan aan de beurt en in 2021 werden vanwege het coronavirus Nederlande campings bezocht.

Dit jaar zal We zijn er Bijna zich afspelen in de Spanje! In 33 dagen bezoeken 24 gepensioneerde met hun camper of caravan 13 verschillende campings. Ze beginnen hun reis aan de Costa Verde aan de noordkust van Spanje. Via de Spaanse hoogvlakte trekken de senioren naar het zuidelijke Andalusië en de reis eindigt aan de Middellandse zee vlakbij Tarragona. Een reis van zo'n 3000 kilometer lang.

Wanneer begint 'We zijn er Bijna 2022'?

Het nieuwe seizoen begint op dinsdag 16 augustus 2022 en wordt uitgezonden op Omroep Max (NPO 1) om 21:20 uur. De eerste aflevering van We zijn er Bijna trapt af in San Vicente de la Barquera op een camping vlak bij de zee. Vanaf deze camping heb je uitzicht over de hoge, besneeuwde toppen van de Picos de Europa.

Benieuwd naar deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen, vergeet het dan niet in je agenda te zetten:
Dinsdag, 16 augustus, 21:20 uur, NPO 1
.

Martine van Os - We zijn er Bijna 2022
Ook dit seizoen wordt gepresenteerd door Martine van Os.

Meer zien van 'We zijn er Bijna'?

Kun jij geen genoeg krijgen van de populaire reality programma We zijn er Bijna? Gelukkig zijn alle afleveringen, én de complete reisverhalen van de voorgaande seizoen terug te kijken op Max Vandaag. Leuk voor een druilerige zondag of om je voor te bereiden op het 12e seizoen van We zijn er Bijna.

Heb jij ineens enorm veel zin gekregen om zelf op zoek te gaan naar een leuke camping, breng dan een bezoekje aan onze camping zoekmachine. Hier vind je snel en gemakkelijk een camping die aansluit bij al je wensen. Veel plezier met de voorpret!

bekijk voorgaande seizoenen  vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen