Ga je binnenkort met de caravan op vakantie? Dan zijn er natuurlijk ontzettend veel dingen die je moet regelen. Van het inpakken van alle spullen tot het regelen tot alle papierwerk. Toch is er nog één ding dat vaak vergeten wordt en dat is te controleren of je verzekering wel goed geregeld is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks ergens 500 kilometer verderop langs de kant van de weg staat en tot de conclusie komt dat je bijvoorbeeld geen Europa dekking hebt, maar alleen in Nederland wordt geholpen. Hoe dit precies zit en waar je allemaal op moet letten, vertellen we je nu.

Alle onderwerpen in dit artikel
Check de verzekering van je caravan voor je gaat kamperen
Is je verzekering wel goed geregeld?

Je caravan verzekeren kan op twee manieren

Het verzekeren van je caravan kan op twee verschillende manieren. Welke keuze je ook maakt, online je autoverzekering vergelijken om te kijken welke het voordeligst is het beste aansluit op wat jij zoekt, is altijd een verstandige keuze. Voor het zover is, willen we graag eerst deze twee manieren van verzekeren met je bespreken. De een is de verzekering bij je autoverzekering en de ander is een afzonderlijke caravanverzekering. Hoe dit in de praktijk werkt, leggen we je allemaal uit.

Meeverzekerd op je autoverzekering

De meeste verzekeraars bieden een standaard WA verzekering voor de caravan. Handig, maar of je dit voldoende vindt is vaak een tweede. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om je caravan extra te verzekeren, zodat ook je eigen schade wordt vergoed. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat je huidige verzekeraar dit aanbiedt en of het elders goedkoper kan, is het verstandig meerdere verzekeraars te vergelijken. Zo kun je tegenwoordig online gemakkelijk en snel je autoverzekering berekenen. Belangrijk is wel om kleine lettertjes te lezen. Wat we namelijk vaak zien, is dat veel verzekeraars de zogeheten 'kampeerterreinschade' niet meeverzekeren. Dat wil zeggen het welbekende paaltje.

Aparte caravanverzekering

Het kan zijn dat je aan een WA verzekering niet voldoende hebt. Het is dan wel verstandig om een aparte verzekering voor je caravan af te sluiten, zodat ook de kleine schades worden vergoed. Vooral wanneer je niet zo vaak met de camper op pad gaat, is de kans op een ongeluk natuurlijk veel groter. Een ander voordeel is dat je ook allerlei andere verzekeringen kunt afsluiten, zoals pech onderweg.

Ga goed verzekerd op vakantie met je caravan
Ga goed verzekerd op pad.

Bepaal welke verzekering je nodig hebt

Welke verzekering je nodig hebt, hangt af van een aantal dingen. Zo is het logisch dat de waarde van je caravan ook bepaalt wat de hoogte van je verzekering uiteindelijk is. Daarnaast heb je ook te maken met een eigen risico. Hoe hoger deze is, hoe lager de premie. Hoewel dit erg aantrekkelijk lijkt, kun je er beter voor kiezen om maandelijks wat meer te betalen, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een flinke rekening van je verzekeraar. Twijfel je nu welke keuze het beste is voor je, dan kun je natuurlijk ook gewoon vragen aan je verzekeraar om samen met jou de opties te bespreken. Zeker de moeite waard om eens te doen dus.

vind een leuke camping

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver