Deze keer een review over de Coleman Maranta Slaapzak. Ik was namelijk op zoek naar een extra slaapzak. Een slaapzak die we mee kunnen nemen naar de camping of voor slaapfeestjes thuis. Gewoon als deken 'voor het geval dat'. Je kent het vast wel. Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit op de Maranta slaapzak van het merk Coleman. Een fraai vormgegeven slaapzak voor nog geen 75 euro. Hoe is hij mij bevallen? Je leest het in deze review!

Alle onderwerpen in dit artikel
De Coleman Maranta slaapzak
De Maranta L Slaapzak van Coleman

Technische specificaties Coleman Maranta L

Voor ik begin aan deze review zet ik alle technische specificaties van de Coleman Maranta voor je op een rijtje.

Merk Coleman
   
Model Maranta L 
Buitenstof Polyester / katoen 
Binnenstof
Katoen / flanel
   
Comforttemperatuur 11 - 7 graden 
Isolatie Één laags 
   
Gewicht 2,2 kilo
Lengte 205 centimeter
Breedte 85 centimeter
Pakmaat 43 x 25 x 25 centimeter
   
Adviesprijs vanaf 74,90 euro
Te koop bij
Coleman, Vrijbuiter
De Coleman Maranta slaapzak in de tas
De Coleman Maranta L komt in een stevige tas

De Coleman Maranta L in de praktijk

Laten we eens beginnen met het uiterlijk van deze slaapzak. Dit was namelijk het eerste dat mij opviel en de hoofdreden om deze slaapzak aan te schaffen. Persoonlijk vind ik de Maranta erg fraai vormgegeven! De kleuren zijn prachtig en over de hele voorkant is de Maranta plant geborduurd. Het is een kwestie van smaak natuurlijk, maar ik vind het er prachtig uit zien.

Dan nu - niet onbelangrijk - de gebruikte materialen. De Coleman Maranta L heeft namelijk een buitenzijde van polykatoen en een binnenzijde van katoenflanel. Het voordeel hiervan is dat het lekker warm aanvoelt zonder dat het klam wordt. Het materiaal heeft namelijk ademend vermogen. Met een comforttemperatuur tot 11 graden is deze slaapzak ideaal voor de zomervakanties. Wanneer je een zacht voor- of najaar hebt is deze slaapzak ook dan prima te gebruiken. De buitenkant van de Coleman Maranta is winddicht. Wel zo lekker om tocht buiten je slaapzak te houden. 

Ook is deze slaapzak lekker breed. Het is een zogenaamd boxmodel waarin ik mij comfortabel kan omdraaien zonder dat het krap aanvoelt. Door de dubbele rits kan ik de slaapzak van binnen en buiten openmaken. Wel zo handig! Vanwege de breedte past mijn kussen er goed in en is er een vakje aanwezig waarin je je mobiel of zoiets als een reisgids kunt stoppen.

De Coleman Maranta slaapzak
Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de Marana borduring aan de voorkant

De Coleman Maranta: Yea or nay?

De Maranta van Coleman wordt geleverd in een mooie, stevige tas (geloof mij, dat is niet vanzelfsprekend). Ook vind zit er een sterke gesp bij waarmee je hem, nadat je hem hebt opgerold, vast kunt zetten. De slaapzak zelf ziet er té gek uit als je het mij vraagt! Hier mag je mee gezien worden.

Wij kamperen van het voorjaar tot het najaar en hoewel dit meer een slaapzak is voor de zomermaanden is hij ook goed te gebruiken in het voor- en najaar. Mits het niet té koud is natuurlijk. Volgens de papieren heeft deze slaapzak een comforttemperatuur van 7 graden. Dat komt wel aardig overeen met mijn ervaring.

Wij hebben hem verschillende keren gebruike en dit boxmodel slaapzak ligt heerlijk. De slaapzak zelf is lekker breed en de stof voelt comfortabel, behaaglijk en lekker warm aan. Wanneer je deze slaapzak koopt bij Coleman kost hij momenteel nog geen 75 euro. Een prima prijs voor een goede slaapzak als je het mij vraagt.

De Coleman Maranta slaapzak is voorzien van een handig vak
De binnenzijde (katoen) voelt erg comfortabel aan

Pluspunten

  • Prachtig vorm gegeven en fraaie kleuren
  • Goede prijs kwaliteitverhouding
  • Ademend vermogen
  • Boxmodel, dus veel ruimte in de slaapzak
  • Katoenflanel binnenkant waardoor hij lekker zacht en comfortabel aanvoelt.
  • Voorzien van zakjes aan de binnenkant voor je mobiel of een boek 
  • Verpakt in een ruime, stevige tas 
  • Ook verkrijgbaar in XL-versie voor lange mensen 

Minpunten

  • Bij temperaturen onder de 11 graden niet geschikt
  • Relatief grote pakmaat (43 x 25 x 25 centimeter)
  • Lastig weer terug in de tas te krijgen 
Slapen in de Coleman Maranta slaapzak
Er zijn al verschillende slaapfeestjes in gehouden

Conclusie: is de Coleman Maranta een slimme koop?

Dit is absoluut een slimme koop. Voor het geld dat je betaald ontvang je namelijk een hele mooie slaapzak voor een scherpe prijs. Ik ben zelf erg gecharmeerd van het ontwerp. De combinatie van de kleuren en de borduren op de voorkant (een Maranta) maken het ook een hele neutrale slaapzak die in de smaak zou vallen bij jongens, meisjes, dames en heren. We hebben niet alleen op de camping, maar ook thuis al meerdere keren gebruikt voor slaapfeestjes. Ook nadat we deze slaapzak enkele keren hebben gewassen ziet hij er nog goed uit. 

De slaapzak heeft een comforttemperatuur van 11 graden. Het is dus een slaapzak voor de zomermaanden. Krijg jij het niet zo snel koud dan zou hij ook in het voor- en najaar gebruikt kunnen worden. De buitenzijde is gemaakt van polykatoen en de binnenzijde van katoen. Dit maakt hem lekker lekker warm en geeft hem ademend vermogen waardoor hij niet klam zal aanvoelen. 

shop de Coleman Maranta   vind een leuke camping

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos